0 oy
462 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (825 puan) tarafından
İki gündür çok öksürüyor hava da 2 gündür kullanıyoruz ne zaman etkisini gösterir rahatlar çocuğum ya. Cigerlerini dinledi iyi dedi doktorumuz ama öksurmesi bitmiyor ara ara balgamlı ara ara kuru öksürük. Burnunu yıkıyorum şırınga ile ama balgam çıkmıyor. Bronşit sanırım iyilesmistik aslında krese giderken aldığımda sırti atleti su gibiydi sanırım ondan kötüleşti 2 haftadir da duzelemedi yavrum tan iyi oldu dedim tekrar başa sardık. Ben ne takviyesi alayım hasta olmasın kolay atlatsin ne yapayım bilemedim siz neler yapıyorsunuz öksürükle nasıl başa çıkıyorsunuz ayaklarına sarımsaklı zeytinyağı yaptım baş ucuna soğan koydum yok fayda olmuyo terleyince daha da kötu oluyor.

19 Cevaplar

+1 oy
(4,421 puan) tarafından
Cok geçmiş olsun canim. Yıkanmamış yün veya pamugu ak günlük sakızını yakıp dumanına tutuyorlar sonra onu cocugun göğsüne koyuyorlar ben bunu görmüştüm 
(2,899 puan) tarafından
Evet cok faydalı
-Reklam-
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Ben öyle olunca cezveye biraz tereyağ koyuyorum erıyınce pekmez koyuyorum bir kaynar  geldimi kapatıyorum sonra ıkı üç damla limon sıkıyorum agzı yakmıcak kıvama gelince ıkı tatlı kasığı veririm ıyi gelir
tarafından
Pekmez vs. Kaynatılmaz
(5,567 puan) tarafından
Çok kaynatmıyosun zaten saniyelik işlem ben her kış yaparım çocuklarıma veririm
0 oy
(436 puan) tarafından
Kaç aylık, veya yaşında bilmiyorum ama tereyağ pekmez iyi geliyor
(825 puan) tarafından
4 yaşında canim
(436 puan) tarafından
O zaman dene canım
0 oy
(55 puan) tarafından
Benim kızımda alerji gibi başlıyor gece ben hemen yemek kasigina biraz pekmez koyup içine limon sıkıp karıştırıp iciriyorum anında kesiyor inşallah ise yarar
0 oy
(7,299 puan) tarafından

Benimde oğlanı tam ilaçla ayağa kaldırıp, anaokula gönderiyorum gel gör ki hocalar ilgisizliğinden içerdeki terle dışarıya çıkınca :'( giden grip geri geldi bize. Şuan izin aldık pazartesiye kadar. 

