+1 oy
503 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (568 puan) tarafından
Kendimi dilenci gibi hissediyorum bazen verdiği yetmiyor birşey alacak oluyor günlerce dil döküp neden ihtiyacım olduğuna ikna ediyorum aldığım şeylerde kıyafet falan değil eve çocuklara ihtiyaç şeyler marketi pazarı kendi görüyor ben internetten falan alınacak şeyleri alıyorum yada çocuklarla markete gittiysem onların istediği şeyleri ama bunu bile açıklıyorum sizler ne kadar alıyorsunuz 

38 Cevaplar

0 oy
(7,471 puan) tarafından

Ben bisi almıyorum bu aralar . Bebeğim doğduğunda 4 5 binlira para verildi hediye onu harcadım biraz . Evin alışverişini hep eşim karşılıyor. Market uzak evime ben bisey alamıyorum .

(7,471 puan) tarafından
Bende zamanında çok altin yaptım. Cumhuriyet 4 5 ceyrek 6 gram.  Sonra gıdım gıdım harcandı.  Arabanın vergisi arabanın lastiği. Telefon şu bu derken hep gitti altimlarim. Daha kesinlikle almicam dedim :))
(796 puan) tarafından
Ay o zaman senin adamda sıkıntı var benim adam altın oldu mu dokunmaz kredi çeker yine altını almaz
(7,471 puan) tarafından
Kredi çekince faiz niye ödesin
(796 puan) tarafından
Lafım gelişi o canım hani eldekine dokunmaz demek istedim :))
(7,471 puan) tarafından
Bileziklerde duruyo ya ona güvenip harcıyorlar: ))) yapacak bisi yok
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben ilk aylar öyleydim kiyafet falan alınacak zaman soylemeye utanirdim .. su an ben soylemeden görüyor param kalmamış veriyor 
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Her şeye nakit yetişmiyor maalesef. Çalışmadığım dönemlerde ek kart çıkartıyor bana ordan harcarım. 2011 den beri çalışıyorum şimdi ücretsiz izindeyim maaşım yok ev aldık hesabım sıfır bu şekilde çok zormuş hayat sadece zorunlu şeylere bakıyorum. İstek dahilinde bir harcama düşünemiyorum 
0 oy
(1,964 puan) tarafından
Okula giden çocuk değilim ki harçlık versin. İşim varsa sabah söylerim bırakır market alışverişini beraber yaparız. 
0 oy
(436 puan) tarafından
Tüm alışverişi karttan yaparız. Maaşı alınca kartları yatırır kalan nakiti bana verir. Kendi harçlık gibi alır yanına. Çünkü aklına gelecek her şeyi karttan alıyoruz nakit pek kullanmıyoruz. Nakit ile de ay sonu öbür aylıga karıştırmadan altın alıyoruZ
0 oy
(12,534 puan) tarafından
Almiyorum çunku maasi bana yatiyo zaten. Butun harcamalar bende. Fatura market giyim. Ne varsa. Kalanida kalir hesapta
0 oy
(4,100 puan) tarafından
Maaş kartı bende birde ayrıyetten babam her ay gönderiyor yetiyor bana
(4,100 puan) tarafından
Babamın 3 tprunu var hepsine yolluyor. :D sayı az olunca sıkıntı olmuyor:D
(7,471 puan) tarafından
Ne güzel işte
(11,373 puan) tarafından
Yüklü bir miktar olmasa da annem de bana ayrı iki kızıma ayrı verir. Her gittiğimde veya her geldiklerinde kızlarıma kıyafet  alır verir gerek yok demesem de Allah sağlık bereket versin hepsine
(7,471 puan) tarafından
Allah bereket versin. Sağlık olsun para bulunur:))
(4,100 puan) tarafından
Eşler istedikleri kadar kızsın ailemiz arkamızda onu bilince ona göre davranıyorlar en azından
0 oy
tarafından
Aylık değilde bittikçe verir bu zamanı ve ne kadar olduğu değişir 4 gün önce geldiğinde 3 bin lira verdiydi dün adliyeye gittim param az kalmıştı 5 bin daha gönderdi bi düzeni yada miktarı yok
0 oy
(2,192 puan) tarafından
Ödemeleri yapar geri kalanı bana gönderir 
0 oy
(1,351 puan) tarafından
Lazımsa hayatım bu lazım derim halleder bazen sadece hayatın sana bir kod gelecek derim söyler hiç demez ne aldın diye. Evlendikten sonra işten ayrılmak zorunda kaldım hemen bana kart çıkarttı her ay bir miktar maaşından benim hesabıma geçiyor ister biriktir ister harca sen bilirsin diyor bir şey alıyorsam da kendi hesabından alma o para dursun ben alırım diyor. 3 yıl oldu evleneli daha buna gerek var mı dediğini duymadım kurban olurum. Hatta şöyle geçer diyalog 

