0 oy
125 göst.
Diğer kategorisinde (417 puan) tarafından
Kızlar bu dua hakkında bilgi verebilirsiniz bide hasta iken okunurmu 

4 Cevaplar

0 oy
(88 puan) tarafından
Okunuyor canım duanın kabul olması niyetiyle okunur. 
(417 puan) tarafından
Teşekkürler ❤️ nnkadarda biter acaba içime çok sindi dua hakkında çok güzel şeyler duydum kabul oldu dediler
(88 puan) tarafından
Evet canım bende okumuştum kabul oldu çok şükür inanarak okumak önemli bence
(88 puan) tarafından
Senin okuma hızına göre değişir canım ne kadar sürede biteceğin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Salavattır zaten okunması çok güzeldir, duaların kabulünü celbeder. Adem (as) bile cennetten atılınca dünyada 300 sene ağladıktan sonra Rasulullah'ı (sav) araya vesile kılınca affedildi.

Sayıya gelirsek, anahtar gibidir. Ebced ilmi, havas ilmi gibi bazı ilimlerin ayet hadislerde adı geçse bile içeriği geçmez. Sadece Hızır (as) Davud (as) Süleyman (as) hz Ebu Bekir (ra) İmamı Gazzali (ra) vb vb zatlara Allah tarafından bildirilir, buna da ledün ilmi denir.

Ebu Hureyre (ra) şöyle buyurur; "Resûlullah (sav)’dan iki kap (dolusu) ilim öğrendim. Birisini yaydım, anlatıp herkese duyurdum; ikincisini söyleyecek olsam, şu boğazım kesilirdi." (Buhârî, İlim, 42)

Gördüğümüz üzere, ilim yalnızca ehli olana verilir. Bu yüzden İbn Mesud (ra), şöyle demiştir: "Bir topluluğa akıllarının ermeyeceği bir söz söylersen bu söz, onların bazısının fitneye düşmesine yol açar." (İbn Abdilberr, Beyâni'l-İlm, 1/124)

Demek ki bazı ilimler gibi, sayıların ilmi de ancak ehline verilmiştir. İmam Kurtubi diyor ki; "Kim çok önemli bir işinin olmasını veya devam edip duran bir belanın def edilmesini arzu ediyorsa, bu salat-i tefriciyeyi dört bin dört yüz kırk dört (4444) defa okuyup çok yüksek ahlâkta ve yaratılışta olan Nebiyy-i Zişan Efendimiz’e (sav) bununla tevessül etsin (vesile kılsın). Şüphe yok ki, Allah onun muradının gerçekleşmesi için ona başarılı bir kapı açar ve niyetine göre arzusunu verir."

Buradan da anlaşılacağı üzere imamı kurtubi hz bu sayıların hakkaniyetine vakıf olan ledün ilmine sahip birisiydi. Kendisi Maliki mezhebine uyan, Endülüs alimdir. Ehli sünnettir.
(417 puan) tarafından
Allah razı olsun ne güzel anlatmışsın
0 oy
tarafından
Ben iki defa okudum biri kabul oldu ikincisinde emin değilim kabul oldu mu
(417 puan) tarafından
Nasıl niyet ettiniz inşallah benimde olur hastayken okunurmu
tarafından
Hastayken okunur mu bilmiyorum ben 15 20 günde bitirmiştim önce Fatiha bi kaç tane dua vardı unuttum onları okudum sonra niye okuduğumu söyledim okumaya başladım
tarafından
Okunur. İçinde ayet yok, safi salavat.
0 oy
(1,769 puan) tarafından
Bende okudum ama hasta iken okumadım mümkünse abdestli olmak daha iyi olur. Zaman sınırı yok ben 2 ayda okudum galiba. Sayıya çok dikkat etmek.lazim ben kareli defter de arti koya koya okudum tavsiye ederim 100 ĺuk 500 luk bölümler yaptım okuyarak. Duam da kabul oldu Alllahin izniyle. Niyetimi bir kağıda yazdım sayfa doldu ara ara onu okudum başta sonda muhakkak okudum.
(417 puan) tarafından
Çok sevindim sizin adınıza inşallah benimde olur başlangıç duası varmı bide niyyet nasıl ettiniz kağıda duanızimiu yazdınız
(1,769 puan) tarafından
Kağıda isteklerimi yazdım okudum. Özel bir cümle değil içimden geldiği gibi ettim niyetimi duamı
(417 puan) tarafından
Bende öle yapicam inşallah çok teşekkür ederim ❤️

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 536 göst.
17 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bsmllah (234 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
5 Ocak 2022 Diğer kategorisinde nevinnzn (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 816 göst.
8 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu