0 oy
139 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (518 puan) tarafından
Hamileyim 25 haftalık bacaklarıma kramp giriyor sürekli. Doğal çözüm var mı ilaç haricinde. Nefret ediyorum ilaç kullanmaktan. Kullandım ise yaradı diyenler yazabilir mi lütfen. Gece bunun ağrısıyla kalkıyorum sürekli aşırı rahatsız oluyorum

10 Cevaplar

0 oy
(18,133 puan) tarafından
Magnezyum eksikliğinden kaynaklaniyo diye hatırlıyorum. İlaçtan başka bir bildiğim yok. 
(518 puan) tarafından
Evwt magnezyum soda da içiyorum ama etki sıfır. Teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(10,518 puan) tarafından
çözümü magnezyum. magnezyum oranı yüksek maden suyu içebilirsin ama yeterli gelir mi bilmem 
(518 puan) tarafından
Gelmiyor maalesef bu 3. Gebelik hepsinde de yaşadım
(10,518 puan) tarafından
o zaman mecbur takviye canım
0 oy
(16,050 puan) tarafından
Krampın nedeni magzenzyum eksikliği çözümü de maden suyu 
(518 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Magnezyum eksikliği neden oluyor. Bu kadar eziyet çekeceğine doktoruna söyle yazsın sana vitamini.
(518 puan) tarafından
Ya vitaminde kullandım önceki hamileligimde yine etki etmiyor
0 oy
(830 puan) tarafından
3gun yuruyemedım vllhı çözüm yok
(518 puan) tarafından
Off dogru
(830 puan) tarafından
Allah yardım etsın inşallah
0 oy
(1,007 puan) tarafından
Magnezyum oranı yüksek su ve maden suyu ise yarayabilir 
(518 puan) tarafından
İnşallah teşekkür ederim
0 oy
(2,143 puan) tarafından
Çiğ badem ancak orijinal badem bulmanız lazım bazıları kayısı çekirdeğini badem diye satıyor. 
(2,143 puan) tarafından
Bana magnezyum takviyesi yetmezdi doktor çiğ badem önerdi her gece yatmadan yarım saat önce bi avuç yiyordum çok iyi geliyordu
(518 puan) tarafından
Yarın bulmaya çalışacağım inşallah etki eder
(2,143 puan) tarafından
Geceleri çok ağlardım kramplar yüzünden ben magnezyum seviyesini arttırmıştık ilaç değişikliği ile baktık o bile etkisiz kalıyor bademle çözğm bulmuştım
0 oy
(2,132 puan) tarafından
En çokta gece girerdi kramp baldır kısmıma eşim vururdu sertçe öyle rahatlardi Allah kolaylık versin zor ya bolca sade soda iç muz ye özellikle magnezyum içeren şeyler ye olmadı Dr danış 
(518 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
(2,132 puan) tarafından
Cnm bebisin cinsiyeti erkek mi ? Genelde erkek çocuğu annelerine daha çok kramp giriyor diye biliyorum yanlış değilse tabi :)
(518 puan) tarafından
Hepsi kız canım: )
(2,132 puan) tarafından
Maşallah sağlıkla al kucağına:)
(518 puan) tarafından
İnşallah hepimiz çok teşekkür ederim  :)
0 oy
(261 puan) tarafından
Valla banada magnezyum dediler özel aldık çok pahalıydı kullandım soda da içtim hiç bir faydası olmadı. Eşim bile ağlıyordu halime hamileyken uyuyamiyordum. Doğum yaptım oğlum 3 yaşında hâlâ geçmedi inanılmaz ağrıyor uyutmuyor hayatımı mahvediyor bu durum. Nörolojiye gittim EMG çekti, huzursuz bacak sendromu hareket bozukluğu dedi. Pexola verdi ilaç 100 gün kullanaxaktim ağır ilaç benim verdiğim dozu aşma ilerde çok sorun yaşarsın dedi. 30 gün kullanabildim, bacağımin ağrısını kesti ama sanki bacak benim değilse protez gibi oldu az acı hissediyor, yürürken basarken benim değilmiş gibi oldu bacağım. Kabus görmeye başladım geceleri, ve aşırı yemek yeme isteği oluştu, yan etkilerinde vardı. 30 günden sonra bıraktım, 20 gün kadar ağrı olmadı bacağımda ama şimdi yine ağrıyor maalesef huzursuz bacak sendromuna doğru düzgün bir çare yok sanırım. İsterseniz sizde bir nörolojiye gidin EMG çeksinler 
0 oy
(776 puan) tarafından
Bende de çok oluyordu hatta benim belime bile vuruyordu oturduğum yerden kalkamıyorum doktor magnezyum ve kalsiyum ilacı vermişti o zaman ekstra olarak bile günde 2 tane soda içmemi önermişti ne zaman böyle soda içmeye başladım kalsiyum magnezyum ihtiyacını karşıladım kramplarım o zaman azalmıştı bayağı hele ki ikinci hamileliğimde bildiğim için bunları ağrılar başlamadan içmeye yemeye başlamıştm ilk hamileliğime göre fazla vurmadık kramplar bunda

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 59 göst.
0 oy
1 cevap 39 göst.
0 oy
11 cevap 96 göst.
0 oy
1 cevap 29 göst.

401,185 soru

12,007,197 cevap

36,193 kullanıcı