0 oy
2,174 göst.
Diğer kategorisinde (10,399 puan) tarafından

image

image

kizlar kısaca anlatayım perşembe günü aradılar sınıfta boş kontenjan var gelin 4 yaş alicaz dediler cuma günü gittik kayıt yaptırdım 1 saat sınıfta kaldı. Çıkışta çocuğu sınıftan zorla çıkardım agltarak çocuk gelmek istemiyor ama öğretmen sözünü dinlemedi diye sınıftan çıkardi. Şiddet içeren davranış dediği de oyuncağı yere atmış öğretmene sen tatlı değilsin acisin demiş. 1  1 buçuk saatte bu kararı vermesi beni çok sinirlendirdi pazartesi günü okul müdürü ile görüşcem. Ama başka ne yapabilirim yahu Allah aşkına 1 saat te gördün ne anladın kahin misin mübarek. Şeytan diyor pazartesi git saçını başını yol ama ben şeytan a uyar mıyım bilemedim çok sinirliyim aşırı aşırı 

Şöyle bir düzenleme ekliyim sınıfta 4 öğrenci vardı 5.si benim oğlum olacaktı ama almadılar ve burası devlet okulu özel okul olsa alıştırmaya çalışırlar ama devlet okulu 1 saatye karar verebiliyor 

59 Cevaplar

0 oy
(325 puan) tarafından
Okul öncesi öğretmenliği çok zor bir meslek keşke yapamayacak insanlar bu mesleği seçmese 1 saatte bu kararı nasıl aldın 1 hafta alıştırma süresi olur baktın 1 hafta da çocuk alışamadı o zaman dersin ki çocuğunuz alışamadı bu sene değil de seneye gelsin ki ayrıca çocuk bu 4 yaşında ki bir çocuktan da bütün kuralları kusursuz bir şekilde uygulamasını beklemek de komik olur gercekten Sevgi merhamet isteyen bir meslek ama nedense günümüzde her önüne geçen bu mesleği seçiyor staj zamanım da öğretmenlik yaptığım zamanlarımda o kadar çok zor öğrencilerle karşılaştım ki çoğunu da veliye anlatmadım bile çocukla kendi aramda çözmeye çalıştım yazık yani
-Reklam-
0 oy
(2,832 puan) tarafından
Mudurle konus gerekirse meb yaz cimere yaz terbiyesiz ya ne die ogretmen olmus boylelwr anlamiyorum
0 oy
(2,853 puan) tarafından
Cikere sikayet edecehini bildir mutlaka. Ki 4buas kucuk bir yas değil, mudurle konus, ogretmenin isim soyismini iste. Sikayet icin lazim olacak de. Birazda onlar dusunsjn
0 oy
(206 puan) tarafından
Önce müdürle görüş o da öğretmen gibi bir tutum sergilerse cimere yaz canım. Bak neler oluyo o zaman
(10,399 puan) tarafından
Ben dün gece yazdım direk cimere müdürle pazartesi günü konuşucam öğretmen ile aynı fikirde olursa Orta yolu bulmak yerine kestirip atarsa onun tutumu nu da yazarım gerekirse
(206 puan) tarafından
Hatta milli eğilme de gidebilirsiniz
0 oy
(441 puan) tarafından
Aaaa çok şaşırdım. Bende okul oncesi öğretmeniyim problem çıkaran hiç bir öğrencimin velisini arayıp alın çocuğunuzu okula göndermeyin diyemedim. 1 ay zaten uyum süreci olur en zorlu çocuk bile 1 ayda alışır. Ha değişik davranışlar olur onuda öğretmen aileye söyler bi çaresine bakılır. Ama hiç bir öğretmen çocuğunuzu okula göndermeyin diyemez. Kural bilinci oluşmamış falan demiş ama zaten bunlar oluşsun diye biz varız, ana okulları çocukları zaten 1. Sınıfa hazırlıyor. Çok saçmalamış. Ben sizin yerinizde olsam öğretmen istediği için değil böyle bir öğretmene çocuğumu gondermezdim
(10,399 puan) tarafından
Ya zaten böyle bir öğretmen in çocuğuma faydası olamaz ben bunu anladım ve o öğretmen e zaten göndermem bu saatten sonra ama oda okula devlet okuluna hatta sece sece öğrenci alamaz kafasına göre uğraşmak istemedigjne hazır değil diyip yolla hemde bunu 1 saatte yap babasının okulu değil Sabri yok sa yapmayacak bu işi. Bir hafta 2 hafta devam eder alışma süreci tanınır bir çocuğa baktım olmuyor ben zaten alırım yada oturup konuşursin çocuğunjz böyle şöyle surdan destek alması gerekir bakın evde bu konuda eksik kalmışsınız burdan destekleyin birdaha öğretim yılına hazırlayın bu şekilde işletmemiz mi süreç Allah aşkına ben mi çok Polyanna düşünüyorum. Benim çocuğum bunu yasadi baska çocuğa yasatmasinlar. Benim oğlum kalemi düzgün tutamıyo mesela avuç içinde tutuyo ben bunun farkındayim.duzeltmesi için aparat aldım evde boyama etkinlik yaptırmaya çalışıyorum ki okulda zorlanmasin alışsın diye. Ama gel gör ki öğretmen 1 saatte gördüğü kadarı ile karar i kesin bir dille istemiyo çocuğumu.
0 oy
(5 puan) tarafından
Merhaba, normalde çok yorum yapan biri değilim ama postunuzu görünce dayanamadım ben de rehber öğretmeniyim. 

