0 oy
157 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,654 puan) tarafından
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar.Benim sorunum şu ki 26 aylık bir oğlum var çok hareketli yerinde durmuyor birkaç haftadır da iyice huy edindi sürekli bir şeyler fırlatıyor oyuncaklarını filan ev eşyalarını atıyor yapma diyorum tepkisiz kalıyorum dikkatini başka yöne çekiyorum yok olmuyor unutmuyor tekrar yapıyor.Bugun parka götürdüm mesela iki çocuk vardı yanlarına gitti oynamak için ama onlar git biz seni istemiyoruz dediler anneleri de beğenmediler herhalde diyip gülüştüler çok üzüldüm bende .Sonra oğlum küçük bir taş vardı elinde o çocuklara atmak istedi engel oldum,anneleri de hemen bu ne ya annesi engel ol filan dedi ben zaten engel oldum ve küçücük bir taştı zaten ve 26 aylık yani daha küçük oğlum .Neyse başka parka gittik orda da küçük bir sopa almış kendinden iki yaş küçük çocuğa vurdu hemen yanına gittim atttim sopayı elinden .Yani anlayacağınız parka götürmek istemiyorum artık bu davranışları sergiliyor.Lutfen Alllah rızası için bana bi yol yöntem gösterin ne yapabilirim güzel iyi davranışli bir evlat yetiştirmek için.Cunku bugün ayriyeten çok üzüldüm ağlayarak geldim parktan eve .Şu an hâlâ ağlıyorum oğlum uyudu .Ben iyi bir anne değilim bunu anladım.oğluma yetemiyorum galiba.bu arada konuşamıyor hâlâ sadece anne baba dede diyor bu duruma da ayrı üzülüyorum.Çevremde görüyorum daha küçük çocuklar konuşuyor ediyor benim oğlum kendini ifade edemiyor.bu arada tek çocuk evde sıkılıyor biliyorum.bir haftadır günde birer saat olmak üzere bebek kütüphanesine götürüyorum faydası olur diye . sizce bu durumlarına davranışlarına ve konuşmasına faydalı olacak etkili olacak neler yapabilirim lütfen Alllah 

rızası için yardım edin lütfen.Simdiden teşekkür ediyorum.

7 Cevaplar

0 oy
(285 puan) tarafından
Cocuk.psikologuna götür canim
(4,654 puan) tarafından
Davranışları normal değil mi canım ?Çevremdekiler konuşamadığı için hırçın diyorlar
-Reklam-
0 oy
tarafından

Kendini suçlama hiçbirimiz dört dörtlük değiliz, benim oğlum da aynıydı neler neler fırlatırdı ama büyüdükçe değişti huyu. Konuşuyordum "yapma etme" diye kız dinlemiyordu dediğim gibi büyüdükçe değişti, her çocuk bir değil canım böyle düşünerek hem kendini hem de çocuğunu üzme

tarafından
Kerem de aynıydı ama her çocuk bir değil, benim oğlum eline ne alırsa fırlatırdı bize ama başka çocuklara zararı yoktu canım sadece bize atardı eline ne denk gelirse ama büyüdükçe düzeldi. Kerem şuan 4.5 yaşında o zamanlar anne baba dede gibi kelimeler söylüyordu, emzik kullanıyorsan onu bıraktır onunda etkisi oluyor. Ben Kerem'e emziği bıraktırdım konuşmaya başladı
(4,654 puan) tarafından
Anladım canım .Yok benimki hiç emzik tutmadı.peki başka ne onerirsin canım evde onunla nasıl ilgilenebilirim?
tarafından
Bu yaşlar da çocuklar çokta söz dinlemiyor, istersen bir doktora götür hani doktora da anlat durumu belki o daha yardımcı olabilir. Aktiviteler yapabilirsin canım, h.avanları öğretebilirsin onunla şarkılar söyleyebilirsin boya yapabilirsiniz yani aklıma bunlar geldi
(4,654 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim Allah razı olsun inşaAllah ❤️
tarafından
Rica ederim canım ❤️
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Postum yukarı çıksın 
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Başka yardımcı olacak yok mu arkadaşlar?
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Post yukarı 
0 oy
(541 puan) tarafından
Kendini ifade edemediği için büyük ihtimalle hırçın davranıyor öncelikle kesinlikle TV telefon vermeyin bol sohbet kitap okuyun etkinlik yapın kendini ifade ettikçe inş düzelir
(4,654 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum canım yorumun için .peki evde ne gibi etkinlikler yapabiliriz canım ?
(541 puan) tarafından
Yaşına uygun etkinlik kitabı alıp evde yapabilirsiniz en çok da dikkat seti almanı tavsiye ederim
(4,654 puan) tarafından
Tamam canım tavsiyelerine uyacagim inşallah sağolasın ❤️
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Post yukarı çıksın 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 82 göst.
0 oy
17 cevap 1,168 göst.
6 Ağustos 2019 Aile & Aşk kategorisinde Canannnn.1 (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 491 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Smnr333 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 129 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Smnr333 (5 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,534 cevap

37,507 kullanıcı

Kategoriler

...