0 oy
495 göst.
Aile kategorisinde (18,416 puan) tarafından
Kızlar merak ediyorum.

Çocuğunun iştah sorunu olmayan , 

uykusuzluk problemi olmayan,  

Ve arada bir saat dahi.olsa gidebileceği aile kapısı olan anneler neyi dert ediyolar cocuklarinda☺️ 

Arkadaşlarıma bakiyorum benimki gibi çocukları olan yok hiç. Benim iki çocuğum da iştahsız. İkisi de uykusuzdu. Oğlum düzeldi şükür de kızım hala öyle. 2 dk çocukları birakabilecegim kimsem yok. Ailem yakın degil. Gece çocuklarla uyu sabah çocuklarla aç gozunu. Yoruluyor insan hem fiziken hem ruhen. 

Çok şükür ki sağlıkları yerinde. Biliyorum daha zor şartlarda çocuk yetiştirenler de var. 

Kiminin eşi görevde 

Kimi bir başına büyütüyor. 

Kiminin evladı engelli. Gecesi gündüzüne karışmış. 

Anne olmak zor derlerdi. Ama inanın anne olmadan önce bu zorluğun onda birini dahi hayal edemezmisim. Hakikaten anne olunca.anladim. 

Gelin dertleşek ☺️

19 Cevaplar

0 oy
(548 puan) tarafından
Sanki babasız daha iyi büyütülür gibi çünkü eşimle hemfikir değiliz ben hayır derim o her şeyi onaylar yani yastığı ciğnemeyi öğretmiş yatmadan yâ yastık çiğnenir mi 
(18,416 puan) tarafından
Kız tabi ki zor olmaz mı. Lafın gelişi diyoz. Allah hiçbir yavruyu dort gözden ayırmasın. Tüm yavrular anneli babalı büyüsün. Siz de en kısa sürede kavusursunuz inşallah
(8,830 puan) tarafından
Amaa babasını biliyor sizinki çok farklı bir duruma giriyor.,
Geçen gün babam neden kapatti ayicigimi gostericektim diye yarım saat ağladı sansa birsey söylemek için eşim aradı görünce soka girdi çünkü kapatırken baya neşeli kapatmistik
Knustu yinede ikna olmadı o ağladı ben ağladım
Az önce uyurken sayıklıyor babam gelsin birlikte saklanalim diye  vel hasıl  babayı hiç bilmemesi daha zor seninki babayı bildiği için kanka gibisiniz
(18,416 puan) tarafından
Yavrum ya. Cok zor bir çocuk için.
(8,830 puan) tarafından
Bu aralarki hircinligini ona veriyorum ben
(18,416 puan) tarafından
Olabilir tabi. Bı de dönem dönem zaten oluyo hurcinliklari. Vurmak istemeleri. Sen net bı dille vurmak yok de. İstemiyorum de. Zamanla anlar
-Reklam-
0 oy
(2,062 puan) tarafından
Son cümlene katılıyorum kesinlikle kolay olmadığını biliyordum ama bu kadarda zor olduğunu bilmiyordum:) 

