0 oy
250 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (69 puan) tarafından
Benim eşim kamyoncu iş gereği kendi vergisini çıkardı ama ödemiyor bizde maglum otomatikman yeşil karttan çıktık iptal oldu ödemediği için de hastaneler ilaçlar ücretli oluyor ben bu sigortadan çocuklarımı ve kendimi çıkarabilir miyim yararlanmak istemiyorum diye eşimin sigortasindan çünkü ne hastaneye götürebiliyorm çocukları kendimi ne ilaç yazdırabiliyorum nereden başvuru yapmam lazım ne götürmem lazım başvuru için bilen biri bana bilgi verebilir mi 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,321 puan) tarafından
18 yaş altı ücretsiz diye biliyorum 
-Reklam-
0 oy
(6,174 puan) tarafından
sen calismiyorsan zaten sana da ayni sey gecerli. yani calismiyorsan zaten sen de gaydalanacagin bir sigorta uok . calisiyorsan zaten otomatikman esinden dusersin  kendi sigortandan yararlanirsin
(6,174 puan) tarafından
gss ye basvurun nasil basvuruluyir bilmiyorum sgk yi arayip bilgi al. genel saglik sigortasi. prim borcun olup sogirta odenmese de saglik hiMetlerinden yararlanabiliyorsin. ama tabi ona da prim oduyoaun uygun bir miktar. sigorta  kadar degil. devlet almadan bedavaya bakmaz illa alacak sonucta
0 oy
(606 puan) tarafından
Önce bir belediyenin veya kaymakamlığın  sosyal yardımlaşmasina git canım durumu anlat ben yeşil kartlı olmak istiyorum de onlar gelir testi falan yapacak sana orda uygun görülürsen tekrar yeşil kartlı olabilirsiniz ama zor yinede kendini ya da sigortalı yapcan yine de tek kendin faydalanabilirsin çocuklar için ya devlet kabul edecek yeşil kartı ya da sen boşanıp caliscan velayet sende olacak bu arada çocuklar için hastane ücretsiz diye hatırlıyorum 
0 oy
(3,576 puan) tarafından
Sen sigortalı olarak çalısıyorsan zaten üstünde değilsin çalışmıyorsanda zaten her iki türlüde sana ücretli oluyor hastane ve eczane çocuklar ise 18 yaşına kadar devlet tarafından ilaçların % 80 lık kısmını ödüyor geriye kalan 20 lik kısmını ödüyorsun hastane ücretsiz sgklı gibi yani
0 oy
(1,087 puan) tarafından
çıkarabilirsin ben babamınkinden kendimi çıkarmıştım. yeşilkart için başvurmaya gittiğimde babanın sigortası var dediler. babamı görmüyorum ne zaman işe girdi ne zaman çıktı takip etmem mümkün değil. istemiyorum yeşilkart alcam diyip yeşilkart almıştım
(69 puan) tarafından
Sadece direkt sosyal yardıma mı gittiniz yeşil kart başvurusu için herhangi bir şey götürdünüz
(1,087 puan) tarafından
hiçbirşey götürmedim direk gittim. ama 12, 14 sene öncesinden bahsediyorum. ben 16, 18 yaşlarındaydım o zaman. direk sosyal yardımlaşmaya gittim durumu anlattım. elime kağıtlar verdiler onları doldurup geri götürdüm o kadar
0 oy
(4,593 puan) tarafından
Esin senin sigortani yatirsin hem günün isler hem ucretsiz bakilirsin
(69 puan) tarafından
Yatirmiyor ki keşke yatirsa

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 400 göst.
8 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ht (2,217 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 179 göst.
+3 oy