0 oy
338 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (53 puan) tarafından

Kizlar sizden fikir almak için geldim ben 4 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var bu süreç içerisinde esimle çok tartıştık barıştık vesaire falan ama son 1 aydır iyice kötüye gittik eşim ansızın bir gün elektrik suyu gazi kesip gitti memleketine banada boşanmak istediğini söyledi bende gittim bosanma davası açtım aradan 2 hafta geçti pişman olduğunu falan söyledi ben aldırış etmedim baya yalvardı dil döktü ama ben hiç umursamadım aileme kadar aradı pişman olduğunu söyledi arkadaşlarıma kadar aradi sonra annem beni evde istemediğini söyledi o adamın pıcine ben mi bakicam dedi ablalarımı arıyor bana hakaretler ablam bir yandan çocuğum için zıkkım yesin diyor artık neye uğradığımı şaşırdım bana annem diyor ki esin seni istiyor onun yanına gideceksin ben diyor ben onun pıcine bakmak zorunda değilim diyor ben dedim anne calisayim sana da bakarım cocugada babam yok zsten annem Nuh dedi peygamber demedi bana diyor du ki seni valizle kapiya koyucam ağzından bu laf hiç eksik olmadı sonra benim eşimi aramışlar benim haberim yok benim biletim kesilmiş ben duyunca bağırıp çağırdim siz dedim benim psikolojimi mi bozmaya calisiyosunuz dedim napiyosunuz siz yemin ederim suan titriyorum yazarken eşim bilet kesmiş ailemle anlaşma yapmışlar bunlar çaresizce geldim esimin memleketine nefret ediyorum ya Allaha havale ediyorum bana bunları yaşatanları eşim de 5 kuruş para vermiyor bir eksiğimi almıyor durmadan ailesi durmadan ailesi kızlar kafayı yicem ya bende insanım kadın sığınma evine bile gittim o kadar kötüydü ki 1 hafta zor dayanabildim eksiklerim alınmıyor eşim harçlık olarak 5 kuruş para vermez Allah rızası için kızlar ne yapmam lazim bana akıl verin:'(

9 Cevaplar

+1 oy
(6 puan) tarafından
Bugün mükemmel olan bir adam, birkaç yıl sonra tamamen değişebilir. O yüzden kimse kendi hayatını " çok güveniyorum" diyerek eşine bırakmamalı. Meslek sahibi olmaya çalışmalı. Burada çoğu kişinin yaşı 35 bile olmamış. Bebeğini büyütürken bir yandan memurluk sınavlarına hazırlanabilir. Okumamışsa açıköğretimden bir diploma sahibi olmaya çalışabilir. En verimli zamanları evde bebek ile geçirip, ilerde pişman olma ihtimali çok yüksek. Yani işe giremiyorsa bile, ilerde bir şeyler yapabilmek için şimdiden bir hazırlık içinde olmalı insan. 

Bir de her kadının gizli birikimi olmalı. Çalışmayan kadın ev harçlıkları ile biriktirmeye çalışsın. Eğer eve para bırakmayacak kadar kötü bir adam ise, dediğim gibi internet uzerinden ders videoları ile memurluk sınavlarına falan hazırlanılabilir. 
(53 puan) tarafından
Kaynana evineydeyim canim rahat değilim ki yemin ederim elim kolum bağlandı son çare size söylemek oldu
-Reklam-
0 oy
(53 puan) tarafından
Kizlar acil cevap 
0 oy
(101 puan) tarafından
Kadının ekonomik gücü olmadan maalesef çok zor.esinle yeniden gözden geçir derim.insanin ailesi çok önemli cidden su hayatta.Allah yardımcın olsun.
(53 puan) tarafından
Esim dinlemiyor beni kuzum ne yapacağımı şaşırdım Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Anam olsun babam olsun o kelimeyi benim çocuğuma kullanacak yüzüne bakmam. Sende girip çalışıp bir ev tutabilirsin. Her boşanan kadının arkasında ailesi olmuyor maalesef. Ama kendine güveniyorsan güvenmiyorsan kocama bakmak zorunda kalırdım evladımı *** yerine koyan ana baba evine gitmezdim 
(53 puan) tarafından
Aramıyorum bile canim ne yapacağımı şaşırdım yaaa
0 oy
(1,776 puan) tarafından
Biraz eşinin huyuna gidip ise falan girsen iyi olur ya da çocuğun büyüyen kadar sabret sonra alır başını gidersin başka seçenek yok maalesef 
(53 puan) tarafından
Arhavi gibi bir yerde iş imkanı yok canım karadenizdeyim
(1,776 puan) tarafından
Öyleyse bebeğin büyüyen kadar sabret sakin 2.yi yapma
(53 puan) tarafından
Allah korusun canim Allah nasip etmesin yaa ben nasıl yapacağımı bilmiyorum valla
0 oy
(3,842 puan) tarafından
Ne kadar kötü annen varmış dilerim sana yaşattıkların fazlasını yaşar eline düşerse böyle bir anneye bakma sakın bebeğin tuvalet eğitimini tamamlayınca muhtar ve belediye gibi yerlerden yardım iste seni işe yerleştirirler bebeğini de bir kreşe falan var çalışıp geçinirsin sığınma evine gitmişsin olmamış şimdilik mecburiyetten o adamı çekeceksin hiç ses etme kavgaya girme sabret inşallah güzel günler evladın için yakındır sana
(53 puan) tarafından
İnşallah kuzum bıktım artık yaa kafayı yicem tekim kimsem yok kaynana evindeyim
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Yerinizde olsam eşimle barışır bi işe girerdim yavaş yavaş kenara para atın sonra bir daha asla kendinizden taviz vermek zorunda kalmazsınız kimsenin yanına gitmeden çocuğunuzu bi kreşe verir ev tutar çalışmaya devam edersiniz 
(53 puan) tarafından
Canim karadenizdeyim arhavideyim burda iş imkanı yok maalesef çok
0 oy
(354 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun bacım. Belki farklı şehirdeki bir sığınma evinde daha iyi ortam vardır bir araştır. Kızın çok küçük değil yatılı bir iş bulabilirsin kapıcılık gibi kira fatura ödenmeyen veya yaşlı insan yanına yoldaş gibi. Sığınma evinde biraz kalınca iş ayarlıyorlar diye biliyorum. Büyük şehirlerde kreşli büyük fabrikalar olabiliyor. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olmaz inşallah ama boşanıp hayırlı bir eş de bulabilirsin. 
(354 puan) tarafından
Boşanınca nafaka da alırsınız
(53 puan) tarafından
Boşanirsam nerde kalicam kuzum evet boşanmak bir seçenek ama sığınacak bir evin olmadıktan sonra neye yarar ne yapicam
0 oy
(2,870 puan) tarafından
Cocugun daha kucukmus iyi kotu bu zamana kadar cekmissin 3 4 sene daha disini siksan cocuk okula baslayinca sende bi is bulursun ev tutarsin gecinip gidersiniz olmaz mi
(53 puan) tarafından
Valla çekerim sırf çocuğum mutlu olsun ama eşim ihtiyacımı almıyor diyorum bana ters davraniyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 172 göst.
0 oy
6 cevap 418 göst.
15 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 144 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Esra2012 (26 puan) tarafından soruldu

412,587 soru

12,421,907 cevap

45,269 kullanıcı