(825 puan) tarafından
Evet kızımda oyle okuldan alır almaz bi baktim atleti su gibi olmuş resmen ondan oldu zaten benim kızda yoksa düzelmişti
0 oy
(20,032 puan) tarafından
Bol bol ballı limonlunihlamur içir. Çocuk olduğu için 2 bardak yeter heralde. Boğazını ılık tut. Ilık su içsin. Soğuk icmesin. Göğsüne ütüyle isittigin havluyu köy. Sırtına da. 
(825 puan) tarafından
İyi gelir mi havlu sokuyor mu balgami
(20,032 puan) tarafından
Sıcak tut iyi gelir. Ama şak diye aniden bekleme. Bu bı süreç. Ihlamuru ihmal etme. O iyi geliyo
(825 puan) tarafından
Keşke içse o ıhlamuru ne yaptıysam iciremedum
(20,032 puan) tarafından
Tüh ya.
0 oy
(1,514 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun oğlum astım bronşiolit 2 yaşında bu 2 aydır sürekli öksürük var alerjik durumuda var o yüzden doktor hırıltı yoksa genel hali iyiyse sorun yok diyor ama 20 gündür bi  iyi bi kötü burun akıntısı öksürüğü arttı ne yaptıysam olmadı ventolin havada veriyorum hastanelik olmayalım diye ama öksürük durmadı en sonu evde Ersağın masaj kremi vardı bir çok şeye kullanılıyor öksürüklerde de işe yarıyor minnacık bir parça aldım göğsüne sürdüm üstünede mendil koydum öksürük hafifledi dünde yaptım çok şükür Allahıma yok diye bilirim uykuda mahvoluyordu öksürük krizi geçiriyordu kusacak gibiydi sürekli o fayda sağladı araştır bak çocuğuna uygun mu değil mi ona göre kullan herhangi bir alerji varmı o maddelere karşı. İnşallah geçer biran önce 
(1,514 puan) tarafından
Tamam canım bende normalde evhamlıyım da alerji testi yaptık bişi çıkmadı ondan kullanabildim ama bayağı işe yarıyor haberin olsun
(825 puan) tarafından
Ben böyle değildim aslında şu ilaç alerjisinden sonra herşeyden korkar oldum acaba alerji yapar mı hemen ağzına yüzüne bakıyorum bir yerinde şişme var mı her doktora gittiğimde bu gruba alerjisi var diyorum çok zor alerji hele ki ilaç alerjisi ama o dediğiniz kremi arastiricam mutlaka iyi gelirse denerim
(1,514 puan) tarafından
Emin olun pişman olmazsınız satıcı felan değilim yanlış anlamayın sadece ben ve ailem kullanıyoruz çok memnunuz migrenim var ona bile iyi geliyor burun tıkanıklığını açıyor vücudunuzda ağrıyan bir yerinize sürüncede etki ediyor araştırın bakın çocuk için değil yetişkin için ama doğal olduğunu söylüyorlar ve çocuklarda kullanıyor ama ben ilk defa kullandım korktuğum için o da kendimize sürdüğümüz çeyreğini sürdüm mentollü bişi çünkü Allah korusun küçücek bebeğe vicks sürüp ölümüne sebep olduklarını bildiğim için sürünce bayağı hareketlerini kontrol ettim ve azcık sürdüm. hem göğsüne hem sırtına sürmeyin eğer alırsanz aklınızda bulunsun ağır gelebilir çocuğa. İyi akşamlar
(1,542 puan) tarafından
Canım görsel atarmısın bi bakayım yanlış almayalım benim ve oğlumun migreni var
(1,514 puan) tarafından
Aşşağı atıyorum canım ❤️
0 oy
(2,790 puan) tarafından
Geçmiş olsun.  1 bardak sute 5 6 hatmi çiçeği atıp kaynatıp iliyinca süzüp balla veriyorum yatmadan önce. Allahin izniyle 3. Günden sonra geçiyor çok kuvvetli öksürük.eger icmezse enzjektorle veriyorum ilaç gibi
0 oy
(1,814 puan) tarafından
Ben hastalanmayan çocuk sayfasında gördüm denedim 4 gündür baya iyi gelduli kızıma.bal,sirke,karabiber,zencefil, zerdeçal hepsini karıştırdım sabah akşam ilaç gibi verdim çok faydası oldu
0 oy
(1,562 puan) tarafından
Bir annem atasözü der ki ciğerlerini sıcak tut. Sürekli yelek giydirin ciğerlerinin bir ısınması lazım süt içiyorsa içine karabiber katın bunu da ben küçükken bir eczacı onermis anneme hala arada yaparım bunların yanında en etkili yöntem kesinlikle soğan suyu. Soğanı 4e bölüp kaynatın limon bal karıştırın ilk kaynarligi gidince icirin 2 3 4 yudum artık ne kadar icebilirse içsin kardeşime hiçbir antibiyotik etki etmez hasta olsun çocukken ben yapardım şimdi 18 yaşında hemen kendi yapar içer 
0 oy
(11,927 puan) tarafından
Canım bir de tekrar sor .bu alerjik öksürük olabilir.ben de bir ara çok kötü oldum atlattım ama öksürük geçmedi kırıldım oksururken artık kusuyordum.allahtan bir Dr çözdü alerji ilacı verdi de anında kesildi
(825 puan) tarafından
Alerji ilaçlarını alıyoruz canım da fayda etmiyor
0 oy
(2,899 puan) tarafından
Akgunluk sakizi dumani cok faydali. Internete yazarsan detayli uygulamacikar
(825 puan) tarafından
Onu denedim ya fark etmedi
(2,899 puan) tarafından
Bir kere yaptiysan birkac gun ustuste denemeni tavsiye ederim, 2 3 gune kalmadan cok faydali olmustu bizde, Allah sifa versin
0 oy
(1,542 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun cnm bizde 1 haftadır öyleyiz 3 yaşında öksürürken kusması var mı birde bizimkini balgam midesini bulandırıyor kusuyor 
(825 puan) tarafından
Sağol canım evet dün balgam kustu iki defa
0 oy
(327 puan) tarafından
Beyorganik markasının bey-tonic ürünü çok iyi. Sarımsak bal limon kürü hastalık dönemi için birebir. Bir de grintuss öksürük şurubu var bitkisel aşırı rahatlatıyor. Sık hasta oluyorsa mor meyve özleri tavsiye ederim meyvesuyu gibi yapıp verebilirsin. Ben yine beyorganik mor-mix kullanıyorum kızımda. Resverol, umca damla veya şurup iyi tabi ismini verdiğim şurupları doktora danışın. Takviye edici gıda olarak geçiyorlar ama yine de sormak lazım
0 oy
(3,084 puan) tarafından
1 diş sarımsağı ince ince dogra içine 1 tatlı kaşığı bal birkaç damla limon bunu tek seferde yedir. Günde 2 kez yap dogal antibiyotik ben hep bunu yapıyorum yedirmesi zor ama alıştı benim oğlum 1 yıldır. Bunun dışında defne yaprağı çayı da iyi geliyor alerjik tetikli bir oksurukse eğer 
0 oy
(1,514 puan) tarafından

