0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde (1,712 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yemek yediremiyorum hic bir öğün . Bebeğimr 

Ama  abur cubur yedirmeyin diyerek kavga cikararak 3 gun falan vermeyince abur cubur yemeye başlıyor.  Eşme dedim bidaha tatlı abur cubur alma... alıdıklarınıda  kaldırdım kendi odama sakladım kendim gerektiyinde azar azar vericem  dedim esime... tamam dedi anlaştık. Bu taraftanda kayinvalidem . Abur cuburu kaldırsamda gitmis bu almış bu sefer uyardim verme diye yine veriyor kendi odasına koymus. Gidip alıyımml acaba , yoksa benmi olayi buyutorum ama eminim abur cubur vermediyimdme yemeye dönüyo yemiyince, yemeyini normal yiyor bebeğim
 Ama abur cubur verince  bende cocukda strese giriyoruz  yemek yedirirken sinirleniyorum bana gicik olsun diye yapiyor 

11 Cevaplar

+2 oy
(647 puan) tarafından
Çocuğun annesi sizsiniz, sizin yok dediginize kimse tamam diyemez. Annenin çizdiği sınıra saygı duymak zorundalar. Buyutmuyorsunuz bana göre. Ben sert bir şekilde uyardım. Çocuğa iyilik ettiklerini sanıyorlar. Babanneyse duracagi yeri bilecek 
(1,712 puan) tarafından
Ama tamam diyolar ve çikolata falan abur cubur veriyor . Cocugumda bana küsüyor sanki , itiyor beni onlaırn yaninda aramızdaki bağda kopuyor bu yüzden.
(647 puan) tarafından
Evet benzer sorunu ben de yaşadım. Çocuğun gözünde anne kötü oluyor. Asla izin vermeyin. Çocuk sizi düşman olarak görecek, onlar iyi polis olacak. Bunun ilerisi de sorun. Sizin siniriniza saygı duymak zorunda tüm büyükler de eşiniz de
(1,712 puan) tarafından
Peki laftan anlamazlarla nasıl baş edeyim siz nasıl baş etttiniZ? Lütfen bi çpzümü yokmu ya bunun.
(647 puan) tarafından
Ben tersledim artik. İyilik mi yaptigini sanıyorsun anne, çocuk beni düşman görecek, biz de yemek yesin, hastalanmasin diye yapıyoruz dedim. Benimki bir de gizlice telefon verip annene soylrme diyordu. Ona da çocuğa niye yalan söylemeyi öğreniyorsun dedim. Öncesinde kırk kere kibar söyleyince etkisi olmuyordu. Uzak tutacaksiniz en olmadi
(1,712 puan) tarafından
Bide boyle yaoiyim sboyle soylim bari
-Reklam-
+1 oy
(6,941 puan) tarafından
Türkçe meali ne zaman gelir ☺️ 

Hiç bişey anlamadım 
(654 puan) tarafından
al benden de o kadar
(1,712 puan) tarafından
Geldi :))
(6,941 puan) tarafından
Hah şimdi anladım evet bencede al verdirme hem iştah kesiyor hem zararlı neden inatla veriyor saçmalık
(1,712 puan) tarafından
Bi çözüm bulamıyorum oğlum elinden aloncada beni itiyor onların yaninda. Onlarmiyi ben kptü oluyorum aramızdaki bağ yine koptu
0 oy
(2,560 puan) tarafından
Cidden düzgün Türkçe ile yazmak bu kadar zor olamaz. Dokuyorsun yazıyor, az doğru yazın. 
0 oy
(2,947 puan) tarafından
Yemek konusunda kahvaltıda bile önce tatlı şeyleri tahin pekmez gibi şeyleri vermem yesin diye.

Kesinlikle uyarın karışmasinlar dozunda çok çok arada verin abur cuburun ne faydası var onun yerine siz firinda vs yapın eline verin yesin mesela.

