0 oy
916 göst.
Diğer kategorisinde (273 puan) tarafından
Kızlar eşimle saygısızca konuşuyormuşum bunu bir kaç kişi söyledi eşimde hep söyler bana karşı hiç saygın yok kocanla mi konuşuyorsun kopeginle mi belli değil diyor ama konuşma yapım böyle eşimden de soğuduğum içinse demekki dikkat etmiyorum siz eşinizle nasıl konuşuyorsunuz ben eşimle nasıl konuşacağımi bilmiyorum sonuçta eşim yani hep ciddi resmi bir şekilde mi konuşayım 

14 Cevaplar

+1 oy
(7,944 puan) tarafından
Yapın mi öyle yoksa içinden mi gelmiyor ondan mi ? 
(273 puan) tarafından
Yapım saygısız bir insan değilim ama ses tonum bazen yükseliyor istemsiz yani bilerek yapmıyorum ama eşime karşı içimden saygı göstermek gelmiyor o bana bir laf diyorsa ben ona 10 tane laf söylüyorum ne diyorsa geri ona iade ediyorum
-Reklam-
0 oy
(7,431 puan) tarafından

Toplum içinde saygılı konuşurum.

Bir derdim varsa odamda konuşurum bazen argo sözler çıkar sinirliysem ağzımdan :D

(7,431 puan) tarafından
Kocanla öyle konusuyon diyenler kim ama
(273 puan) tarafından
Annem söyledi dün takılıyordum eşime şaka niyetine annemde çok saygısızlık yapıyorsun dedi
(7,431 puan) tarafından
Şakasına olabilir . Ama yapısal olarak oyleysen eşinin anlaması lazım.
(273 puan) tarafından
Yani herkese öyle değilim ama eşim ya bazen takılıyorum oda saygısızlık olarak dillendiriyor ama kendisi de bazen saçmalıyor tepki gösterince sakalasiyorum diyor
(7,431 puan) tarafından
Dinime küfreden Müslüman olsa tabiri gibi :D
0 oy
(2,544 puan) tarafından
Kendisine saygısı olan herkese yansıtıyor bunu. Ama şuda varki her aile yapisi konuşma tarzı farkli oluyor kimi mahalle agziyla konuşmayı normal karşılarken kimi saygısızlık olarak görüyor 
(273 puan) tarafından
Ben mahalle ağzıyla konuşuyorum bana üsluba bak diyor sanki kendisinin diksiyonu çok iyiymiş gibi ben çok karşılık veriyorum eşime
(2,544 puan) tarafından
Bende cok karşılık veririm :) kitap okumak diksiyonu duzeltip kelime dağarcığını genişletiyor. Belki işe yarar
(273 puan) tarafından
Kız bende 2 buçuk ya 1 yaş iki bebe var kitap okuma fırsatım çok zor olur
0 oy
(4,912 puan) tarafından
Biz seviyeli konuşarak argo fln kullanmadan sorunlarımızı söylüyoruz benim biraz ses tonum yukselır o zmn hemn alınır. Bende oyleyım o yüzden birbirimizi kırmamaya çalışıyoruz. Her iki tarafta alttan almalı diye düşünüyorum. Tartışmayı cok uzatmamak gerek bizim 5 dk sürer sonra yatisiriz diyeceğimizi deriz sonra. Cay fln içeriz küslük olmaz uzatmayız da birbirimizin gönlünü alırız. Sonradan insan pişman oluyor degermiydi bu kadar gürültüye birbirimizi üzmeye diyorum. 
(172 puan) tarafından
Biz de öyleyiz
0 oy
(3,164 puan) tarafından
Sürekli on katı karşılık vermek zamanla inada binip ilişkinizi kötü etkileyebilir. Bana karşı aynı olsa mutlu olur muyum diye düşünerek karar verebilirsin. 
(273 puan) tarafından
Yani o benden daha cilveli ben çok odunum o hep güzel konuşur güzel yanaşır ama çok umursamaz vurdum duymaz bende tam tersi takıntılıyim en çok ta burda anlaşamıyoruz birbirimizi anlamıyoruz
(3,164 puan) tarafından
Saygı ve sevgiyle düzeltmeye çalışın derim. Bende bir dönem sorunlardan dolayı ters biri olmaya alışmıştım sonra büyük bir ders alıp düzeldim. Öyle bir şey yaşanmadan karşılıklı uğraşın sevince sayınca değişmeyecek bir şey değil.
0 oy
(4,915 puan) tarafından
Mesela şöyle mesela misal vereyim. Ben eşimden birşey isterken direk al demem hayatım alirmsin da demem alabilirmisin derim rica ederek konuşurum ki çocuklarım da öyle alirmisin demezler babalarına yani daha ılımlı daha sakin yaklasmak lazım sonuçta dışarının stresi ile eve geliyorlar evde de stres olursa ister istemez geriliyorlar eşim benim yukses ses tonundan asla hoşlanmaz keza bnde öyleyim az hızlı konuşsam sesin mi yukseldi. Bana mı öyle geldi der aaa oylemi hiç farketmedim derim tatlıya baglariz
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Normalde saygimi bozmam tartisirken bile oyleyimdir argo kelimeler falan kullanmam tek sorunum vura vura sevmem ama onuda evimzde yapiyorm.mesela esimjn bi akrabasi var afedersn karisi kocasina herkezn icnde oyle bi konusuyrki cok tuafimza gidiyor gecenlerde keltos dedi esine sonra kalcasina falan vurdu.esimde evde sey dedi yazuk adami herkeze rezil ediyor diye.
0 oy
(12,583 puan) tarafından
biz en kötü kavgalarımızda bile asla birbirimzie küfretmedik. istanbul beyefendisi, hanımefendisi gibi konuşmuyoruz. gayet samimiyiz. ama konuşma tarzın alaycı olabilir. bugüne kadar hep öyle konuştuysan sana normal geliyor olabilir. yaptığı şeyi mi küçük görüyorsun? ses tonunu mu değiştiriyorsun, nasıl kelimeler kullanıyorsun?
(273 puan) tarafından
Annem dün adamla sürekli alay ediyorsun dedi
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Hoca derim başkasının annemin yanında adıyla söylemem mekruh dinimizce hoca hoca.adam adamım derim
(3,665 puan) tarafından
Bu konuyla ilgili kaynak verir misiniz?
Neden mekruh hiç duymadım.
(1,783 puan) tarafından
Eşimin din ve toplum adın da kitabında okudum çünkü eşler birbirinin altı yada üstü degillerdir bireer ayakkabı gibi onlar eşdirler isimleriyle hitap edmesinler yazıyordu aklımda kalan kısmı mekruh yazisiydi tam olarak ezberleyemedim paragrafı kitabida camide dışarı çıksam geç oldu korkuyorum:/
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Ruh halime göre değişiyor:D 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Fazla agresif fazla tersleyen bir yapın varsa bu saygısız olarak görülüyor olabilir bunda duygularının da etkisi oluyor ben eşime kızgın kırgın olduğumda maalesef öyle olabiliyorum 
0 oy
(3,665 puan) tarafından
En büyük kavgalrda dahi argo söz kullanmam, bir söyledi diye 10 söylemem, o an hoşlanmadığımı belli ederim konu kapanır zaten,

şakayla da olsa ima yapmam , Her şakanın altında bir gerçek payı vardır bunu unutmam..

Kendime yapılmasından hoşlanmadığım bir şeyi başkasına yapmam. Sert aksi biri değilim sadece üslup önemli saygı bizim için herseyden önce gelir
0 oy
(7,638 puan) tarafından
  Yani nasıl diyelim   kimisi Emîr cıpli konuşur     sen öyle mısın
(273 puan) tarafından
Yok ben alaycı ve laf sokarak konuşuyorum:)
(7,638 puan) tarafından
İşte o yüzden saygısızlık oluyor karşı tarafa annen ondan demiştir
(273 puan) tarafından
Ama şaka yapiyorum ciddi bir şekilde değil ama karşı taraf bilmez ne niyetle konuştuğumu
0 oy
tarafından
Çıldırtıyorlar sonra saygı bekliyorlar 

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 525 göst.
0 oy
15 cevap 362 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,818 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 69 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde LEMAN339 (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 846 göst.
31 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,607 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...