Bahsettiğim krem bu canım 

image

2

0 oy
(4,225 puan) tarafından

Ciğerlerine birsey yok dediyse pediatri kbb götür, benim geçen sene temmuzda aynısı başıma geldi çocuk 1 ay oksurdu hava vermedik ama ventolin surup bricanliy aynı hizmeti sunan suruplar ise yaramadı kbb zyrect verdi 2. Gün akşam oksuruk gitti haberin olsun

Bazen çocukla alerji olmasa bile hisatamin yükselmesi yada bildiğimiz geniz akıntısı çocukla ciddi anlamda oksuruk yapıyormuş.

Alerji olsun olmasın geniz akintisinda yetişkin çocuk fark etmeksizin alerji ilaclari veriliyormuş.

(825 puan) tarafından
Canım onları kullanıyoruz zyrtec dünde bugünde verdim ama kesmedi ya kesmiyor
0 oy
(4,593 puan) tarafından
Burnunu baby vac al onunla cek supurgeye takiliyor ya onu kim urettiyse Allah razi olsun gercekten 

Iyot kafesi yapabilirsin ayaklarinin altina sarimsakli zeytinyagi surebilirsin 

Bir kac damla kekik yagi ile zeytinyagini karıştırıp sirtina gogsune sur havlu kapat ayrica grintuss öksürük şurubu kullanabilirsin
(1,542 puan) tarafından
Canım çok teşekkür ederim güzel bi burun aspiratörü arıyordum kesinlikle tercihim bı olacak
(4,593 puan) tarafından
Rica ederim canim
(825 puan) tarafından
Aslında ben şırınga ile yıkıyorum burnunu serum sıkıyorum
(825 puan) tarafından
Öksürük şurubu için vermedi doktorumuz ya balgam sökücü de cumartesi başlarız diyor balgamı yumuşamasını bekliyor şuan öksürük daha çok gıcık olurya onun gibi
0 oy
tarafından
Kırmızı elmayı kabukları ile beraber kaynatıp içerisine bir de karanfil ekleyin. İlisşkl kaynatıp demlendikten sonra çayını içirin. Çok etkili bir çay. Benim de bebeğimin biraz öksürüğü var ilerlememesi için bende yapacağım. Allah şifa versin. Bu arada bazı doktorlar öksürüğü kesmeyin falan diyorlar ama bilemedim..

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 169 göst.
25 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simayyy (1,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 216 göst.
5 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yesilim (2,066 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 420 göst.
0 oy
6 cevap 205 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ozgegzem (570 puan) tarafından soruldu

410,726 soru

12,358,431 cevap

41,265 kullanıcı

Kategoriler