0 oy
615 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,093 puan) tarafından
6 yıllık evliyim ama gözüm hiç bir zaman yüksekte olmadı. Her zaman az ile yetinmesini bildim. Kiradayım ev sahibi az buluyor diye bizi çıkaracak yeni bulduğumuz bir ev var oraya taşinacağiz gelirimiz 15 bin olacakmış kira 8 bin . Gel de 8 bin ile geçin dedim . Gidelim burdan bizi buraya bağlayan bir Şey yok iş nerdeyse oraya gidelim, çocuklarımız için gidelim dedim sustu bende patladım. Markete gittiğimde kendim için çocuklarım için eli boş dönüyor zam o zaman bu evliliğimiz yerin dibine girsin dedim o da baya kırıldı konuşmuyor benimle. Ne yapacağımızı şaşırdım artık 

12 Cevaplar

+1 oy
(7,775 puan) tarafından
15 bin nasıl olur maaş mümkün değil kaçak mı çalışıyor yasal değil ki? Ayrıca çözüm yolları var elbette sizin veya eşinizin ailesine yakın bir yerde oturup çocuklara baktirip sizde çalışabilirsiniz. 

Bence eşinizin kalbini bunun için kırmayın sonuçta bu imkansizlikta sadece eşiniz değil sizde düşünmeden çocuk yapmışsınız. Hayat müşterektir yetemiyorsa sizde elinizi taşın altına koymalısınız. 
(2,093 puan) tarafından
Oğlum 2 yaşında yaz kış olsun benimle her yerde . Kızımı okula götürdüğüm de bile onca yolu götürüyorum. Kimsem yok maalesef bende bir yerde bulaşık işine girer çalışırdım ama çocuklarıma kim.bakacqk. birimiz hastaneye düşse iki çocuğum la kalıyoruz durum böyle. . Eşim kaçak falan çalışmıyor ve o cafe de en çok alan benim eşim diğer elemanlar günlük 300 liraya çalışıyor sabah 6 akşam 9, 10. Benim eşim bazen 5 te gidip 12 , 1 gibi geliyor mesela şuan hala işte saat 12 buçukta çıkacak
(7,775 puan) tarafından
O zaman SGK ya şikayet edin çünkü en az asgarî ücret almak zorunda zaten sigortası da düşükten yatamaz siz nerede yaşıyorsunuz ?
(51,495 puan) tarafından
baska is imkani yok mu
-Reklam-
0 oy
(10,360 puan) tarafından
Ağır konuşmussun haklı olabilirsin ama guttiginiz yerde daha mı çok kazanacak kirası mi daha az olacak kolay değil ki yer degistirmek
(2,093 puan) tarafından
Burda kira yı 4 bin veriyorduk 10 bin yapacakmış bizim kalmamamiz için yapıyorlar veremeyeceğimizi biliyorlar bende gitmek istiyorum. O kadar ev aradık ama en uygunu 8 bin e bulduk 8 i oraya vereceğiz maaşı mız 13 bin di patron 15 yapmış geriye 6 bin kalıyor şimdi gel o parayla elektrik su gelir giderler i ve çocukların eğitimini ver .....
(10,360 puan) tarafından
Nerde 15 bin maaş mi kaldı asgari ücret bile değil tabi ki o parayla gecinilmez. Şuan çıraklar vasıfsız elemanlar bile en az ama en az asgarî ücret aliyolar mesaili bir iş bulsa 22 25 i bulur. Önce işi değiştirmesi lazım nerde 15 bine calişabilir ki
0 oy
(143 puan) tarafından
Sizde çalışabilirsiniz
(2,093 puan) tarafından
Kızımı okula dahi götürürken onca yolu 2 yaşında ki oğlumun elinden tutup götürüyorum yaz kış olsun yanımda, her yere götürüyorum çünkü bakacak kimse yok . Burda ailem olsa onlara bırakıp çalışırdim ama kimsem yok
(143 puan) tarafından
Eşiniz cidden asgari ucretten de az alıyor bu nasıl oluyor anlamadm yasak çünkü
0 oy
(50 puan) tarafından
Kadinlarin istekleri özel ihtiyaçları oluyor hele cocukta varsa onun istekleri ayrı oluyor seni cok iyi anlıyorum. Ama esinede agir konuşmuşsun. Soylemek istediklerini daha yumuşak soyleyebilirsin. Erkeklerin gururuna onuruna yediremedigi bi durum yetersizlik. Eşin sana sadiksa maddiyat dışında probleminiz yoksa asilamiyacak bisey yok. Darlığına ardi  ancak hakkıyla sabredersen ferahlıklıktir.  Bence git yanına güzelce ozur dile doldum bi an patladım ne demek istedigini guzel bi dille anlat. Her zaman dua et emin ol herşey hallolur.
(2,093 puan) tarafından
Ahh ah herşeyden kisiyorum ama iş olanağı biraz da insanın elinde burda iş yok görelim diyorum ona da hayır diyor. Gece yarısından sonra geliyor onu bekliyorum konuşacağım özür diler gönlünü alırım
0 oy
(1,168 puan) tarafından
Konuyla alakali değil ama asgari ucretin altinda nasil calisiyor yasal olarak sigortasi da yok o zaman esinizin doğru mu ? Cunku yasak duzenli geliri 15 bin ise sigortasi da yok demek oluyor
(2,093 puan) tarafından
Bir hafta öncesine kadar 13 bin di patronu ile konuşmuş o da en son 15 bin yaparım birde sigorta demiş. Adam o olmadan cafe işletemiyor bak dedim konuş en azından asgari ücret verir çünkü bu adam sensiz yapamaz dedim ama yok vermez dedi
