0 oy
405 göst.
Diğer kategorisinde (1,054 puan) tarafından
Hanımlar Selamünaleyküm eşimin yengesi üç kızı ile beraber Bana geleceğini söyledi Ben de ona göre hazırlık yaptım Allah için bana dediler 4 kişi kendiler geldiler 12 kişi eltilerini görümcelerini falan da getirmiş ya Allah'a çok şükür yemeğim yetti arttı ama yani durumu garipsedim ya yetmeseydi yani mahcup olmayacak mıydım..?

13 Cevaplar

0 oy
(1,674 puan) tarafından
Ayıp olmuş tabiki önceden diyebilirdi
(1,054 puan) tarafından
Demedi de birde gülerek arkadaşta getirdim diyoe
(1,674 puan) tarafından
Misafirlere derdim başımın üstünde yeriniz var yengeyede yenge sende ayıp ettin insan haber ederdi bende ona göre hazirlanirdim misafirimi daha iyi agirlardim düşüncesizlik ettin diye
-Reklam-
0 oy
tarafından
Açıkça deseydın ona diğerleri duymayacak bir yerde deseydın diye. Ya yetmeseydı ne mahcup olacaktın
(1,054 puan) tarafından
Ne bileyim baco birşey de demedim ama Allah biliyor ne yasadigimi
0 oy
(1,408 puan) tarafından
Bu ne terbiyesizlik ya 4 kişi 12 kişiye nasıl çıkar en fazla o da ennn fazla 2 kişi daha olsa sorun değilde 12 kişinin hepside eş.e.kmiş kimsenin aklına gelmemiş mi 4 kişi bekliyor 12 kişi gidiyoruz sa.la.k mıyız biz diye terbiyesizliğin daniskası çok sinirlendim niyeyse:D
(1,408 puan) tarafından
Kuzum garipsenmeyecek birşey değil ki çok çok ayıp ve yanlış
tarafından
Bu kesinlikle ben hepsi birbirinden malmis ben bile bile aç birakirdim valla habersiz gelince boyle oluyo Derdim laf sahibini bulurdu jajsjss
(1,408 puan) tarafından
Aynen bende söylerdim valla herkesin ortasında derdim keşke haber verseydiniz bende ona göre hazırlık yapardım der gülerdim ben lafımı ortaya koyarım isteyen gelir alır:D
tarafından
Bende oyleyimdir kadin boşu boşuna strese girmiş baksana
(1,408 puan) tarafından
Yani boşuna değil aslında haberi olmamasına rağmen iyi ağırlamak istemiş ama benim bi suratım düşerdi :D
0 oy
(2,767 puan) tarafından
Ben bu durumu hep yaşıyorum maalesef :(
(1,054 puan) tarafından
Ne kadar kötü bir şey ben ilk defa yaşadım ama birde bana sor
0 oy
tarafından
Getiremez almazdim bana demeli
0 oy
(5,443 puan) tarafından
Misafir çok severim ama Allah aşkına yaptığı hiç olmamış ne kadarda ayıp ya yemek yetmeseydı aslında gelen kişilerde ayıp etmiş sonuçta biri bana gel dese ev sahibinin haberi olmadan asla gitmem ıkı tarafta yalniş yapmış vesselam 
0 oy
(767 puan) tarafından
Ahaha benzer durumu yaşamıştım eşimin dayısı sağolsun 5 kişi zor geliriz diyip 12 kişi gelmişlerdi yemeğim ucu ucuna yetti belkide yetmedi bişey demediler bilmiyorum ben aç kalmıştım ama kaç kişi geldiğinin önemi yok fazla dese yaparım yemeği sorun değil ama 5 denince birazda fazla yapmıştım bol bol yensin diye Allah'tan ki ok sinirlenmiştim ozmn ama bişey demedim tabi kaynanamda çok sinirlendi ona kızdı niye düzgün söylemiyosun kıza diye bi içim rahatladı tabi ozmn:))))
0 oy
(281 puan) tarafından
Terbiyesiz insan.esinin yengesi senle ne alakası olabilir ki ?
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bir kişi en fazla iki kişi fazla gelse habersiz birşey olmaz ama o kadar kişi ben olsam çok bozulurdum beli de ederdim derdim keşke söyleseydin ona göre hazırlık yapardım 
0 oy
(265 puan) tarafından
Benimde o gün arkadaşım geldi 3 çocuk kendisi bu baktım yigenleride getirmiş bana çok ayıp geliyor 
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Valla o kadar kişi ile bana gelen mahçup olsun o ne öyle ipini koparan gelsin ben olsam yetse bile az koyardım yanlarında da söylerdim bu kadar kalabalık gelmenizi beklemiyordum misafirime göre yaptım diye 
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Bence susma, başka bir gün yine aynısını yapar. Sonuçta yaptığı ayıp. Önceden söylemesi gerekirdi. Güzellikle söyle getirdin iyi oldu ama bundan sonra çat kapı fazla misafir getirme, yemeğim hazırlığım yetmez mahcup olamam diye belirt. Söylemezsen bir sonrakine davetiye çıkarmış olursun
0 oy
(5,575 puan) tarafından
Benim kayinvalidem boyle yapar. Hic hoslanmam. Bende yemegi misafire gore yaparim. Ertesi gune cok kalinca sevmiyorum. En fazla 2-3 kisilik fazladan da yaparim. Tekrar isteyen olur falan diye. Kayinvalidem ilk evlendigimiz zamanlar getirmisti. Fazladan 4 kisi hemde. Oturtacak yerimiz yoktu,masayi kisi sayisina gore hazirlamistim bi de pilav yetmemisti. Neyse iste artik alistim baya cok yapiyorum yemek cok kalirsa bi kismini da onlarla yolluyorum.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 453 göst.
15 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 2,475 göst.
16 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Yoinvers (57 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 660 göst.
0 oy
12 cevap 672 göst.

409,789 soru