0 oy
698 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Arkadaşlar kafayı yiycem bugün eşimin arkadaşı folik asit konusunda kafamı çok karıştırdı doğuma kadar sadece folik asit kullanmış bana sende kullanma otizim yapıyor dedi adını bilmiyor ama ben elenatel 2 kullanıyorum şuanda çok korktum bişey olur mu ? Acaba 10 yıl önce hangi folik asiti kullandı delirdim şurda

24 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Yaa bu otizmin doğuştan ve genetikten kaynaklı olduğunu ne zaman kabul edecek insanlar merak ediyorum … 
(1,693 puan) tarafından
Bu konuda bazı çalışmalar var, yüksek dozda alınan folik asitler için geçerli tabi. Gebelikte 400 mikrogram folik asit alınmalı günlük olarak, ama folbiol gibi yüksek dozlu folik asitlerde 5000 mikrogram var mesela. Fazlası zararlı
tarafından
Evet o zaten kesin zarar verir aşırı o
(345 puan) tarafından
Bununla ilgili bir çalışma makale var mı varsa yazıyı paylaşır mısınız ?
(633 puan) tarafından
Aynen benim doktorum da folbiolu biraktirtmisti bana dozu çok yüksek diye. Yorumunuzu okumadan ben de aynı şeyi yazmıştım
tarafından
Var tabiki resim yollayamadım internete yazın 400mcg fazlası zarar o 5 mg çünkü
-Reklam-
0 oy
(1,348 puan) tarafından
ilk 3 ay içiliyor sonra bırakılması gerekiyor diye biliyorum
tarafından
Evet multivitminler aşama aşama ama o sadece folik asit kullanmış adınıda bilmiyor
0 oy
(998 puan) tarafından
Ben ilk üç kullandım kemik ve omurga sağlığı için doğuma kadar duymamıştım kullanıldığını fakat otizmin genetik kaynaklı olduğunu yalnızca dış etkenler ile erken tetiklemesi olabileceğini biliyorum bak bakalım elanatal hangi firma kaç yılından itibaren üretiliyor için rahat etsin 
tarafından
Onun kullandığı değilmiş o sadece folik asit kullanmış adınıda bilmiyormuş
(998 puan) tarafından
Onu anladım sen için rahat etsin diye içeriğine bak dedim, ayrıca elanatal sadece folik asit değil diye biliyorum içeriğinde başka vitaminler de olması gerek
tarafından
Evet bu multivitamin bakıcam ama kaç doktora sorup aldım
0 oy
(1,810 puan) tarafından
Yani kendince doktor olmuş heralde.

Öyle bişey olsa doktorlar neden her gebeye versin ki dimi
tarafından
Bir sürü şey yazdı birsürü şey attı yok b12 fazlalıgı ve folik asit fazlalığı yapıyor falan kullanma kimyasal onlar dedi hangi yediğimiz doğal ki
(1,810 puan) tarafından
Sen kafanı kulaktan dolma bilgilerle doldurma cnm bosver
tarafından
Tamam çok teşekkür ederim doktorumda bundan kullanmış yoksa neden bu kadar insan kullansın ki değil mi
(1,810 puan) tarafından
Yani iyi olmayan birşeyi neden versn doktor sana
0 oy
(878 puan) tarafından
elenetal 2 folik asit degil ki ayrica bunun kesinligi yok elbstte 
(878 puan) tarafından
e tabiki ben gebelik suresince kullandim onu sadece folik sit 1 hafta kullandim sonra dr bunu onerdi simdi de elenetal 3 kullaniyorum icinde eser miktarda var zaten korkma hic bisey olmaz
tarafından
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın içeriği çok az zaten öyle değil mi
tarafından
düzenlendi
Elenatel Emzirmedemisin şimdi
(878 puan) tarafından
evet cok az diye biliyorum.ben yani arkasinda yazana gore cok cok az hem soyle dusun wlenetali kac kadin kullandi hepsi otizmlj olacak degil ya

evet suan dogum sonrasi emzirmenin 2. kutusundayim tavsiye de ederim
tarafından
Bende kullancam onu doğum sonrası
0 oy
tarafından
Ya ne alaka. Doktorlar deli mi. Benim doktorlarim üstüne basa basa yüz kere dediler bebegin gelişimi için çok önemli kullan sakın ihmal etme dediler kızım neredeyse 11 aylık otizm falan olmadı
tarafından
Benim doktorumda sakın bırakma 2 ye geç dedi yoksa neden versin değil mi birde diyorki özel eğitimdeki herkesin annesi kullanmış falan çok korktum onun için
tarafından
Saçma sapan konuşmuş canım takma sen ona
tarafından
Tamam çok teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(4,235 puan) tarafından
Şöyle deyim sana büyük oğlum 5.5 yaşında o zaman folik asitmiş vitaminmiş kullanmadım küçük oğlum 2 yaşında folik asit vitamin mide bulantısı için hap kullandım ikiside sapa sağlam çok şükür herkes kulaktan dolma bilgilerle birilerine akıl verme peşinde
tarafından
Maşallah Rabbim bağışlasın. Evet zaten biri hamile kalsın çevre hemen profa dönüşüyor onun için pek topluma girmiyorum ama telefondan ulaşıyorlar işte
(4,235 puan) tarafından
Hiç sorma ilk oğlumda köyde yaşıyordum kaynana kayınbaba ile randevu alırdım o güne iş çıkartırlardı sırf eşim hastaneye götürmesin diye gerekçesi de eskiden doktor mu vardığğ
Sonra ne oldu 33 haftalık hamileyken 2 gün sancı çektim yollar buz kapalı eşim en son Arabanın anahtarını çaldı babasının cebinden (2 gün kavga etti eşim anahtarı vermediler yalvardı adam ablam aradı yalvardı yok gerek yok dediler durdular ambulans çıkmıyor dağ yolu köy)hastaneye götürdü tam 1 ay doğumdan önce 25 gün doğumdan sonra yattım hastanede arayıpta cahil cahil konuşup durdular  o an eşim anahtarı alıp götürmeseydi erken doğumdan çocuğu kaybederdin dedi doktor eğer düzenli kontrollere gitmeme izin verselerdi birşeylerin önüne geçebilirdik çok şükür sağ salim yanımda
Demem o ki cahil insanları takma he de geç sen ve doktorun sizin için en iyisini bilir
tarafından
Nasıl ya ne demek hastaneye göndermemek daha orda mı yaşiyorsunuz
(4,235 puan) tarafından
Sence ben dururmuyum daha oğlum 4 aylıkken gece kavga ettik kaynana kayınbaba ile evi terk ettim eşimde tıpış tıpış geldi çok şükür aynı ildeyiz ama onlar köyde ben merkezdeyim
tarafından
Hayatın için en doğrusunu yapmışsın hiç sevmiyorum herbokolog insanları bende bir araya gelmiyorum onun için
0 oy
(498 puan) tarafından
Bende kullandım multivitamin içinde folik asitde vardı hatta doğumdan sonra 1 paket daha kullandım. Maşallah Güllerden güzel pırlanta akıllı kızım var yumurcak bide. 