- hayatım ya kurutma makinasi almak istiyorum 

- hazırlan çıkalım 

- ama daha hiç bakmadım 

- olsun mağazada bakarsın

Ya da 

-hayatım sana bir kod gelecek

- 267383i

- ne aldın diye sormayacak misin 

- Sen gereksiz bir şey almazsın ne aldıysan gelince görürüz sürpriz olur 
(309 puan) tarafından
Sen bu dünyada cenneti yaşıyorsun maşAllah. Allah hiç dert tasa vermesin eşine gönlü gibi cebi de bol olsun daima
(1,351 puan) tarafından
Allah razı olsun sizin evliliğiniz bizimkinden daha güzel daha bol bereketli olsun
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Eşim genellikle haftalık verir marketi zaten beraber görüyoruz bende kendi ihtiyacımı çocukların isteklerini alıyorum 
0 oy
(5,305 puan) tarafından
Hiç istediğimi hatırlamıyorum. Yüksek limitli kredi kartlarının biri bende zaten. İnternetten bişey alacağım zaman da sormam kendi kartımdan alırım o da öderken neye harcadın demez. Pek nakit taşımıyorum ama haftalık 2-3 bin verir ne olur ne olmaz diye. Nakiti sadece kızı okula bıraktıktan sonra eve dönerken ekmek alayım diye harcıyorum. Market, çocuğa alışveriş, ev ihtiyacı falan olunca onun kartından alıyorum kendime aldığımı kendi kartımdan harcıyorum. Bu adamların karılarından para esirgeme huyunu da hiç anlamıyorum. Sanki parayı alıp gidip kuyumcuya döküyoruz. Bencil herifler
0 oy
(86 puan) tarafından
Eşim memur maas yattı gün kredi kartında aylık kartında bana verir birsey lazım olursa oradan alırım. 
0 oy
(6,240 puan) tarafından
Eşimden hiç harçlık almam cnk her ihtiyacım olduğunda ATM karti yanımda yedek duruyor 
0 oy
(4,306 puan) tarafından

Kendi maaşım var ama eşimin de maaşı kartları tüm hesaplar benim elimde dir paranın yeride belli kime ne kadar lazimsa ordan alir sormayiz ama birbirimize haber veririz su kadar aldım diye çünkü diğer türlü hesaplar ödemeler karışa biliyor 

0 oy
(2,165 puan) tarafından
Eşim market pazar kıyafet vs alışverişlerden nefret eder adamın şekli şemali değişir ayda yılda bir gelir o yüzden parayı bana verir market pazar vs hepsini ben görürüm bebisleri bırakırım bir gün servisi olan bir market var ordan herşeyi alırım servisle dönerim. Oda yukarı taşır. 

Kıyafet alışverişinde mecbur bulunuyor çünkü AVM den çocukları yanıma alarak yapıyoruz yemek ye dolaş et derken oda olmak zorunda ama oda çok nadir çünkü artık internetten herşeyi alabiliyoruz uygun sitelerden sipariş veriyorum çoğu zaman 
0 oy
(3,287 puan) tarafından
Aynı beni anlattin 

Biz varlık içinde yokluk cekiyoruz 

Şunu al bunu al diyor para ver diyorum tamam diyor aradan 1 ay geciyor
0 oy
tarafından
Harçlık almam kesinlikle maaşını öylece bana verir ben veririm ona 
tarafından
Hem benimde maaşım var istediğimi alırım
0 oy
(5,748 puan) tarafından
Ah şu erkekler kendileri kazanıyor diye düşünüp kadınları sürekli ekonomik şiddete maruz bırakıyorlar. Bizim dükkan kendimizin her hafta kazandığı bütün parayı bana verir kendi cebine harçlık alır. Evin idaresi bendedir.
0 oy
(261 puan) tarafından

Eşimin maaş hesabı ikimizdede kurulu canım istedikçe o anda istediğim meblayi çekerim kredi kartlarida dahil 

Eşim seninki gibi olsa sanırım çok üzülürdum para sakınıyor gibi. Yani günlerce dil dökmek nedir?
Sonuçta ne alcaksan eviniz için alacaksanız cocuklariniz için alcaksin ya da sen kendin için alcaksin her halükarda problem olmaması lazım.

Borcunuz bilmem neyiniz varsa o ayrı sende biliyorsundur mutluka nereye ne kadar ödenmesi gerektiğini.
(568 puan) tarafından
Hiç borcumuz yok şükür

İlgili sorular

0 oy
57 cevap 1,524 göst.
22 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
52 cevap 763 göst.
18 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Esenb23 (307 puan) tarafından soruldu
0 oy
60 cevap 958 göst.
21 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu