+1 oy
177 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,801 puan) tarafından
Merhaba kızlar bu saat olmuş yeni kahvaltı yaptım yapmaya çalıştım daha doğrusu hiç kahvaltı alışkanlığım yok 18 haftalık hamileyim hata yaptığımı biliyorum erken de kalkıyorum ama canım istemiyor ağzima biseyler alınca midem bulanıyor erken saatlerinde tekrar uyuyorum kızım da uyuyunca bari uykumu alayım diyorum bu durumda ne yapmam gerekiyor bebek 2 hafta geriden geliyor demişti doktor en son gittiğimde bundan kaynaklı olabilir mi öyle diyince vicdan yaptım bebeğe iyi bakamiyormuyum diye 

Bide şöyle bir sorunum var ben okadar boğazıma düşkün bir insan değilim komşularım falan hamileyim diye ellerinde ne varsa zorla veriyorlar hamilesin gözün kalmasın yanımda biseyden bahsetmiyorlar canın çeker diye ben diyorum ki gerçekten canım istemiyor aserme nedir bilmem sen bilmezsin çocuk bilir diyorlar buna anlam veremiyorum gerçekten istemiyorum yani canım istemiyor yada sevmedigim birseydir ama yok illaki bebek ister diyorlar doğrumu bu herşeyi yemem mı gerekiyor 

10 Cevaplar

0 oy
(2,544 puan) tarafından
Icinin almadığı birşey elbette yenmez. Ama yeme saatlerin duzenli olmali. Meyve yada meyvesuyu içip yatabilirsin
(1,801 puan) tarafından
Yemek yemesini severim sadece kahvaltı pek yapamıyorum en önemli besin olduğu için zorla yapmaya çalışıyorum ağzıma bikac bişey atıp yatıyorum bende
-Reklam-
0 oy
(1,641 puan) tarafından
Ben de yiyemiyordum. Dörtte kahvaltı yapıyordum oğlum 3720 doğdu 
(1,801 puan) tarafından
Oyş massallah ya ben böyle yapınca okadar vicdan yapıyorum ki anlatamam son aylarda falan mı dikkat ettin canm yoksa son aya kadar mı oyleydin
(1,641 puan) tarafından
Muz, bebe bisküvisi, avokado, balık çok tükettim son zamanlardan ama hep bu şekilde geç yiyebiliyordum. Bana da iki hafta geriden geliyor demişlerdi
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Görümcelerim bana zorla bir şey yedirme derdine. Yemek istemesem bir sürü soru en iyisi yemek diyip bir lokma alıyorum. Kahvaltı 11 gibi yapıyorum. Ben sağlıksız besleniyorum eşim kahvaltı yapmıyor sabahları ben de kendime özel bir şey hazırlanıyom dolapta ne bulursam yiyorum. Her gün ceviz, süt ürünleri, bol protein, sebze ve meyve tüketmeniz gerekiyor. 
(1,801 puan) tarafından
Evet bende öyleyim ama öğlen yemeği akşam yemeği dolu dolu yapıyorum herşeyden yemek için inşallah düzelir
(1,057 puan) tarafından
İlerleyen haftalarda normale döner benimki de önden gidiyordu ama şu an haftasıyla bir gidiyor
0 oy
(1,970 puan) tarafından
Şuan bende öyleyim 16 haftalık gebeyim bu saat olmuş millet öğle yemeği yer ben iki üzüm bir dilim ekmek tek yemişim hiç birşey yiyemiyorum tersine kilo vermişim çevredeki gebeler yerken ben yiyemiyorum doktor normal diyor inşallah zmnla iştahım açılır yoksa bebek yine zayıf doğar kızım 2400 grm doğdu 
(1,801 puan) tarafından
İnşallah ya benimde kızım 2.500 doğmuştu
0 oy
(654 puan) tarafından
kahvalti gunun en onemli ogunu her gun en az 1 yumurta kesinlikle yemelisin peynir yesillik ceviz badem bunlardan mutlaka tuketmelisin kahvaltida muz mesela cok guzel kilo aldirire bu saate kadar ac kalirsan bebegi de ac birakmis olursun yazik degil mi :( yediklerinle gelisimi dogrudan alakali zaten guzel beslenirsen bebeginde beslenir kilo alir dogduktan sonra gelisimi iyi gider bir insan buyuyor icinde maalesef duzgun beslenmeye mecburuz komsularin dedigi de muhtemelen bebegin icin ye gibi bi anlami olabilir her seyden yemelisin az da olsa dengeli bi sdkilde beslenmen lazim hic yapamazsan sabah kalk sutle muz ye sonra ye biseylee 
(1,801 puan) tarafından
Sabah kahvaltısı azda olsa yapıyorum canm ama pek yemiyorum diye öğlen ve akşam dolu dolu yapiyorm ki bütün vitaminleri ordan karşiliyim diye inşallah bı düzene koyarım bende çok istiyorum yapmasını ama işte sabah kahvaltısı elimde değil
0 oy
(182 puan) tarafından
Ben hamilelikten önce sigara ve kahveyle yapardım kahvaltıyı. Ama bebekten sonra midem almasa da en azından bir omlet 2 parça peynir. Mecburluktan yemek zorundayız canım 
(1,801 puan) tarafından
O kadarı yiyorum canm hatta fazla yiyorum ama millete bakıyorum böyle dolu dolu tabağı bitiriyorlar mesela ben kahvaltı yapmasam da onun dışında herşeyi dolu dolu yemeklerde yapıyorum kahvaltıda bir duraksiyorum
(182 puan) tarafından
Yeteri kadar yemen önemli boşver herkesi günde 2 yumurta kadar yemen gerekiyor sadece
0 oy
(7,638 puan) tarafından
Hayır  herşeyi  yemek anca kilo almana sebeb olur bebeği beslemek için protein ağırlıklı gıdalar ye 
(1,801 puan) tarafından
Bencede inşallah öyle olur ağırlık verdim onlara sadece kahvaltıya gelince yokum
0 oy
(3,329 puan) tarafından
Benim de pek iştahım yoktu zaten 7 8 kilo tek aldım. Kahvaltıyı da geç yapardım. Bebeğim 38+4 te 3695 doğdu maşallah. Üstelik gebelik sekerim çıkmıştı ama iyiydi hep sekerim 
(1,801 puan) tarafından
Massallah peki canm bı sure sonra mı yemeye basladin yoksa son aya kadar aynimiydin yada neye çok önem verdin benim kızım 2.500 doğdu çok küçüktü elime almaya korkuyordum buda öyle olmasın diye elimden geleni yapiyorm öğlen akşam yemeğe agirlik veriyorum sadece kahvaltıya yokum
(3,329 puan) tarafından
Canım zaten ilk 3 ay kustum, sonra iştahım normal oldu. Ama et filan yedim. Tavuktan tiksindim hamileyken yiyemedim 9 ay. Kahvaltıda eşim avakoda zorla kesiyordu 1 dilim tek yiyiyordum ve normal domates salatalık peynir. Ekstra normal gün içinde ceviz badem yerdim o kadar ayran çok severdim
0 oy
tarafından

