0 oy
191 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (292 puan) tarafından
Bugüne kadar doktorları serbest bırakan, kadınları korkutup sezaryene teşvik ederlerken izin veren ben miydim acaba?

Ozel doktora gittik. Doktor çatın dar riskli olur dedigi için sezaryen yaptırdık. İçime o kurt düşmüştü. Kanalda sıkıştığı için engelli olan çocukları duyduğumdan korktum. Doğuma az kaldığı için doktor değiştirmek de zordu. Sezaryen ağrısı çekmek kolay miydi? 8 ay normal diye hazırlanıp son hafta sezaryene girmek kolay mıydı? 

Peki benim ya da bebegimin suçu ne?

Öyle bir reklam filmi hazırlamışlar ki. Sezaryen olan kadınlar acı çeksin, psikolojileri bozulsun istemişler sanki. Ben bunları bile aglaya ağlaya yazıyorum. Çok kötü hissediyorum çünkü. 

Elbette tepki gösteren olacaktır ama benim gibi hisseden de çoktur eminim. 

Madem normal dogumu teşvik etmek istiyorlar gitsinler özeldeki doktorları kontrol etsinler. Kadınların suçu ne? Onlara böyle bir baskı ve duygusal yükü yüklemenin anlamı ne? Suçlu hissettirme mantığı ne? Böyle mi anlatmak lazım normal doğum yaomayi? 

13 Cevaplar

0 oy
(3,616 puan) tarafından
Bir kadının nasıl doğum yapmadiklarına karışmadiklari kalmıştı o da oldu. Ellerinde olsa sezeryani yasak ederler. Biz sanki keyifden sezeryan olduk. Su normal doğum yapan, sezeryan doğum yapan ayrıştırma aşırı yanlış her doğum zor ama bunu asla anlamiyorlar. Hele sezeryan olan bizlere yarım anne diyorlar ya ağızlarına kürekle vurasim geliyor 
(3,616 puan) tarafından
Yasak olduğunu biliyorum, ama işlerine gelse zor durumda bile yasak ederler. Evet özelde oldum çatı dar dedi sezeryan oldum, normale kendimi hazırlamıştım olmadı
(3,204 puan) tarafından
Sizinki keyfi durum değil ama bende normal doğum sancısı çekerken kordon dolandı diye acl sezaryena alındım. Sırf özel bölge yapısı bozulmasın diye filan sezaryen olanlar bana saçma geliyor mesela ha kendi tercihi kimseyi ilgilendirmez orası ayrı
(3,616 puan) tarafından
Evet, insanları rahat bırakmaları lazım bizene insanlar istediği gibi doğum yapsın biz kadınların çilesi hiç bitmiyor her haltimiza karışmaya kalkıyorlar :)
(3,204 puan) tarafından
Aynen öyle emzirsek memen büyür mama versek memesi büyür diye mama verdi :D her şeye kulp
(3,616 puan) tarafından
Kesinlikle öyle :))
-Reklam-
0 oy
(849 puan) tarafından
Valla bunun özeli devleti yok doktor direk sezeryan yapmak istese ne çatı muayenesi ile uğraşır ne başka bişeyle yapamazsın vajinal doğum der geçer özelde olunca da denetleniyor o doktorlar ayrıca siz kendinize saygı duymazsanız kimse duymaz kimin ne haddine bir kadının nasıl doğurmayı istediği yada nasıl doğum yaptığını eleştirmek. Doğum olmadı mı sonuç olarak ? Bi acı çekildi ve sonucunda bir bebeğe kavuşuldu yol farklı sonuç aynı böyle şeylere kafayı takarsanız daha çok yıpratırsınız kendinizi 
0 oy
(3,204 puan) tarafından
İlki normal doğum ikincisi normal doğumdan acil sezaryen ikisini de yaşadım ikiside ayrı zor. Keyfi seçenler korkularından seçiyor ama bizim gibiler mecbur kaldığı için sezaryen oluyor.
0 oy
(5,844 puan) tarafından

hangi reklam ki bu. normal yada sezeryan cck bir sekilde icerden cikiyorsa dogmus oluyo neticede iaterse sihirbaz gelip hokus pokus yapsin cikarsin bebegi. dogurdummu dogurdum derim bunada:))

(4,472 puan) tarafından
Valla benim izlediğim reklamsa kadın bu postu açmakta sonuna kadar haklı. Sezaryene giderken bebeği seslendirmişler falan vicdan azabı için. “Anne nereye gidiyoruz, Annecim ben hazır değilim daha, Anne Anne burası neresi falan diyor sala.k saçma bir reklam.
0 oy
(4,472 puan) tarafından
Doğum kişinin kendi tercihine bağlı olmalı. Ben normal doğum istedim, sağlıksal olarak da bir engelimiz yoktu bebek için de benim için de normal oldu. Sağlık demek sadece fiziksel değil ki, bazı kadınlar psikolojik olarak normal doğumdan korkuyor ve yapamayacağını düşünüyor sezaryeni tercih ediyor ve bence bu çok normal. Normal doğum yapmaya zorlandıklarında ıkınamayanlar, bebeği bacak arasında bilinçsizce sıkıştıranlar olabiliyor, buna bağlı olarak bebekte komplikasyon olabilir, kendilerinde normalden fazla yırtık olabilir, doğum sonrası lohusa depresyonu çok ağır geçebilir. Bırakmadılar kadınların yakasını. Anne de bebek de sağlıklı olduktan sonra herkes istediği gibi doğursun bence.
0 oy
(4,097 puan) tarafından
Ben ozelde iki dogum yaptim. Ikisini de normal dogurdum. Bence ozelden ziyade doktoruna denk gelmek onemli sezaryen ve normal dogum kismi icin.

Reklami muge anli da denk geldim izledim. Bana seyi cagristirdi. Bazi doktorlar tamam 38de alalim diyolar sezaryen tercih edenlere, yani zamanini bebek degil o tayin ediyo. Her canlinin kendi zamani var ve mudahale edilmemeli gibi algiladim. Ben de acikcasi bunu yanlis buluyorum. Arkadasimin kizini doktor tatile cikacakmis diye aldi mesela, kiz 2 sene hep gelisim geriligiyle ugrasti.(halbuki zamani 38. hafta demis doktoru)

Sezaryeni tercih edene saygim sonsuz, cunku normal dogumdan ziyade sezaryen daha sancili bi surec bana gore. Bi kere kesilmek, dikilmek sonrasinda olusacak durumlar agrilar vs. Ama normal dogumda o an agrin oluyo, dogar dogmaz normal hayatina donuyosun.(istisnalar haric) Normal dogumda sakin olunsa ve dogru yonlendirilse kimse o bahsedilen acilari cekmiyor. Ancak kadinlari oyle bi korkutuyolar ki daha cok eziyet cektiriyolar hem psikolojik hemde bedenen. Cevre + doktorda size denilen gibi doguramazsin yok catin dar vs diyerek sezaryene yonlendiriyo. Dedigim gibi doktor cok onemli.

Dunya saglik orgutune gore %65 civariymis ulkemizde sezaryen ve %15 olmaliymis. Orana bakinca evet cok yuksek. Bunun onune gecmek icin kampanya baslatilmis.

