Bir çift muhabbet kuşum var. Evladim gibi sevdiğim benim gibi çok sevecek bakımlarını ihmal etmeyecek sahip atıyorum. Çok üzülerek bunu yapmak durumundayım alerjik bir insanım ve bebeğim doğduğundan beri ilaçlarımı kullanamıyorum bana ciddi rahatsızlık veriyor. Önceden rahatsız etse de dokunmuyordu şimdi maalesef sahiplendirmek durumundayim güvenilir aile arıyorum onlara. Lütfen çocuklara hediye diye alma teklifiyle gelmeyin. Onları ciddi sahiplenip bakmak gerekiyor.
Oğlum maviş. 5 buçuk senedir yeme düştüğünden beri benimle yaşıyor. Bu sürede bize çok alışkın çok fazla kelime cümle tarzında konuşuyor bizimle heryere gider kaçma ısırma huyu yok. ( Çok bunaltilmadigi sürece) Hiç avucuma almadım hassastır. Kendisi girer çıkar kafesine. Parmakla koyarım bende genelde. Eş getirirken yanına ( eş getirirsen konuşmaz sizinle ilgilenmez diyenlere inat eş getirdim. Ve daha çok konuştu çok anlaşılır kelimeleri vardır öğrenmeye çok açık çok atik akıllı ve eşiyle bizim aramızdaki mesafeyi korur kimseyi kırmadan,) ( bunu yapamayan erkekler var:)))) )
Eşi mina ( dişi) oğlum 8 aylıkken geldi yanına. Muhtemelen o da 6-6bucuk yaşlarında. Çok uysal, damızlık. Yavrulamaya çok musaitler ve imkan oldukça yavrulattim. Sağlıklı gürbüz yavrular çıkar. İkisi de genel olarak insanlara çok alışkın bizimle yerler masadan. Zorlamadan kafeslerine girer. Akşama kadar kafes açık kalsa cikmazlar. Pencere açık olsa gitme huyları yok.