Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Doğum Sonrası Makat Çatlağı: Acı Verici Deneyimle Nasıl Baş Ettiniz?
0
oy
180
göst.
19 Eylül 2024
Diğer
kategorisinde
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar 1.5 ay önce doğum yaptım ama.maalesef dogumum cok travmatik gecti atar damarım kesim oldu ve dikislerim cok fazlaydı cok zor oldu yani . Simdi dikişler vs iyileşti hepsi ama afedersiniz büyük tuvalete çıkmak kabusum oldu sanki cam kırıkları batıyor o esnada ve tüm günüm acıyla geçiyor o gün başına gelen oldu mu böyle bi durum artk doktorlardan korktuğum için gidemiyorum da hanımlar doğumdan sonra siz neler yaptınız bu durumda ?
dogumsonrasi
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
15
Cevaplar
0
oy
19 Eylül 2024
Meryemmseda
(
3,215
puan)
tarafından
cevaplandı
İlk digum çatlağı bende de oldu dediğin gibi çok kötüydü dokotara bende gitmedim de nasıl geçti inan hatirlamiyom bol sıvı tüket katı şeylerden birazcık kaçın en azından yaran iyileşene kadar
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
19 Eylül 2024
Toprak24.
(
488
puan)
tarafından
cevaplandı
Onu bende yaşadım doktora git krem veriyo bide büyük wc den sonra duş al ağrı hafifliyo. Kendini sıcak tut bol sıvı tüket zeytinyağlı sebze çorbaları ev yoğurdu tüket. Çok zor bi hastalık
19 Eylül 2024
Eeebbrrrruuuuuu
(
761
puan)
tarafından
yorumlandı
Hangi bölüme gidiliyor bunun icin benimde ilk dogumumda oldu sonra bi süre geçti şuan hala devam ediyor canımdan can gidiyor
19 Eylül 2024
Toprak24.
(
488
puan)
tarafından
yorumlandı
Genel cerrah bakıyo
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Bercestebiryuva
(
122
puan)
tarafından
cevaplandı
Hakiki sızma zeytinyağını pamuğa küçük olsun ama pamuk dolu dolu dök makara doğru sür ve biraz sok orda dursun her lavobaya gitmende tekrarla sürekli zeytinyagı ile orayı besle gerekirse elinle içeri doğru sürmeye calıs sonra bana dua et olur mu :))
19 Eylül 2024
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
yorumlandı
Ederim tabi çok teşekkürler deniycem.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
2525
(
3,951
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben ilk dogumumdan beri çekiyorum o acıyı ilk zamanlar üstüne bile oturamıyodum üstelik 3 ay önce ikinci dogumumu yaptım tuvalete ne zaman girsem şırıl şırıl kan akar
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Citipiti
(
3,840
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim zor doğum değildi ama ilk bikaç hafta aynı tarif ettiğiniz gibi sanki cam batıyor gibiydi. Kendi başıma aşmaya çalışmıştım o zamanlar.
İkinci doğum olacak büyük tuvaleti biraz daha sıvı tutacak bi şurup vardı ondan istiycem. Bi de ara ara kayısı yiycem. Kabız gibi olmak çok zorluyor.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Ecrin-Busra
(
2,377
puan)
tarafından
cevaplandı
Bol bol sıvı tüketimi yap ve doktora git çatlak için krem falan verir kabız olma diye ilaç verir ihmal etme
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Yeyesim
(
110
puan)
tarafından
cevaplandı
Sezaryen dogum yaptım ama kabizliktan dolayı bende de oldu 5 Ay sürdü oturmakta zorlanıyodum resmen doktora gittim normal emziren annelerde olur dedi hiçbir krem falaj vermedi bide özele gittim. Kendim zeytinyağı sürdüm sürekli beslenmene dikkat et lifli besinler tüket
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
cevaplandı
Hepinize çok teşekkür ederim hanımlar tavsiyelerinizi deniycem Allah razı olsun hepinizden .
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Mrvgul
(
3,349
puan)
tarafından
cevaplandı
Bende aynı durumdayım tamda tarif ettiğin gibi benim 3 ay oldu halen geçmedi üstüne hemoroid de oldu maalesef ve zorlayinca kanıyor.
26 Eylül 2024
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
yorumlandı
Maalesef benimde kanıyo ne yapcaz şaşırdım kaldım.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Elizan nur
(
2,414
puan)
tarafından
cevaplandı
Doktordan başka çaren yok canım,benimde doğumdan sonra oldu,inan doğumda bile bu kadar acı çekmedim doktora gittim krem yazdı düzenli kullandım hemen geçti
26 Eylül 2024
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
yorumlandı
Kusura bakmayın bebegimden dolayı yeni girip mesajınızı gordum haklısınız en iyisi doktora gitmek ama inanın çok zor bi doğum geçirdim ölümden döndüm atar damarım kesildi kan kaybım cok fazlaydı surekli arkadan da önden de muayene edildim günlerce hastanede kalmak zorunda kaldm artk hastaneye gidemem kontrole bile gitmedim bebeğim için hastaneye gittiğim de bile gözyaşlarım dinmiyo
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
Ben sezeryan oldum yinede hala ara ara oluyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
LMihrace
(
7,591
puan)
tarafından
cevaplandı
Sağlık ocağı bana krem verdi geçmedi genel cerrahiye gittim kesinlikle kullanma hepsi çocuğa geçiyor dedi sadece anestol krem verdi acıyı çok hissetmezsn tuvalete gitmeden önce sür o bölge uyussun dedi . Temmuzda Afyon'a şifalı sulara girdim iyileştim gibi oldu ama 1 ay sürdü 7.5 aylık kızım hâlâ çekiyorum hâlâ çok zor yapıyorm tuvaletimi ve işlem bittikten sonra saatlerce ağrı sızı yaşıyorum
26 Eylül 2024
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
yorumlandı
Benimde aynı sonrasında oturamıyorum uzun süre ağlıyorum afedersiniz tuvalette ne ypacam şaşırdım kaldım.
26 Eylül 2024
LMihrace
(
7,591
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende öyle tuvaletim gelsin istemiyorum resmen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Selam ben anne
(
3,279
puan)
tarafından
cevaplandı
Sarı kantoron yağı sürdüm fayda etti
26 Eylül 2024
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
yorumlandı
Cok teşekkür ederim
Deniycem
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Damlagk01
(
766
puan)
tarafından
cevaplandı
Kafasi esince geri geliyor benim ki acı esigim yükseldi takmıyorum. Geçiyor.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
19 Eylül 2024
Ümranşen
(
1,847
puan)
tarafından
cevaplandı
O acıyı tekrar hissettim yemin ederim bağıra bağıra ağlıyordum. Son çare doktora gittim baharatlı yeme kabız olmamaya çalış sıvı tüket hamur işi yeme gbi gbi seyler söyledi. Ve ılık suya otur dedi. Sanki psikolojik gbi doktora gittikten sonra hiç acım olmadı ılık suya oturdum bi kaç günde doktorun dediklerni yaptım geçti. Çok geçmiş olsun bende acıyı tarif ederken sanki cam kırığı batıyor diyordum
26 Eylül 2024
Altnr_svg
(
55
puan)
tarafından
yorumlandı
Kusura bakmayın bebekten dolayı sayfa ya giremiyorum yeni girdim cok teşekkür ederim. InsAllah benimde gecer halen acım aynı doktora gidemem cok korkuyorum doğumdan sonra hastaneye gittim bebeğim için gözyaşlarımı tutamadm tekrar gidemem mecbur kendiliğinden geçmesini bekliycem
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
8
cevap
248
göst.