+1 oy
948 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (324 puan) tarafından
Kimse kimsenin ne yaşadığınıda ne çektiğinide bilmiyor kim istemezki çocuklarına en güzelini alsın ikinci el bebek arabası aldım yipranmisti komşum gördü ciddi ciddi bunu coptenmi buldun dedi ne alaka aldım ikinci dedim yazık çocuklarına diyip gitti ben ikinci el aldım die baya eleştirilmişim dün bir arkadaşım söyledi arkandan konuşuluyor yapma bende bütçem neye yetiyorsa onu almak zorundayim diyip geldim 

53 Cevaplar

0 oy
(6,663 puan) tarafından

Benim imkanım olmasına rağmen bebek arabasını 2. El aldım. Temiz ve uygundu. Diğer çocuklarımdan kalan yıprandığı için ve başka bebek istemediğimiz için sıfor almadım 2 yıl kullanacağım zaten o kadar para vermeye gerek yok dedim. 

Soranlara 2. El derim yani kimseyi ilgilendiren bir mesele yok
-Reklam-
0 oy
(9 puan) tarafından
Evet bende bebeğim doğdukdan sonra ikinci el beşik aldık. Büdcem yetiyordu ala bilirdim ama almadım. Kalan parayada kıyafetler aldım. Bir çok ikinci el eşyalar aldım iyikide almışım. Pişman değilim. Takma kafana insanlar boş boş konuşuyor. 
0 oy
(4,493 puan) tarafından
Anne yanı beşik, bebek arabası, puset hepsini arkadaşımızın bebeği için verdik. Neden kötü olsun ki? Zaten kosa süreli kullanılan şeyler bunlar ömürlük değil ki. Bütçen neye uyuyorsa onu al tabi. İyi anne olmakla 2. el almanın ne alakası varmış? O kişiyle iletişimini kes derim.
0 oy
(746 puan) tarafından
Ahlaksız asıl böyle görgüsüz bi anneleri olduğu için onun çocuklarına yazık terbiyesiz sana kalmıştı o çocuk bebek arabasını mı hatırlacakta yazık olsun düşmez kalkmaz bu Allah bi gün o lafları yalayacağı bi hayata düşer görürüm ozmn salla be öyleleri görgüsüz kendini beğenmiş tipler insan nasıl söyleyebilir böyle birşeyi aklım almıyor magaradamı yaşadın sen hiçmi insanlık vicdan diye bişey öğrenmedin görmedin şaşıyorum.
0 oy
(540 puan) tarafından
Allah'a havale olsun öyle insanlar ben de bebeğimin çoğu kıyafetini beşiğini Bebek arabasını ikinci el aldım çünkü plansız bir bebekti Bir de o maddi durumumuz el vermedi şu anda hala o arabayı kullanıyorum işimi görüyor tek sorunu Kemer olmadığı için arabadan rahat durmuyor çocuk bazen elime güzel bir para geçtiği zaman almayı düşünüyorum ama bu tabii ki de kimseye kötü anne yapmıyor kötü anne çocuğuna merhamet etmeyen çocuğuna Sevgi göstermeyen çöpe atan ve başkasının çocuğunu başkasının anneliğini sorgulayan annedir
0 oy
(5,965 puan) tarafından
Ne alaka ben yeni doğan kıyafet bir poşet buldum yıkadım utuledim gydrdim ama byle slak insanlara anlatma deme çöpten buldum falan yanlış anlama insanlar. Çok vijdansiz.mesela biseymi buldun komşularına fln deme insanı byle rencide edyorlar insanların moralini bozuyirlar
0 oy
(2,267 puan) tarafından
İkinci el eşya almak ev hanımı olamazsın iyi anne değilsin bu kadının evi pasaklı yada temiz insan değil değildir hatta ve hatta parası yok fakir bunlar anlamına gelmez insanlar bazen bunu karıştırıyor gelinliğim ikinci el ev eşyalarım ikinci el kıyafetlerimlerim çoğu ikinci el bu benim kötü yada yokluktan sürüyorum anlamına gelmez fazla para harcamadan kullanılmıştır eşyaları kullanabilir durumduysa elimden geldiği kadar güzelleştirir kullanmam anlamına gelir kadınlar böyle değilmidir? Yokluğu var ederiz gerekirse olması gereken budur bunu yapan insana saygım sonsuz herkes sıfır almak para harcamak zorunda değildir dünyalar kadar param olsun isterse gidipte çocuğun iki günlük giyeceği şeye 1000 tl vermem verene de niye verdin demem şimdi sizin aldığınız bebek arabası var sayalım ki kırık yada kötü durumda milyonlarca verdiğiniz parayla alfıpınız bebek arabası kırılıp kötü duruma gelmicekmi garantisi varmı Allah akıl fikir versin  arkadaşımla geçen diyaloğu anlatayım bende hamileyim Allah inşallah sağlık sıhhat verirse ilk defa çocuk sahibi olucam yıllar sonra bebek arabası konusu bizdede geçti bende ikinci el düşünüyorum alıcam foşur foşır yıkıcam onu güzelleştirmek benim elimde çünkü arkadaşımda sen delimisin bak ben bu kadara aldım çocuğa sen değer vermiyor musun dedi bende sadece alınan eşyayla değer biçiliyorsa annelik ozaman bayrağa basit bir durum herşeyin pahalısını alalım en değerli anne çocuk biz olalım dedim bozuldu bozulsunda kimse insanlaeın parasına aldıklarına bir anlam yüklemesin bir gün devran döner o konuştukları şeyler insanların karşına öyle ağır bir şekilde çıkar ki kınadıkları şeylerin beterini yaşarlar o kişiyle kesinlikle aranızfs bir mesafe olsun bunu konuşan neler konuşmaz iyi bir insan olsa bunları söylüceğine gerçekten kötü durumda olan bir eşya için ya burası böyle yanlış anlama beraber şurasını söyle yapalım diye öneride bulunur karşındskini küçük düşürmeye kullanacağı aklını sizin iyiliğinize kullanır
(324 puan) tarafından
Sağ salim kucagina alırsın inşallah
0 oy
(252 puan) tarafından
Komşuna bunları söyleyecek haddi neden veriyorsun ki? Dış kapının mandalı 
(324 puan) tarafından
Ya o kadar samimide değiliz ki
0 oy
(29,051 puan) tarafından

Hele tipe bak deseydin deli oluyorum şöyle insanlara takma be saçma sapan konusmus

0 oy
(885 puan) tarafından
Diyelım ki diğer çocuğundan kaldı güne mı aynı yorum gelecektı 

Kimsenın ne  dediğini önemsemeyın bu hayata kimseyı memnun etmek için gelmiyoruz 
0 oy
tarafından
Eleştiri alabılırım ama bebek arabası bile alamayacak olsam çocuk doğurmam yanı ne gerek var yokluk içinde büyüteceğim çocuğu. 
(324 puan) tarafından
Bizim hayatimiz pilanladigimiz gibi olmadı dünya borçla evden ayrildik 2 kızım supriz oldu bana
0 oy
(590 puan) tarafından
O arabayı sen sıfır alsanda zamanla o hale gelecekti ben ikinci el hiç almadım ama 3 çocuğum var hepsi birbirinden kalanlarla buyuyorlar simdi bende mi kötü anneyim hepsine ayrı ayrı sifir mi alacaktım takma canım üzülmede ❤️
0 oy
(1,474 puan) tarafından
Durumumuz çok kötü değil ama bende ikinci el alıyorum nevar bunda nede olsa çocuk eşyası eskiyen bişey değil ki sende onu ikinci el olarak başkasına satacksin ceyizine koyack değil ya
(1,474 puan) tarafından
Birde öyle insanlardan uzak olmak en iyisi
(324 puan) tarafından
Zaten o kadınla pek samimi değilim

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 2,037 göst.
0 oy
1 cevap 81 göst.
4 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (5,991 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 149 göst.
0 oy
24 cevap 467 göst.
19 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (499 puan) tarafından soruldu

408,434 soru

12,271,462 cevap

37,603 kullanıcı

Kategoriler

...