0 oy
173 göst.
Diğer kategorisinde (5,886 puan) tarafından
Kızlar ya açıkcası korkuyorum erkek terörü diye bir şey var eşlerine şiddet gösteren hakaret edip aşagılayan öldüren erkekler var. Suç nakinesine dönüşen erkekler var daha yeni polis şehit ettiler. Bunun önüne nasıl geçeriz. Sonuçta ağaç yaşken eğilir ve ilerde oğlumun bir kıza bir hayvana ya da bir arkadaşına zarar vermesini istemiyorum onu iyi bir sekilde  yetistirmek istiyorum ama neler yapmalıyim neler ögretmeliyim nerden başlamalıyım. Daha 29 ayligiz ama bazı seyleri ogrenebilcegini düşünüyorum

8 Cevaplar

0 oy
(4,523 puan) tarafından
En iyisi rol model olmak özellikle eşinizin. Büyüdükçe baba nasıl davranıyor ne diyorsa onu yapıyorlar. İnşallah büyüdükçe de güzellikle anlatacağız bol bol dua edeceğiz. 
-Reklam-
0 oy
(4,581 puan) tarafından
Benim oğlum var ama emin ol aynı tedirginlikleri bizler de yaşıyoruz. Şuan 3 yaşında ama spor yaşına geldiğinde kesinlikle savunma sporlarından birine göndereceğim. Çünkü kendini savunmayı öğrenirken güçsüz bireylere de saldırılmaması bilinci aşılanıyor bu sporlarla. Bunun dışında yabancılara karşı nasıl davranması gerektiğini öğretiyorum. Eşim mesela normalde şakalaşırız ederiz ama oğlumun yanında çok dikkatlidir, kelimelerine, el kol hareketlerine ekstra özen gösterir, çünkü ileride babanın davranışlarını örnek alacak. Çiçek alır gelir, oğluma da alır ikisi beraber bana verirler vs vs. Okullarda özellikle kız çocukları arasında şiddet erkek çocuklarını geçmiş durumda mesela. Aslında bunu kız çocuğu olan değil tüm ebeveynler kız veya erkek farketmeden saygılı, düzgün bireyler olarak yetiştirse bu sorunlar yaşanmayacak. 
0 oy
tarafından
burda iş erkek çocuk annelerine düşüyor. maalesef bazı annelerin vurdumduymazlığı, ağamdır paşamdır sözleri şımarık erkek çocukları yaratıyor. oysa anne en başından kadın erkek eşitliğine inanarak erkek evlatlarını yetiştirse, iş bölümünü öğretse bugün bu olan olayların büyük bir kısmı olmaz. 

kız çocuğu yetiştirmeye gelirsek burda da iş babada bitiyor. babalar kız evlatlarını çok sevmeli, onlarla arkadaş gibi olmalı. böyle olsun ki o küçük kız çocuğu ileride ilk bulduğu şeye aşık olmasın, ona inanmasın. gerçek sevgiyi babasından görsün başkalarına inanmasın. 

güvenliğine gelirsek karete, kick boks gibi bir dövüş veya savunma sporu öğrensin istiyorum. hem bedenen hem ruhen güçlü olsun. sokakta yan bakanı, öttürsün
0 oy
(20,727 puan) tarafından
Şeyda yılmaz.. 1 senelik evli daha kıydılar güzelim kıza hayaller yarım kaldı geriye acı hüzün ve hatıralar kaldı 

Benim 3 tane oğlum var şimdiden eğitmeye başladım ben kadınların naif olduğunu kötü olan hiç birşeyi haketmediklerini elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatıyorum şuan ikisi küçük ama ortancı az çok anlıyor okan zaten naif bir çocuk inşallah hep böyle olur 8 yaşında azcık moralim bozulsun hemen gelip anne ne oldu canın neden sıkkın üzülme diye teselli eder bakın övmek için asla söylemiyorum olması gerekeni öğrettim dahada öğreteceğim vatana millete hayırlı olsun insanları sevsin şiddetten uzak dursunlar arkadaş çevresi çok önemli dikkat edilmesi gerekiyo ilerde ne olur bilmem ama ben ensesindeyim boş bırakmam kurslara yollarım elimden geldiğince hayatı sevdiriyorum mutlu ediyorm sevgiyi dışarda aramasınlar kandırılmasınlar gerekirse ömrümü feda ederim yeterki düzgün insan olsunlar
0 oy
(10,636 puan) tarafından
Bir kız bir erkek annasi olarak bu konuda bende senle aynı fikirdeyim oğluma sürekli ablana vurma o kız kızlara vurulmaz diyorum ama sanki vahşilik genlerinde var 
0 oy
tarafından
Bence sadece erkekler değil kız çocukları için de aynı şey geçerli geçen engelli çobanı döven genç kız mesela bence anne baba büyük rol mesela benim annem okumamış hiçbir bilgisi yoktu babam ise tam tersi şiddet uygulayan biriydi ama annem öyle güzel yetiştirdi ki biz kardeslerde ne hasetlik ne kıskançlık ne de kalp kırma var ve bır karıncaya dahi zarar vermeyiz ama baktığımda 2 ,3 üniversite okuyup ta hala cahil kalan şiddet yanlısı birçok insan var en büyük rol burda ne okul ne eğitim en büyük rol annedir baba sürekli dışarda işte orda burda
(2,807 puan) tarafından
Olay sevgide bitiyor bence sevgisiz çocuk daha hırçın oluyor anlaşılmayan çocuk duygularına değer verilmeyen çocuk empati kurmayı bilmeyen bunları öğretmeliyiz ve bol bol dua etmeliyiz.sen istediğin kadar iyi yetiştir bir kötü onun hayatının içinden gecebiliyor örnek çok elimizde
0 oy
(1,175 puan) tarafından
İkitane oğlum var evimizde asla kavga gürültü olmaz kötü söz duymamıştır babasida onun yaninda sarılır öper anneni sev der hep 

Ama ben bir kıza karşı gelse yada biai dese çok kızarım kızlara kizilmaz annelere teyzelere ablalara saygı duyulur kızlar hassastır üzülür ağlar diyorum özellikle kızlar konusunda çok uyaririm ama babanın sözü daha önemli bu öğütleri genelde baba vermeli
0 oy
(19,880 puan) tarafından
Bence öğretmekten öte iyi örnek olmak önemli eşin iyi bir rol model mi sizin evde kadına hayvana saygı duyuluyor mu ? Tabiki her zaman iyiyi doğruyu anlatmak göstermek görevimiz ama.ne yazık ki dünya artık eskisi gibi bir yer değil 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 75 göst.
11 Mart 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (408 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 142 göst.
8 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,762 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 151 göst.
0 oy
15 cevap 813 göst.

Kategoriler