0 oy
906 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,244 puan) tarafından

34 yaşındayım. Bir süredir sık kanama şikayetim vardı. Birkaç ay bekledim düzelmedi doktora gittim. Eve en yakın hastanenin kadın doğumuna randevu aldım trafikte başka yere uğraşmayayım diye. Menopoz başlamış dedi, yumurta rezervin çok düşük hormonlara da bakalım bir dedi. Hormonlar da cort çıktı :) Bir doktora daha gittim, aynı bilgiler verildi. En son doğumumu yaptıran doktora da gittim. Aynı şeyleri daha tatlı bir dille söyledi. Çok az vaktin var, 6 ay deneyin, olmazsa tüp bebek tedavisi başlayalım dedi. Artık kabullendim. İkinci çocuk düşüncem yok gibiydi neredeyse. İlkinde lohusalık dönemi çok zor geçti. Bir kez daha benzer bir kriz dönemi yaşamaktan çok korkuyordum. Ama öte yandan bu 6 ayı değerlendirmezsem ileride "6 ay da olsa vaktim vardı ve ben bile isteye değerlendirmedim" diye pişman olmaktan çok korkuyordum. Çok arada kaldım. Mantığım dur daha yeni kendine geldin ne çocuğu diyordu, kalbim bak ileride üzülürsün en azından dene olmazsa da olmaz diyordu. Kalbimi seçtim. Burada Alaska'dan da destek aldım, tanımıyorum ama nedense vereceği bilgilere ihtiyacım var gibi hissettim. Allah razı olsun o da yönlendirme yapmadan, ne diyebilecekse dedi. Kendisine minnettarım...

Doktorum meme muayenesi ve kemik erimesi için ölçüm istedi. Meme için ultrason günü bekliyorum Kemik erimesi başlamış bile. Kalsiyum takviyesi alacağım.

Demem o ki, sakın ihmal etmeyin kadın doğum muayenelerinizi. Ben ki kadın ataları en az 5 çocuk doğurmuş, annesi teyzesi, halaları ilaçla zorla menopoza girdirilmiş, bacıları hep kazara hamile kalmış bir ailenin kadınıyım. Her şey bir anda bambaşka olabiliyor. Muayeneleri ihmal etmeyin aman :) Dua edin bana da hayırlısı için :) 

