0 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (44 puan) tarafından
7 yıldır kirada aynı evde oturuyorum ev sahıbı evi satmaya karar vermiş ama bide akşam soledı sabahına ilanı  taktırdı  emlakçı falan geldi iki gündür müşteriler gelip eve bakıp gidiyorlar ben çıkamam evden 5 yasında kızımı okula yazdırdım 8 aylık hamileyim yeni alan kişi illa cıkjn derse bizim yasalar gereği haklarımız ney ve önümüz kışa gidiyor ev bulmak kolay değil

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Gerçekten bazı ev sahipleri çok gaddar çok benciller

Rabb'im hayırli kapılar açsın size
(44 puan) tarafından
Amin amin Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(8,038 puan) tarafından

image

Sözleşme ne kadar 
(44 puan) tarafından
Teşekkürler ederim
0 oy
(1,134 puan) tarafından
Satış yoluyla çıkarmak için dava açması gerekir veya sattı diyelim yeni ev sahibinin çıkarması için 6 ay süre vermesi gerekiyor .birde ev satilana kadar süreniz olur ev hemen satılmaz öyle yani 1 2ayi bulur tahminim .ortalama 8 ay süreniz olur 
(44 puan) tarafından
Yani 6 ay dolayı doğru kime söylesem öle bişi yok diyorlar
(1,134 puan) tarafından
6 ay çıkaramaz evi alan kişi o süreyi mecbur vermek zorunda .isterse mahkemeye versin
(44 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Aşkım sen izin vermediğin sürece evine gelip bakamazlar ilan asamaz. İzin verme. Ne zaman ki satış yapar o zaman hakların elinden gider. Yeni ev sahibi 1 ay içinde çıkarır seni. Kontrat filan iptal olur onceki. 

2. İhtimal satmadigi sürece varsa kontrat süren kadar oturursun. Ekstra olarak ihtar çeker sana. 6 ay içinde çıkma kararı çıkar. Ayrıca sende dava açarsan 2 yıla kadar sürer. Şimdi ev sahiplerinin yeni numarası bu evi satmak. Düzgünce konuş olayını anlat. Anlamıyorsa cirkeflik yap çıkma evine de kimseyi sokma. Her ne kadar tapisu onun olsa da orası senin özel alanin
(44 puan) tarafından
Bizim yedi yıl once kira konntratımız eylül 1 de imzanaldıı  her koşulda yani eylül bire kadar burdayım demek değilmi kafam allak bullak inannın hamileliğin verdiği stresde  var içim daralıyor
0 oy
(4,870 puan) tarafından
Bende kiracı iken ev sahibi evi satmak istemişti araştırmıştik avukata sormustuk  yeni ev sahibi çıkarabilir demişti Allah herkesi ev isteyen herkesi ev sahibi yapsın parasıyla otuyorsun ama sanki hayrına oturtuyorlar gibi istediklerini yapabileceklerini sanıyorlar 
0 oy
(4,221 puan) tarafından

Yeni alan kişi mecaz anlamda kiraci ile birlikte alıyor.Evin tüm sözleşmeleri fatura borcu dahil :))

Ama eğer kendi oturacaksa sizi çıkartabilir.Ama o zamanda gerçekten 3 yıl daireyi kiraya veremiyor.

(4,221 puan) tarafından
Kendi ve 1. Derece akrabaları oturacaksa yani.
Böyle bir durumda çıkış davasını 6 ay sonra açılıyor sonra dava ne zaman biterse.
(4,221 puan) tarafından
Zaten 1-1.5 yılı bulur sizi çıkartması minnoş buyur ,siz kendinize göre plan yaparsınız bu sure zarfında.
İsterseniz de mal sahibi ile anlasirsınız hiç dava surecine masrafalr ile ugrasmazsiniz aranızda ya sozlesme yeniler yeni kira bedeli ,yada tahliye sözleşmesi yapar iki tarafta masrafa girmez 1.5-2 sene içinde evi bosaltacagiz yada ortak bir sure belirlersiniz karşılıklı imzalarsiniz.
Hemen kötüyü çağırmayın içinizden belki çok vicdanlı birine denk gelirsiniz karşılıklı birbirinizi bir süre idare edersiniz belki hiç ellemez sizi ,belki bir adagı vardır 2 sene kira almadan oturacağım demiştir vs vs hayatta iyi insanlarda çok, önemli olan sizin terazinizde doğru tartsin.
(44 puan) tarafından
Allahım hepimizi iyi insanlarla karsılaştorsın inşallah
(4,221 puan) tarafından
Amin cümlemizi..
0 oy
(4,372 puan) tarafından
Benim annemlerde kiradaydi, kendi evleri de kiradaydi. Oturdugu ev satilacakti ama ev sahibi ve alacak kisiyle gorustu, evdeki kiracim cikinca cikacagim diye. Yeni ev sahibi alinca ihtar cekti, ihtardan sonra sure 6 ay. Babamda kiracisina sure verdi, sureyi de noterde imzalayla yaptilar. Eger yatirimliksa zaten yeni sozlesme ve yeni kira fiyati demektir bu. Satisi uzun surse bile ben ona buna bel baglamaz bi an once yeni ev bakardim. 
0 oy
(2,371 puan) tarafından
Rabbım yardımcın olsun :( 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 578 göst.
7 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Rabia2 (421 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
0 oy
7 cevap 163 göst.
15 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Beyazgelincik (111 puan) tarafından soruldu