Bebek besinlerini yediklerinden değil senden alıyor , bende hamileyim bende kahvaltı yapamıyorum hatta yapmıyorum direk öğlen yemeğinden başlıyorum bazen akşam . Ama akşam yediğim yemek çeşit çeşit oluyor genelde :D

(1,801 puan) tarafından
Bende tam öyleyim canım ne isterse yapıyorum hiç uşenmeden 3.4 çeşit yiyorum da ikindin akşam öğlen fark etmez ama sadece kahvaltıda sıkıntı var diğerlerini dolu dolu geçiriyorum zaten
tarafından
Aynı canım benimde öyle ve benimde 2 hafta geriden geliyor , doktor bunun sorun olmayacağını söyledi. Sabah kahvaltısında alacağın besinleri öğlen ve akşama sığdır protein ağırlıklı beslen karbonhidrattan olabildiğince uzak durmaya çalış canım arayı anca bu şekilde kapatabilirsin
(1,801 puan) tarafından
İnsalllah canm inşallah bu sorun değil biliyorum çünkü kızımda oyleydi iki hafta geriden geliyordu ve minyon olduğu için sen ve babası boyleyseniz çocuktan obez olmasını beklemeyin demişti
tarafından
Aynısını söyledi doktor ben 155 boyundayım babası 165 :D
0 oy
(2,192 puan) tarafından
Bende kahvaltı etmezdim tiroid ilacı içiyordum ve aç karnına erken saatte diye bende uyuyordum hep öğlen 12 1 de yerdim tüm hamileliğim boyunca böyle oldu sayılır midem bulaniyordu hiç birşey yemezdim 19 haftada bir balık yağlı hap basladim vitamin ek olarak hem iştahım açılsın diye gece içtim bir yattım sonra kalkışım olay açlıkla uyanıp sabahın 9 unda karnabahar yemeği turşu çorba üzerine yağlı salçalı ekmek yedim ve miktarları çoktu yediklerimin birde sonra bir ay böyle gitti ve benim mide genişledi yedimde yedim 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 203 göst.
19 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Birprensannesiiii (1,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 156 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde .SU. (5,401 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 975 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 682 göst.
20 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,561 cevap

37,509 kullanıcı