Siz kendinizi suclu hissetmeyin cunku oyle bi durum soz konusu olamaz. Oyle veya boyle o bebegi siz buyuttunuz, buyuteceksiniz, onun icin aciyi siz cektiniz. Dogum sekli anneligi etkileyen bir durum olamaz.
0 oy
(166 puan) tarafından
Valla bence sezeryan çok zor evet doğumda sancı çekmıyorsun ama sonrası çok kötü 6 sene geçti halen dikişlerim sızlar kim ne derse desin bence takma çok şükür sağlıklıyız böyle diyenleri bi sezeryan etmeleri lazım ki anlasınlar bizim ne çektigimizi
0 oy
(774 puan) tarafından
Aslında bunun özelle alakası yok bende devlette sezaryan oldum ben son ana kadar normal biliyordum ama öğrendim ki benim kemik yapım normal doğuma uygun değilmiş bu yüzden sezaryan dediler ki sancım da yoktu sende mecburi yaptırmışsın zaten niye kendini stres ediyorsun onlar normalden korkup kolaya kaçtığını düşünen sezaryan yaptıranlara gönderme yapmışlardır sen üstüne alınma 
0 oy
(123,293 puan) tarafından
benim yasadigim yerde sezeryana tesvik eden 1 dr bulamazsin resmi olarak yasak olmasada sezeryan asla diyo burdaki dr lar ben ilk dogumda korkuyodum hani olurda bebek donmez kanala girmez dr bana ben sanci aninda karnina masajla bebegini kanala sokarim dedi burda sezeryana korkuncmus gibi bakiyolar benim dusuncem sezeryan olan kadinlar cok cesaretli ve gercek birer kahramanlardir 
0 oy
(2,131 puan) tarafından
Çocuğumun kordonu vajinamdan sarkmıştı. 1 dk bile çok değerliydi. Çocuğumu karnımda kaybedebilirdim. Acil sezeryana alındım. Bu yüzden kim ne demiş elelem ne demiş reklamda ne anlatmak istemişler umrumda değil. :)
0 oy
(5,159 puan) tarafından
Amcam normal dogum diye direttim kuzenim iri bebekti cocuk catıda sıkışmıs mosmor dogdu Allah var cok korktuk cocuga birsey olcak diye bundan 18 yil once sezeryan pek bilinmiyordu yani sahsen benim kayinvalidem bile sezeryan olmus gorumcem 22 yasında esim dogmamista kadinın suyu gelmis vakumla cekmisler kocami yaa beyninde hasar biraksaydi o vakum o yuzden birsey olmuyorsa zorlamamak lazim bizim sulalede kuzenler arasinda normal dogum yapan bir kisi hepimiz sezeryanliyiz kimsede neden normal dogurmadın demez yani her anne özgurdur 
0 oy
tarafından
Hayır niye ağlayıp kendini üzüyorsun onu anlamadım dogum yapmışsın evladın yanında sağlıklı ise dert ettiğin şey çok saçma. Zaten pek birsey anlamadım 
0 oy
tarafından
Post sahibi, çok haklısın güzelim.

Ne sezaryeni, ne vajinali, doğumun her türlüsü zor.

Doğum anında bir kadın nasıl karar versin ki? Zaten doktor ne derse o moduna giriliyor. O sancıyla kalkıp bir de doktorun bilgisini nasıl sorgulasın.

2 doğum da doğumdur. Normalinden kaçınıp sezaryene sığınan çok doktor var gerçekten, benim hakikaten sezaryen olmam gerekiyordu hatta doktorum da bunda ısrar etti.

Suyum bitmiş, preeklampsi ve albümin geçiriyorum, üstüne körleşmeye başladım. Bilen bilir. Preeklampsinin tek tedavisi çocuğu çıkarmak, doktor da napsın anneyi kurtarmak pahasına belki çocuktan olacak. Israr etti, az kaldı kabul ediyordum. Önce dedim normal deneyelim olmazsa sezaryene geçeriz. Elhamdülillah Rabbime ki gerek kalmadı ama gerek kalsaydı o zaman tabi ki sezaryen olacaktım.

Olması gereken de budur zaten. Doktor, önce normal denemeli ama baktı ki anne olması gerekenden fazla acı çekiyor ve risk büyüyor, o zaman sezaryen yapılır ki o bir ameliyattır.

Ancak günümüz doktorlarının yarısından çoğu direkt sezaryen teklif ediyor, bununla da kalmayıp anne adayını korkutarak normal doğumdan soğutuyor.

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 148 göst.
9 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 447 göst.
0 oy
1 cevap 56 göst.
27 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Citipiti (3,943 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 136 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Masallah. (68 puan) tarafından soruldu

406,543 soru

12,194,305 cevap

36,727 kullanıcı

...