0 oy
282 göst.
Diğer kategorisinde (330 puan) tarafından
Arkadaşlar benim oğlum 5 yaşında kreşe gidiyor öğretmenle konuştum bugün seslendigimde bana asla cevap vermiyor dedi kaç kere adını söylüyorum asla bakmıyor dedi ama evde ben seslenince cevap veriyor otizm olablrmi yani korktum hoca soyleynce neden böyle oluyor başına gelen varmı 

9 Cevaplar

0 oy
(2,203 puan) tarafından
Utanıyor olabilir mi?
(330 puan) tarafından
Bilmem gayet yaramzlk yapiyomus hiç durmuyomus
(2,203 puan) tarafından
Arkadaşları seslenince bakiyormuymus peki. Belki öğretmen daha önce seslendiginde yaramazlık yaptığı için kızdıysa tekrar kızacak diye bakmaya cekiniyordur.
(330 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum ama yolda arkadsni görse sesleniyor falan ona banada efendim diyo ama ogretmene cevap vermiyomus
(2,203 puan) tarafından
Muhtemelen çekiniyor otoriter bir ogretmense. Ben 1.sınıfa giderken r harfini söyleyemiyordum. Öğretmen bir gün beni ayağa kaldırıp tahtada ne yazıyor söyle demişti ve sıra yazıyordu. Içimden 100 defa söyledim belki ama öğretmen r leri soyleyemedigim için kızacak diye sesli bir şekilde söyleyememiştim mesela. Oysaki kızmaz bile çocuk aklı işte. Senin oğlunda kim bilir neler düşünüyorda bakmıyordur. Öyle hemen otizm diye düşünme.
-Reklam-
0 oy
(330 puan) tarafından
Yokmu başka fikri olan
0 oy
tarafından
Otizm olsa 5 yaşına kadar mutlaka başka belirtiler verirdi ve çoktan tedaviye başlamış olurdunuz kaldı ki size bakıp öğretmene bakmaması otizm ile alakası olmayan bir şey lütfen her şeyi otizme baglayip kendinizi de çocuğu da psikolojik olarak etkilemeyin. İşine gelmediği için öğretmeni duymazdan geliyor aslında bu kadar basit :) ilkkez mi basladi okula? Okula gitmeyi seviyor mu istekli gidiyor mu
(330 puan) tarafından
Evet ilk kez yani isteksiz de değil istekli de gayet yaramazlık yapiyomus
tarafından
O zaman öğretmenden çekiniyor ya da korkuyor olabilir. Mesela daha önce kizdiysa veya başka birine kizarken çocuğunuz şahit olduysa ondan çekiniyordur. Belki de tamamen utangaçlık yapıyordur, yaramazlık yaptığı utanmıyor anlamına gelmez onların dünyası çok farklı.  Diğer arkadaşlarına karşı durumu nasıl, iletişimi nasıl, öğretmeni dışında böyle duymazdan geldiği başka birileri oldu mu hiç
(330 puan) tarafından
Bilmiyorum canm arkadsni görse seslenir yolda banada cevap verir babasida seslense cevap verir
tarafından
O zaman tamamen öğretmenine karşı böyle canım :) zamanla düzelir o bilinç oturdukca
0 oy
(8,067 puan) tarafından
Öğretmeni mi takmıyor acaba.
(330 puan) tarafından
Belkide ben seslendigimde efendim diyo
(8,067 puan) tarafından
O zaman büyük ihtimalle dediğim gibidir.
(330 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(1,612 puan) tarafından
Umursamiyordur belki
(330 puan) tarafından
Belkide
0 oy
(765 puan) tarafından
Otizm sosyal ilişkilerle ilgili bir bozukluk. Sadece sen seslendiğibde bakması yeterli değil, arksdaşı, öğretmeni hatta ilk kez karşılaştığı biri bike olsa adına dönüp bakması gerekir. Düşü n mesela senin adın emine, yolda yürürken birisi emineeee diye bağırsa döner bakarsın. Bizim sitede 3 tane Kutay isimli çocuk var, anneleri çıkıp balkondan seslenince hepsi kendi annesi mi diye dönüp bakıyor. Tabi sırf adına bakmadı diye de otizm denmez ama çocuğunu bi takip et bence. Mesela konuşurken gözlerine bakıyor mu, yaşıtları yerine kendinden küçük ya da büyüklerle mi oynamak istiyor, senle babasıyla veya başka çocukla bir araya geldiğinde kendi kendine oynamayı mı tercih ediyor yoksa sizle oynamayı mı tercih ediyor. Konuşması nasıl?
(330 puan) tarafından
Kuzeni var kendiyle aynı yaşta çok seviniyor onunla oynadığı zaman konuşması çok düzgün yani konuşurken gözüme bakıyor bazen de bakmiyo
(765 puan) tarafından
Konuşma derken mesela akranlarıyla veya yabancılarla konulurken karşılıklı soru cevapları düzgün mü yoksa sonu sorduğunda soruyu tekrarlar mı ya da alakasız cevaplar verir mi
(330 puan) tarafından
Gayet düzgün bazen alakasız cevaplar verdiği oluyor
(765 puan) tarafından
Etrafta çocuk varken onlarla oynamak yerine yaln7z oynamayı tercih eder mi? Aslında arama kısmına atipik otizm yazarsan burada bir anne yüksek işlevli atipik otizm olan çocuğu ile ilgili bir post açmış, sana çok fikir verebilir. Bir de bebek bakımı bölümünde silik otizmli kızı olan bir anne var, onlara sorabilirsin. Onların yazdıkları bana ilginç gelmişti
(330 puan) tarafından
Tanımıyorum ki onları canm nasl bulimki
(330 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Senin oğlun bitek öğretmenine bakmıyor.muhtemelen cekinmis olabilir..diger türlü bakıyor cevap veriyormuş birskinti yok bence.nedense günümüzde otizm tanısı koymak için  çok acele ediliyor.4 yaşına yakın bir kızım konuşmada biraz gerilik var ve nazlı biraz üstüne dusuyorum çok elbebek gül bebek bakiyoruz eşimle ve birtek benimle babasıyla sohbet ediyor benimle konuşmayı seviyor canı isterse çocuklarla konuşur oynar iztemezse oynamaz.ailem ablam bı götür niye açık konusmuyor vb dedim kızım konuşuyor konuşmayı sevmiyor pek canı usterse konuşuyor ve giturmedim cunku ben tanıyorum biliyorum kızımı.bile bile bu tanıyı hemen koydurmam zamana bıraktım ve eskisinden çok iyi açıldı konuşması.ben bir an enneyim ve bı sorun sezsem ilk ben düşerim peşine zaten..hemen gaza gelmemek lazım aslında.cocuktan cocuga farkeder hercocuk birdegil.arkadasimin çocuğu ilkokul1. Sınıfa giderken açılmış konuşması!!şuan liseye gidiyor avukat gibi konuşuyor....
(330 puan) tarafından
İnşallah değildir canm teşekkür ederim
0 oy
(2,363 puan) tarafından
Öğretmenini duymamazlığa vurmak istiyordur bence :D otizm olsa  kimseye bakmaz diye düşünüyorum 
(330 puan) tarafından
Evet başkası seslense bakiuo
0 oy
(2,014 puan) tarafından
Benim öğrencim de vardı mesela ben 1 sene uğraştım çok cekingendi. Annesi teşekkür etmişti 1.sınıfa çok iyi başladı diye. Çocuğun sesini bile duymazdim sadece bana karşı öyleydi. Sevgi bağı kurunca oğlun açacaktır kendini canım korkma. Otizm olsa şimdiye kadar çoktaaaaan ögrenirdin
(330 puan) tarafından
Teşekkürler Allah razı olsun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 522 göst.
0 oy
3 cevap 203 göst.
+2 oy
15 cevap 429 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Syma (810 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 482 göst.