Bu büyükler de bı değişik gofret verdin diyelim ne işe yarayacak yani yemeğini yemeyecek çünkü karnını onla doldurup mutlu olcak.
(1,712 puan) tarafından
Valla ne kadar sert oluyorum yok faydası valla söylenmesi gereken herşeyi uslubunca söyledim uslubunca net ve sert konussamda lafdan anlamiyor ben nasıl baş edeyim üstüne dur yazicam devamini canim geliyorum bkle
(1,712 puan) tarafından
Lafim agzimda kaldə canim yazamadım .... Üstüne diyorki hep yemekmi yiyecek boyle sey yesun kafaya bak
0 oy
(858 puan) tarafından
şöyle yap, çocuğun yemeğini kayınvaliden yedirmeye başlasın. anne sen yedir ben yediremiyorum de. öğünlerini o versin. ozaman seni anlayacaktır. ayrıca eşin de senden çok annesini dinleyeceği için abur cubur işi sen kötü olmadan bitmiş olacak. 
(1,712 puan) tarafından
Anladım artık buju deneyeceğim az pnce okudum cevap veremedim ama denedim az önce diyorymki yedir ben namazımı kılııyım geldim hala yedirememis üstelik masadan indirmiş, arkasiyca gezerek yediyio bende öyle öğretmiyorum çocuk yürüyerek  yemek  yemez diyorum. Bana diyorki gel kendin yedir senden soğumasın. Lafa bak en çok istediyiyse benden soğuması. Yediremediği için boyle konusuyo . Nasıl bas edeceyim bilmiyorum bi kutulamadım gitti. Minimjm 1 2 yila ayri eve cikacagiz iple çekiyorum o günü . Ama oğlum benden tekrar kopuyo, beni düşman gibi görüyor
(858 puan) tarafından
kız işi bilmiyosun. yemek işini tamamen bırak yorum da yapma. çocuğun sevmediği işleri ona bırak ama çaktırmadan. yemektir uykudur falan. oynatmalı şımartmalı şeylerde aktif ol. ama ters bi laf söylemeden hep tatlı dille. annecim sen daha iyi yediriyorsun, annecim sen daha iyi uyutuyorsun falan diye diye. hiç kavga etmeye gerek yok. bazı insanlar sinirlendirdikçe zevk alıyor çünkü
(1,712 puan) tarafından
Haaa Anladdımm.  Yminle yapicam bunu.  Ve sonyç alır almaz seni bulup haber vericem canim. Artık cocugumla aramdaki bagin kopmalarından yıldım . Bıktım. Rolleri değişecem biraz anladım
(858 puan) tarafından
dene bakalım inşallah işe yarar
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Ben bir kere söyledim kaynanama anne yemek yemiyor sonra zayıf diyorsunuz abur cubur almayın dedim. Meyve almaya başladılar.
(1,712 puan) tarafından
Meyve hadi neysee, bari faydası var ama abur cuburu onlar veriyo ven aliyorum cocugumla aramdaki bag zarar göryo
 Az önce beni itti onu kucakladı abyr cubur yuzunden . Sinirim bozuldu
(4,091 puan) tarafından
Size saygı duymaları lazım sonuçta sizin evladınız zorluğu siz çekiyorsunuz
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Verdirme. Sen buyutmuyosun. Çocuk abur cubur la doymasin. Yemek yesin. 
0 oy
(4,250 puan) tarafından
Abur cubur illa verilecekse ki bi faydasi yok ama yemekten sonra verin diye anlasin. Zaten verilse de oyle verilmeli. Yemek oncesi verilmemeli.
(1,712 puan) tarafından
Kayinvalidem ne diyo biliyomusun diyorki hep yemek yiye yiye duracakmi, sevinsij cpcuk, sonradanay bu cocuk hiç yemek yemiyo öğretmemissin diyo
(4,250 puan) tarafından
Net sekilde vermiceksin verirsen bi daha yanina getirmem diceksin. Cunku bazisi bundan anliyo
(1,712 puan) tarafından
Yok anam anlamadi kac defa dedim
0 oy
(1,292 puan) tarafından
En sinir olduğum şeyler. Kendi annemde olsa kayınvalidem de olsa izin vermem büyük kavga çıkarırım 
(1,712 puan) tarafından
Aynen öyle annemlede bu konuda tattistigim olmustur benimde
0 oy
(149 puan) tarafından
Sadece sen bu fikirdeysen işin çok zor canım.herkesin senin gibi düşünmesi lazım ki odasına saklayıp yine veren biri varmış yanında bu yüzden işin çok zor. Tavrını net koy ortaya gerekirse doktor yasakladı de. Benim de küçük 2 tane çocuğum var alıştılar artık önce yemek sonra isterse abur cubur yediririm.esim dahil herkes öğrendi benim böyle yaptığımı ve bir şey vereceklerse yemek yedi ki diye sorarlar sadece kayinpederim bozuyo bunu onu kaynanam uyariyo
(1,712 puan) tarafından
Ben öğretemedim yaa, eşim anliyor görüyor. Ama kadın guya kendini cocuga sevdiriyo
0 oy
(2,813 puan) tarafından
20 aylik süt Bebesinin abur çubukla ne işi olur ya? Az az bile vermemen gerekiyor bile bile zehirliyorlar çocuğu resmen şaka gibi 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 871 göst.
6 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 182 göst.
+6 oy
38 cevap 534 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ulkemdeyabancistmyrm (47 puan) tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,607 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...