0 oy
1,246 göst.
Diğer kategorisinde (167 puan) tarafından
Kızlar eşim oğlumuzun adını Ömer koymak istiyor büyük ihtimalle iki isim koyacağız Ömer Alp 

Ama Ömer hiç içime sinmedi geleneksel ve eski olması yüzünden siz ne düşünüyorsunuz 

34 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Bence çok güzel bir isim 
-Reklam-
+1 oy
(2,373 puan) tarafından
Allahh derim :)) çok güzel bence 
+1 oy
tarafından
Aslında eşin çokta kötü bir isim önermemiş Ömer deyince böyle oturaklı bir beyefendi canlanıyor gözümde 
(10,836 puan) tarafından
AYNEN ÖYLE benim oğlum Ömer musap nasıl Beyefendi  Bi görsen
+1 oy
(1,513 puan) tarafından
Ömer musab koyacaktım bi tane daha oglum olsaydı. Ömer ismi cok güzel
(10,836 puan) tarafından
Yap kız Bi tane daha Ömer Musaplar çok akıllı olur benim oğlumun adı aynı zamanda
(1,513 puan) tarafından
Haha ya kız olursa :D masallah canım ismiyle yasasın insallah ♡
(10,836 puan) tarafından
Aynı dert bendede var kızım olsun çok istiyorum ama ya erkek olursa düşüncesi beni frenliyoo
+1 oy
(51,999 puan) tarafından
benim de en sevdigim isim Ömer 
0 oy
(870 puan) tarafından
Ömer Nasuhi ismini çok beğeniyorum oğluma koyacaktik ama kaynimin oğlunun ismi Ömer olduğu için koymadik
0 oy
(1,220 puan) tarafından
Bende tam tersine hic eskimeyen bir isim oldugunu dusunuyorum.Zeynep gibi klasik ama asla modasi gecmeyen.
tarafından
Zeynep olarak yorumuna kalp koydum❤️❤️
0 oy
(838 puan) tarafından
Cook güzel kuzenimin adı Ömer Muhtar 
tarafından
Muhtar ismini ilk defa duydum kız
(838 puan) tarafından
Bir sahabenin adı. Cok uyumlu yakışıyor bence
(245 puan) tarafından
Sahabe değil Filistinli bir hoca
(838 puan) tarafından
Ben öyle biliyordum pardon duzelttigin için sağol: )
(245 puan) tarafından
Mesele İslami olmasa asla düzeltmezdim önemli de değildi ama onlar Allah rasulünün yıldızları Ömer r. a bir sahabe ve 4 halifeden 2. Ömer muhtar ise Filistin direnişçisi bir hoca güzel uyum sağlamıilar bence de Ömer ismi en güzel erkek ismi
0 oy
(4,393 puan) tarafından
Asla öyle düşünmüyorum şahsen ☺️ oğlumun ismi Ömer Asaf ❤️ evet klasik oldu belki ama benim koyarken çok içime sindi bizde de eşim Ömeri çok istedi dedesinin adıydı ve dedesi de hiç Bi evladına adımı koyun dememiş ama eşime ve bana koymamızı istediğini söyledi bende kırmadım kendimde ismi çok sevdiğim için yanına da Asafı ekledim çok ağır duruyor yanına soyadını koyup şimdiden iyi yerlere geldiğini hayal falan ediyorum arada başına savcı hakim doktor ünvanları koyunca çok havalı duruyor gözümde ☺️☺️herkese saygım var ama arenmiş adenmiş  yeni nesil isimler de benim hiç hoşuma gitmez oldum olası kimisi farklı bir şey koyayım aman kimsede olmasın diye öyle uğraşıyorki çocuğa çok aradınız mı bu ismi diyesim geliyor 
0 oy
(1,973 puan) tarafından
Ömer peygamber ismi adaletli olsun diye verdim  babamın adida Ömer .oğlumun adını eşimle ömer tuğra koyduk.olurmu olesey geleneklerimiz bizi biz yapan unsurlar lütfen kopmayalım özümüzden insaalllah
(1,973 puan) tarafından
Hz.ömer r.a
(1,973 puan) tarafından
Sahabe tamam peygamber efendimizi görmus  halife peygamber
(7,454 puan) tarafından
Halife başka peygamber başka Hz ömer halife canim
tarafından
Hazreti Ömer (ra) peygamber değildir. Hazreti Muhammed'den (sav) sonra hiç peygamber gelmedi, gelmeyecek.
“Benden sonra bir peygamber gelseydi bu Ömer olurdu.” (Tirmizî, Menakıb, 48.) Böyle bir hadisi şerif var ancak bu övgü babındadır. Yoksa hz Ömer (ra) sadece Allah Rasulünü (sav) görmüş bir zattır, diğer sahabeler gibi.
(245 puan) tarafından
Ben de yukarda Ömer muhtarın sahabe olmadığını anlatıyorum millet daha peygamber isimlerini bilmiyor
0 oy
tarafından
Ömer kelime manası olarak sırtlan demek. Hafsa da dişi sırtlan. Ancak biz Sahabe-i kiramdan büyük bir zat olan islamın 2.halifesi Hz. Ömer (ra) hürmetine koyarız. İsimler sahibine çeker ve her isim sahibi, kendisine ilk konulan şahsın peşinde olur mahşerde.

O sebep anne-babanın çocuğuna karşı görevlerinden birisi de ona güzel bir isim vermektir. Nitekim Peygamber efendimiz (sav), insanların kıyamet günü isimleri ile çağrılacağını belirterek “Çocuklarınıza güzel isim koyunuz.” (Ebu Davud, Edeb, 69) buyurmuştur.
(226 puan) tarafından
Ömer in hayat, yaşam,ömür anlamına geliyor diye biliyorum , sırtlan diye hiç duymadım, Osman ın yılancık anlamına geldiğini biliyorum ama
0 oy
tarafından
Güzel isim bence 
0 oy
(355 puan) tarafından
Oğlumuz olacak bende Ömer Asaf istedim klasik ama bence güzel ve anlamlı oldu. Benim içime çok sindi şahsen :),
0 oy
(10,836 puan) tarafından
Ömerler çok akıllı ve,zeki olur hem çok güzel  karakterli Bi isim benim oğlumun adı Ömer Musap çok beğeniyorum ben 
0 oy
(4,553 puan) tarafından
Ömer kötü bir isim değil ama ben de tercih etmezdim. Ama zaten iki isim koyacakmışsınız ve Alp bence gayet hoş bir isim. Ömer Alp şeklinde de uyum sorunu olmamış. Bence hoş durmuşlar ve kimsenin gönlü kırılmamış olur sen dahil. 
0 oy
(5,747 puan) tarafından
Bende Ömer Asaf koyacağım herkes bayılıyor bu isme ki eski ve geleneksel demen üzücü çünkü Haz Ömer'in adı Allah evlatlarımıza onun gibi adaletli düzgün bir insan olmayı nasip etsin.
0 oy
(108 puan) tarafından
Bence çok güzel bi isim alp le de uyumlu olmuş. Eskimeyen isimlerden bence kulağa güzel geliyor 
0 oy
tarafından
Dedemin adı Ömer. Ama kulağa hoş geliyor modern duruyor . 
0 oy
(3,616 puan) tarafından
Ablamin 2. Cocugu erkek olursa ömer koyacağım dedi. Çok güzel isim. Bir tanıdığımın ismi de Adil Ömer
0 oy
(1,169 puan) tarafından
Eski isimleri hiç sevmiyorum yeni isimler harika

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 437 göst.
6 Mart 2021 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 995 göst.
0 oy
2 cevap 400 göst.
31 Temmuz 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sni ck iyi anliyorum (909 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 132 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sefillerrrr (1,269 puan) tarafından soruldu

411,924 soru

12,400,582 cevap

44,406 kullanıcı

Kategoriler

...