0 oy
927 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar mehir olarak neler istediniz merak ettim ben umre istemiştim sohbet olsun 

62 Cevaplar

0 oy
(3,621 puan) tarafından
Türkiye'de altın 1 qrami kac para kizlar..yorumlari ağzı acik okuyom 1 kq altin iateyen olmuş
(4,837 puan) tarafından
3 bin tlye yakın cnm 1 gram
-Reklam-
0 oy
(172 puan) tarafından
4 yıl önce 100 gr altını Mihri müeccel olarak istedim. Eşimin ailesi bize maddi olarak destek olmadılar. Eşim de cüzi bir miktarla çalışıyordu bana zar zor 2 bilezik yapmıştı 47 Gr sonra kaynanam borç olarak adı bakalım yapacakmış. Eşim mihrimi tamamlamaya çalışıyor az kaldı. Onun dışında da bana bir künye ( kalın ), 3 çeyrekli altın bileklik, 3 yüzük , iki küpe bi de annemin yaptığı Zinciri para ekleyerek daha kalını ile değiştirdi hediye olarak. Bunları hediye olarak vermeseydi çoktan bitmiş olurdu zaten mihrim.
0 oy
(1,817 puan) tarafından
Hiç hatırlamıyorum valla 
0 oy
tarafından
300 Gr altın takıldı canım ozamab ama helsi puffff ev araba aldık olsun ben verdim kendi rizamla 
tarafından
Aman önemli olan o araba ev almak varken koluna takıp gezmek çok da mantıklı değil güzel günlerde kulllanın canım
tarafından
Allah sağlık sihhat versin altinda gözüm yok mehirin ne demek olduğunu bilmezdim bile hoca sordu eşime baktım sadece eşim o an üzerinde ne varsa hepsi onundur dedi hoca tek tek kıydı
0 oy
(33 puan) tarafından
250 gram altın istedim babam 200 gram demiş imamda 200 gram üstüne kıymıştı nikahı
0 oy
tarafından
5 Reşat altın
0 oy
(10,531 puan) tarafından
Gittin mi kiz ben hicbiswy istemedim valla bedavaya gittim 
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Ben sembolik istedim demiştim eşime ya gerçekten çok isterim ödeyebilir misin kabul ediyormusun dedim etmem durum neyi gösterir bilemem dedi bende o zaman zaten ihtiyacım yok başkasının bana vereceğine sembolik olarak söylemem gerekse birşey 50 Gr altın dedim öyle oldu çok isteyecek olsaydimda niyetim 500 Gr altın ve ev di 
0 oy
(2,646 puan) tarafından
Lincleywn olacak belki ama 1.5kilo altin istedim o zamanın parasıyla iyi bir ev ediyordu. Şimdi de öyle

Allah mehiri istetecek kötü gün göstermesin insaallah. Ama mehir i helal etmek de kadının hakkı istemek de. 

Hem caydırıcı hem de geleceğini kolaylaştıracak bir değerinin olması lazım diye düşünüyorum.
0 oy
(8,357 puan) tarafından

5bilrzik isdedim :P

0 oy
(5,552 puan) tarafından
Bana yaptıkları altınıehirnolarak istedim 5 bilezik 22 gram bir buçuk metre zincir  birde 25 gram enli bilezigim 
0 oy
(4,837 puan) tarafından
100 gr demıstı esım bende sen bilirsin dedim. Mehir, kadın boşandıktan sonra kadını bı müddet idare etsin diye düşünülmüş bıseydir. Evliyken verilmez diye biliyorum 
0 oy
(4 puan) tarafından
Ben de evlendikden sonra ilk kez esimden 2 qr yuzuk beyenmisdim onu almasini istedim sizin parayla nerdeyse 500 lira eder yalnis yapmiyosam oda bana dediki senin o kadar kiymetin varmiki sana yuzuk alayim otur oturdugun yerde  o gun bu gundur bisey istemiyom biseye ihdiyacim olursada anne babamdan para alip oyle aliyom
tarafından
Neden hala bu adam ile evlisin peki nasıl böyle diyebilir sana ya hayret bir şey değerin yok ne demek ay ne kadar sinir oldum
0 oy
(2,134 puan) tarafından
50 gram oda arabaya gitti 
0 oy
tarafından
İmam mehiri dile bile getirmedi. ( Kaçarak evlendim) 
tarafından
Uyardılar mı acaba kocanın ailesi kaçarak dahi olsa mehir kadının hakkı
tarafından
Hiçbir fikrim yok. İmam sormadığı gibi eşimin ailesi de hiç sormadı. Zaten kadın düğün zamanı evine de almamıştı. Her şeyi beklerim
0 oy
(7,680 puan) tarafından
130 gr altın 2 sette kitap hadis ve tefsirdi galiba. Abim sağolsun ben 100 e razıydım 130 olsun dedi ☺️ 

Tabi yaptı mi dersen eşim yapmadı sadece kitabın biri var evde jsjsjaj
0 oy
(860 puan) tarafından
24 ayar kolye istemiştim. 
0 oy
(699 puan) tarafından
Ben takılan takılar olur dedim ama hoca yok dedi rakam belirtmek lazım 20 grmlık 3 tane bilezik dedim eşim tmm dedi 2 yıl oldu bakalım ne zaman vercek:))) 
0 oy
(522 puan) tarafından
Ben 50 Gr istemiştim. Şuan kendim çalışıyorum eşim henüz mehir yapmadı. Araba alınca inşaallah 
0 oy
(380 puan) tarafından
Valla 10 yıl oluyo evleneli düşünüyorum da ne gram biliyordum ne bişe. Valla annemlerde sağolsun hiç bir şey demedi onun la ilgili dini nikah kıyılırken ne istiyorajn dediler bilmiyorum ki dedim ben. Yarım altın de dedi biri bende tamam yarım altın dedim heralde. Allah ona muhtaç etmesin şükür eşim 10 yıldır çalışır gece canım şunu çekti desem alır hemen altın şu bu inan ki gözümde yok hala insan olsun evine çoluğuna çocuğuna baksın beni sevsin ezmesin benim için yeter geldik gidiyoz mezara mı götürecez 
tarafından
Aynen öyle sevgi saygı olsun da her şey güzel olur

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 298 göst.
27 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Yaprak.k (13,128 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 617 göst.
6 Nisan 2020 Diğer kategorisinde ❤Semos❤ (2,423 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 328 göst.
25 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Ht (2,108 puan) tarafından soruldu