Mesajlarınızı silmeyin cimer üzerinden şikayet edin, öğretmenin çocuğu en az bir hafta okula uyum süreci ile alıştırma yapmasi gerekirdi bir saatte kestirip atilacak şey değil çocuk bu anı anını tutmaz küçük yaş grubu ile çalışacak ne bekliyordu ki sınıfta put gibi durmalarını mı. Okul müdürü ile de konuşun şikayet edeceğinizi belirtin üstelik size kendisi de söylememiş siz mesaj atınca getirmeyin demiş arayıp kendiliğinden telefonda izah etme zahmetine bile girmemiş. Çocuğunuzu bu öğretmene teslim etmeyin ama haklarinizi arayin ki küçücük yavrular böylesinin eline düşmesin. 
(10,399 puan) tarafından
Merhaba yorum yapmanıza çok sevindim. Şöyle 1 saatin sonunda beni sınıfa aldı selim benim sözümü hiç dinlemedi oyuncakları dağıttı bugünlük bu kadar yeter dedi çıkarın çocuğu sınıftan dedi ağlatarak çıkardım ben çocuğu sınıftan. Bana o zaman selim bu yıl hazır değil gibi duruyor hiç beni dinlemedi diğer sınıfa girmek istedi falan dedi izin verilmeyince sinirlenmiş büyük ihtimalle o yüzden sınıftan çıkarıldı. Bahsettiğimiz çocuk da 4 yaşında yani. Bende dün mesaj attım pazartesi günü getircegim ne lazım olacak alalım demek için oda bu şekilde karşılık veriri. Ben mesaj atmayıp pazartesi günü direk götürseydim çocuğu kapıdan çevirecekti sanırım. Cimere yazdım yarın müdür ile konuşucam. Bu saatten sonra o kadınla yüz yüze gelirsem tatsız şeyler olur. Onun üstleri ile.iletisme geçivem.sizce ilçe milli eğitim bakanlığı bişey yapar mı evime çok yakın ilçe milli eğitim
(5 puan) tarafından
Öğretmeni sorgularlar. Öğretmenin sorgulanması bile o kadının tekrar böyle şeyler yapmasını engeller biraz korkutur onu. Öğretmen bakış açısını da anlarım ama bu çocuk bir hafta iki hafta sonunda da alişamamiş hep ağlıyor bağırıyor vs gibi davranışlar sergiliyor olsaydı hazır değil diyebilirdi güzel ılımlı yapıcı bir dille. Bir saatte karar verilmez biz ne öğrenciler görüyoruz aylarca ağlıyor uğraşıyoruz sevdirmek için .
(10,399 puan) tarafından
Eşimde bende ayrı ayrı cimere yazdik yarında müdürü ile görüşcem. Müdürden de pek umudum yok açıkçası ama cimer şikayet ile ilgili öğretmeni sorgularsa en azından başka çocuğa böyle davranmaz. Ben daha çocuğumu o öğretmene yollamam zaten
0 oy
(1,855 puan) tarafından
Böyle bir öğretmene güvenip çocuğumu emanet etmem nett . Allahim iyi insanlar öğretmenler çıkarsın karşısına minik evlatlarımızın bence hiç zorlama dediğin gibi bir faydası olmaz bu öğretmenin çocuğuna aksine zararı olur .
(10,399 puan) tarafından
Ben de emanet etmem ama oda orda rahat rahat sece sece öğretmenlik yapamaz. Elimden geleni yapacağım o orda durmaması için vicdani merhameti olmayan biri hiçbir çocuğa faydası olamaz
0 oy
(301 puan) tarafından
Bu öğretmeni her yere şikayet et.

