Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Ek Gıdaya Geçiş İçin En İyi Zaman Nedir?
+1
oy
119
göst.
26 Eylül 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
sevvalice
(
1,017
puan)
tarafından
soruldu
Oğlumun 3 aylık kontrolü vardı doktor 4. Ayda ek gıdaya gecelim dedi (yurtdisinda yaşıyoruz burada böyle başlıyorlar genelde) oğlumun gelişimi çok iyi 3750 kg doğdu su an 7350kg sadece anne sütü alıyor ben aslında 6. Aya kadar beklemek istiyorum Türk doktorların önerdiği gibi ama siz ne düşünüyorsunuz sizin doktorlariniz ne önerdi siz nasıl yaptınız kafam karıştı biraz
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
7
Cevaplar
+1
oy
26 Eylül 2024
Another
(
645
puan)
tarafından
cevaplandı
6 aylıkken başladım. Tadım yaptirarak ilerledim. 1 yaşına kadar tuz, 2 yaşına kadar şeker vermedim. Şu an 3 yaşında ve şükür yemek problemi yok
26 Eylül 2024
misafir
tarafından
yorumlandı
Bende 6. Ayimizi bekliyorum son 3 hafta. Ve sizin düşünceniz gibi yapmayı düşünüyorum çünkü henüz organları anne sütü dışındaki gıdalara tepki gösterebilir bunun sonucunda besin reddi+ meme reddi yaşanabilir. Ve henüz olgunlaşmadigi için sindirim problemleri yaşanabilir. Bebek anne sütü ile yeterli besleniyorsa 6.ayi beklemek mantıklı
26 Eylül 2024
Another
(
645
puan)
tarafından
yorumlandı
Zaten tuz da şeker de faydalı şeyler değil. Bana gore ne kadar geç o kadar iyi, özellikle şeker. Ortalık obez, kalp-kolesterol hastası dolu.
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
26 Eylül 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
6 aylıkken geçiş en sağlıklısı bebeğiniz ne zaman dik oturabilir se o zaman başlayın
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
26 Eylül 2024
Defne_batuhan
(
3,275
puan)
tarafından
cevaplandı
Benimki 5 aylık vermeye başladım ilk oglumda 6 ayı bekledim ama malesef yemeyen bir çocuk oldu inşallah bu öyle olmaz
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
26 Eylül 2024
idilt
(
928
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim sütüm gittiği için daha doğrusu azaldığı için 4,5 aylıkken doktor kontrolünde başladım kilo kaybı gelişim geriliği yaşadık kendi sütümle ve ya bebek mamalarıyla mama yapıyordum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
26 Eylül 2024
Minigimm
(
2,173
puan)
tarafından
cevaplandı
Başını tutabiliyor destekli bir şekilde oturabiliyor ve yemeye eglimi varsa 5. Aya doğru az az tattirarak baslayabilirsiniz asıl şart bunlar ben 4 buçuk aylık başladım doktor önerisiyle mecburen kilo alımı azdı sürüm yetmiyor mamayida kabul etmiyordu başka çare yoktu mama sandalyesine koyunca yan düşerdi kenarlarına yastık koyardik mümkün olsaydı 5 buçuk aylık başlardım otururken yikilmazdi en azından
26 Eylül 2024
sevvalice
(
1,017
puan)
tarafından
yorumlandı
Doğduğundan beri kafasini çok güzel tutuyor 15 20 gündür de canlı destekli oturabilir aslında koltukta da oturtsam oturur gibi su an
27 Eylül 2024
Minigimm
(
2,173
puan)
tarafından
yorumlandı
Erken başlamaya heveslenme derim çünkü herşey zamanıdq güzel tattir yediğiniz şeyden suyundan falan bir iki damla ama dahasi için en az 5 buçuk ayı bekle derim
27 Eylül 2024
sevvalice
(
1,017
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben de beklemek istiyorum emmeyi seviyor ben de emzirmeyi seviyorum alabildiği kadar anne sütü alsın diyorum diş kasintilari başladı belki eline çiğ havuç falan veririm azıcık tadını almış olur ama ek gıda olmamış olur
27 Eylül 2024
Minigimm
(
2,173
puan)
tarafından
yorumlandı
Onu ver ben üç aylık oldu eline pırasa verdim taze soğan verdim su yaz ayı olduğu için sıcakta iki aylık vermeye başladım iki üç kaşık günde özellikle pırasa sogandn sonra ve Bebek bardak kaşığı sürekli oynasın diye elindeydi ve kolay ek gıdaya geçiş yaşadım kaşıkla oynayıp ağzına götürmeyi öğrendi bardağına az az su koydum içti öyle çokta geciktirince bazı şeyleri bebek sonra alışmakta zorluk cekiyor ve istemiyor herşeyi ver tadımı geçince ve nasıl yiyorsanız sadece tuzunu azaltarak ver bebeğin zaten seni yönlendirir benimki tuzsuz ver dedi doktor ama yemedi ağız tadı yok daha dediler ama vardı yani gurme gibi bebek ne yiyorsa o gerçekten iyidir yemiyorsa birşeyi direk dökerim ve ilk baş bebek yemekleri denedim icin kabul etmiyor bazı şeylerde bizim gibi yemeği aşırı zorluyor günde 5 6 çeşit yemek yapmak bir yerde yoruyor insanı kendimize ona ayrı nane kimyon hep kullan hem gazına iyi gelir kimyon
27 Eylül 2024
Minigimm
(
2,173
puan)
tarafından
yorumlandı
Ek gıda geçişi zor ama hiç blender kullanma ilk zaman süzgeçten geçir sonra çatalla ez biz erken başladık 3 ayda makarna börek ekmek yiyordu ben korktum ama eşim sürekli verdi biz yerken heveslendirdi bebeğimle yaşıt olanlar taneli birşey yemezken bizimki börek yiyor şehriye pirincsiz çorbayı yemez çorbanin içinde bile illa taneli birşey olacak zorlanmadım 15 aylık zeytini kendi yer üzüm bütün şekilde atıyor ağzına üzümün çekirdeği var ayiklayayim yapmadim ilk zaman hevesle yapıyor insan ama yürümeye başlayınca işin dahada zorlaşıyor ve zamanında alistirdigini yapamıyorsun zor oluyor ek gıda ya başlayınca hep aklında olsun artık bizimle bir yemek yiyecek bundan sonra şuan ne yapıyorsam bir sene sonrada onu yapabilecek miyim sabrım takatim olacakmi diye düşünerek alıştır beslenme şeklini
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
26 Eylül 2024
16w7e8w8
(
268
puan)
tarafından
cevaplandı
Kilosu gayet yerinde maşallah 6 ayı beklemek en mantıklısı şöyle düşünün ömrü boyunca ek gıda alacak zaten bence şuan devam ettiğiniz gibi devam edin daha 3 aylık 4 ayda da olsa çok erken bebeğin hazmedemeyebilir ilk 6 ay sadece anne sütü yoksa mama ek gıda için henüz erken
26 Eylül 2024
sevvalice
(
1,017
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben de böyle düşünüyorum emmeyi seviyor ben de emzirmekten rahatsız olmuyorum aslında ek gıdaya gecme kriterlerine uyuyor ama biraz daha bekleyebilir diyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
27 Eylül 2024
Kralice55
(
5,328
puan)
tarafından
cevaplandı
5.5 aylıkken tadima başladım. Sebzeleri sevmedi meyveyi sevdi . Yoğurt ta seviyor
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
+1
oy
5
cevap
83
göst.
Ek Gıdaya Geçiş Zamanı: İlk Hangi Besinleri Denediniz?
2 Ekim 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
senykll
(
404
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
3