0 oy
566 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar söze saçma bir takıntı gelebilir ama ben tezgahitemizlemek için kullandığım süngeri bulasiga hayatta kullanamam bu huyum çok kötü ve kullanani gördükçe de midem kötü oluyor benim gibi olan var mi yoksa herkes normal de ben mi anormalim

21 Cevaplar

+3 oy
(12,533 puan) tarafından

Valla ben degilim. Hangisi normal bilmiyorum senmi benmi :woot: ama tezgahada pis sey koymuyoruz yani afedersin

tarafından
Pis şey değil ama dışardan getirdiğimiz poşetler olsun eşyalar olsun ayrıca saçma gelecek ama çoğumuz kiracıyız bizden öncekiler nasıl kullanmış çünkü orda diş fircalayan bile var
tarafından
O zaman bulaşıkları tezgaha koyma tezgaha üstünde yemek yapma
tarafından
Hayır zaten onu camasirsuyu ve fırça ya da süngerle yıkıyorsun ama o süngeri de bulasiga kullanma konusunda takıntım var
(12,533 puan) tarafından
Bacim ben disardan getirdiklerimi tezgaha koymuyorum. Posetleri yere koyuyorum ordan alip yerlestiririm.

Ki sende önce tezgahi kullansalar ne olur bacim sen hic temizlemedin camasirsulamadin orayi ciflemedin tellemedin.

Yada disarda hicmi yemek yemiyosun :)
tarafından
Yok canım ben temizliyorum tabiki ama öyle saçma bı takıntım var işte hani kendi evini temizliğini bilirsin ama başkasında onu bilemezsin tıpkı dışardaki yemekler gibi ve az önce bı arkadaşın dediği gibi tezgah beziyle yer silmesi gibi
-Reklam-
+1 oy
(2,813 puan) tarafından
Yani tezgahta kirli bir iş yapmıyorsanız zaten sürekli yıkanan üstünde gıda temas eden bir yer sonuçta. Bulasik daha bile kirli sayılabilir hatta ama nihayetinde ikisiyle de temiz gıda siliyorsunuz

Başkasında görüp mideniz kalkiyorsa başkasının mutfağına girmeyiverin gervekren 
0 oy
tarafından

Bende de tezgahı sildiğim bezle yemek masasını silememe diye bir şey var. Bir de Lavabo için ayrı Sünger veya fırça kullanırım.