Kaldı ki nasıl bir devlet anaokulunda 4 öğrenci olabilir şaka mı bu

Ozel  kreslerde bile 10 çocuktan fazla oluyor. Kesinlikle ya torpilli yada başka bisey var işin icinde
(10,399 puan) tarafından
Canım her gelen çocuğu hazır değil diyip bu şekilde gönderirse böyle olur tabi
0 oy
tarafından
Anasifinda stajyerlik yaptığım sürede alisamayan öğrencileri alıştırmaya çalışıyorduk. 1 hafta kadar . Kimseyi de eve gondermedik . Şikayet edin müdüre de cimere de yazın .
(10,399 puan) tarafından
Yazdım cimer e yarın da okul müdürü ile görüşcem. Birşey değişeceğini sanmıyorum ben ama elimden geleni yapacağım. 1 hafta gitse alişamadi yapamiyo dese hak verip alırım çocuğumu yapamıyorsa ne öğretmeni zorlarim ne çocuğumu zorlarim. Bize alışmak için süre verilmedi benim tepkim ona ve öğretmenin tavrina
tarafından
Öğretmen başından salıyor. Siz elinizden geleni yapın
0 oy
(1,221 puan) tarafından
Müdürle de konuşursan da şikayette bulunucam öğretmenin soyadını verir misiniz de bak bakayım nasıl müdür onu gönderiyor 
(10,399 puan) tarafından
Ben cimere şikayette bulundum gerekirse bir kez daha yazarım
0 oy
(3,142 puan) tarafından
Naptın canım merak ettim müdüre gittinmi
(10,399 puan) tarafından
Gittim canım. Müdür öğretmeni uyardi hemde baya okkalı... Başka öğretmene verdik yarın öğlenci olarak devam edecek oğlum okulana. Müdür müdür yardımcısı sonuna kadar haklı olduğumuzu söylediler ve çok ilgilendiler
(3,142 puan) tarafından
Ohh iyi olmuş. Müdürün çoktan fark etmesi lazımdı bu öğretmeni 4 çocuk kaldı sizin sınıfta bu işte bi tuhaflık var diye .. nys iyiye bağlanmış şükür
0 oy
(29,202 puan) tarafından

Öğretmen ilgilenmek istememiş yada yerine farklı kişiler.gelecektir ondan çıkarmıştır yaptıgi çok yanlış daha çok yeni

(10,399 puan) tarafından
Öğretmen ilgilenmek istemedi zaten sınıfta eleye eleye öğrenci bırakmamış 4 öğrenci 5. Benim oğlum olacaktı olamadı. Ama hallettik başka bir öğretmen ile devam edicez. O öğretmeni de şikayet ettim
0 oy
(3,058 puan) tarafından
Sikayet edin yanina kar kalmasin
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Öğretmenler az çok biliyo bizim siniftada var yaramaz şiddet içeren davranışları kızım kaç kere şikayet etti saçımı çekti vurdu suluğumdan su işti yemeğimden yedi vs vs artık öğretmene gitmeye yüzüm kalmadı o çocuğun annesi de kabullenmiyo öğretmenin dediklerini eğer öğretmen birşey diyorsa bence üstünde durulmalı tabi ki bir günde böyle bir karara varılmaz ama az çok çocuklar kendini belli ediyo ilk defa yapmıyorlar bu işi bizimkisi 12 senedir yapıyor mesela az bı sure değil 
(6,909 puan) tarafından
Bak canım sen asla vurmaz dersin sen yokken vurur o kadında benim çocuğum asla vurmaz asla zarar vermez diyodu ben kendi gözümle gördüm kızıma gidip durduk yere vurduğunu çocuklar bizim yanimizda ki haliyle biz yokkenki halinde değişiklik gösterebilir ben kızıma her zaman utangaç yeni girdiği ortamda hep geride duruyo diyodum öğretmen de tam tersini söyledi inanamadım yemekleri evde seçiyor okulda ağzına sürmediği yemeği yiyi mesela
(10,399 puan) tarafından
Ben yanımda yokken hiç vurmaz canım insan çocuğunu tanır bilir. Tamam diyelim ki vurdu 1 saatte bütün sınıfı sıra dayagina mi çekti de birdaha getirmeyin diyeniliyo. Benim amacım üzüm yemek bagciyi dövmek değil. Olaya farklı yönden bakmaya çalışırken objektif davranın.
(6,909 puan) tarafından
İlk yorumumda da dediğim gibi 1 saatte böyle birşeye varılmaz ben başıma da geldiği içinde diyorum öğretmen değişikliği isteyin
(10,399 puan) tarafından
Öğretmen degiştirdik sabahçı grubundan öğlenciye aldirdim
(6,909 puan) tarafından
İnşallah öğretmen iyidir kimileri de uğraşmak istemiyo
0 oy
(3 puan) tarafından
Öğretmen bariz uğraşmak istememiş ve başından atmış, istediği kadar devlet okulu olsun ilgilenmek okula kazandırmak zorunda. Geçen sene komşumun oğlu da gitti ana sınıfına üstelik çocuğun %25 engeli var Allah yardımcısi olsun çok zor bı çocuktu öğretmeni erkekti ve sonuna kadar o çocuğu okula kazandırdı çocuk su an yaşından dolayı tekrar anasifina gidiyor hemde güle oynaya 
0 oy
(7,638 puan) tarafından
 Bu ne ya masa başında iş istıyorsa memur olucaktı  çocuk tan bahsetmıyorum benim gözümde hâlâ da bebek sınıfına giriyor   kalkıcsksın  ağlıyorsa  konuşacak  hırcınsa sakınleştırcek oyun oynucak şarkı ögretcek boyama yaptırcsk   niye ögretmen oluyor o vakit otursun evi'nde  oldu 4 yaş  tan beklenti nedir  uslu uslu  oturcak  saati gelince gitçek    
0 oy
(705 puan) tarafından
Cok aceleci davranmış öğretmen daha doğrusu uğraşmak İstememiş arkadaşınım çocuğu gecen sene 2 hafta gitti kuralsız davrandığı ve arkadaşlarına zar turlu zarar verdiği için ogretnen bı yıl erteleyin demişti ama cidden uğramıştı arkadaşımda aldı okuldan 
0 oy
(6 puan) tarafından

Sizin de yanlışlarınız var, öğretmeninde. 

Öncelikle siz sınıf mevcudu 4-5 kişi diyorsunuz. Bu kadar az öğrenciye sınıf açılmaz Devlet okulunda.  Onun bunun keyfi ile alakalı değil, yasa var, yönetmelik var. Belki fiilen sınıfa o kadar çocuk geliyordur ama resmiyette daha fazladır mevcut.

" Benim çocuğum asla başka birin vurmaz" diye ne kadar da çok yorum yapmışsınız. Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? Bu cümleyi kuran kişinin, çocuğuna karşı objektif değerlendirmeleri olacağına asla inanmıyorum. Ben okul öncesi öğretmeniyim, benim çocuğum bile başkasına vurabilir, asla o kadar emin olmam !
Çocuğunuzun mutlaka uyumsuz davranışları var ki, bu tepkide bulunulmuştur. 

Öğretmeni hatalı gördüğüm nokta; Eğer dediğiniz gibi sadece tek bir gün içinde böyle dediyse, kesinlikle yanlış yapmış. 1-2 hafta en az gözlemlenebilirdi. Sürece sizi dahil edebilirdi vs. 
Çok şaşırdım gerçekten. 

(10,399 puan) tarafından
İnsan çocuğunu bilir tanır benim oğlum 4 yaşında ben bugüne kadar yabancı birine vurduğunu asla görmedim hergun sabah akşam parktayiz bir çok çocukla oynayıp arkadaşlık kuruyor vurma itme zorla elinden bişey alma yok siddete meyilli dediği elindeki oyuncakları yere atmış . Zaten benjm de asıl kızdığım sinirlendigim nokta sadece 1 saatte karar vermesi ye yetkisi olmadığı halde bizi bildiğin okuldan atması. Diyelim ki benim oğlumda bir problem var asıl eğitimci olan biri bunu izler gözlemleer bu bir hafta olur 10 gün olur ama zamanla anlaşılır bazı şeyler derki hanımefendi çocuğunuzun böyle bir sorunu var siz bu şekilde böyle şöyle yapın ne bileyim psikolojik destek olur özel eğitim olur bir yerlere yönlendirir yada bana nasıl bir tutum sergilemek gerektiğini söyler değil mi? 4 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorim girdiği ortam oyuncaklar ve değişik renkli materyallerin olduğu ilk kez girdiği bir yer tabi ki merak edip bakmak isticek oynamak isticek o bir saat onun keşif sureciydi aslında. Tanımadığı biri (öğretmen) ona kurallarımız şu bu diye dayatsa da yine bakmak kariştirmak istemez mi? Benim yanlışım varsa bana derki sizinde cocugunuza karşı bu böyle şöyle yapmanız hata şöyle yapalım böyle yapalım kazanalim bu çocuğu. Benim oğlum birşeyi almak için izin alır yapabilir miyim alabilir miyim bu evde de başka yerde de aynı. Benim kızdığım tek konu okul babasının okulu gibi hayır kararım kesin gelemez demesi buna tek başına 1 saat de karar veriyo olmasi. Sınıfın da gerçekten 4 kişi vardı müdür ile konuştuğumda evet diyip kabul etti her gelen yaramaz öğrenciyi bu şekilde gönderirse tabi okulda öğrenci kalmaZ. Bizimde kaydimizi sildirmemiş kayıt silme yetkisi yok Allah tan.
(6 puan) tarafından
Bir saat içinde böyle yargıda bulunması cok tuhaf gerçekten. İlk günü bırakın, okula gittiği her gün ilk bir saat serbest zaman etkinliği olur, çocuklar öğrenme alanlarında oyunlar oynar. Gerçekten hiç uğraşmamış.
Sınıfın 3/1 ortalama sizinki gibi davranış sergiliyor başlarda. Bazıları maalesef bir ay devam ediyor, alışamıyor. Zaten anne de her gün okulda beklemekten yoruluyor ve kendisi hazır olmadığını anlayıp kaydı alabiliyor.
Siz şimdi ne yaptınız ? Çocuk için kötü olmuş ya bir günde böyle olması..
(10,399 puan) tarafından
Farklı bir öğretmene öğlenci grubuna geçtik. İlk öğretim resmen canavar gibi bahsetmiş oğlumdan. Bu öğretmen bizi ilk gördüğünde benim gözüm çok korkuyo şuan dedi. Bende ona anlattım ön yargılı bakmayın onun söylediklerini unutun dedim. İlk gün öyle şeyler söyledi ki bana ben kendi cocugimdan şüphe ettim. Ama cuma günü gayet ılımlı ve güzel konuştu alışacak sadece zamana ihtiyacı var dedi. Öğretmene alıştıkça daha kolay bir çocuk olacaktır eminim. Mesela asla bir şeyi izinsiz almaz. Sorar alabilir miyim diye. Birinin elinden asla bişeyi zoral çekip almaz kendi yaşıtı bir çocuğa vurmaz. Öğretmen cuma günü selim için böyle bahsedilmedi bana dedi. Tek sıkıntı bu öğretmen de selimden başka 4 yaş yok
0 oy
(1,375 puan) tarafından
Bu ne tahammülsüzlük. Bizim kızın sınıfta bi çocuk vardı hoca aylarca uğraştı çocuğu adam etmek için. Ama baktı çocuk iflah olmuyor, mecbur kaydını sildi. Ama sizinki resmen saçmalamış. Yakınlarda başka anaokulu yok mu :(
(10,399 puan) tarafından
Aynı okulda başka öğretmene verdik bugün başlayacak

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 369 göst.
19 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
9 cevap 100 göst.
+1 oy
1 cevap 60 göst.