0 oy
134 göst.
Aile kategorisinde (49 puan) tarafından
Oğlum bir yıldır kekeliyor şimdi farklı bir boyuta geçti kekelerken ilk harfi uzatıp kendine vurarak söylüyor terapiste götürüyorum bir sonuç alamıyorum sadece gozlemle 2 ay sonra getir diyor zamanla geçer mj acaba ne yapmam lazım çok uzuluyorum

2 Cevaplar

0 oy
(1,016 puan) tarafından
Sanırım sinirleniyor hızlı konuşması için onu zorlayan biri varsa ya da kekeledigi zaman kelimeyi tamamlayan biri varsa ondan olur genelde yetişmek için 
(49 puan) tarafından
Yok aslında özellikle dikkat ediyoruz kimse onu zorlamiyor hadi konuş hadi dikkatli söyle vs .söylemlerde hiç bulunmadik
(1,016 puan) tarafından
Kendisi sinirleniyor olabilir öyleyse
-Reklam-
0 oy
(4,785 puan) tarafından
Çünkü şekil değiştiriyor bizde 3 yaşında başladı ve 8 aydır mücadele ediyoruz dil ve konuşma artı psikolog eşliğinde  bu duruma maalesef çok hakimim 

Kekemeliği 2 ye ayırabiliriz 

-Gelişimsel 

-Sekonder 

Gelişimsel genelde 2.5 -3.5 yaş arasında ortaya çıkan kendiliğinden düzelme ihtimali çok yüksek olan takılma durumu 

Sekonder ise daha ileri yaşta başlayan ve kendiliğinden düzelme ihtimalinin çok düşük olduğu takılma durumu

kekemelikte Kırmızı bayraklar var kalıcı olma ihtimalinin yüksek olduğu durumlar

-3.5 yaşından sonra başlaması

- 6 aydan fazla sürmesi 

-Erkek olması 

-ailede kekeme birinin olması 

-kekemeliğin şekil değiştirmesi ve tiklerin gelişmesi gibi 

* 3. Şekilde takılma oluyor 

- hece tekrarı = kökökököprü

-uzatma         = kööööprü

- blok             = …. Köprü ilk harfin çıkmaması gibi 

Şimdi canım hangi şehirdeain yaşı kaç ne zaman başladı ne oldu 
(582 puan) tarafından
Bende pek anlamıyorum o yüzden sordum size belli bilgili olduğunuz ben ısrar ediyorum ama 7.24 elinde telefon agresif her istediğini yaptıran bir çocuk anlaticam yarın söylediklerinizi çok teşekkür ederim baya soru sordum kusura bakmayın..
(4,785 puan) tarafından
Yardımcı olup bir çocuğun geleceğine dokunabiliyorum ne mutlu çocuk psikoloğu ve dil be konuşma terapistiyle aşabilirsiniz iyi akşamlar
(582 puan) tarafından
İyi geceler :)
(49 puan) tarafından
Erzincandayim 3.5 yasinda 6 aydan fazladır devam ediyor ailede kekeme olan yok
(4,785 puan) tarafından
Bizimde 3 yaşında başladı be 4 yaşına girecek yukarıda belirtim 6 aydan uzun sürüyorsa problem ben 1 yıldır dil ve konuşma terapistine götürüyorum

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 953 göst.
16 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (689 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 35 göst.
0 oy
11 cevap 272 göst.
19 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde nurayaksan (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 90 göst.

404,052 soru

12,104,309 cevap

36,423 kullanıcı

...