Benimde 2 yaşında kızım var uykusuzluk mızmızlık ve ağlamaları beni çok yoruyor 
(18,416 puan) tarafından
3 yaşa doğru herşey düzeliyor bacım sık dişini. Az kalmış ☺️
(2,062 puan) tarafından
Ayy inşallah canım ya
0 oy
(16,805 puan) tarafından
İştah değilde uykusuzluk sorunu bebekliginden beri var uyumayi sevmiyorum diyor birde 
(18,416 puan) tarafından
Yani o da zor valla. Ama iştahsızlık hepsini geçiyor benim için. Direkt gelişimini etkilediği için üzülüyorum. Geriliyorum. Benim kız yemek yemediği için acliktn çok sık uyanıyor.
Seninki uykuyu sevmiyorsa ne yaparsan yap sevmez. Bazı çocuk öyle oluyor
(16,805 puan) tarafından
Evet canım öyle değişmez benimki ama iştah zamanla açılır hep böyle olmaz
(18,416 puan) tarafından
Oğlumun açıldı şükür. 4 yaşında. Birçok şeyi yer cok şükür. İnşallah kızım da öyle olur.
0 oy
(1,402 puan) tarafından
Kaynanam yakın ama ona bırakacak kadar güvenim yok ztn 4 çocuğa bakiyo ekstra kızımı bırakamam o yüzden hep yanımda hastane gittim hastaydım eşim kızımla hastanede peşimde surunduler sadece tek şuna seviniyorum allahtan eşimin patronu anlayışlı birsey olsa eşim çıkıp geliyor bazen arabasını alıp geliyor ben dükkana gidiyorum patronun eşi fln sohbet ediyorum uyku sorunu yok şükür ben uyusam kızım direk uyur seviyo uykuyu ama yeme konusu cinnet gecirtiyor bana :/ 
(18,416 puan) tarafından
Valla yemek iştahsızlık benim için bir numara problem. Aniden sinir zınk diye tepeme çıkıyor.
(1,402 puan) tarafından
Valla benimde o yuzden genelde başka birseye odaklanarak veriyorum kendimi hiç tutamıyorum ya aç bırakıyorum yada o agzindakinj yiyene kadar bekliyorum
(18,416 puan) tarafından
Zor bacım zor
(1,402 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun :( seçmiyor ama yutmuyor tutuyor mizmizlanip kaciyo zayıf gelen geçen yemiyor dedikçe daha çok cinnet geçiriyorum sanki ben diyorum açma yeme
(18,416 puan) tarafından
Cok iyi bilirim o duyguyu
0 oy
(12,686 puan) tarafından
İki çocuğum da iştahsız 

Okul açıldığından beri uyku problemleri kalktı 

Her sabah saat 7 de okul için kalkmak biraz zor 

Ödev yapma problemimiz de var maalesef çok zorlanıyorum yanımda destekçim bir kuzenimin eşi var fırsat buldukça yanıma geliyor öbür türlüsü hep tek başımayım 

Ailem başka şehirde 

Ben kanser tedavisi görüyorum. Sık sık hastaneye gitmek zorundayım 

Küçüğüm kızım da benimle perişan oluyor olarda 

Yinede elhamdülillah çok şükür 

Sağlığım yerine gelsin de gerisi çok ufak şeyler artık benim için 
(18,416 puan) tarafından
Allah'ım tez zamanda şifalar versin. En önemli şey sağlık. Bu dertler dert mi ki.  Tedavin nasıl gidiyo? İyidir inşallah
(12,686 puan) tarafından
Genel olarak iyiym hamdolsun. Yarın son kür ilaç alacağım sonra pet ve emar çekilecek o zaman bellü olacak herşey. Birde ameliyat var tabi daha. Bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler.
(18,416 puan) tarafından
Allah'ım kolayliklar şifalar versin inşallah ♥️⭐
(12,686 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
0 oy
(1,914 puan) tarafından
Anne olmadan önce neye yoruldumu düşünüyorum. Deli gibi çalışsam böyle yorulamam bir gram fazla yesin biraz daha uyusun diye kendimizi feda ediyoruz. Dediğin gibi sağlıkları yerinde çok şükür. Canları sağ olsun bunu yazarken yorgunluktan canım çıkmış çocuğu yerine koydum ayağımda yastık var sanki çocuk orda gibi sallıyorum vallahi hunii lazımm bana 
(18,416 puan) tarafından
Ben de eskiden yorulmuyomusum sanki. Yani ne bileyim bunun yorgunluğu bı başka. Değişik bişey annelik ☺️
0 oy
(8,830 puan) tarafından
Oğlumun yemek sorunu yok ,uyku sorunumuzda hiç olmadı bizim 

