+1 oy
225 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Namaz kılıyorum kapanmaya hevesleniyorum istiyorum eşimde çok istiyor ama kendime güvenemiyorum ya yapamaz geri açılmak istersem diye namaz kılarken yazma taktığımda hanım hanımcık daha kibar olduğumu söylüyor eşim 

6 Cevaplar

+5 oy
(975 puan) tarafından
Ben şunu anladığımda diğer tüm vesveseler gitti aklımdan ve inan ki hiç zorlanmadım ağır gelmedi; şöyle düşündüm, dışarda bir savaş olsa kendimi koruyacak bir silah bir kalkan almadan dışarı çıkar mıyım? Bir yangın olduğunda kendimi koruyacak bişey olmadan ateşe dalar mıyım? Hava soğuk, üşüdüğümde kendimi ısıtacak birşey örtmez miyim? Tabiki hepsini yaparım, kendimi korumak için. İşte tesettürümüz bunların hepsi ve daha fazlası dışarıda bizi bedenen günah ve haramdan, manen kötülüklerden koruyan kalkanımız. O kalkanı hiç bırakır mıyız? 
tarafından
Eşim çok mutlu olur Allah rızası için kapanmak istiyorum namaza eşim sayesinde başladım o bana eş değil anne baba gibi oldu anlattı alıştırdı şimdi de kapanmam için destek olmak istiyor
(1,482 puan) tarafından
Ne güzl. Çok şanslısın canım.
tarafından
Bazı konularda evet şanslıyım
(975 puan) tarafından
Çok güzel canım Allah yuvanızdan ağız tadını eksik etmesin. Eşinin rızasını da kazanırsın böylece
tarafından
Öyle tabiki
-Reklam-
+1 oy
(1,482 puan) tarafından
Aslında şuna inanırsan şuan şu dakika kalkıp kapanman lazım canım...

ALLAH sana kapanmayı emrediyor. Senin insifiyatine kalmış bir şey değil. Yakılıp yakışmaması da hiiiiç önemli değil..

Yarın ahirette Allah ın huzuruna varınca neden kapanmadın ey kulum dese ne cevap vereceksin.

Seni dünyaya getirme amacım yaratma amacım nedir dese ne diyeceksin ? Bunları düşününce hemen yapman lazım.

İnşallah kapanmak nasip olur canım benim 
(76 puan) tarafından
Bence nefis için zor olanlardan biri de sürekli namaz kilabilmektir. Bunu yapabiliyormussun hayirlisiyla bunu da yaparsın bence
(1,482 puan) tarafından
Aynen canım inşallahn
tarafından
İnşallah kapanırım
(1,482 puan) tarafından
İçimdennn kocamannnn bir inşallah diyorum
0 oy
(6,855 puan) tarafından
Tesettür ayetlerinin tefsirini okumanızı öneririm. Rabb'im gönlünüze göre versin inşallah ❤️ 
tarafından
Çarşaflı değilde geniş pantolon uzun tunik tarzında kapanmak istiyorum
(6,855 puan) tarafından
Çarşaf şu an için nefse zor gelebilir ama ferace ya da elbise ferace şeklinde ki elbise modelleriyle başlayabilirsiniz. Aslında dediğim gibi tesettür ayetinin tefsirini okuduğunuzda beni daha iyi anlayacaksınız. 14 yaşında Kendi isteğimle kapandım,26 yaşında tesettür ayetinin tefsirini okudum yazık etmişim onca seneye diye yakındım sonra. Ha şu an da dört dörtlük değilim ama elimden geldiğince dikkat ediyorum. Rabb'im size de bana da isteyen herkese Asrın tarzına uygun değilde Allah'ın farzina uygun olacak şekilde tesettürü kullanmayı nasip etsin ❤️
tarafından
Ferace ne bilmiyordum baktım da öyle de kapanamam bunaltıcı gelir bana önce uzun tunik geniş pantolonla başlamak istiyorum
0 oy
(6,097 puan) tarafından

Korkma alışırsın.  Şeytanın bacağını kır :)

tarafından
Kendime güvenemiyorum bide evde eşimin ilk eşinden oğlu var 13 yaşında ona nikah düştüğü için evde de yazma takmak zorundayım bunu da araştırdım
(172 puan) tarafından
Canım sana bunu kim dedi nikah düşer diye
tarafından
İnternette okudum
(172 puan) tarafından
Öyle bir şey yok canım keşke bir hocaya sorsaydın eşinizle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra evlenmesi haram olan kişilerin arasına üvey evlat da girer yani dolayısı ile o sizin artık mahreminiz olur yalnız ek olarak şöyle bir şey de var eğer o çocuk ahlakı bozuk bir çocuksa ve herhangi bir fitneden çekiniliyorsa yanında çok dikkat edilmeli tesettüre aksi takdirde Sizin oğlunuz gibidir.
0 oy
(10,518 puan) tarafından
Bi adim atsan aslinda korkulacak bisey madigini goreceksin emin ol pisman da olmayacaksin 
tarafından
İnşallah başarabilirim
(4,833 puan) tarafından
Kapalı olmanın verdiği huzur da Bı başka ve insana çok yakısiyor bence
(10,518 puan) tarafından
O ilk adimi atabilmek marifet zaten bende bu sene ferace giymeye basladim 1 senedir dusunuyordum tapabilir miyim sikilir miyim diye kaynim Allah razi olsun aldi getirdi dogum gunumde alba swn yaparsin dedi yaptimda cok sukur yaz boyu giydim bi baslasan basarirsin inan yaparsin hictd pisman olmazsin
tarafından
Ben o konuda hiç güvenmiyorum giyemem
0 oy
(7,452 puan) tarafından
Tereddütün varsa kapanma kendimden biliyorum 2 yıl zor dayandım geri açıldım. İyi düşün karar ver kapanırsan sonra açılmak istersen eşinle sorun yaşayabilirsin sonuçta o istiyormuş kapanmanı. Benim eşimde tam tersi kapalı olmamı istemiyor. 
tarafından
Eşimgilde bütün gelinler kapalı sadece ben açığım dinlerine çok düşkünler benimde kapanmamı çok istiyor bende istiyorum ama bazen kendime güvenemiyorum

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 652 göst.
12 Ekim 2024 Aile kategorisinde Muge (126 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 148 göst.
0 oy
21 cevap 401 göst.
0 oy
2 cevap 106 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,056 puan) tarafından soruldu

404,047 soru

12,104,121 cevap

36,422 kullanıcı

...