0 oy
887 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,154 puan) tarafından

Kızlar benim 25 aylık oğlum var kedi anne baba dede zeytin gibi bir çok kelimeyi söylemesine rağmen cümle kurmuyo  eşimin ailesindeki oğlumla yaşıt çocukların hepsi böyle genetik sanırım. Neyse daha önce doktora gittik otizm vs yok sabredin akranlarıyla bir araya getirin demişti doktor. Bugün eşim sağlık ocağına kendi için gitti doktor oğlumu görünce konuşuyoöu demiş eşim de kelimeleri var ama cümle yok demiş doktor tutturmuş çocuk psikiyatriye sevk yapacam  cümle kurması gerek diye iyice eşimi korkutmuş çocukla benim kaydım başka yerde olunca yapamamış eşim beni aradı iyice korkmuş Allah aşkına doktorun yaptığı doğru mu tek konuşmayan çocuk bizimki gibi davranması gerçekten çok canımı sıktı bizde istiyoruz cümle kursun ama oğlum her işini mimikleriyle parmak göstererek yaptırdığı için konuşmakta tembellik ediyo off iyice moralim bozuldu :'(

25 Cevaplar

+2 oy
(6,941 puan) tarafından
Dr üstüne düşeni yapmış bizim burdada vardı öyle bir kadın kızı benimki ile yaşıttı dediğin gibi sadece tekli cümle ve el hareketi ile anlayabiliyordu genetik genetik dedi durdu en son Dr sevki ile gittiler inadı o şekilde kırıldı çocuk şuan haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor konuşması baya artmış ve düzelmiş genetik diyorsunuz ama altında başka sıkıntı vardır belki götürmekte fayda var 
(4,495 puan) tarafından
Değilse de çocuğunuzun gelişimi için alması gereken eğitimleri aksatarak çocuğunuza zarar veriyorsunuz ama. He diyorsanız ben özel bir yere götürürüm bu konuda o başka. Ama kabullenmemek çok ayrı bir durum. Bence siz özel bir uzmandan fikir alın bakalım dil gelişimi konusunda ne diyor diye. Ama çocuk doktoru olmasın bu konuda uzman biri olsun.
(6,941 puan) tarafından
Aynen kendiniz özel bir yere götürebilirsiniz evet meslek hayatı vs önemli ama şunuda unutmayın ya genetik değilse buda ihtimal dahilinde sonuçta 20 yıl sonrasını düşünüp şu gününü yok saymak ne kadar mantıklı
(1,154 puan) tarafından
Canım gelişimsel olarak hiçbir geriliği yok oyun kurma arkadaş edinme bilinçli kelime kullanma uzuvlarının yerini gösterme duygusal tepkiler hepsi var sadece cümle kuramıyo yani sırf bu yüzden çocuğun özel gereksinimli muamelesi görmesi beni korkutuyo  tabiki geleceğini etkilemek istemiyorum
(5,496 puan) tarafından
Cocugunuzun eger bi sorunu varsa erken teshis alip tedavi gormesi bence herseyden onemli. Keske demek yerine bosuna demeyi tercih ederim.
Zaten ilk olarak bi doktor kontrolune goturun öyle ozel egitim veya tedavi hemen uygulanmiyo. Bu alanda bi uzman doktor gorsun o yorum yapsin.
(6,941 puan) tarafından
Pedagog ile görüşmesi çocuğun siciline etki etmez gidip görüşmesinde yarar var belkide şunları yapın diye tavsiyede bulunacak her gideni rehabilitasyona yollamıyorlar ki benim kızımda pedagog desteği aldı deprem travması yaşadık o gece olanları sürekli plak gibi tekrar ediyordu bu sebeple gittik düzeldi
-Reklam-
+1 oy
tarafından
İlgisiz dr lardansa böyle ilgili olsun en sevdiğim şey. Korkacak bişey yok ki sorun varsa erkenden çözülür 
0 oy
(4,295 puan) tarafından