Otizm cücudun ağır metaller maruz kalması birikmesi ve genlere işlemesi gibi nedenden oluşturmuş diye okudum o yüzden organik temiz beslenmek lazım ama şimdiki zamanda çok zor kemik suyu şimdilerde fazla kullanma Bike hayvana verilen ilaç vs kemik dokularda biriktiği için bunu kaynatınca  böbreklere zarar veriyormuş en basit bir örneği. 
tarafından
Temiz beslenilmiyor ki o kadar dikkat ediyorum ama bazı şeyler yine korkutuyor insanı
(498 puan) tarafından
Aynen öyle kendin üretmekten başka yolu yok ama neyi nereye kadar sen üreteceksin ki iş :((
tarafından
Ben devam ediyorum elenatele bırakmıyorum demi offf kafam alak bullak
(498 puan) tarafından
Ya Dr a sorsana
Ben ilk ay sanmıştım sordum Dr  doğuma kadar kullan dedi.
Benim multivitamindi. Yqni içinde sadece folik ypktu bi sürü vitamin mineral vardı.3 ayda almam gerekeni 9 aya yaymış hesabıyla.
RegenesisMax  tı adı devlet karşılamıyordu bunu.
tarafından
Evet benimkide elenatel
0 oy
(1,478 puan) tarafından
Hiç alakası yok annem hepimize hamileyken kullanmış 4 kız kardeş zehir gibiyiz bir arkadaşım kullanmadi mesela oğlunda otizm var. Başka bir arkadaşım kullandı onun oğlunda da otizm var. Otizmin sebebi bilinmiyor daha senin eşinin arkadaşı nereden biliyormuş söylesin de bilim dünyası bir madalya falan bir şey versin
tarafından
İnternetten araştırmış onun ss ini falan attı aşırı folik asit ve b12 otizim sebebi diye bulmuş beni korkuttu
(1,478 puan) tarafından
Su an googlea ben de yazı yazarım altına da doktor sevval yazarım kim nereden bilecek yalan mı gerçek mi. Her şeyin aşırı kullanımı zararlı ama asiriliktan kasıt çok çok aşırı olması. Ben yurtdisinda yaşıyorum 3 doktora 2 eczacıya sordum böyle birbsey mümkün değil dediler hatta emzirirken bile kullansan faydası olur dediler doğuma kadar multivitamin kullandım oğlum da cin gibi maşallah doğduğu gün bile kafasini çok güzel tutuyor resmen beni takip edebiliyordu
tarafından
Uff atamadım yaaa size aşırı doz yazmışlar zaten ama mesajı vardı birde
tarafından
Maşallah Allâh bağışlasın
0 oy
(3,084 puan) tarafından
Elenatal kullandım memnundum ben Ve folik asiten olduğu ne malummuş otizim
tarafından
İnternetten bulmuş bana atmiş aşırı folik asit ve b12 otizim sebebi diye
(3,084 puan) tarafından
Saçmalamış canım inanma bi doktor kadar bilgisi olmaz
0 oy
(4,354 puan) tarafından
Ben iki cocugumda da doguma kadar kullandim folik asit(demir ve b12de vardi kullandigim takviyede). Otizm vs bilmem. Buyuk cocugum 6,5 kucugu 1,5 yasinda. Masallahi var cocuklarimin. Folik asit bebegin gelisimi icin onemli. Sagin solun dedigine degil doktorun dedigine gore hareket etmelisin. Oyle olsa tum cocuklar otizm olurdu degil mi?
tarafından
Evet doktorlar kendileride kullanmazdı en azından
0 oy
tarafından
Ya ne alakası var eşinin arkadaşınin mesleği arkadaşının karısı hakkında yorum yapmak mı sakın çocuğunun sağlığını milletin ağzına bakarak ihmal etme
tarafından
Yok edermıyım attıgı şeyi yollayamadım size asırı doz diyor zaten ama insan korkuyor tabiki herşeyden
0 oy
(157 puan) tarafından
Tam olarak otizm sebebi değil canım ilk 3 ay kullanılması lazım sonra bırakın diyor doktorlar zaten fazlası beyinde toksit birikimine yol aciyormus bende öyle duydum ama ordan burdan değil yani  Oytun hoca var ondan duymuştum otizm genetik bişey ama fazladan ilaç onu tetikler diye duydum örneğin yuzde 20 otistik ise bunu 30 yapabilirmis 
(157 puan) tarafından
Uzun süre kullanmak tabi içeriği de önemli orani miktarı falan beyninde toksit birikimine yol aciyormus direkt otizm sebebi değil canım endişe etmekte haklısın hepimiz bişey duyduğumuzda kafamıza takarız bu çok normal  sen sadece doktorunu dinle kendini uzmemeye çalış merak etme Allah'ın izniyle biseycikte olmaz
(157 puan) tarafından
YouTube da kağan Kocatepe var canım onu izle emin ol içini çok rahatlatacak otizm genetik bişey zaten
tarafından
Değilmi sonuçta 1 kullan dedi kullandım 2 ye geç dedi geçtim kontrollü ilerliyoruz ama korkuyorum içimde bir can var ve ona hiç bir şekilde zarar vermek istemem
tarafından
Tamam onu izleyin o doktorda çok iyi anlatıyor
tarafından
Tamam teşekkür ederim
0 oy
tarafından
düzenlendi
Bir üniversitenin çalışması vardı aşırı doz b12 ve folik asit otizim yapıyor diye onu yollamış yabancı bir üniversite ve diyorki burası çok iyi üniversite çalışmalar var falan 
0 oy
(8,372 puan) tarafından
Ben yüksek doz kullandım 3 ay sonra bıraktım ilk gebeliğimi folik asit eksikliği yüzünden kaybettmiştim. Bebeğim gelişmemiş. O yüzden yüksek doz kullanmam gerekiyordu oğlum 3 yaşinda gayette iyi otizm felan yok olsa şimdiye kadar anlardım. 
0 oy
(1,888 puan) tarafından
Folik asit için çoooook şey söylediler 1. Çocukta kullandım bilmiyordum çünkü

2. Çocuğu hatırlamıyorum ama 

3. Çocukta ağzıma bile sürmedim almadım..hiç önermediler 

Doktor önerdi evet ama bende senin gibi böyle duyunca eve de sokmadım valla ..

Zaten ilaç kullanamıyordum bu da bahanesi oldu 
tarafından
Sıkıntı çıktımı kullandığında
(1,888 puan) tarafından
Ben yok dicem ama varsa bilmiyorum.
İlk çocuğum da zaten inanılmaz huysuzdu oğlu asla uyumaz susmaz ağlar. Gezdirmediğim yer kalmamıştı
tarafından
O olabilir ya otizim çok farklı bir durum
0 oy
(1,366 puan) tarafından
Otizm doğuştandır ayrıca elenetal 2 folik asit değildir.
tarafından
İçeriğinde var
0 oy
tarafından
Folik asit bildiğim kadaryla doğuma kadar kullanılmıyor ki ilk 3 ay kullandm doktorum yetrli kullanma daha dedi decavit yazdı doğuma kadar bunu kullancam dedi ama otizim yapma genetik olan bsey birazda 
tarafından
Evet işte insan bir şeye bağlamak istiyor bence
tarafından
Sen onun bunun lafına baka derim doktoruna söyle en iyisini o der
tarafından
Doktorum tanıdık zaten o önerdi öyle aldım bende kullandım falan dedi bende öyle kullanmaya başladım ama böyle olaylar canımı ister istemez sıkıyor
tarafından
O zman doktorunu değiştir başka doktora danis derim
tarafından
Kullanıp kullanmama konusunu mu ama söyle bişey var ki ben bir çok doktora danışıp öyle aldım
tarafından
Eee o zmn kafan niye karışık sormuşsun işte kötü bı bilgi almış olsan kullanmazdin zaten şaka gibisiniz bazen ya
0 oy
(1,647 puan) tarafından
2 cocugumda da doğuma kadar kullandım hem decavit hem folik asit hem kan ilacları hatta 2 ci de mide bualntım doğuma kadar oldu prilam Dr kullandım doğuma kadar ki 2 ci hem erken doğum 2 seneye yakın cok sıkıntılı sürecler gecirmemize rağmen 2 cocugumda da otizm yok takma sen onu bosver
tarafından
Haklısın ikiz bebeklerde bile birinde olup birinde olmama ihtimali var ki bu kader bence
0 oy
(4,532 puan) tarafından
Gebeliğimin ilk 3 ayı folik asit kullandım, bunun dışında ekstra herhangi bir vitamin kullanmadım. Son aylarda kramplar için magnezyum içtim o kadar. Doktorunuz önerdiyse kullanın ama önermediyse kendi fikrinize göre ekstra vitaminler kullanmaya gerek yok bence de. Otizm konusuna gelirsek, çok yüksek dozda folik asit kullanımının otizm riskini arttırdığı evet bilimsel kaynaklarda da var ama bu aşırı yüksek dozlar için geçerli. 
tarafından
Yok doktorum dedi 2 ye geç bırakma dedi onun için kullandım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 35 göst.
0 oy
4 cevap 115 göst.
0 oy
7 cevap 136 göst.
2 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde YAVRULARIMM (2,527 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.