(1,168 puan) tarafından
Yanlis anlamayin ama sigorta yapamaz bu sekilde yasak.Yani para aktarimini en az asgari yapmasi lazim.Esiniz siz cok harcamayin diye maasinindusuk soyluyor olabilir mi?bunu yapan cok varda yanlis anlamayin lutfen esinizi de sizi de tanimam
(2,093 puan) tarafından
Yok ben bizzat kaç defa gördüm.  Harcamam hiç yoo denecek kadar az zaten .  Adamın voleybol oyuncuları var sigortaları var eşimin de sigortasını o kulübün üzerine yapmış .
0 oy
(2,436 puan) tarafından
Bütün yorumları okudum. Nerde yaşıyorsunuz mesela Cafe de çalışmaktan başka iş mi yok asgari ücretli bir işe girebilir senide anlıyorum daralmışsın artık ama eşine söyle daha mantıklı iş bulsun para getirecek bir iş bakabilir 
(2,093 puan) tarafından
6 yıldır söylemekten yoruldum artık. O kendini bildi bileli hep garsonluk yaptı. Hakkari'de yiz. İş olanağı cok az buradaki gençlerin çoğu hep burdan gidip batı da çalışmaya gidiyor. En yakın Van a gidelim diyorum yok burayı bırakmam diyor. Artık hiç şey den tat alamaz oldum . Sürekli bu sebepten tartışıyoruz
(2,436 puan) tarafından
Ozaman her bulduğun çözüme hayır diyorsa sende çatır çutur harca hiç acımadan
0 oy
(742 puan) tarafından
Sen eşinin maddi durumunu bilmedenmi evlendin isyan etme bence bende ilk evlendigimde çok zor geciniyoduk eve eşya alacak paramız yoktu sonradan araba bile aldık şimdi yine biraz. Borçlarımız var hiç bişey demiyorum dua ediyorum söylesem bişey üzülecek gerek yok kırmaya dökmeye 
(2,093 puan) tarafından
Şükür severek evlendim. Durumunu tabii ki bilip kabullendim hiç bir zaman gözüm çok yüksekte olmadı. Asgarî ücret ile de lüks geçinilmiyor ama en azından 15 bin den iyi . Biraz icraat gösterse burdan gitsek herşey hallolacak ama gelmiyor ki
(742 puan) tarafından
Büyük şehirde sorumlulugu ağır canım mesela İstanbul'da 8 bine kira bulmak imkansız belki ondan cesaret edemiyordur eşiniz allah gönlünüze göre versin
0 oy
(51,495 puan) tarafından
bizimde ev sahibi cikin dedi bes bindi kira 15 e bulduk ev gecinmek cok zor ama adam napsin 
0 oy
(2,200 puan) tarafından
Ağır konuşmuşsun evet ama eşinde hatalı iş imkanı olmayan biryerde ve o kadar uzun saatlare çalışıp çocuğunun eşinin istediği birşeyi alamamak koymalıydı ve mantıklı olanı yapıp daha çok kazanabileceği bir yere gitmeyi teklif etmeliydi doğduğun yer değil doyduğun yer sonuçta çok haklısın sürekli kısarak yaşamak çok zor kısmak var kısmak var sonuçta bide sigortası yokmuş anladığım kadarıyla bu zamana kadar bu kabul edilir bir durum değil bir kere Allah korusun başına bitsey gelseydi o zaman içinde ne maaş ne birşey kalmayacaktı size o zaman ne yapacaktınız eşin rahata alismis maddi olarak değil manevi rahata ama fedakarlık yapmak zorunda bu şekilde kırarak söylemekte haksızsiz ama konuda tamamen haklısın ve eşin bir an önce şehir değiştirmeyi kabul etmek zorunda en az genel olarak 20 bin olmalı maaşı sigortayı söylemeye bile gerek yok 
0 oy
tarafından
Kurulmasında haklı canim... öyle soylemesende olurdu..ama sende haklisin ..maddiyatin zayif oldugunda insan 1 yere kadar sabreder..sonra artik olmuyor malesef..
0 oy
tarafından
İs icin baska bir yere gitmek icin de para lazım artık taşinma masrafları nakliye vs cok zor ama badka bir yerde ise giremezmi daha fazla maas alabilecrği mesaili isler yorucu ama ne kadar cok calisirsa o kadar maasi artar ayrica 15 bin maas yasal değil kesinlikle hakkinizi arayın esine ağir konuşmuşsun biraz evlilik varlikta yoklukta her zaman birlik olmaktan gecer siz yoklukta evliligin anlami yok gibi bir cümle kurmuşsunuz 
0 oy
(13,629 puan) tarafından
Ağır konuşmuşsun eşinin zoruna gitmiyor mu sanıyorsun çocuğun bisi istiyor ve alamıyorsun. Ben eşimi maddi açıdan hiç assalamadim bunun için kavga çıkarmadım. Şehir değiştirmek kolay değil. Ben köyde yaşıyorum sebze kendimizin kira yok dogalgaz yok vs. Vs. Ama gene de ucu ucuna yetiyoruz ki ectra bisi almıyorum kendime yıllardır. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 91 göst.
0 oy
6 cevap 201 göst.
0 oy
1 cevap 170 göst.
0 oy
1 cevap 107 göst.
12 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ankakus_1 (478 puan) tarafından soruldu

409,064 soru

12,294,880 cevap

38,301 kullanıcı

Kategoriler

...