3 farklı kutum var, mutfak bezleri, toz bezleri ve yer bezleri için. Çamaşır makinesinde yıkarken bile hepsini bir atamam ve mutlaka 1 2 haftada bir kaynatırım. 
tarafından
Lavabo ister istemez pislenen bir yer, bazıları elini pis suya da daldıramaz şükür onlardan değilim. Hatta benim için mutfağın temizlemeyi en sevdiğim yeridir. Sünger de çok sevmem, evyeyi illa ki fırçalamak lazım ki iyice çıksın pislikler. Kaynar suyla da besmele çekip temizliyorum. Missssss
tarafından
Bende olsam yiyemem bişey gördüm mü artık orda bişey yiyip içemiyorum
(4,912 puan) tarafından
Evye için ben küçük başlıklı fırça ile ciflerim camasır sularım tertemız olur. Şu araya kaçan pislikler varya tezgah ile evyenin birleşimi orası temizse bı kadınin temızlıgı ordan belli olur derdi komşumuz.
tarafından
Evyem içeride benim, o yüzden görünmüyor o kısım ama temizdir
(4,912 puan) tarafından
Gorumcemın bı kere peçeteyle o kenarı sıyırdım orası pek görünmez aman gorsen karalar baglamis:) kendiside görünce ya bıdaha hep alayım diyor ama yine o bezlerle alıyor orayı sonra tezgah üstünü ve yeri siliyor
0 oy
(591 puan) tarafından
Tezgahı bulaşık süngeri ile temizlemiyorum :) çamaşır suyunu döküp bezle ovalarim 
tarafından
O normal yani o bezle masa ya da sofra bezi silmedigin sürece
(591 puan) tarafından
Tabiki silmiyorum masa silme bezim ayrı
0 oy
(268 puan) tarafından
Böyle de hayat gecmez
tarafından
her insanın farklı takıntıları olur illaki bu temizlik olur veya herhangi bişey onu degistiremez
0 oy
(12,583 puan) tarafından
normal.. çünkü bulaşık süngerleri çok pis oluyor. kabak lifi öneriliyor zatenbu yüzden. 
0 oy
(4,721 puan) tarafından
Bulaşık süngerim ayrı tezgâhı silmek için bezim ayrıdır
tarafından
Benim gibileri varmış demek
0 oy
(7,431 puan) tarafından
Tezgahı bezle silerim . Bulaşığı makineye dizerim kalanı elimde yıkarım süngeri 1 2 hafta sonra atarım genelde 
tarafından
Ne güzel peki bi yere misafirliğe gitseniz ve elindeki süngerle tezgahın lavabosunu heryerini silip sonra da o süngerle bulaşık yikadigini görseniz orda bişey yer msnz
(7,431 puan) tarafından
Bilemiyorum. Gittiğim yerlerde bulaşık makinesi var genelde . Öyle bi durumla karşılaşmadım.
Ama herkesin evinde yemek yenmez bazı şeylerden igrenirim
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Tezgahı ve lavabo içini ayrı süngerle bulaşığı ayrı süngerle yıkıyorum hatta kayınvalidemler falan geldiğinde tezgah süngerini saklıyorum 
tarafından
karıştırmasinlar diye mi
(17,884 puan) tarafından
Evet çünkü ciddi takıntılıyım eşimle de arada kavga ederim dikkat et diye
0 oy
tarafından
Benimki de Ocak için ayrı bulaşıklar için ayrı . masa için el bezi ayrı mutfak için ayrı . sarı bez kullanamıyorum mikrofiber aliyorum . Lavabo için ayrı fırça var bence olması gereken bu insanlara neden tuhaf geliyor bilmiyorum .
tarafından
Evet hatta artık çevremde herkesin aynı şeyi yaptığını görünce dedim o zaman ben hastayım o yüzden o şekil gördüğüm evlerde mecbur akrabaysa yemekleri ben yaparım yoksa yiyemem
0 oy
(1,268 puan) tarafından
Birşey diyeceğim.Tezgahı silmek için kullandığınız süngeri bulaşığı değdiren mi var????
tarafından
Ooooo benim gördüklerim çevrem misafir gittiğimiz yabancılar geneli öyle o yüzden dedim o zaman ben fazla takintiliyim mesela biri lavabodan çıkınca elini yikamiyorsa onun elinden asla bişey yemem dedim sanrm sünger olayını ben abartiyorum
(1,268 puan) tarafından
Bence abartmıyorsun.Olmasi gereken bu
0 oy
(3,081 puan) tarafından
Bende kullanmam zaten süngerde kullanmam sakallı ipten bulaşık bezi örerim. Tezgah bezim ayrıdır lavabo içi fırçayla ovalarım . Hepsinin görevi ayrı .biri gelir yıkarken bakarım eğer bulaşık yıkadığımla lavabo yu sürttüyse o gidince hemen atarım onu. Bide ben kokularına takıntılıyım asla nemli koku olmucak . Ona dokunamam ya atarım ya kaynatırım çamaşır suyu ve matikle 
tarafından
Bende hani herkes bilmez gelir karıştırır diye farklı süngerler olur ayrıca bakarım ona rağmen bulaşık süngerini kullanıyorsa tekrar kendim yıkarım çünkü çoğu evinde öyle olduğu için alışkanlık oluyor genelde eli degmisken bı süngerle tüm temizliği yapan var
0 oy
(1,167 puan) tarafından
Kotu veya zor bir sey degil iki farkli sunger kullanin problem nedir :) 
tarafından
Bende aynısını yapıyorum karıştırmamak için
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Evet bende oyleyim
0 oy
tarafından
Ben de tezgahla masa ve yerleri aynı bezle silinince böyle hissediyorum 
tarafından
Tek değilmişim o zaman
0 oy
(951 puan) tarafından
Tezgahın sungerden daha pisse haklısın ama okuyunca mantıklida geldi ben tezgahı süngerle temizlemem fırçayla ovar bezle suyla kurularim yorumsuzum ama sen de haklısın bence 
tarafından
Tezgah o lavabonun içi ne kadar temiz olursa olsun onu iyice temizler citilersin süngerle ama o süngeri tabağa bardağa sürmek ne bileyim bana öyle geliyor
(951 puan) tarafından
Doğru bencede
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Bende öyleyim canım.  Her yeri silmek için farklı benim vardır
tarafından
Keşke benim de çevrem öyle olsa ben sanrm anneme çektim geçen kız kardeşim benle dalga geçti hastasın dedi o süngerle lavabonun içini tezgahin üstünü ocağı ve bulaşıklari yikiyormus
(1,057 puan) tarafından
Ben asla yapamam öyle.
0 oy
(1,213 puan) tarafından
Vala canım benim  et ile tavukların bulaşıkları içi  ayrı  sünger normlar bulaşıklarlar için ayrı tezgah için ayrı kullanıyorum mesela ben suzgecimde öyle etlerin ayrı balıkların ayrı norl.ar şeylerin ayrı 
(951 puan) tarafından
Peki 3 süngeri nasıl kaldırıyor muhafaza ediyorsunuz
(1,213 puan) tarafından
Normal kulandigim süngeri el önüne bırakıyorum  etlere kullandığım süngeri KAP'a koyup dolabın altına bırakırım  et yapınca işte tencere tabaklarla filan yıkarım tezgahında yine bir KAP'a koyup tezgahim altı daki dolaba koyarım
(951 puan) tarafından
anladim .kolay gelsin
0 oy
(4,606 puan) tarafından
Ben kabak lifi kullaniyorum sunger kullanmiyorum
tarafından
Sonuçta o kabak lüfünü lavaboyu tezgahı silip bulaşığı da onla yikamiyorsun canım
(4,606 puan) tarafından
Yok bulasik yikamaya onu kullaniyorum tezgaha ayri bezim var.
Sungerin kendisi bana temiz gelmiyor yani onu demek istedim
0 oy
(86 puan) tarafından
Valla bu takıntı yok bende zaten makine yıkıyor . Ama su yalıtım var tezgahı sabah tan aksama kadar 100 kere siler yüzlere düzelttirim. Üzerinde bulasık asla olmaz sofrayı kaldırdım an makineye dizerim 1 kasık olsa hemen makineye korum eger eşim 1 bardak koysun tezgah bana dolu gelir resmen hayatım kaymış gibi hissederim lovabada birtane birsey görüm ACE döker temizlerim biri tezgahının kullansın dagınık görüm eger dünyam batmış gibi hissederim 2 gün kendime gelemem. Hamileyken iki bulasık vardı bir iki gün düşük tehlikesi var diye uzandım kaybında elimde yedinci yıkamadı koymuşlar oraya okadar düzenli deyildim zaten kaynım eşime ben burayı görünce migdem bulanıyor dedi eşim bana bağırdı rencide oldum oysa bebeymi kaybetmeyi diye iki gün yattım kimse yardım Edip elimden tutmadı birde 1 2 kere böyle oldu ve doğuma kadar bu benim gözümün önüne sokuldu resmen psikolejim bozuldu etkilendim ve şimdi ayrı eve çıktım ama o korku hala devam ediyor . O baskı o utanç eşim gene aynısını yapar diye her dkkk aklımda ve onun etkisi tezgahta bende eser bıraktı işte temizlenmeden asla uyuyamam orası ACE ile temizler cöpü döker birtane bulasık koymadan uyurum. Allah'ım benim adımı o kaybından çıkarsın düşünsene eşin oturuyor gece sen uyuyon gece eşinin utudunu park edince kalkıyor o en güzel uykudan o tezgaha bulaşık dizdim dagoldımı diye kalkıp orayı kontrol Edip temizliyorsun ve uykun kaçıyor . Ve cocugun var yaramaz ve uyumam lazım dinlenme lazım elim oraya deydi ya gece 4 de oturma odasını düzeltiyorsun aralığı mutfağı . Buda evimden ayrıldıktan sonra kayınbabama evde yemek yapmıyor ev cok pis hiç iş yapmıyor dağınık biri demiş ? Onun etkisi ile evimi uyumadan düzeltir uyanır ilk işim eksik yer varmı kontrol ederim. Ve bu sabah 1saat oturdum evi topladım uyudum bir telefon geldi kaynım kapı şifresini soruyor yeni uyandım basım açık hemen örttüm oglum oturma odasındaydı babası ile kaynım içeri girdi kusura bakma ev biraz dagınık dedim ama dagınıklık belki size göre hersey yerlerde demek bana göre bu sabah yerde sadece oturma grubunun sırt yaslama önderinin biri yamuktu koltukta  biri yerdeydi işte benim dagunıklıgım bu düşün nasıl psikolejim etkilenmiş bozulmuş orada birsey dicekmi gidip birine daha rezil olacakmıyım. Bir düşün sadece yerde biberon var ve evi dagınık görüyorsun. Seninki gayet normal bunu bir cok konusunda duydum. Yani bunda bir sıkıntı yok ama benimki psikolejimin ne kadar etkilendim içimdeki korkumla savaştıgımın en büyük örneği 
tarafından
Çok üzüldüm gerçekten adına bunlar insan değil acaba kendi anneleri nasılmış ya da kayınının evi aslında suç senin eşinde halini görmüyor mu bı zahmet o da işin ucundan tutsun
(86 puan) tarafından
Eşimle kardesi yüzünden kavga ettik elimde kardesine ezdirdi sagolsun bu yorumu yazdım gün Allah'ım islah etsin onları ben mahsere bıraktım hakkımı bu Dünyada iki kolum iki ayagım var ikisinde bağlı eşim EGM behci hiç bir sey yapamıyorum sunmaktan başka az sesim cıksa cocugum ile beni korkutuyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 426 göst.
11 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Pekiyasimdi (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 20 göst.
0 oy
10 cevap 400 göst.
9 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 576 göst.
10 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu