0 oy
320 göst.
Diğer kategorisinde (80 puan) tarafından
Sürekli yalan söyleyen bir çocuk oldu her gece saat 10 11 arası babası ile kavga etmemize sebeb oluyor çok yoruldum artık nasıl vazgecirecem bu huyundan bilmiyorum 

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
babsindan ilgi bekliyor olabilir 
-Reklam-
0 oy
(4,613 puan) tarafından
Ne yalan söylüyor da kavgaya sebep oluyor
(80 puan) tarafından
Elimi bile surmedigim halde yalandan ağlayarak baba beni dövdü diyor en basidi bu
(4,613 puan) tarafından
Eşinize anlatın çocuk bu yalan söyleyebilir. İkiniz bir duruş sergileyip ne yapacağınıza karar verip unutturmalısınız. Yoksa sen uğraşırsın eşin inanır çocuk devam eder. Çok saçma benimki üç yaşında bazen böyle şeyler söylüyor eşime eşim de güler çok söylediğinde yalan söylenmez diye uyarır ben de gündüz ne yaptığımızı sorarım hatırlatırım olanı anlatır
0 oy
tarafından
Mesela ne gibi yalanlar söylüyor ve bu yalanları kime söylüyor size. Mi yoksa arkadaşlarına falan mı belki ilgi çekmek için yapiyordur
(80 puan) tarafından
Babasına söylüyor sürekli
tarafından
İlgi bekliyordur babasından. Yada babasına çok şımariyordur.
0 oy
(10,706 puan) tarafından
Kız masaAllah şok oldum 4 yaş nasıl bu kdr yakan söyler bide yalandan ağlayıp beni dövdü demesi gerçekten şok oldum kızım nerdeyse 9 yaşına gelecek o kdr aklı yok çok saf bazen bende kızıyorum herkese inanma diye
0 oy
(5,127 puan) tarafından
Yalancı yalan söylüyorsun gibi içinde yalan geçen cümleler kurmamaya özen gosterceksiniz onun yerine kızım doğruyu söylemeliyiz doğruyu mu söylüyorsun demeliymisiz Instagram'da psikolog dan dinlemiştim 
0 oy
(2,448 puan) tarafından
Benimde başıma geldi benim sıpa dedi ki anne babamı ara gece esimde işte neyse aradım konuştu bir anda yalandan ahh ahh anne nolur vurma yalvarırım vurma canım çok yanıyor demeye başladı mı eşim de gerçek sandı Allahtan aynı şeyi babasına yaptı da yalan olduğunu anladı bir dönem yapıyorlardı demekki unutturmaya çalış kafasını başka şeyler le meşgul et yada iyice uyar yalan söylemek çok kötü diye
0 oy
(1,906 puan) tarafından
Yapacağınız şey çok basit bu konu ile ilgili psikoloğumuzla konuşmuştuk . Bizim oglanda öyleydi.  Çocukların tamamen hayal gücü.  Mesela gerçek olmayan bir şeyi uydurduğunu fark ettiniz asla cevap vermeyin kızmayın gülmeyin.  Konuyu değiştirin . Siz ona başka sorular sorun . En sevdiği oyunu oynayın dikkatini ne çekiyorsa onu yapın ama karşılık vermeyin söylediğine zamanla unutacak ben bu şekilde yaptın 1 hafta sürmedi normale döndü çok şükür.  Bu arada bu yalan diye nitelendirdigimjz olay tamamen hayal gücü.  Örnek TV den benzer bir şey görmüştür okuldaki arkadaşından bununla alakalı bir şey duymuştur falan filan... 
0 oy
(20,833 puan) tarafından
https://www.instagram.com/reel/C85D6SstfUk/?igsh=MTlsYzR3cnMzbmZqMQ== 

Bu videoyu izle istersen. Tam bu konudan bahsediyor. 

İlgili sorular

+4 oy
14 cevap 432 göst.
1 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Asya15 (214 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 91 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde 175766 (372 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 242 göst.
6 Mart 2025 Diğer kategorisinde Buket masal (2,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 241 göst.
13 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Heidi nin koylusu (3,102 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,218 soru

23,676,479 cevap

309,932 kullanıcı

...