0 oy
232 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (608 puan) tarafından
Hayırlı geceler arkadaşlar 2.5 yaşında ki kızımı gece yatıramiyorum. Bugün sabah 9 da uyandı akşam üstü 5-6 gibi yarım saat uyudu uyumadı diyebilirim gece şuan bile halen uyumadı uyumamak için her yolu deniyor ama mızmız napacam bilmiyorum çok yoruyor beni Herseye ağlıyor çok sinirleniyorum daha da uyumamak için elinden geleni yapıyor yatağına koyuyorum aynı ayağımda sallıyorum yatmak istemiyor doktor sipraktin şurubu verdi kullan dedi kullanıyorum ayni 10 da şurubu verdim tatlı kaşığı ben istemedim bu arada hani bana demeyin neden içiyorsunuz diye başka hastalik için gittik o zamanlar doktor kendi verdi yan etkisi de uyku yapıyormuş artık kafayı yiyecem bı fikir verir misiniz

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aksam ustu uyuttugun icin

Neden uyutuyon aksam
(608 puan) tarafından
Akşam uyutmuyorum gündüz uyutmak istiyorum uyusun diye uyumuyor yine mızmız akşam usti kendi uyuyor ama oda yarım saat bile sürmüyor
tarafından
Uyutmmaaya çalış uyku bastırınca oyala akşam 8 9 gibi uyut
-Reklam-
0 oy
(883 puan) tarafından
Sabah 7de kaldırın o akşam üzeri uyuduğu uyku ona sıkıntı yapıyor 15.00 den sonra uyku uyumaması lazım. Öğlen uykusu 12 gibi yapar 7 de kalkarsa akşamda bu saatlere kalmaz 3 4 gün dayanırsanız düzeniniz oturur. Akşam uykusuna geçeceği vakit mesela 9da geçecek saat 8 gibi ayran yapın içirin. Gün içindede mutlaka enerjisini atmasını sağlayın 
(608 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(551 puan) tarafından
5.6 gibi uymuş diyorsun herzaman mi o şekilde yarım saat uyku bile yetiyor gece uyumamak için kızım 2 de uyudu 4de uyandırdım normalde saat 9 uyku saati okul var diye ama gündüzleri uyumazdi bugün uyuduğu için 11de uyudu oda babasıyla parka gitti yorulduğu halde. Gündüz uyku saatini düzene şok 9da uyandiysa 12/1 gibi uyut akşam en geç 10 da uyku saati olduğu söyle masal aç dinlesin sonra uyusun 
0 oy
(1,852 puan) tarafından
3 den sonra 10 dk bile uyutma canın oglumdan biliyorum o saatlerde gözünü kapatıp açsa çok uyudum mu zannediyordu ne gece 12 1 e kadar ayakta duruyordu . Çok şükür düzeldi asla uyutmuyorum öğlen 1 den sonra ben 

Sabah 7 buçukta kalkar öğlen 12 den 2 bucugq kadar uyur akşam 9 9 buçukta yatakta  
(1,852 puan) tarafından
Bu arada 4 yaşında bizde uyku için ilaç kullandık şükür düzene girdi
0 oy
(19,659 puan) tarafından
O akşamüstü uykusu geç uyumasına sebep oluyo. Oğlum da öyle. Az bişey uyuklasa uykusu kaciyo
0 oy
(5,528 puan) tarafından
İkindi vakti uyutmayin. 

Oglen uyumuyosa zorlamayin. Aksam 8 gibi odaya goturun. 9 gibi uyumus olur. 

Benim ki 27 ayliktan beri oglen uykusunu birakti. Suan 35 aylik herseye miz miz aglak. Her aksam uyumamak icin bi bahane buluyo ama bi sekilde yatiriyoru 8:30 gibi uyumus oluyo.
(608 puan) tarafından
Öğlen uyutamazsam da bu sefer akşam üstü ikindi vakti uyuyor bazen göremiyorum mutfakta veya iş yapmış oluyorum oturduğu yerde uyuyor nasıl uyandırmak mi gerek o an hemen ve şuan yeni 5 haftalık hamileyim şimdiden nasıl yapacam diye düşünüyorum kızım çok zor hep mızmız görmediğim an yatmış oluyor sabah kaçta uyanıyor
(5,528 puan) tarafından
Masallah kendi kendine uyuyomus. Bizimkinin daha gormedik kendi kendine uyudugunu. Ayakta uyur hali kalmaz ama yine de uyumaz. Bize eziyet eder. Yazin cok erken kalkti bi kac kez 6 gibi oglen zorla uyuttum. 2 saat kadar uyudu. Gece 1 de yatti o gunler. Ondan sonra yatirmadim. Sizin ki ikindi vakti uyuyomus cok ters bi saat. Uyutmayin tabi ama surekli kontrol edin o saatlerde. Disari falan cikarin. Beraber oyun oynayin.
Aksam 8:30- sabah 7:30 gibi uyanmis olur.
0 oy
(310 puan) tarafından
Sabah geç kalkıyor bide akşam üstü uyuyor o yüzden gece uykuya gecemiyor sabah 7 8 gibi kaldırın akşam üzeri uyutmayin 15.00 dan sonra uyumaması lazım 1 dakika uyusa bile kızım geç yatar 
0 oy
(299 puan) tarafından
Siprakdin alerji ilacı yan etkisi uykudur vücut alistikdan.sonra o yan etki ortadan.kalkar 

Uyumayan çocuk uyumaz kendinizi yipratmayin yok illa düzenj olsun istyorsanazi yedi de kaldirin sabahlari öğlen 12 gibi uyur zaten iki saat uyusun en fazla saat 15 den sonra uyursa yarım saat değil on dakika içi geçse gece uyumaz 

Şahsen uyku için ilaç değilde aktardan sorup bitki çayları alıp dönüşümlü kullanabilirsiniz uyumadan yoğurt ayran türü birşey yemesiide iyi olur alışkanlik haline getirin hatta bir kaç gün alışana kadar akşam banyo yaptırin 
(608 puan) tarafından
Aslında uyuması için kullanmiyoruz sipraktini çocuk cerrahisi vermişti bize
(299 puan) tarafından
Tamam o ilacda sürekli mi kullaniuorsunuz cerrahi oğluma sünnet sonrası vermişti mesela bize sakinlik yapar uyku bastırır bir kaç gün verin diye
(608 puan) tarafından
Evet daha yeni başladık
0 oy
(13,629 puan) tarafından

Aksam üzeri 30 dk da olsa ona yetiyordur sabah erken kaldır uyuyacaksa da 12 gibi uyut öyle öyle düzene girer artık gündüz uykuları fazla geliyor büyüdüğü için bi tane de bende var o küçükten  :)

0 oy
(7,775 puan) tarafından
2 yaşından sonra 10 dk uyku bile 2 saate eş değerdir. Akşam üzeri uyutmak yanlış. Öğlen uyumuyorsa uyutma 
0 oy
(436 puan) tarafından
Akşam 5 de 30 dk dahi uyusa bu saatte uyumaması normal. Benim kızımda 25-26 aylıkken gündüz uykuyu istemedi zorla uyutsam da gece uykuya dalmak istemiyordu. Ya da dediğiniz gibi öğlen uyumuyor ikindi vakti uykuya geçmek istiyordu ona da ben müsaade etmiyorum oyalıyorum oyuncak dışarı park vs  akşam 9 da uyur sabahta 6-7 arası uyanır. Gece de 2 kez tuvalete kalkar genelde. 

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 194 göst.
4 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Gbpgbp (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 94 göst.
0 oy
8 cevap 244 göst.
0 oy
2 cevap 67 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,414 puan) tarafından soruldu

409,065 soru