0 oy
187 göst.
Diğer kategorisinde (217 puan) tarafından
Oğlum dün 3 yaşına girdi çok zor bir bebeklik yaşadı ve şuan çok aktif bir çocuk ben 2. Çocuk taraftarı değilim ama olsunda istiyorum tek kalmasın evladım bir dayank olsun yanına da istiyorum ama olursada 5-6 yaşlarında olsun öyle diyordum ama bu ara kafam çok karışık seneler sonra rahatıma kavuşacakken tekrar aynı şeyleri yaşamak beni yorar mı şuan yaşım 24 ken zorlanıyorum ev işi çokcuk derken ilerleyen yaşlarda direncim düşerde hiç bakamazsam korkusu evladımla arasındaki yaş farkı ilerde sorun olur mu şuan bir çocuk daha olursa zor mu olur yoksa evladım için de iyi olur mu kafam çok karışık sizin düşünceleriniz ne bu konuda

11 Cevaplar

0 oy
(3,666 puan) tarafından
Yapacaksan şimdi tam zamanı bence arayı açma 
(217 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(4,071 puan) tarafından
Ben 2. Yi düşünmüyorum o yüzden size kolay olur diyemem, kimse diyemez. Her evin yaşam dinamiği çok farklı. Bana kolay gelen ev işleri sizi çok zorlayabilir, ya da eşiniz yardımcı olmuyorsa en uslu çocuğa bakmak bile zor gelebilir. Bunun en iyi muhasebesini eşinizle siz yapmalısınız. En hayırlı zamanda olsun inşaallah 
(4,186 puan) tarafından
Sizinki kaç yaşında acaba? Ben de düşünmüyorum da ilerde ister miyim fikrim değişir mi diye düşünüyorum bazen
(217 puan) tarafından
İnşaAllah teşekkür ederim
(4,071 puan) tarafından
3 yaş 1 aylık. Biz düşünmüyoruz, evet kardeşi olsa iyi belki ama illa kanından olması gerekmiyor bir sıkıntısını paylaşması için. Çok iyi arkadaşları da olabilir, hayırsız kardeşi de. Rabbim en hayırlısını nasip etsin evlatlarımıza.
(217 puan) tarafından
Aminn
0 oy
(13,923 puan) tarafından
Ben 30 yaşındayım kızım şuan 28 aylık ve çok zor bi bebekti aynı düşünce bende de  var bi kac seneye sanırım istemem şuan da eşim istemiyor görünen o ki tek kalacak 
(217 puan) tarafından
Benim bu düşüncem ağır basıyordu ama şuan ne olduysa içim 2. Bebeğim olsun diyor ne bileyim
0 oy
(193 puan) tarafından
 sırf çocuğum yalnız kalmasin diyerekten çocuk yapmayı düşünmeyin derim maddi manevi ikisine de yetebilmek önemli olan bence benim düşüncem .
(217 puan) tarafından
Tabikide o niyetle asla düşünmüyorum o demek istediğim   birbirlerine destek olurlar 2 kardeş olursa tek çocuk zor olur tabiki aman yalnız kalmasın yapayım düşüncesinde değilim 2. Çocuğu istiyor gibiyim artık ne bileyim değişik his
0 oy
(4,186 puan) tarafından

3 yaşlarında herkese böyle bir düşünce geliyor heralde :) Ben de 23üm her bebek bir birinin aynısı olmuyor tabi ama zordur. Ben büyük olan kendi ihtiyaçlarını gidermeden zor olacağını düşünüyorum ya. Ben birinci sınıftan sonra düşünüyorum fikrim değişmezse :)

(217 puan) tarafından
Ben şuan bile fiziken yorgunum şuan olursa çok zorlanıcam ama ilerde hiç bünyem kaldırmayacak 2. Çocukta istiyor gibiyim vallahi kafam allak bullak ☺️
(4,186 puan) tarafından
Geçici bir şey olabilir bence bana da geliyor arada :D ilerisi için de kötü düşünme ya kaç yaşında insanlar nasıl dinç. Ben de çok halsiz güçsüz biriyim ama zamanla kendimize geliriz belki :)
(217 puan) tarafından
İnşaAllah
0 oy
(3,573 puan) tarafından
Bu platformda çoğu kişi ilk çocuğun huyu suyu değişti kardesi doğunca diye yazıyor kimi çocuk kardeşi 2 3 yaşına geliyor halen kabullenemiyor.  Kızım 3 yaşına girecek 4 güne kardeşi 3 aylık, öyle bir şey yaşamadım ilk kızım çok zor bir bebeklik dönemi geçirmiş olsada kardeşinden yana hiç zorluk çektirmedi hemen alıştı seviyor sarılıyor. Ama fıtraten de öyle hırçın agresif bir çocuk değil, tek zorlandığım konu 2 çocuk demek 2 katı yorgunluk demek. Ama alışıyorsun zamanla bazen ikisi aynı anda ağlıyor beni istiyor o zaman zor oluyor evet. Ama benim kızım daha 3 yaşında değildi kardeşi doğduğunda seninki şuan olsa bile aralarında 4 yaş olur :) o bile farkeder. 
(217 puan) tarafından
Benimki şuanda aktif bir hırçın şuanda ama bebekleri çok seviyor ne bileyim istemezde bebeğim için zor olurmu ben şuan istiyorum sanki hazır gibiyimde değil gibiyimde sizin bu yorumunuz bana motive oldu ama ne bileyim ☺️
0 oy
(46 puan) tarafından
Canım benim kız 3 yaşına girdi 2. Isesuan 14 aylık oldubaslarda çok zorlandim tabi tek baktığım için kayinvalide çalışıyor annem desen pek oralı olmadı açıkçası

Evet ikisi çok zor gözünü korkutmak istemem ilk çocuğum çok aktif biri hergun gezerdik ederdik 2.oldu eskisi gibi aktif olamadık maalesef ama şuan küçüğü büyüdükçe ikisi bir oynamaya başladı diyorum evet erkenden oldu 2.si şuan gerçekten rahatım ama ilk başlarda zorluk yaşaman normal kardeş olsun gerçekten şart ben tek büyüdüm çok zorluk yaşadım eğer 5 6 yaşlarına gelsin öyle olsun diye dusunuyorsan o zamanda insanda beyin kalmıyor enerji kalmıyor okul derdi falanda başlar o yaslarda en iyisi birlikte büyümesi yoldaş olurlar ve sende  küçüğü 2 yaşına gelince rahatlarsın illaki zorluğu olacak tabi. Ama dusunuyorsan yap derim fazla yas aralığında ne bileyim sen zorlayabilir..
(217 puan) tarafından
Evet doğru söylüyorsunuz
0 oy
(232 puan) tarafından
Allah kolaylık veriyor canım bence tek çocuk zor sıkılıyorlar kardeşleri olsa oynarlar bende 29 yaşındayım 5ci gebeligim çocuklarm kimseye ihtiyaç duymuyorlar aralarında oynarlar güzelce 5ci si spiral ile gebe kaldım ama iyikide var rabbim yardımcı oluyor çok şükür 
(217 puan) tarafından
MaşaAllah. Doğru söylüyorsunuz Rabbim yardımcı oluyor
0 oy
tarafından
Suan kaldirabileceksen yap en iyisi . Diğer cocuk kendine bakabiliyormu onu da düşün 
(217 puan) tarafından
Tuvalet eğitimi tamam kendini anlatabiliyor kendi kendine de oynayan bi çocuk aslında bsna çok ihtiyacı var tabiki ama şuan bana 2. Ağır gelecek biliyorum ama ilerleyen yaşlarda daha çok zorlanıcam bunuda biliyorum
tarafından
Bn 7 yıl sonra yaptım.  Zorlanmiyorum fazla
0 oy
(2,246 puan) tarafından
Çok fazla düşünün 2.cocuk çok zor 
(217 puan) tarafından
Biliyorum ama ileride benim için daha zor olmaz mı
0 oy
(76 puan) tarafından
Benim 2 yas 4 ay var aralarında iyiki olmus diyorum cünkü buyügün okul derslerine fln denk geldimi büyük sıkıntı stres 
(217 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz bu konu zaten şuan olması için fikrimi değiştirmeme sebep oldu

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 139 göst.
+1 oy
7 cevap 227 göst.
4 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde asllyd (625 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 324 göst.
24 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde 3mhnads (2,075 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 442 göst.
5 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sunshine (92 puan) tarafından soruldu

412,522 soru

12,419,994 cevap

45,177 kullanıcı

Kategoriler

...