Salavattır zaten okunması çok güzeldir, duaların kabulünü celbeder. Adem (as) bile cennetten atılınca dünyada 300 sene ağladıktan sonra Rasulullah'ı (sav) araya vesile kılınca affedildi.
Sayıya gelirsek, anahtar gibidir. Ebced ilmi, havas ilmi gibi bazı ilimlerin ayet hadislerde adı geçse bile içeriği geçmez. Sadece Hızır (as) Davud (as) Süleyman (as) hz Ebu Bekir (ra) İmamı Gazzali (ra) vb vb zatlara Allah tarafından bildirilir, buna da ledün ilmi denir.
Ebu Hureyre (ra) şöyle buyurur; "Resûlullah (sav)’dan iki kap (dolusu) ilim öğrendim. Birisini yaydım, anlatıp herkese duyurdum; ikincisini söyleyecek olsam, şu boğazım kesilirdi." (Buhârî, İlim, 42)
Gördüğümüz üzere, ilim yalnızca ehli olana verilir. Bu yüzden İbn Mesud (ra), şöyle demiştir: "Bir topluluğa akıllarının ermeyeceği bir söz söylersen bu söz, onların bazısının fitneye düşmesine yol açar." (İbn Abdilberr, Beyâni'l-İlm, 1/124)
Demek ki bazı ilimler gibi, sayıların ilmi de ancak ehline verilmiştir. İmam Kurtubi diyor ki; "Kim çok önemli bir işinin olmasını veya devam edip duran bir belanın def edilmesini arzu ediyorsa, bu salat-i tefriciyeyi dört bin dört yüz kırk dört (4444) defa okuyup çok yüksek ahlâkta ve yaratılışta olan Nebiyy-i Zişan Efendimiz’e (sav) bununla tevessül etsin (vesile kılsın). Şüphe yok ki, Allah onun muradının gerçekleşmesi için ona başarılı bir kapı açar ve niyetine göre arzusunu verir."
Buradan da anlaşılacağı üzere imamı kurtubi hz bu sayıların hakkaniyetine vakıf olan ledün ilmine sahip birisiydi. Kendisi Maliki mezhebine uyan, Endülüs alimdir. Ehli sünnettir.