İmam görüşünde ve fetvasında hata etmiş. Esas namaz kılmayanın ameli kabul olmaz.
“Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hüsrana uğrar (hiçbir ameli kabul edilmez).” (bk. Nesaî, Salat, 9, h.no: 322)
"Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."(Ankebût, 29/45)
"Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.” (Ebu Davud, Edeb, 19, Tirmizi, Zühd, 45)
Kiminin imanı ancak zenginlikle salah bulur. Eğer o fakir olsaydı, küfre girerdi. Kimi de, ancak fakirlikle salah bulur, [doğru, iyi yolda olur], eğer zengin olsaydı, küfre düşerdi. Kiminin imanı da, ancak sıhhatte olması ile tamam olur. Eğer hastalansa, küfre girerdi. Kiminin imanı hastalıkla olgunlaşır. Eğer sıhhatte olsaydı küfre sürüklenirdi.) [Hatib]
Şu bilgilere bakarak anlayabiliriz ki namaz için öncelikle gafletten uzaklaşmak, gafletten uzaklaşmak için de gafil insanlardan kaçınmak gerekir. Kalpten kalbe yol vardır. Ayrıca şükürsüzlük de eksiltir.
Namaz kılmanıza engel olan şeyi bulalım ilk önce, etrafınızdaki insanlara bir bakın. Allahü teala boşuna "Ey iman edenler! Allah'dan korkun ve salihlerle beraber olun." (Tevbe, 119) buyurmamıştır. Sonra da o kimselerin size etkilerine bakın, kalplerinden size neler akıyor?
TV, telefon gibi şeyler de buna dahildir.
Bir gece 1000 rekat namaz kılmaktansa, Her gece 2 rekat da olsa az ama öz ibadet etmek her zaman daha makbule geçmiştir.
Öncelikle namaza başlayın, en acilinden hem de. Siz namaz kılmazsanız, bir bakmışsınız sizin namazınız kılınıyor. Ölüm var ve asla vakitli değil.