0 oy
202 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (697 puan) tarafından
Bana ek gıda listeniz varsa atabilirmsnz.  Yada anlatsanizda.   Detaylı şekilde 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
6 aylık bnm oğlan suan 

Şeftali puresi 

Muz puresi deniyorum.  Trendyoldan bebek tarhanasi irmik ve pirinç unu getirttim. İlerde onlarla mama yapicam . 

Sebze çorbası deneyebilirsin youtubeden bakabilirsin 

Patates ve havuc püresi denedim yemedi bnmki
-Reklam-
0 oy
(13,782 puan) tarafından
İlk önce sırayla patates havuc kabak bal kabağı yoğurt ile başla 

1. Gün 1 çay kaşığı

2. Gün 1 tatlı kaşığı

3. Gün 1 yemek kaşığı şekilde aynı ürünü tek öğün olarak ver

Verdiğin 2 gıdayı daha sonra karistirabilirsin mesela 3 Gün patates 3 Gün havuc verdin bunları daha sonra karıştırıp edebilirsin.

Önce hasla ve çatalla ez püre olarak verme ilerde zorlanirsin 

İlk aylar zaten doyumluk değil tadim için vereceksin canım yemiyor deme o yüzden ve tatlılar en son yani pekmez olsun meyve olsun bu süreçte verme sebzeler birince yumurta peynir gibi şeylere geç 
0 oy
(1,863 puan) tarafından
Bacım valla sabahları yumurta sarısı labne bir çay k. Pekmez katıp karıştırıp veriyorum 

Arada yoğurt veriyorum 

Meyve emziğine şeftali,elma,armut,kavun koyuyorum hergun farklı oluyo o şekilde 

Aksamları geçende soğan havuç patates hasladim çorbasını yaptım beğenmedi yemedi gerçi benim bebeğim ek gıdayı istemiyo şuan ama ben yemesine teşvik ediyorum

6.ayda sebzeler (bal kabağı,havuç, patates,tatlı patates,yeşil kabak)

Meyvelerde(şeftali armut elma avokado ben artı olarak muz kavun falan da veriyorum bişey olmadı yani 

Pirinç katiliyo corbalarina blenderdan gecirirerek veriliyo Bebek irmiğinden mama falan yapıyolar 

1 yaşına kadar salça,tuz yumurta beyazı,çilek, domates yasak diye biliyorum bide benim bildiklerim böyle yanlışım varsa da kızlar duzeltsin bu yiyebildiklerine göre öğün hazırlıyorum amaç tadım zaten doyurmak değil 
tarafından
Hangi pekmezi kullaniyorsunuz. Bende almak istiyorum
(1,863 puan) tarafından
Keçi boynuzu pekmezi kullanılıyor genelde bı çay kaşığı da sadece
tarafından
Bebek seviyormu bari
(1,863 puan) tarafından
Tatlıya seviyo canım zaten sabah kahvaltısında veriyorum hem kan yapiyo o yüzden
tarafından
Ben irmik ve pirinç unu aldım organik .onlarda kullanmayı düşünüyorum.
0 oy
(299 puan) tarafından

İki çocuğumda da dört aylikken yoğurtla başlayıp azar azar devam ettim ikiside yemek seçmez özel yaotigim şeyleri yemediler bende biz ne yersek azar azar tatdirdim sorun yaşamadık 

Kendi yemedigimi çocuklarada vermem mesela birseyleri birşeylere katarak verilen kahvaltıdan benim kendi migdem bulanır onu nasıl vereyim çocuğuma ay bana onlar artık kalan şeyleri birbirnw katıp vermis gibi geliyor herseyi tek tek verdim damak tatları da olusdu  kiloları boylarida hep yaşıtlarından iyiydi 
(1,863 puan) tarafından
Valla bu gidişle bende öyle yapicam yemiyo ızdırap çekiyorum yaa artık 6 aylık ağzını açmiyo bizzim yediklerimizi yiyo ona yaptığım hiç birşeyi yemiyo kriz geçiriyorum bide yumurta sarısıni labneyle karıştırıp veriyorum boğazında kalmasın diye tek verebiliyo muyuz yutabilir mi yani
0 oy
(13,485 puan) tarafından
bulamaç yapma, her şeyi tektek ver. instagramın varsa ek gıda sayfaları var özellikle çocuk doktorlarını takip et
(697 puan) tarafından
Tmm teşekkür ederim
0 oy
(124 puan) tarafından

Emiyorsa 9 aya kadar hep tadım olarak bakın ek gıdaya. Kendinizi kasmayın. Bakla beyin bal haricinde hersey yediriyorum ben. 10 aylığız. Yemek istemiyorsa birakiyorum zorlama yok. Onun da bi damak tadı oldugunu unutmayalım. Nasıl biz herseyi beğenip yemiyorsak o da beğenmeyebilir.  Hele anne sutu alıyorsa zaten yediklerinin pek bi faydası yokmm. Anne sütü tüm ihtiyacını karşılıyor.

Ben gun içinde örnek olarak ne yediriyorum
Sabah uyandığında emzirmeden once bi kahvaltı hazırlıyorum. 
1 tane organik yumurta çırpıp tavada iyice pisiriyorum. (Genelde yarısını yiyebiliyor)
İlk 2 -3 gün sadece sarısı denedim sonra beyaz sarı komple verdim. 

Her kahvaltıda 1 çay kasigi pekmez kesin veriyorum
Çay kaşığıyla peynir ( labne,  süzme veya tuzsuz lor)
Domatesi rendeye yakın küçük küçük doğruyorum 

Öğle yemeği olarak 1 kepçeye yakın çorba
Biraz yoğurt

Öğle ile akşam arası yarım muz üzerine ceviz parçalıyorum(rondodan geçiriyorum)
Akşam yemeğinde köfte, çorba,  et vs ne varsa

Bebek irmigi bebek bilmem nesi hiçbirini kullanmiyorum
Evimde ne yemek varsa onu yediriyorum. 
Sadece tuzsuz olmasına az baharat kullanmaya dikkat ediyorum. 
0 oy
tarafından

Ben kendim liste yaptım ilk ay kesinlikle meyve ya da tatlı şeyler vermicem ki sebzeleri reddetmesin diye. Çarşamba doktoruma göstereceğim. Kabul ederse bu şekilde baslicam. Çok emek verdim daha listenin devamı var :D

image

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 62 göst.
0 oy
4 cevap 290 göst.
+1 oy
4 cevap 106 göst.
+1 oy
4 cevap 94 göst.

411,191 soru

12,377,065 cevap