0 oy
325 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,017 puan) tarafından
Kendi arkadaşlarımıza tiramisu börek cantik cigkofte yapıyorum artık herkese aynısını yapıyorum ama kaynanamin arkadaslari geliyor gelinleriyle kızlarıyla ellerine marketten bir takım almışlar hiçbir şey hazirlayasim gelmiyor kaynanam hepsine dolu dolu hediyeler götürdü. Hani diyeceksiniz ki hediye için mi yapıyorsun vallahi hiç getirmeseler de olur ama o dandik şeyleri getirdiklerinde sinirleniyorum sonra diyorum sevval sakin ol kızım misafir bereketiyle gelir onu düşün neyse bana fikir olsun siz neler hazirliyorsunjz 

17 Cevaplar

+1 oy
(3,039 puan) tarafından

Neden bu kadar doyumsuz ac gözlüsunuz iyi veya kötü almış seni ziyarete gelinmiş sizin gibi insanlar Allah düşman başına 

(4,312 puan) tarafından
İşte sana o üç çorabı getiren insanın tavrı önemli benim kastettiğim yemeğe içmeye gezmeye hizmet edilmeye güm geçirmeye gelip bide üstüne durumu oldugu halde dalga geçer gibi öyle Bi hediye ile gelen insanlar öyle insanlara yaptığım emeğe üzülürüm ama ben Allah rızası için yaptım kimse evimden aç kalkmasın der konuyu kapatırım yani burda yorum sahibi arkadaşda bence aynı mantıktaki bak sonuna misafir bereketi ile gelir deyip sakin oluyorum demiş yani aç gözlü olup da düşman başına olacağı Bi durum yok ortada kızın ☺️
(1,017 puan) tarafından
Terbiyesiz kadın hadsiz! sana hiç açıklama bile yapmayacağım
(3,039 puan) tarafından
Görüyoruz görüyoruz milletin getirdiklerine güvenerek mi doğurdun ki bu kadar dert ettin gülüp geçiyorum
(1,017 puan) tarafından
Okuduğunuzu anlayabilmeniz için daha fazla kitap okumanızı tavsiye ediyorum. okuduğunuzu algilamaktan acizsiniz
(3,039 puan) tarafından
Yabi cnm tabi iyi akşamlar boş tartışmaya girmeyeceğim
-Reklam-
0 oy
(5,915 puan) tarafından
4 sene geçti inan hatırlamıyorum ama ıslak kek poğaça kurabiye patates salatası vs olur 
(1,017 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3,021 puan) tarafından
En iyisi gelen misafirden bir şey beklememek.. şayet beklersen bekledigin gibi güzel sey gelmesse sen kötü oluyon
(1,017 puan) tarafından
Keşke elleri boş gelse ya da gelirken bir paket süt getirse daha çok işime gelir
0 oy
(404 puan) tarafından
ben 3 ay boyunca kimseyi kabul etmedim mecburi kabul ettiklerim de 1 saat oturduklari icin cay kahve kekle ugurladim gittiler 
(1,017 puan) tarafından
2 buçuk aylık olduk herkes gelsin de aradan çıksın istiyorum hatta topluca çagırıyorum ki koca borcam tatlı yapayım hepsine yetsin tek tek yapmiyim
(404 puan) tarafından
sen yine de dikkat et canim kis geliyor salgin var 3 aydsn once kalabalik ortama pek sokma derim ben annesin en iyisini sen bilirsin tabi ben cocugumu kaynanam disinda kimsenin kucagina bile vermem
0 oy
(628 puan) tarafından
Çayın yanına öyle ıslak kek börek yap bide kurabiye yeterli canım valla bende öyle düşünüyorum senin gibi sinirde oluyorum bazen diyorlar htta ayrımcılık yapıyorsun diye diyorum sizde alın getirin size de yapayım :))
(1,017 puan) tarafından
Hani durumları kötü olsa derim gücü ona yetmiş yani onun olmuş 6 torunu kaynanam hepsine gitmiş kaynanamin ilk torunu getirdiği şeyleri görseniz ayıp dersiniz neyse sakinim :)))
(628 puan) tarafından
Tabi doğru katılıyorum sana bende o gibi durumalrda sinir oluyorum o yüzden yerine göre davranmak lazım
0 oy
(700 puan) tarafından
Ben hiçbir şey hazırlamayı düşünmüyorum. Eşimin akrabaları ile aram zaten hiç iyi değildir. Zaten ilk 3 ay misafir kabul etmeyi düşünmüyorum. 
(1,017 puan) tarafından
Benim bebeğim de 2 buçuk aylık oldu hepsi bitsin aradan çıksın istiyorum
0 oy
(5,357 puan) tarafından
Sarma börek kurabiye çerez.  Tavuk pilav bazende
0 oy
(5,860 puan) tarafından

Bana geldiklerinde 

Poğaça 

Islak kek

Kurabiye 

Fellah köfte 

Kuruyemiş vardı canım :)

(1,017 puan) tarafından
Fellah kofte çok ugrastirici değil mi nasıl yaptın küçücük cocukla
(5,860 puan) tarafından
Yo değil canım hamuru yoğur seklini ver bitti bence değil ama seni bilemem
0 oy
(2,244 puan) tarafından
Islak kek sarma patates salatası 

Rus salatası vardı canım 
0 oy
(1,627 puan) tarafından

Valla ben önce bebeği hazırlıyorum :D

(1,017 puan) tarafından
O en zoru :)
0 oy
(1,258 puan) tarafından
Bende doğum yapcam. Sarma ev baklavası tatlı kurabiye tuzlu kurabiye koycam. 
(1,258 puan) tarafından
Sarmayı eltimle sardık dolaba attık. Ev bakalavasini da komşumla yaptık tuzlu kurabiye yaptım dolaba attım tatlı kurabiye kaldı bi tek
(1,017 puan) tarafından
Ne kadar güzel çevrenizde destekçileriniz var maşallah nazar degmesin
(1,258 puan) tarafından
Yok canım aksine hiç yardım edenim yok. Doğum yapcam eşim bakacak bi hafta. Ne kendi ailem nede eşimin ailesi hiç yardımcı olmuyor
(1,017 puan) tarafından
Bence ilk 10 gün tek olmak daha iyi benim de hastanede falan sadece eşim yanımdaydı daha rahattım eve geldik eşim yine izinde eşim yanımdaydı insanın nazi en çok eşine geçiyor başkası olsa rahat edemezdim kaynanam üst katkmda onu bile istemedim gelsin
(1,258 puan) tarafından
Evet canım en güzeli
0 oy
(4,312 puan) tarafından
Ben hak veriyorum çünkü aynısı başıma çokça gelir konu sadece bebek görmede değil misal doğum günü olur ben çalışmadığım halde giderim iyi yerlerden güzel şeyler alırım ucuz basit bir şey götürmeyi kendime yakıştırmam sanki karşı taraf kendine değer vermediğimi hisseder diye ama iş bana gelince marketten Bi kase veya iki kayık alıp gelen arkadaşlarım oldu üstelik bunlar maaşlı memur insanlar  her konuda hep insanlara daha fazlasını yaparım elimden geldikçe misafir kabul ettiğimde çeşidim hep fazla fazladır ama gidince önüme bazen hazır bir kurabiye konur ama ben kendime yakışanı yaptığımı düşünürüm sonuçta misafir evin bereketi ve kimse evimden aç kalksın istemem sende kendine yakışanı yap boşver canım elinden geleni yap kendüni çok da zorlama 
(1,017 puan) tarafından
Birilerinin bana en azindan hak verdiğini görmek bile beni mutlu etti ben de öyle düşünüyorum herkes kendine yakışanı yapar.
(4,312 puan) tarafından
Aynen öyle canım kişinin kendi ayıbı de geç yapacak Bi şey yok bazı insanlar böyle
0 oy
(16,250 puan) tarafından
Yani ben ne aldıklarına bakmazdım da hani çok iyi şeyler bile alsalar kayınvalidemin arkadaşları bana gelsin bende onları küçücük bebekle ağırlayayım istemezdim hatta mümkünse gören bir kaç aylıkken kaynanamda görse daha iyi olur 
(1,017 puan) tarafından
İlla benim evime gelmek istiyorlar zaten isyanım da biraz ona 2 gelin 2 torun illa benim evime gelmek istiyorlar hiç bir şey getirmeseler de olur ama bu kadar illa gelinin evine gelelim bebek görmeye diyip yani gerçekten resmen yemeye içmeye geliyorlar
(16,250 puan) tarafından
Seni dolduruşa getirmek istemem ama ben hiç bir şey yapmazdım
(1,017 puan) tarafından
Aslında onu hakediyorlar bir çay demle ortaya çerez koy bitti o bile fazla da işte diyorum gelen senin misafirin onlar kendine yakışanı yapıyor sen de kendine yakışanı yap
0 oy
(1,492 puan) tarafından
Valla bacım haklısın ama insanlar nankör. Öz ablamın kızlarına her bayram kıyafet alırdım. Her ay ablama maaşının yarısını verirdim. Sonuç kızıma bir çorap bile almadı. Arkadaşım doğum yapti her gittiğimde poşet poşet kıyafet götürdüm anneme gidince haber ettim annemdeyim istersen gel dedim gelmedi bile. Ben sadece anneme kardeşime ikramlar yaptım çünkü uzak diye kimse gelmedi evime. Uzak dediğim de metrobusle 2 saat en fazla 3 4 saat 
(1,017 puan) tarafından
Gerçekten insanlar nankör insan bir şeyler yaşayınca farkediyor. Eminim siz de oylesinizdir yani en pahalıdan getirsin demiyorum ama insan sevildiğini hissetmek istiyor
0 oy
tarafından

Ay hiç bir şey hazırlanıyorum.bir de onlarla mı ugrascam çay ver yolla işte :D

0 oy
(317 puan) tarafından
Güne mi geliyorlar bebek gormeeye mi anlamadim

. bebeğin var birde pasta börekmi ikram edeceğim..çay içip gitsinler mümkünse ..valla ben 3 ay kimseyi kabul etmedim..sonrasında.gelenlere bebekle  en fazla çay içip gittiler.. diğer kızımda pandemi vardı zaten.kimse cagirmadim.kabul etmedim. Adı üstünde.bebek görmek hediye q getiriyor güne değil..
0 oy
(5,167 puan) tarafından
Ben cok bisey hazirlayamiyodum. Yapabilirsem bi kek yani bi de kuruyemis. Bazden kek bile yapamazdim tatli alirdik. 

İlk zamanlar buzlukta borek,kurabiye,pogaca vardi ilk gelenlere de onlari koyduk. 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,037 göst.
9 Kasım 2018 Aile kategorisinde Dertli (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 12345ebe (904 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 593 göst.
18 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,842 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 558 göst.
29 Ocak 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Derya58 (2,445 puan) tarafından soruldu

402,021 soru

12,035,208 cevap

36,262 kullanıcı

...