21 Cevaplar

+2 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Dualarım seninle bitanem, ümidini yitirme yeter. Rabbim en hayırlı şekilde afiyetle nasip etsin, bir avazda doğurmanı ve en güzel şekilde büyütmenizi nasip etsin. ❤️❤️❤️❤️❤️
(2,244 puan) tarafından
Karşılıklı dualarımız, sen de miniğini kolaylıkla doğur büyüt inşallah
-Reklam-
+1 oy
(1,411 puan) tarafından
Hikayemiz birebir aynı banada aynılarını dediler ve benim ev taşıma durumum var 3 ayım gitti bile eşim bu halde çocuk yapmayalım evimize taşınınca yaparız dedi giden süreden gidiyor
(2,244 puan) tarafından
Baya aynıymışız, biz de acaba taşınsak mı diye düşünüyoruz ama ev almaya gücümüz yetmeyecek gibi o yüzden biraz durduk. Benim bir de kocaman kistim var 2 cm'lik, haftaya alınacak ondan sonra 1 ay dikkat edeceğiz, Eylül zaten bitti. Benim de kalacak geriye 4 ay :( İrtibatta olalım inşallah hayırlısı olur hepimiz için
(1,411 puan) tarafından
Bizimde TOKİ'den ev çıktı deprem konutu bizimki Hataydayim ekimin ortası tasincaz ev içi inşaatı çok duvarı yeri mobilyası her hafta koşuşturmaca bu halde çocukta olmaz olanda düşer diye kafadan daha 2 ay daha yok benimde kist vardı 3 ay sonra gel bakım büyüme devam ediyor mu dedi baktı sonra patlamış şükür Allah yardımcınız olsun unutmam sizi haberleşelim sizinle adınız neydi bu arada
0 oy
(4,096 puan) tarafından
Maalesef kadınlarda öyle bir sorun var doğum yaptıktan sonra bir daha hamilelik istemediklerinde kontrolleri sık yaptırmaları lazım . Yumurtalıklar temmeleşiyormuş ve erken menopoza giriyormuş. Çevremde örneği yok maalesef.
(2,244 puan) tarafından
Aslında düzenli muayene oluyordum her ne olduysa bu sene olmuş ben de anlamadım. Alkol kullanmam sigara asla içmedim Düzenli bir hayatım var ama olacaksa oluyor demek ki.
(4,096 puan) tarafından
Teyzemde de aynı sroun var doktor doğum sonrası yumurtalıklar boşa çalışıyor tembellik oluşuyor demişti. Zaten bir çoğumuzun annesi bu sebeple erken menopoza giriyor
0 oy
(4,495 puan) tarafından
Hayırlısı olsun, inşallah gönlünüze göre olur bir çocuk sahibi daha olursunuz. 
(2,244 puan) tarafından
Amin inşallah Allah gönlümüzden geçeni hayırlı eder öyle çıkarır karşımıza.
0 oy
(499 puan) tarafından
Bendede öyle bir durum çıktı hamileliğim özellikle çok zor gecti deneyelim dedik ilk denemede gebelik oldu ve başka hastaneye gittim tembellik yok dediler şuan Allah bağışlasın bebegimi tabiki ama düşünceler deyim zor gebelik geçirmekten korkuyorum üstelik kizim 2 buçuk yaşında onada üzülüyorum ilgilenmezsem diye cok anneci çünkü 
(2,244 puan) tarafından
Biz oğlumuzu biraz büyüttük sayılır 3 yaşında biraz kurtardı kendini, zaten denedik gebelik oldu doğum oldu diyene kadar bir buçuk yıl geçecek gibi görünüyor.
(499 puan) tarafından
Evet doğru bende denerim bir süre kızım büyür diyordum öyle olmadı hayırlısı olsun ama çok şükür kendini kurtardi yemegini kendi yer tuvalete kendi gider tabi gözetimim altinda birazda akilli maşallah kızım beni yormuyorda miniğin gebelikte beni yormasindan korkuyorum sonrasini zaten hayal edemiyorum :D ama şunu diyeyim her çocuğun bir kardesi olmali benim nezlimde ya kardes candır
0 oy
(12,538 puan) tarafından
Bebişkon kac yasinda bacım
(2,244 puan) tarafından
3 yaşında teyzesi
(12,538 puan) tarafından
Masallah canim. Olsun hic yoktan bi bebiskon var. Eğer gercekten dusunuyosan ki yas faktorunde var sikinti olacagindan demiyorum hani kafa olarak kaldiririm dersen dene 2.yi. Yok kaldiramam dersen hic o topa gorme derim
(2,244 puan) tarafından
Ben de kafam kaldırır mı emin değildim ama İleride pişman olmak da istemiyorum. Sanki denemezsem ve ileride pişman olursam eşimin ve oğlumun hakkını elinden almış gibi hissedeceğim.
(12,538 puan) tarafından
Esin ne dusunuyo bu konuda. Istiyomu
(2,244 puan) tarafından
O çok sever çocukları, ne kadar olsa o kadar ister :) Ama önceliğim sensin dedi, sen nasıl sağlıklı bir kadın olacaksan öyle olsun dedi top elimde kaldı :)
0 oy
(572 puan) tarafından
Bence çocuk düşünün 2 komşumuz daha tedavi bile gördü olmadı çocuk ikiside tek çocukla kaldı çok üzgünler çok istiyorlar çocuk görünce içleri gidiyor
(2,244 puan) tarafından
Tek çocukla kaldığım için üzülmem bu biraz nankörlük olur diye düşünüyorum, dünyalar güzeli bir oğlumuz var Allah acısını göstermesin. Allah bana bir işaret verdi diye düşünüyorum ikinci çocuğu denememiz için. Yoksa geçekten içimde hiç yoktu. Hayatın neler getireceğini bilemiyoruz belki de bir 10 sene sonra iyi ki de erken menopoz teşhisi koyuldu ve bir çocuğumuz daha oldu diyeceğiz kim bilir.
(572 puan) tarafından
Tabiki o sizin kararınız zaten bakalım rabbim nasip edecek mi doğurduklarımızı bile rabbim dilerse alır bizden sadece öneride bulundum
0 oy
(9,925 puan) tarafından
Yap gitsin:)
(2,244 puan) tarafından
Deneyeceğim inşallah hayırlısı olur sonuç. Nur topu gibi 2 cm'lik bir de kistim varmış o alındıktan sonra deneyebileceğim yani zaman giderek daralıyor benim için :(
(9,925 puan) tarafından
Ay korktum ya bendede kist varmış arada ağrı yapiyo bende soğan suyu içtim İnşaAllah gider
(2,244 puan) tarafından
Düzenli muayene ettir canım, benimki sıkıntılı bir şeymiş biraz :(
(9,925 puan) tarafından
Doktor ayda bir gel dedi gidicem bende 30 yasindayim
0 oy
(3,133 puan) tarafından
Bebeğin büyüdüyse eğer azda olsa yeni bir bebek isteğin varsa düşünebilirsin sonradan pişman olma ama istemiyorsan hiç zorlama herkesin bir çok cocuğu olacak değil ya Rabbim olana sağlik sıhhat versin
(2,244 puan) tarafından
Amin canım benim inşallah. Oğlum 3 yaşında şu an. Zatene denedik tuttu oldu diyene kadar 1-1.5 sene geçer
0 oy
(609 puan) tarafından
Bende 39 yaşındayım doğum yapalı 7 ay oldu adetim gelmiyor biliyorum emzirdigim için gelmiyor fakat bazende şüpheleniyorum kendimden mesela aniden sırtımdan bir alev geliyor ter icinde kalıyorum. Bir doktora gidip baktırmayı gerekirse ilaçla falan gelmesini isticem ama benim başka çocuk düşüncem yok. Sadece 3 senede 2 tane doğum atlattım yani 3 senedir adet görmüyorum buda benjm vücudumu çok fazla sıkıyor , adet görmeyince rahatlayamıyorum 
(2,244 puan) tarafından
Bende sıcaklama dışında hiçbir belirti de yoktu. Ama dediğiniz doğru, adet olmamak da zor vücuda. Allah tüm kadınların yardımcısı olsun.
0 oy
tarafından
Gorumcemde 34 yaşında 1 ay önce aynı tanı koyuldu neden bu kadar çok fazlalastii
(2,244 puan) tarafından
Başkalarını bilmiyorum ama kendiminkine gerçekten şaşırıyorum. Alkol kullanmıyorum sigara hiç içmedim. Genetik yatkınlığım yok, en azından yakın soylarda. COVID de olmadım COVID aşısı da :) Hastanelik olmadıkça ilaç almam. Hareketli ama az stresli bir hayatım var. Kederli değil şükürcüyüm. Vardır bunun da bir hikmeti.
0 oy
(582 puan) tarafından
Ultrasonda bildiler mi direkt yoksa test falan mı yaptı da anladı 
(2,244 puan) tarafından
Tabii benim direkt dedi tüm doktorlar yumurta rezervin ne kadar az diye. Yumurtlama takip ediyor musun canım, bir de eşin muayene oldu mu
(582 puan) tarafından
Yumurta takibine bu ay başladım dün ve önceki gün test pozitifti. Dün akşam birliktelik olmadı uyuyakaldik ama önceki gece olmuştu
(582 puan) tarafından
Eşim gitmedi canım bizim bir kızımız var 3.5, yaşında o hemen ilk aydan tutmuştu bu zorladı :)
(2,244 puan) tarafından
Belki eşinle ilgili bir durum vardır o da muayene olsa olur aslında. Allah bağışlasın ablayı da, maşallah :)
(582 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah canım. Doktor 1 yıl normal dedi sonra kontrol ve tedaviye bakarız dedi inşallah gerek kalmaz :)
0 oy
(5,322 puan) tarafından
Kanaman nasıl sıktı canım ne belirtisi vardi 
(2,244 puan) tarafından
3 haftada bir falan oluyordu, normal döngüm 4 haftada bir. Havalar çok sıcaktı bu yaz ona yordum ama değilmiş
(5,322 puan) tarafından
Benim de normalde 30 gunde 1 olurdu 25 dustu dongüm bende mi gitsem ki korktum simdi
(2,244 puan) tarafından
Hiçbir şey yoktur korkmayın. Ama yine de her şey yolunda'yı duymak için gidebilirsiniz
0 oy
(1,248 puan) tarafından
26imda anne oldum oğlum 2buçuk yaşında şuan 16gaftalik hamileyim bazıları kızıyor yok çocuk çok küçük 6yasina bassaydi sonra yok yasin genç acelen ne çocuğun çok yaramaz bu sürü laf işittim ama Bn ztn yaşım geçiyor dye yapmak istedim ikinci çocuğu 20 li yaşların başında olsaydım herneyse Bi sene sonra 30 olcak 40yasina gelince çocuklarım 10 12 yaşlarında olacak 
(2,244 puan) tarafından
Art arda doğuma ben karşıyım aslında. Anne için çok yıpratıcı ve verimsiz geliyor bana. Annenin vücudunun toplanması, hormonların doğum öncesi zamana dönmesi 2+ sene, o arada bir gebelik ve bir doğum daha anneyi zorlar diye düşünüyorum.
0 oy
(952 puan) tarafından
 Nasıl yapılıyor muayane yani nasıl anlaşıldı erken menopoz durumları falan
(2,244 puan) tarafından
Hem ultrason ile bakıldı vajinal muayenede. Hem de hormonlara bakıldı kan tahliliyle
(952 puan) tarafından
Anladım.Rabbim hayırlısını versin hakkınizda
0 oy
(1,670 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı olsun canım, İnşallah en kısa zamanda bebiş gelir:)
(2,244 puan) tarafından
Amin canım benim inşallah
0 oy
tarafından
Rabbim gönlünden geçeni hakkında hayırlı eylesin

Dilerim ki ilerde tek çocuk pişmanlığı yaşama diye bir sinyaldir sen için 

Sürecin hafif ve sancısız geçsin, kucağına aldığının müjdesini de alırız inşallah 
(2,244 puan) tarafından
Bir işaret bekliyordum inanır mısın, Cuma günü aile hekimliği aradı oğlumun boy kilosunu sordu. Sonra "Bu arada ikinci çocuk planlıyorsanız muhakkak haber verin aile hekiminize hamile kalınca" dedi. İnşallah dediğin gibi olur, hep birlikte güzel haberler alır dua ederiz
0 oy
(17,916 puan) tarafından
Aslında zor değil adetli iken hormon testi vermek lazım benimde ablamda vardı o yüzden evlenirken de acele ettim çocuk yaparkende Rabbim pişman etmedi çok şükür bir sağlıklı evladım var geç olmadan ikinciyi de istiyorum maalesef erken menopoz diye bir belamiz var şu an 34 yaşındayım bende inşallah sağlıkla sihhatle bir evlat sahibi olursun 
(2,244 puan) tarafından
Aa ne kadar benziyor hikayemiz. İrtibatta olalım dua ederiz birbirimize <3
(17,916 puan) tarafından
Bana teşhis konmadı canım ailede var diye bende de olur düşüncesi var ikinci çocuk için bu hafta içinde gidip baktıracağım inşallah hakkımızda hayırlısı olur
(2,244 puan) tarafından
Ha, tamam şimdi anladım. İnşallah yoktur her şey yolundadır
(17,916 puan) tarafından
İnşallah canım Rabbim tez zamanda tekrardan nasip etsin anneliği:)
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama. Tek yumurtası olmayıp,diğer yumurtaya müdahale edilmiş biri olarak.. geçen ocak ayında zirve yaptı,yumurtlamam ve yumurta sayı kalitem. Üstelik tüp bebekle 3 çocuk sahibiyim. Doktorum hamile kalırsan aldıracaksın dedi ( yumurtalık kanseriyim ) ödüm koptu zaten korunuyordum. 2,3 Allah n verdiyse ekledim buna :))))

Temmuz ayı kontrolümde yumurta sayım ve rezemlerümin bozulduğunu menopoz ışığının tekrardan yandığını öğrendim. Demem o ki istiyorsan işini şansa bırakma ama bu kadar da tetikte korkarak durma. Allah gönlüne göre versin 
(2,244 puan) tarafından
Aah ah nedir bu yumurtanın bizimle derdi :) Ben de akışına bırakarak deneyelim diye düşünüyorum. Olursa ne alâ, olmazsa da zaten bir yavrumuz var çok şükür bin şükür
(2,196 puan) tarafından
Dengesi.zler biraz :)hakkınızda afiyetlisi olur inşAllah
0 oy
(6,664 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı olsun. Rabbim gönlünden geçeni hayırlı kılıp nasip etsin. İnan tek çocuk olmuyor her çocuğun bir kardeşi olmalı bana göre. 
(2,244 puan) tarafından
Kardeş konusunda ben de öyle düşünüyorum ama gözüm kesmiyordu. Böyle bir şey başıma gelmese her geçen gün uzaklaşıyordum kardeş fikrinden. Şimdi daha sıcak bakıyorum.

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 721 göst.
+1 oy
5 cevap 225 göst.
0 oy
5 cevap 161 göst.
26 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Masum anne (318 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 307 göst.
26 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hlal (247 puan) tarafından soruldu

408,403 soru

12,270,181 cevap

37,572 kullanıcı

Kategoriler

...