0 oy
97 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (116 puan) tarafından
Hanımlar Siz pirinci nasıl kullanırsınız kırık pirinç mi baldo pirinç mi basma Timi Ben genelde ballı pirinç kullanıyorum bu sefer kırık pirinç kullanacağım ve harcı pişirerek mi yaparsınız yoksa çiğ şekilde mi yaparsınız tarifleri alalım

7 Cevaplar

0 oy
(503 puan) tarafından
Baldo pirinç çiğ şekilde kıyma sebzesi içine koy kendi güzel pişiyor zaten 
-Reklam-
0 oy
(3,023 puan) tarafından
Ben normal baldo pirinç. İçine de bol salça yağ. Hatta varsa kuyruk yağı da eklerim. Maydanoz, sarımsak, sogan, domates, biber, sogan hepsini ufak dograrim. Baharat olarak tuz pulbiber kekik nane eklerim çokta güzel olur. Hafif vıcık içler daha güzel kavurmam içini çiğ güzel 
0 oy
(11,605 puan) tarafından
kırıkla güzel olmuyor bence. baldo ya da Osmancık, kavurarqk yapıyorum 
0 oy
(6,535 puan) tarafından

Kırık pirinç kullanmıyorum beğenmiyorum 

Biz şanslıyız samsunda güzel pirinç bulunur .tanıdığımız pirinç fabrikasında çalışıyor. Dolmalık pirinç alıyoruz pilavda yapılıyor fiyatı ucuz . Onu kullanıyorum :)

(6,499 puan) tarafından
Şu tombul olan pirinç mi
(6,535 puan) tarafından
Yoo normal pirinç . Baldo değil ama
(6,499 puan) tarafından
Anladım.
0 oy
(5,699 puan) tarafından
Baldo kullanıyorum iyice yıkıyorum malzemeleri ekliyorum nefis oluyor genelde burda önemli olan baharat dengesi.
0 oy
(6,499 puan) tarafından
Ballı pirinç nasıl oluyor. Ben baldo ile sarıyordum eşim bu sefer tombul bir pirinç almış onunla sardım güzel oldu. Sütlaçta çok güzel oldu o pirinç çeşidi. Ama ismini bilmiyorum

Sarmayı çiğden sarıyorum ben
0 oy
(768 puan) tarafından
Bulgur ile sarariz biz.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 382 göst.
2 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Mutsuzanne (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,342 göst.
0 oy
7 cevap 101 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Masallinam38 (744 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 183 göst.

405,695 soru

12,156,771 cevap

36,594 kullanıcı

...