Hep uykuyu seven bir çocuktu 

Beni zorlayan tuvalet egitiminde kaka oldu 

Ve babasizliginjn verdiği etki oldu herfirsatta babssjni istemesi ,

Ve bu aralar beni yoran enerjisi hiç bitmiyor çok yoruluyorum 

Sürekli vurma kırma küsme huyları çıktı çok yoruluyorum gerçekten artk
(8,830 puan) tarafından
Tutma yok
İlk başladığımızda çok güzel.hep tuvalete yaptı 15.20 gün sorunsuz
Sonra Tokata gidince bez bağladım sonra bozuldu bozulus o bozulus 1.haftadir hemen hemen düzelmiş aynen dediğin gibi diyorum sksjsj
(1,402 puan) tarafından
Esma kabızlık için muz ver durmadan o bak ise yarıyor benim kız tuta tuta kabız oluyordu yapınca mosmor ter akita akita zorla yapiyordu ha bire muz meyve verdim rahatladi
(8,830 puan) tarafından
Hergun 2 muz yiyor.kiz
(1,402 puan) tarafından
İnşallah devam eder düzelmesi ahahha
(18,416 puan) tarafından
Kız mu kabız yapar benim bildiğim.
0 oy
(3,183 puan) tarafından
İştah sorunumuz var özellikle bu aralar çok fazla ama zararlı birşey ver hayır demez yer. Bu arada 3 yaşındayız, uyku sorunu var uyumak hiç istemiyor uykusu olduğu halde uykuyu reddiyor bazen çok tukendigimi hissediyorum
(18,416 puan) tarafından
Gel sarılalım bacım ☺️
(3,183 puan) tarafından
Sarılalım bacım :))
0 oy
(2,018 puan) tarafından

Zorlanman konusunda haklısın ama tek derdin ilk yazdıkların olmadığını da biliyorsun bence. Benimki çok şükür uzunca süren uyku yemek sorunları olmadı. Kişisel sorunlarımız olsa da torun bakmayı bilirler. Ama dert bitmiyor asıl kafa yoran onu yetiştirmek zaten yiyip içip büyümüyorlar maalesef:) 

(18,416 puan) tarafından
Herkes büyüdükçe dertleri de büyüyor diyor. Bakalım nasıl olacak. İnşallah herşey güzel olur. ☺️
0 oy
(12,035 puan) tarafından
Onlardan biride benim. Herseyi yemeselerde şukur yerler yani. Uykudada illaki aradada olsada sikinti çok yok. Annemde yakinimda. Ama eşim gemide calisiyo 6 7 ay evde olmuyo. Herseyi ikisiyle yapiyorum. Yedir icir giydir cikar yika pakla. Hastane postane market okul bakkal cakkal pazar hepsi bende. 2de çocuk. Insan bunaliyo yani tak diyo artik canina oyle deme. Neyi dert ediyolar :)
(18,416 puan) tarafından
Ya işte Allah bı yerden alıp bı yerden veriyo. Senin çocuklar da iyiymiş ama eşin yaninda değil işte. Kural gibi bişey mi bu ahshdhdd
(12,035 puan) tarafından
Aciyor kurban oldugum heraldi diyoki zaten yanliz bi yerden darbe yemis bide burdan yemesin :D
(18,416 puan) tarafından
Bence de öyle ahshsg
0 oy
(5,919 puan) tarafından
Sabahın köründe kalkiyordu oglum . Istahsizdi. Hala öyle biraz zayıf.  
(18,416 puan) tarafından
Gel sarılalım bacım ☺️
(5,919 puan) tarafından
:)))))
0 oy
(749 puan) tarafından
Hemen söyleyeyim, yeterince oyun oynadım mı, bugün şundan yeterince yedi mi, dışarı daha çok mu çıkarsaydım, yürümeye başladı ya kafasını şuraya çarparsa, bugün ince motor çalışmadık, kitap az okuduk.. Yani ne duymak istiyorsunuz bilmiyorum, çocuğum çok iştahlı değilse bile şükür yiyor gayet güzel, uyku deseniz dalması bazen uzun sürsede çok sorunumuz yok. Ee tamam bitti mi o zaman :) Annelik hep daha fazlasını istemek demek. Hep en iyisi, hep en güzeli doğrusu demek.. İhtiyaçlar hiyerarşisinde siz temel seviyede sorun yaşıyorsunuz ben bir üst basamakta. Olay bu 
(18,416 puan) tarafından
E işte sen zenginsin. Fakirin halinden anlamazsin ahdhdhsh. Biz üst basamağa gecememisiz. Bizim hem alt hem üst basamak dertlerimiz var. ☺️
(749 puan) tarafından
Shshs siz fakirler ne diyor:D var bizimde kendimize göre dertlerimiz işte
(18,416 puan) tarafından
Ahdhshs olmayan mi var ☺️
(749 puan) tarafından
Olur mu hiç olur mu :)
0 oy
(2,414 puan) tarafından
Kızım çok uslu bir bebekti. 4. Ayından sonra beni hiç üzmedi. 8. Ayında gece kalkmayı bıraktı, akşam yattı sabah uyandı. Ek gıda sürecine başladık, ne versem yedi. Diş çıkardığını ben çıktıktan sonra anlıyordum. Şuan 3 yaşında akşam kendisi yatağına çıkar, üstünü örter ve uyur.  Anaokuluna gidiyor, ilk gün gittik görüşürüz anne deyip okuluna girdi. Öğretmeni daha önce okul deneyimi oldu mu? Çabuk alıştı diye sordu. Benim bu dünyada ki tek şansım evladım. Rabbimin bana nefes aldırıcı tek yanı. 

Onun dışında çok kötü bir çocukluk, ayrımcılık yapan bir aile, lafımı dinlemeyen bir eş, onun üstüne hakaretler yağdıran bir kaynana. Hasta olacağım diye aklım çıkıyor. Ameliyat olmam lazımdı, kızım çok küçük diye 8 ay erteledim. Acillerde yavrum benimle süründü, en son dayanamadım acı ve ağrılara ameliyat oldum. Yavrum 3 gün hastanede benle kaldı gıkı çıkmadı. Eşim olacak insan, akşam yattı uyudu hastanede inleye inleye yürüdüm kalktım. Eve geldim çocuğa baktım, yemek yaptım tutuna tutuna. Benim de evladım mükemmel bir çocuk ama hayatım oldukça zor:)
(18,416 puan) tarafından
Allah'ım kolaylık versin dostum. Eşine de vicdan merhamet versin.
0 oy
tarafından
O kadar haklısın ki canım buna birde prematüre bebekleri ekleyeyim inanılmaz zor. İlk aylarda on tane biberon değiştirdim icmiyordu şırınga demedim kaşık biberon denedim ah çok zordu 
(18,416 puan) tarafından
Ya işte akla gelmeyen neler var daha. O da Cok zordur eminim. Şimdi geçtiyse şükür
tarafından
Geçti çok şükür de bizimki kilo olarak baya az gidiyor bakalım
0 oy
(1,867 puan) tarafından
Uyku problemi bir şekilde geçiyorda. Şu istahszilik beni mahvediyor. Hicbir şey yemiyor çocuk 27 aylık. Ne zaman Biter bu istahszilik bilmiyorum. Doktora gittik bütün değerlerine baktılar hepsi normal. Balık yemediği için balık yağı kullanıyoruz. Doktor çok iştah açmasını bekleme dedi. Çocuğun yapısından herhalde. 
(18,416 puan) tarafından
Eşim de istahsizmis. Benim çocuklar da iştahsız. Genetik bence bu istahsiz
(1,867 puan) tarafından
Ben de istahsizim. Bugün sadece akşam öğünü yaptım mesela. Ama kızıma hazırlıyorum her şeyi yemiyor.
(18,416 puan) tarafından
Naparsin bacım bizim çocuklar da böyle olacakmış ☺️
0 oy
(710 puan) tarafından

Benimde ilk kızım çok zordu.Uymayı sevmeyen aktif bir çoçuk.Çok şükür artık çok zorluk çıkarmıyor uyumaya giderken 5 yaşında.Uyumayan çoçuk çok zorr.İkinci kızım da ablasının tam tersi tam bir minnoş <3

0 oy
(215 puan) tarafından
2 çocuğum var oğlum bebekliginde o kadar sakin o kadar usluydu ki karnı tok altı temiz olsun asla ağlamazdı bende bebekken öyleymişim annem tarlaya gider ben beşikte öylece yatamisim bende çocuğun bu huyu değişmez diye 2. Yaptım veee olanlar oldu oğlum çok değişti aşırı yaramaz Bi cocuk oldu şuan 3 yaşında çok yoruyor beni ama yinede eşim evde yokken yapma dediğimi yapmiyo eşim gelince daha da simariyo kızımda 1 yaşında huysuz değil de dişi çıkmaya başladı o biraz zorluyor ama yakında kayinvalidemler gelcek köyden yardımcı olur çocuklara bakar en azından  evde işlerimi yapabilirim ve bakarim derse çalışmayı düşünüyorum 6 ay kadar borcumuz var  kendiside hasta bakalim bakarim derse 
(215 puan) tarafından
İstahlari yerinde oğlum ağzı boş kalsın istemiyo yemek yiyoruz üstüne kurabiye kek ne olursa istiyo kızımda ay şekilde yemeğini yiyo zaten özellikle bisey yapmıyorum ne varsa bizimle yiyo
Uykularıda iyi simdi uyutuyorum ikisinide oğlum sabah 10 11 gibi kalkiyo gece hasta değilde çişi yoksa kardeside çok aglamazsa uyanmiyo maşallah
Kızımda 2 3kere uyaniyo emzirip uyutuyorum bu şekilde yani çokta yorumuyolar aslinda
(18,416 puan) tarafından
Maşallah barekallah bacım. Allah'ım nazarlardan korusun. Bahsettiğim çocuklar seninkilermis işte ahdhdhd.
(215 puan) tarafından
Amin amin inşallah cümlemizin evladını Rabbım nazardan kötü gözlerden korusun
0 oy
(673 puan) tarafından
Öncelikle Rabbım canlarına sağlık versin acılarını yaşatmasın evlatlarımızın  (Aminnn)

Ama gercekten anne olmadan anlayamıyormuş insan bazen bunalınca sesim yükseliyor  uyuyor kızım bu kez oyle yaptığım için uyuyamıyorum acaba bana küs mü uyudu diye 

Yemek evde yemeyi çok sevmez ama bir yerde yada dışarıda yemeyi sever bu kez ona da sinirleniyorum çünkü biliyorum aç geziyor ama bir yere gidince orda yer beğenir halbuki ki yemeklerimi çok severler misafir vs yani bi ortasını bulamadım bende dediğin gibi ailem burda değil kayinvalidemler burda ama en fazla 1 saat market alışverişine gidince bırakıyorum oda tabi koştura koştura çünkü duran çocuklar değiller asla keşke dursalardı da bi kac saat bırakabilseydim  
(18,416 puan) tarafından
Disarsa fast food mu seviyo minnoş. ☺️ İyi gene 1 saat 1 saatttir. Ben geçen gün çocuğu babasına ilk defa verip dışarı gönderdim. Oglaninokuldan almaya gittiler birlikte. Ona bile ne kadar sevindim. Hemen geçtim bulaşıkları yıkadım adhdhshe
(673 puan) tarafından
Aynen hele lahmacuna bayılır  :D sende başka işin yokmuydu bi tadını çıkarsaydın
0 oy
(3,716 puan) tarafından
2. Olunca mı bu kadar zor olduğunu yorulduğunuzu anladınız. Biz de ikindiyi düşünüyor gibiyiz ama bu şekilde içime kapanmak ya da onlara yetememek evimize kendime eşimle birbirimize yetememekten de korkuyorum
(18,416 puan) tarafından
Tek cocuk zordu. Ama iki çocuk cok daha zor. .
Herkes derdi burda tek çocuk hiç cocukmus diye. Kızardım. Ama öyleymiş. Yani işleri yetistiremiyorum ben. Ama bu benim çocuklarımla alakalı. Çünkü bizimkiler gece 11 12 gibi uyurlar. Ve benim işlerim.bitmez olmuştu. İlk defa bu akşam erkenden uyudular. Kızım 15 aylık oldu bak. Ben şimdiye kadar böyle bir akşam yasamadim. 9 gibi uyudu kızım. Oğlum daha erken uyudu kaldı. Ben şok . Boşluktan ne yapacağımı şaşırdım falan. İşlerimi hallettim. Dergi okudum. Burda dertleşme postu açtım düşün. Ben böyle bı boşluğu yaşamayali yıllar oluyo diyebilirim. Senin çocuklarınin düzeni başka olur belki. Çocuktan çocuğa değişiyor bence. Eşle ilişkiler biraz daha duraklama devrine giriyo ama bence ister istemez. O sizin ilişki dinamiginize de bağlı tabi. O ayrı mesele
(3,716 puan) tarafından
Teşekkür ederim, Rabbim yardımcınız olsun

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 274 göst.
20 Haziran 2023 Aile kategorisinde Gurbett (347 puan) tarafından soruldu
+3 oy
38 cevap 1,217 göst.
0 oy
10 cevap 487 göst.
20 Mart 2020 Diğer kategorisinde Ümüş (113 puan) tarafından soruldu
+2 oy