Post sahibi, çok haklısın güzelim.
Ne sezaryeni, ne vajinali, doğumun her türlüsü zor.
Doğum anında bir kadın nasıl karar versin ki? Zaten doktor ne derse o moduna giriliyor. O sancıyla kalkıp bir de doktorun bilgisini nasıl sorgulasın.
2 doğum da doğumdur. Normalinden kaçınıp sezaryene sığınan çok doktor var gerçekten, benim hakikaten sezaryen olmam gerekiyordu hatta doktorum da bunda ısrar etti.
Suyum bitmiş, preeklampsi ve albümin geçiriyorum, üstüne körleşmeye başladım. Bilen bilir. Preeklampsinin tek tedavisi çocuğu çıkarmak, doktor da napsın anneyi kurtarmak pahasına belki çocuktan olacak. Israr etti, az kaldı kabul ediyordum. Önce dedim normal deneyelim olmazsa sezaryene geçeriz. Elhamdülillah Rabbime ki gerek kalmadı ama gerek kalsaydı o zaman tabi ki sezaryen olacaktım.
Olması gereken de budur zaten. Doktor, önce normal denemeli ama baktı ki anne olması gerekenden fazla acı çekiyor ve risk büyüyor, o zaman sezaryen yapılır ki o bir ameliyattır.
Ancak günümüz doktorlarının yarısından çoğu direkt sezaryen teklif ediyor, bununla da kalmayıp anne adayını korkutarak normal doğumdan soğutuyor.