0 oy
190 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,453 puan) tarafından
Kızım anaokuluna gidiyor ve hastalığınız da basladi ateş le başladı aferin kullandık grip ateş geçti ama öksürüğe çevirdi ufihindi veriyorum zencefil zerdeçal bal veriyorum biraz önce tereyağ pakmez verdim cevizin ortasını kaynattim inş içer bide daha önce Dr verdigi ventolin şurup var versem oda mi rahatlasa ilaç çok kullanmayın diyorum ama 

10 Cevaplar

0 oy
(4,300 puan) tarafından
Kuru dut ıhlamur ve elma kabuğunu kaynatıp veriyorum oğluma öksürüğü hemen kesiyo
(7,453 puan) tarafından
Dakikası var mı canım
(4,300 puan) tarafından
10 dk kaynatsan yeterli
(7,453 puan) tarafından
Tamamdır canım yapayım inş
-Reklam-
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Ventolin uyku yapar sersemler cocuk eger okula gonderiyorsan verme 

Sarimsagi ince ince kıy uzerine bal ve yyarim limon ekle cocuk onu hap gibi cignemeden yutsun bir kasik
(7,453 puan) tarafından
Sağolasın canım ama sarımsağı asla yemez
(4,589 puan) tarafından
O zaman sogan sarimsak dogra kavanozun icine sonra uzerini gececek kadar bal dök tarcin ve bir limon ekle 2 saat dolapta beklet sonra suz sabah aksam antibiyotik gibi ver
(7,453 puan) tarafından
Deneyim canım sağol
(4,589 puan) tarafından
Sende sagol canm
0 oy
(408 puan) tarafından
Turpun içini oyup bal damlatmak çok iyi diye duydum. Ama altada delik açacaksınız balla beraber turpda sızacak bi bardağın üzerine koyun. Kuzenim yapar çokda memnun bende ondan duydum. kuzum daha küçük bal yeme zamanı gelmedi ama ileride denerim diye düşünüyorum. inşAllah fayda görürsünüz geçmiş olsun
0 oy
(106 puan) tarafından
Canım zencefil ve bal macun yapınca bir kaç güne hemen kesiyo ztaen
0 oy
(1,160 puan) tarafından
karabiberli pekmez içirirdi annanem küçükken bana. ama şimdi boğaz spreyleri var aynı işi görüyor. kendime gerax kullanıyorum çocuklar için de adını hatırlamıyorum ama muzlu bişey var doktor onu verdi bize. hem o boğaz spreyini kullandık hem de serum suyuyla buhar yaptık öyle güzel geçiyor
0 oy
(3,143 puan) tarafından
Günlük sakızı var aktarlarda internetten izle canım o çok iyi geliyor,ben de oğluma kızıma yapmıştım şifa gerçekten 
(7,453 puan) tarafından
Hiç duymamıştım sağol canim
0 oy
(7,787 puan) tarafından
Günlük sakızı alıp yak dumanı pamuğa hapset sonra göğsüne sırtına koy benim 7 aylık kızımda 4.5 yaşında ki kizimda öksürüyordu tıkanıp kusuyorlardi bir kere yaptım geçti 
(7,453 puan) tarafından
Aa bunu hiç duymadim
0 oy
(765 puan) tarafından
Bu kadar çok şey vermesen daha iyi, birbiriyle etkileşebilir
0 oy
(4,223 puan) tarafından

Ventolin Dr tavsiyesi olmadan vermeyin o bronşları açıyor.Evet solunumu rahatlatır ama üst solunum yolu enfeksiyonu gecmediyse boğazda genizde olan akintiyi alt solunum yollarına indirir ciğerleri yani.Dr tekrar goturun bu tip bir akinti varsa akintiyi kurutmasi için, zyrtec ,allerset vs  verebilir.En doğru ilaci Dr tavsiye edecektir.Belki 

burnu tikalidir ağız solunumu yaptığı için öksürüyordur hersey olabilir.Gecmis olsun.
0 oy
(1,823 puan) tarafından

Udi hindi yağını gece yatarken sırtına göğsüne sür iyice yedir. Her gece yap ben çok fayda görmüştüm. O şekilde geçmesse akgünlük sakızını bi avuç kadar kısık ateside eski kullanmadığın bişey de erit üzerine koyun yünü varsa yoksa da biraz büyük elin kadar pamuk kopar çıkan dumanına tut iyice geçsin pamuğa. Yine gece yatarken göğsüne ve sirtina koy ben bu şekilde geçiriyorum. Hiç geçmezse anlaki ciğerlere inmiş mecbur hava veriyoruz hastanede yada evde.

Ha birde instegram kullanıyosan hastalanmayan çocuk diye bi sayfa var. Orda çok etkili tariflerde var sarımsak bal limon kürünu her hastalıkta veriyosun. Ben o sayfada görmüştüm hepte veririm
(7,453 puan) tarafından
Cok sağol canım yukarda biri daha yazmış sarımsak kuru

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 203 göst.
30 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Gokceakbltt (25 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 1,413 göst.
0 oy
28 cevap 476 göst.
28 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy