0 oy
257 göst.
Diğer kategorisinde (1,443 puan) tarafından
Kızlar bugün arkadaşım aradı.Dediki kızım sizi çok özledi öyle sizi ariyor dedi akşama çaya gelin dedi bende iyi akşam geliriz dedim neyse biz ne muhabbet ediyoruz ne sohbet kızlar birbiriyle yaşıt kızım tam kelime bilmiyor diye anlasamiyorlar kızım elini neye atsa o da atlıyor çekip elinden götürüyor annesi uyardı ben uyardım olmaz bız oyuncak istemiyoruz o zaman verme götür dedim en sonunda sinir oldum baktım kizim iyice kötü oldu arkadasada üzüldü ben anlıyorum onları ama bizimkide zaten konuşamıyor böyle yaparsa iyice içine kapanır dedim o da kusura bakma sizin gelmenizi çok istedi hatta öncesinde planda kurdu oyun oynayacağım kardeşle diye ama niye böyle yaptı bilmiyorum dedi bende biz daha görüsmeyelim seninle böyle yaparak uzersinuz birbirinizi paylaşalım ama değilmi dedim baktım yine aynı kizimla gorustursem mi diyorum belki o da böyle ola ola açılır kendini savunmayi ogrenir diyorum bir yandan da ya dahada içine kapanırsa diye düşünüyorum zavallım.birsey demedi ama gittiğinden de birşey anlamadi.

7 Cevaplar

0 oy
(1,443 puan) tarafından

En İyi Cevap
Birde gidincde kız baya üzüldü gitmeyin nolur cok sıkılıyorum.seviyorum sizi dedi ama ben dayanamadım ya 
-Reklam-
0 oy
tarafından

İkisi de daha çok küçük çocuklar konuşamıyorlarmış bile olur her çocuk oyuncak paylaşamaz ama şuda gerçek başlarında büyük varsa daha çok kavga ederler annem korur beni der çocuklar büyükler yoksa gül gibi oynarlar o yüzden çok karışmamak gerek bence oynaya oynaya öğrenecekler herşeyi bu yüzden görüşmeyelim dediyseniz bence ayıp etmişsiniz çocuk bunlar :)

(1,443 puan) tarafından
İlk defa böyle bir çevreyi çıkardım biliyor musun Bir anda böyle zorbalığa kalınca ben de üzüldüm baktım ki öyle üzgün üzgün bakıyor durgun durgun bakıyor zaten dedim konuşamıyor Bir de çocuk iteliyordu falan ne bileyim yüzüne eliyle böyle bastırıyordu yani üzüldüm ya sonuçta canım ya o da onu da anladım çocuktur diye düşündüm ama benimki de işte çocuk
tarafından
Senı anlıyorum ama biraz sende alış fazla rahat ol demiyorum ama çokta telaşlanma bugün o sizin çocugunuzu itler yüzüne dokunur yarın sizin çocugunuz onun yüzüne dokunur iteler canları sağolsun çocuk bunlar ☺
tarafından
Bende bir yere ilk defa misafirliğe gittim köye köyde dışarda merdiven var kapıda 1 metre kadar yüksekliği eşim dışarda biz içerdeyiz çocuklar kapıda oyun oynuyorlar ablanın çocugu 2 yaşında var yok kızımı itti düşürdü o yüksekten kolu vs sıyrıldı şükür ciddi bişey olmadı çocuktur dedim aklı yetse yapmazdı geçti öyle işte çocuk bunlar napalım ☺
(152 puan) tarafından
Ay siz bir de benim kızla ablamın kızını görseydiniz. Bir daha bir araya gelmeyin derdinjz. O derece birbirlerini yerlerdi. Benim kızım geç konuştu ablamın kızı da benim kızdan 2 yaş büyük tabi öyle olunca da anlaşmazlık çok oldu. Güzellikle yaklaştım şimdi ne zaman bir araya gelecek diyorlar. Tabi arada yine anlaşmazlık oluyor ama üstelemiyoruz. Benim bir oğlum oldu şimdi kızım kardeşini paylaşmıyor. Ablamın kızı oğlumu sevmeye geldiğinde kızım sinirleriniyor onun dışında sorun yok. Yani zamanla düzeliyor
(152 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ha bir de paylaşamama durumunu bende çok yaşadım 3 yaşinda kim bana gelseydi kızım bir şeylerini paylaşmak istemiyordu sorun çıkarıyordu ama onu da atlattık. Eğer annesi müdahale etmesiydi. Hep senin çocuğuna yonelseydi ama senin çocuğun da şöyle yapıyor böyle yapıyor diye saçma savunmalar gecseydi bir daha buluşma derdim. Ama annesi de arayı bulmaya çalışmış zamanla oturur.
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Siz de yanlarında durun zorbalayan çocuğu uyarın belki düzelir düzelmezse de götürmeyin daha çok içine kapanır 
(1,443 puan) tarafından
Canım sürekli anneside bende uyardık çocuk neye elini atsa ben bunları Alicam goturucem al sana diyor mesela kaydıraklari var bırakmadı çocuk bi çıksinda kaysin
(1,097 puan) tarafından
Çocuk işte kıskanıyor:(
0 oy
(10,123 puan) tarafından
Okumadım ama ben çocuklarımı zorbaladiklari ortamda kalamam görüşmem. Oğlum bir ara yeğenime vuruyordu ama ikiside bebekti 2 yaşlarında fln görüşmek istemiyordum.cunku oğlumun yeğenime vurmasına rahatsız oluyorudm 4 yasa kdr sürdü bu.vuran oğlum olmasına rağmen uzak durdum asla yanlız birakmadim kardeşim benim kadar takmoyirdu yada ben çok dikkat ettiğim için rahatı ama ben çok zorlanıyordum hep ayakta diken üstündeydim şimdi 5 yasindalar siddt olayı artık yok ama hala gecinmiyolar
0 oy
(606 puan) tarafından

Aralarında 6 ay olmasına rağmen yegnim 4 oğlum 3.5 yaşında ve konusabilmesine rağmen bazı kelimeleri tam anlaşılmıyor ama ona ragmen yegnim sürekli oğluma akran zorbalığı yapıyor bir süre sonra oğlumda ona yapmaya başladı oyuncaklarını vermez mesela bişey paylaşmaz hatta bazen kavga ederler baya birbirlerine vururlar tabi hemen ayiririz ama iki dk sonra barisip sarilirlar çocuk yani bunlar normal zaten yegnim dört yaşında olmasına rağmen baya bilmiş ve çok zeki eskiden oğlum çok içine kapanıyor sürekli eziliyordu ama şimdi dur diyebiliyor ve kızıyor hemen yanı zamanla alisirlar giderken sizde oyuncak götürün daha iyi olur hem kizinizda kendini savunmayi öğrenir ayrıca çok fazla müdahale etmeyin bırakın arkadaşınız daha fazla mudaha etsin çok ta uzulmeyin bikac ay sonra sizinki açılabilir :D

0 oy
(20,024 puan) tarafından
Böyle böyle açılır. Bazen paylaşır çocuklar bazen paylaşmaz. Çocuğunu cam fanusta yetistirrmezsin. Bazen rehberlik yapın. Sizin gozetiminizde sizin liderliğinde oyunlar oynasınlar önce. Oyun kurucu siz olun.  Böylece birbirlerine kötü davranamazlar. Alissinlar kaynassinlar. Sonra ikisini bırakın tekrar oynasinlar. 
0 oy
(2,195 puan) tarafından
Ben çocuğumu gorusturmem bir daha o tarz çocuklarla. Küçük filanda anlamam . Benim çocuğum nasıl kimseyi zorbalamıyor ise başkası da benim kızımı zorbalamamali. 
(498 puan) tarafından
Parkta da çok denk gelir böyle zorbalayan çocuklar ama araya karışıyorum benim bebeğim itip kalmayı vurmayı bilmez ama artık bende tembihliyecem  ezilir kalbi kırılır. Hatta parkta sorumsuz anne baba yüzünden tartıştım.benşm de sinirlerim hopluyor tabi karşıdaki de çocuk ama yaşına göre uyarırım.
(2,195 puan) tarafından
Ben de sınır oluyorum parkta ki kadınlara . Bırakıyorlar çocuklarını hiç takip etme yok. Geçen çocuğun biri geldi kızımın elindeki oyuncağı alıp gidiyor parkta. Ben de dedim ki bak götürme eğer istiyorsan otur beraber oyna tabi çocuk beni dinlemedi aldı gitti neyse dedim kızımın eline başka oyuncak verdim onunla oynadı geldi bu sefer onu alamaya çalıyor ben de kızdım yalan yok oynamana izin vermiyorum bırak oyuncakları dedim ve elinden aldım. Çocuk bana saldırmaya çalıştı kolumu ısırmaya kalktı bende hafif itekledim ne yapıyorsun diye. Ordan annesi kalktı geldi niye itiyorsun düzgünce söylesene diye . Be kadın madem görüyorsun daha önce gelsene çocuğunu uyarsana yada yanına otur oynat ama olur mu dedikodu yapmak daha önemli onlar için . Tabi ben de açtım ağzımı yumdum gözümü kadına bir ton laf saydım sustu çocuğunu da aldı gitti.
(498 puan) tarafından
İyi ettin hak etmiş

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 469 göst.
26 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Suravebebisi (2,281 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 335 göst.
24 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 445 göst.

410,665 soru

12,355,534 cevap

40,923 kullanıcı

Kategoriler

...