0 oy
303 göst.
Diğer kategorisinde (202 puan) tarafından
Eşimde bende çok kararsisiz bir yandan istiyoruz bir yandan aman çoluk çocuk birdaha mi ugrasicaz diyoruz 1 kızımız var 4 yaşında herşeyiyle güzel ilgileniyoruz etrafımızdakiler kardessiz olmaz yapın yaşı çok geçmesin aralarında çok fazla yaş farkı olmasın falan diolar eşim birde oğlumuz olsa keşke diyor kız olsada kabulude bir yandanda 2. Çocuk sorumluluğundan korkuyoruz varmı 2. Çocuğu bile isteye yapan.?

23 Cevaplar

+1 oy
(17,992 puan) tarafından

Maddi durumunuz el veriosa yapın gitsin:)

-Reklam-
0 oy
(275 puan) tarafından
Emin olmaya kadar bekleyin başka insanlar icin çocuk yapmıyoruz sonuçta 
(202 puan) tarafından
Başka insanlar için değil tabiki fikir soruyoruz söyledikleri bunlar.
0 oy
(5,039 puan) tarafından

7 yas var aralarinda isteyerek yaptık.  Tek cocukla kalmayın derim . Tam zamanı suan kızın büyümüş. 

(541 puan) tarafından
7 yıl sonra fikrini değiştiren ne oldu 2.yi yapmak için Elif :D
(5,039 puan) tarafından
Karışık.  İlki 4 buçuk yasindaydi hamile kaldım boş gebelikmis kürtaj oldum .  Sonra ara verdik anca nasip oldu
0 oy
(49 puan) tarafından
Şahsi fikrim benım ıcın en guzelı en ıyısı tek çocuk. Varlıgına sonsuz şükürler olsun ıkı cocugum var ama şuan kı aklım olsa tek isterdim her anlamda maddiyat tam çok manevı olarak
(1,673 puan) tarafından
Kaç yaşında çocukların
0 oy
(1,902 puan) tarafından
Bende senin gibi kararsızım, ama tek kalsın istemiyorum sadece ilkokula baslasin en azindan biri diye bekleme taraftarıyım, ikisi küçükken zorlanirim diye düşünüyorum. 
0 oy
(16,045 puan) tarafından
Benimde üç yaşında oğlum var bazen yeni baştan aynı sıkıntıyı yaşayamam diyorum bazen güzel şeyler zaten zordur diyorum yani iki üç sene daha uykusuz yorgun olacağım hayatım koşuşturmalı olacak diye de böyle bir histen vazgeçemem doğru zamanda evlilik iyi ise eş iletişimi varsa maddi zorluk yoksa neden olmasın 
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Valla gün içinde Allah'ım ben kimin çocuğunu kınadım diyip yalvarıyorum. Bu çocuk beni çocuktan soğuttu ama minicik hâlini özlemiyorum değil. Şu anda da küçük elbette 13 aylık ama bazen bana da geliyor sonra tövbe ediyorum 
(410 puan) tarafından
Varya benim bebeğim de 4 buçuk aylık bazen o kadar zorlanıyorum ki bakamiyor muyum neden böle her şeyij en güzelini iyisini alıyorum yapıyorum ama neden mutsuz diyorum birini mi kinadim diyorum kendimi suçluyorum ama iyiki doğmuşlar melek onlar günahsız
0 oy
tarafından

4 yaş fark biraz endişelenditiyo beni. Bebeklikten çocukluğa gittiği dönem. Herşeyin farkında ve çok meraklı oluyorlar. Ayrıca bir kaç seneye okula başlayacak. Hamilelik filan derken aynı döneme gelecek. Kızının en çok ilgiye açık olduğu zaman. Kıskançlık Adapte olması okula arkadaşlarına alışması ödevleri okula götürüp getirmesi ki veli toplantıları çok oluyor bu dönemde. Yenidoğan bebegin sorumluluklari ve okul çağı çocuğunuzun sorumluluklarını aynı anda karşılayabilecek misiniz :) biraz da bu açıdan düşünmek lazım mantıken. Yoksa maddiyat vs halledilir kısmetiyke gelir. Ben bu açıdan düşünüyorum hep. Kızım daha çok küçük 5 aylık. Ya hemen ardından yapayım ya da kızımın ilkokul çağı geçsin kendini bilsin toparlasij diye beklerim. Tabi bu benim planım. Arada bı yerde sürpriz olursa yapacak bişey yok :D

