Markasına göre değişiyo ama geneli 2 3 hafta içinde küflenmeye başlıyo dolapta, 1 kilo kaşarı 2 3 hafta içinde tüketebileceksen çok mesele değil ama tüketemiceksen mutlaka fazla gelecek olan kısmı direkt ister büyük bir parça halinde, ister dilim dilim, ister kuşlanılacak ölçüde rendelenmiş miktarda paketleyip buzluğa at derim. Gebelikte benim bi günüm bi günümü tutmadığı için ben kiloluk olanı genelde 4 5 parçaya böler 2 parçalık kısmını dolapta bırakıp gerisini buzluğa atarım. Kullanacağım akşamdan belliyse aşağı indirir, gün içinde belli olduysa poşetle direkt sıcak suyun içine atıp çözdürürüm. Ama açıkçası iki türlü de buzluktan çıktıktan sonra buzluğa girmeden önceki hali kalmıyo kaşarın