Kac yaşında cnm 

(1,154 puan) tarafından
25 aylık canım 2 yaşında yani
(4,295 puan) tarafından
Bırak sitres yapma daha küçük Kendinde diyorsun irsi diye
0 oy
(2,620 puan) tarafından
25 ayliksa ikili cümle kurması lazim ama bakmak lazim tabi neden konuşmuyor. Dediğin gibi işaret yoluyla kendini anlatiyorsa kolaya kacar konusmaz. O zaman gösterdiğini anlamamış gibi yapıp konuşarak anlat anlamıyorum seni falan diye anlatacaksiniz. Dediğini yapmayacaksiniz işaret ettiği zaman. Bide ekran varsa kesin oda etkiler konuşmayi. Doktorun dediği gibi yaşıtlarıyla bir araya gelsin iyi olur
(1,154 puan) tarafından
Evet maalesef işaret ederek istediğini yaptırma inadını kıramadık  işaretle anlatamadığı şeylerin ismini söylüyo böyle yaparak kolaya kaçıyo
0 oy
(320 puan) tarafından
Cocugunuz kendini ifade edebiliyorsa bi sekilde derdini anlatiyorsa korkmayin benim oglumda 20 aylik cevrede konusan bebekte var konusmayanda.kimsenin cocuguyla kiyaslamam.gorumcemin oglu 3 yasina kadar anne babadan baska bisey demiyordu masallah sonra birden acildi simdi zeka kupu.her coxuk herseyi ayinda yasitlariyla ayni anda yapacak diye bisey yok.iciniz rahat edecekse yine de goturun
(1,154 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum sırf cümle kuramıyo diye bi çocuğu hemen fişlemek doğru gelmiyo.  Konuşamasa hiçbirşey söylemez
0 oy
(12,583 puan) tarafından
normal aslında bir sorun varsa erken teşhis önemli ha sorun yoksa da kafanız rahat eder
(1,154 puan) tarafından
Tek sorun cümle kurmak. Bildiği bütün kelimeleri bilinçli kullanıyo gelişim olarak hiçbir geriliği yok ama cümle kurmuyo hep işaret ederek fiziksel olarak anlatıyo alışkanlık haline getirdi sanırım bunu
0 oy
(1,303 puan) tarafından
Yahu  o doktor delimi 2 yaşında bebe ne cümlesi kuracakmiş 2 çocuk buyüttüm 3. De 2 aylık erken konuşmalarına rağmen 27 aydan önce cümle kurmadılar cümle dediğimde anne git baba gel  gibi
(647 puan) tarafından
Benim kızım 21 aylıkken cümle kurmaya başladı. 2 yaşta cümle kurmasını beklemek deli denmesini gerektirecek çok ütopik bir şey degil
(1,303 puan) tarafından
Anneyi babayı korkutacak kadar ciddi birşeymi sanki çocuk 5 yaşında gibi tepki vermiş
(647 puan) tarafından
Sonra sorun çıkarsa da doktor yönlendirmedi denir
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Oğlum 36 aylıkken cümle kurmaya başladı ondan önce kesi anne baba dede başka da yoktu. Bi anda açıldı
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Bizimde 25 aylıkken kelimelerimiz vardı, ama ben üstüne çok düştüm kitap okudum etkinlik yaptık 28 aylıkken kelime kurmaya basladi şuan 3 yasinda ikili üçlü ve dörtlü kelimeleri var. Doktorun ilgili olması güzel korkulacak birşey yok, yerinizde olsam götürürüm farklı bir görüş almak her zaman iyidir. Ayrıca parka götür yaşıtları ile bir araya gelince çok fark ediyor. 
0 oy
(3,790 puan) tarafından
Doktor ilgilenmek istemis ne güzel ilgili biriymis 
0 oy
(766 puan) tarafından
Canım konuşma gecikmesi genetik diyorsun da otizm de genetik. Ne biliyorsun eşinin ailesinde genetik olarak hafif otizm var belki, belki diğer çocuklar da ondan geç konuşuyor. Benim kız da öyle geç konuştu, babası ben de böyleymiş diye diye bana engel oldu, sonradan konuştu konuşmaya ama kızım otizmli çıktı. Bu hiç öyle hafife alınacak şey değil
(1,560 puan) tarafından
Kuzu nasıl otizm çıktı ?
(766 puan) tarafından
Kızım geç konuştu ama 3 yaşında çok iyi konuşuyordu. Ama konuşmalarında tekrarlar çok fazlaydı, çok konuşuyordu, okulda yerinde oturmuyordu dikkat eksikliği mi var acaba diye doktora götürdük hafif otizm dediler, şimdi eğitim alıyor
0 oy
(1,569 puan) tarafından
Benim oglumla cümle kurmuyordu o aylarda 30 aylık anca cumle kurmaya başladı o iki haftadır anca yani
0 oy
(3 puan) tarafından
Şuan anlattiginiz şeyin aynısını yaşadım mesela ben iyi ki doktor yönlendirdi hiperaktivite bozukluğu çıktı gelişim geriliği çıktı şuan 4 yaşında iki senedir kreşe gidiyo baya düzelme vardı bende ilk dedim iseret dilini kullanıyordu öyle kolayına geliyo öyle yapiyo diyordumds öyle değilmiş herşeyin el başka bakılması çok önemli bende umursamasam belkide otizime kadar gidecekti canını sıkıp korkmana gerek yok ayrıca ben işin içinde olduğum için rehabilitasyon merkezleriyle çocuğunu götürme sakın onlar rapor çıkarmak için baya uğraşıyorlar hasta olamayan çocuğu hasta etmeye çalışıyorlar sırf rapor çıksın diye kendin normal bı şekilde çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları bölümüne randevu al git nerde yasiyorsun doktor tavsiyede edebilirim İstanbul Anadolu yakasindaysan
0 oy
(510 puan) tarafından
Erkek çocuklarda iki buçuk yaşına kadar normal demişti hemşiremiz . Ondan sonra konuşmaz ise çocuk psikiyatrisine götürün dedi.
0 oy
(1,645 puan) tarafından
Benim kızım 3 yasında ve oda anne baba dede dayı vs diyo sadecr cümle yok hiç ve ben kendi isteğimle özel eğitime götürücem seansı 800 lira bana cok geldiği için rapor cıkaracağız ve rapor iptal edilebiliyo eğitim yada iş hayatında etkili olmaz dedi doktor
0 oy
(795 puan) tarafından
Abimin Oflu üç yaşında karisina bu çocuk çoktan konuşması lazımdı şeyini anlatamiyoruz üç yaşında cümlesi kelimesi bile yok ama anlamıyor otizm değil ondan emin herşeyi ama herşeyi yapıyor çocuk konusmuyo küçük diye goturmuyo s
0 oy
(1,560 puan) tarafından

Ay kuzu sağlık ocakları hep der. Aynısını yaşadım psikiyatriye götürdüm televizyonu da evden atın dedi Vallahi tam tam 4 yaş dolmasına 3 ay vardı dili çözüldü sıkmayın canınızı otizm şüphesi yoksa dili biranda çözülür şimdi benim oğlanı susturamıyorum :D çocuk konuşamıyor diye yanında argo konuşmayın kayıtediyo dil çözülünce hepsini söylüyor:D 

0 oy
(6,201 puan) tarafından
Bnm 24 aylık kızım var rahat olmasa da cümle kuruyor meselq anne su ver,baba gitti,anne tut gel,gibi gibi ama oğlum 3,5 yaşına kdr hiç cümle kuramazdi psikiyatri ile görüştük çok şükür onu şuan çok rahat anlıyorum bayağı gelişme oldu sizde bir psikiyatri ile görüşün hicbisey kaybetmezsiniz
0 oy
tarafından
Çocuk altı üstü iki yaşında bu kadar kafaya takmayın yaa. Zamanında ben bir buçuk yaşımda tuvalet ihtiyacımı söylemeye başlamışım, birinin nazarına gelmişim herhalde sonra 5 yaşıma kadar hıhı ıhhı dışında konuşmamışım. Gerçi hala çok konuşmuyorum ama konuşabiliyorım yani isteyince
0 oy
(727 puan) tarafından
Otizmin en belirgin özelliği parmak işaretidir otizm diye götürülen Çocuklar da Doktorlar genellikle parmak işareti var mı diye soruyorlar aile Evet dediğinde doktor parmak işareti olan çocuklarda otizm olması mümkün değil diyorlar Evet 25 aylık konuşması gerekiyor ama herkes de aynı olacak diye bir şey yok parmak işareti varsa korkma ama yine de bir doktora götür istersen için rahat edecekse

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 201 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Ikranurun annesi (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Ikranurun annesi (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 247 göst.
0 oy
5 cevap 172 göst.
9 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MARMELAT -_- (672 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,544 cevap

37,508 kullanıcı

Kategoriler

...