0 oy
(184 puan) tarafından
Benim iki oğlum var. Biri 25 aylık diğeri 3 aylık. İsteyerek yaptık. Evet çok konuda zorlanıyoruz. Çalışıyordum şu an ücretsiz izindeyim. Ocakta başlayacağım. İki yaşında olanı kreşe verdik. Getir.gotur vs zor oluyor ama o ikisinin birbirine bakışı her seye değer. Abisinin kardeşim deyip sarılması bambaşka. Dün küçük oğluma kehribar kolye takacaktim ağladı. Abisi canı acıdı zannetti. Kolyeyi elimden aldı oğlum verir misin deyince vermem kardeşim ağlıyor uff oluyor dedi. Resmen içim eridi. Oysa ki canı acidigi için aglamamisti. Yani şu an tek çocuk evet rahatsiniz ama ilerleyen yıllarda neden benim de kardeşim yok diye sitem edebilir. Sırdaş isteyebilir. Beraber alışveriş yapacak kahve içecek birine ihtiyaç duyacak. Benim iki dogumumda da ablam yanıma geldi. İyi ki varmış yoksa ben nasıl yapardım diyorum. Görümcem var ama insanın kendi ablası gibi olmuyor. Doğumdan sonra üzerimi ablam giydirdi o kadar rahattım ki güvende hissediyor insan kendini kardeşinin yanında. İleri de belki maddi sıkıntı yaşayacak yabancıdan para istemek yerine kardeşinin kapısını çalacak bı de öyle düşün. Bence her çocuk kardeş sevgisini tatmali. Ebeveynler ne kadar yorulursa yorulursun mutlulukları her şeye değer. 
(410 puan) tarafından
Kehribar kolye bende aldım kızım 4 buçuk aylık e bebekten almıştım takmaya korkuyorum yutar kopar boğazını sıkar diye faydasi oluyor mu
(184 puan) tarafından
Evet ben ilk oğluma da 5 aylıkken takmıştım dişlerini çok kolay çıkardı. Biz gumuscuden aldık kopma falan olmadı aylardır kullanıyoruz. Bı de uzama özelliği var onun sıkmaz boynunu
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Valla bu iş çevrenin lafıyla olacak bı iş değil. Eğer anne baba olarak kendinizi hazır hissediyorsanız özellikle sen hazirchissediyorsan ve istiyorsan yap ,:) yaş fsrki güzel 
0 oy
(9,188 puan) tarafından

Bencede  bir kardesi olmalı kızım 3 buçuk yaşında oğlum doğdu bazen sarilp operler birbirini bazen tekme tokat dalarlar:) oğlum 5 yaşında geçen yerde toka buldu okul dönüşü sınıfındaki kızda yanındaydı arkadaşına ver dedjm hayır abama vercem dedi ablama demej istedi çok güzel yanları var ben mutluyum iyiki varlar

0 oy
(2,229 puan) tarafından
Benimde 2 yaşında bir kızım var, eşim her zaman istiyor ama ben hep kararsızım. 3 gün önce adetim gecikip test almaya giderken anladım ki henüz hazır değilim. Kızıma ihanet etmişim gibi hissettim. Bu biraz sizin hazır olmanızla alakalı
(704 puan) tarafından
Eğer ikinciyi düşünüyorsanız 3 yaş aralık güzel.Benim kızlarım biri 5 diğeri 2 yaşında çok güzel vakit geçiriyorlar.Dışardan bir arkadaşa ihtiyaç duymuyoruz.Diğer türkü büyüğüm sıkılırdı yanıma gelirdi şimdi birbiriyle meşguller :D
(2,229 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum, asla net bir şekilde istiyorum diyemiyorum. Eşim çok istiyor ama kızımı çok zor büyüktük. Daha yeni yeni bir şeyler yoluna girerken tekrar aynı zorluklara göğüs gerebilir miyim bilmiyorum. Birde kızıma çok haksızlık gibi geliyor. Annesini ve babasını paylaşmak zorunda kalacak, maddi olarak bölünmüş olucaz. Şimd bile kardeş kelimesini duyunca ağlıyor
0 oy
(25 puan) tarafından
Merhaba benim kızımda 3.5 yaşında 3 aydır bende istiyorum korunmayı biraktm ama henüz hamile kalmadım bir çocuğum daha olsun istiyorm bence sizinde tam zamanı çok arası açılmasın 
0 oy
(3,730 puan) tarafından
Benim esimde istemiyordu. Ne yaparsak ilk ogluma yapalim istiyordu. Ben istiyodum. Ikinci oglumu buyuk oglum 5 yasindayken dogurdum yani senin kizin zamanlari hamile kalmistim. Iyi ki dogurmusum. Ailemiz buyudu, evimizde nese cogaldi. Evet tek cocuktaki rahatlik yok suan ama yeni duzene gore bi duzen kuruyosun. Eger istiyorsan yap ama. Sagin solun demesiyle yapma.
0 oy
(3,777 puan) tarafından
Kızım 4 yaş 2 aylık, kardeşi yeni doğdu. Erkek. Kız olsaydı da çok sevinirdik. Bütün giysileri hazırdı:D
0 oy
(704 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben istedim çok şükür Rabbim de nasip etti.İki kızım var biri 5 diğeri 2 yaşında.İlk kızım çok zor olmasına rağmen istedim.Bana göre kardeşsiz olmaz.Şuan sürekli beraberler.Bazen ayrı oynuyorlar.Bazen büyüğüm kardeşini kızdırıyor filan ama çok güzel vakit geçiriyorlar.Dışarıdan bir arkadaşa ihtiyaç duymuyorlar.Kesinlikle kardeş şart.
0 oy
(10,514 puan) tarafından
başkasının tavsiyesi ile çocuk yapılmaz ya da bu fikirden vazgeçilmez. sadece kafanız karışır. istiyorsanız yapın bu kadar net. kimse gelip sizin çocuğunuza bakmayacak, sorumluluk almayacak  
0 oy
(593 puan) tarafından
2 kız da çok bal bence :)
0 oy
(45 puan) tarafından
Kızım 28 aylık.. Oğlum 6 aylık.. Ben beraber birlikte büyüsünler diye bilerek yaptım.. Birlikte büyüyen kardeşler daha bağlı oluyor diye düşünüyorum.. İkisiyle de ilgileniyorum mesleğime ara verdim.. Çocuklarımla geçirdiğim zaman kariyerden de paradan da daha değerlidir benim için.. Bence yapın derim kızınız 4 yaşındaymış.. Okula başlayınca inanın daha zor olacaktır.. Çünkü okula başlayan çocukla birebir ilgilenmek gerekiyor daha fazla ilgi ve zaman istiyor.. Bu seferde bebeğe zaman ayıramıyorsun.. Hem 6 yaşında ana okuluna başlar diğeri de 2 yaşına yakın olur rahat rahat okula götürür getirirsin derslerine yardım edersin.. Benim fikrim bu canım yani ben bunları göz önünde bulundururarak yaptım.. 
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Bence cocuklsrin arasında 4 yaş riskli sizin şimdi olursa 5 yaş olacak daha iyi. Çünkü 4 yaş olunca biri 1.sinifa başlarken biri 5.sinifa başlıyor. İkisi de yeni okul kademesine gidince zor oluyormus

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 48 göst.
0 oy
19 cevap 765 göst.
15 Kasım 2020 Aile kategorisinde Enes2020 (4,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 78 göst.
0 oy
2 cevap 64 göst.
12 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fdmdn (195 puan) tarafından soruldu

401,176 soru

12,006,934 cevap

36,193 kullanıcı

...