34 yaşındayım. Bir süredir sık kanama şikayetim vardı. Birkaç ay bekledim düzelmedi doktora gittim. Eve en yakın hastanenin kadın doğumuna randevu aldım trafikte başka yere uğraşmayayım diye. Menopoz başlamış dedi, yumurta rezervin çok düşük hormonlara da bakalım bir dedi. Hormonlar da cort çıktı Bir doktora daha gittim, aynı bilgiler verildi. En son doğumumu yaptıran doktora da gittim. Aynı şeyleri daha tatlı bir dille söyledi. Çok az vaktin var, 6 ay deneyin, olmazsa tüp bebek tedavisi başlayalım dedi. Artık kabullendim. İkinci çocuk düşüncem yok gibiydi neredeyse. İlkinde lohusalık dönemi çok zor geçti. Bir kez daha benzer bir kriz dönemi yaşamaktan çok korkuyordum. Ama öte yandan bu 6 ayı değerlendirmezsem ileride "6 ay da olsa vaktim vardı ve ben bile isteye değerlendirmedim" diye pişman olmaktan çok korkuyordum. Çok arada kaldım. Mantığım dur daha yeni kendine geldin ne çocuğu diyordu, kalbim bak ileride üzülürsün en azından dene olmazsa da olmaz diyordu. Kalbimi seçtim. Burada Alaska'dan da destek aldım, tanımıyorum ama nedense vereceği bilgilere ihtiyacım var gibi hissettim. Allah razı olsun o da yönlendirme yapmadan, ne diyebilecekse dedi. Kendisine minnettarım...
Doktorum meme muayenesi ve kemik erimesi için ölçüm istedi. Meme için ultrason günü bekliyorum Kemik erimesi başlamış bile. Kalsiyum takviyesi alacağım.
Demem o ki, sakın ihmal etmeyin kadın doğum muayenelerinizi. Ben ki kadın ataları en az 5 çocuk doğurmuş, annesi teyzesi, halaları ilaçla zorla menopoza girdirilmiş, bacıları hep kazara hamile kalmış bir ailenin kadınıyım. Her şey bir anda bambaşka olabiliyor. Muayeneleri ihmal etmeyin aman Dua edin bana da hayırlısı için