0 oy
928 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,547 puan) tarafından
Gorumcem yeni evlendi karı koca çalışıyorlar ama çok iyi kazanmiyorlar biliyoruz bir de uzakta oturuyor kaynim da asgari ücret maaş alıyor. Benim eşim mühendis iyi bir şirkette çalışıyor elhamdülillah babaları yok yıllar önce terketmis borçları da benim eşime bırakmış eşim hem okumuş hem çalışmış hem burs almis hepsini ailesini gecindirmek için kullanmış hala annesinin Bi iki faturası eşimde otomatik ödemede ama ben hiç bunu sorun etmiyorum. Bir yere gidecekleri zaman uçak parası bilmem ne biz bilemiyoruz sen bile bilet al derler eşim de tabi ki kendi alır ona da bir şey demiyorum alsın annesi kardeşi sonuçta diyorum eşimin ailesini severim bit problemimiz yok ama bu olay biraz canımı sıktı.

Geçen hafta kaynanamin dogum günüymüş bu hafta sonu da gorumcem gelecekmiş ikisi birlikte plan yapmışlar 10 bin liraya büyük bir pasta yaptirmislar diğer akrabaları da çağırıp kutlayalım demişler ben de 10 bini duyunca hayatım zaten kaynimin maaşı yuksek değil bölüşun bence dedim eşim de onlar o parayı ödeyemez zaten ben alacağım dedi sen biliyor muydun ki bu kadar pahalı bir pastayı niye yaptırdınız dedim yoo haberim yoktu ama onlar nasıl ödesin dedi 2 hafta önce de benim doğum günümdü ben bir şey istemediğimi eşime söyledim o yine pastaneden normal bir pasta almış kaynanamlarla birlikte minik kutladık yine gayette yeterliydi hepimiz beğendik falan neyse konu pasta falan değil de yani eşime bu durumdan rahatsız olduğumu söylesem mi yoksa söyleyip de problem çıkaran gelin olmiyim sinirimi içimde mi patlatayım. Bu arada sadece pasta 10 bin yanına çerez cips icecek falan alırlar orası da bayağı tutar onu da eşim karsilar kesin 

40 Cevaplar

+4 oy
(2,705 puan) tarafından
Çüşş kusura bakmayın. Ayrıca kim o pastayı yaptırmak istediyse parasınıda o ödesin. Eşiniz ***** mı da her şeyi yapıyor. Siz sustukça devam eder. İnsan ailesine yardım eder ama s*****yerine konmaya gerek yok
(1,547 puan) tarafından
Şimdi eşime ben razı değilim sen ödeme desem beni dinler ama üzülür ben bu durumdan hoşlanmadığımi söyleyeceğim belki ona göre aksiyon alir
(1,881 puan) tarafından
Eşiniz e söyleseniz de 10 bin liralık pastayı yaptıran akıllı nasıl ödeyeceğini akıl edememiş mi yada kaynamaya 10 bin liralık pasta ne alaka yaa gerçekten saçma yani çocuk doğum günü olur anlarım yada Nisan falan olur bana bile mesela ne alaka 10 binlik pasta saçma geldi baya.
-Reklam-
+1 oy
(19,997 puan) tarafından
Ya neylerine güvenip 10 bin liralik pasta aliyolar. 10 bin ya 10 bin. Ceplerinde ödeyecek paraları yok. 10 bine neler yapılır. Üzerine bı 10 bin daha koy otele tatile git. Pes. Kendi ceplerinden çıksa neyse eşinin onayı olmadan alıp eşine odetiyolar. Valla sen de eşin de aşırı sessizsiniz. Benim eşim de ödemez o parayı ben de. Nasıl aldıysanız öyle ödeyin deseymis. Valla ben de sinir oldum burda ha. 
(1,547 puan) tarafından
Geçen çok iyi bir restoranda yemek yedik o kadar para odemedik ailece yemeğe gitsek koymaz o para ama 1 tane pasta için saçma yani
(19,997 puan) tarafından
Saçmalığın alâsi hem de
+1 oy
tarafından
Oha yanı ön bınlık pastada yemeyı versınler
+1 oy
(11,560 puan) tarafından
10 bin benim 1 aylık mutfak masrafım. 
+1 oy
(7,751 puan) tarafından
Durumu yoksa ona göre pasta alsınlar o ne demek 10 bine 100 kişi mi doyurcaklar ben olsam söylerdim yazık günah mecburi bir şey değil sonuçta 
+1 oy
(10,455 puan) tarafından
10 bine ne bu düğün pastası mı? Ayy şaka gibiler ayranlari yok içmeye kalkistiklarinise bak. Annelerini düşünmeleri güzel de 10 bine pasta ne hadi 500 olur bın olur 10 bin ne şaka gibi:D ben olsam rahatsız olduğumu cokda güzel dile getirir gotune güvenen ödesin benden bir kuruş çıkmaz derdim 
+1 oy
(776 puan) tarafından
Pastayı çok merak ettim ben altın mi neymiş o kaç katliymis dansöz faln mi cikcakmis içinden 10 bin liralık pasta vayy be
+1 oy
(2,134 puan) tarafından
O kadar insan var gelünleri kızları kendileri ikramlık  hazırlayamıyorlarmı 10 binne demek ya
+1 oy
(839 puan) tarafından
10 bine pasta nedir kadına bir altın alsanız daha çok mutlu olurdu hem para boşa gitmezdi
+1 oy
tarafından
Herseyi geç günah yani bir pastaya okadar para vermek hemde hepsini eşin ödüyor bence bu yamyamlıktan baska bisey degil ben tepki gösterirdim kesinlikle 
+1 oy
(4,768 puan) tarafından
Büyük müsriflik yaa 10 bini pasta alana kadar gidip erzak falan alıp fakire dağıtıp verip hayır yapsın bir günlük şey için o kadar da israf olmaz yaa
+1 oy
(762 puan) tarafından
10 binlik pasta mı var düğün pastası mi ?
+1 oy
(1,973 puan) tarafından
Valla gö...tüne guvenen 10 binlik pasta yaptırsın . Para yoksa ne demek ya o fiyata pasta. Eşini de enayi bellemişler. olay çıkmadan yakanızı kurtaramazsiniz. Zor durumda olmak, fatura ödemek veya market alışverişi yapar götürursun okey de pasta ne manaaa
+1 oy
(13,351 puan) tarafından
10 bine düğün pastası mı ayol bu. Kazanıyoruz diye de bence saçmamak lazım böyle eşin itiraz etseymiş normal pasta yapılsın deseymiş
+1 oy
(2,330 puan) tarafından
Tepkini göstermen lazım yoksa bu durum her gün bir adım ileriye gider, yarın öbür gün daha çok üzülürsün. Tamam sen zaten gerekli yerler de bişe dememissin ama bu kadarı olmaz. Bu enayi yerine konmak gibi. Sonuçta her b.ku senin eşin ödemek zorunda değil. Her konu da senin eşine guvenmeleri, o öder diye yada o bize odetmez diye bakmaları da hoş değil. Ne diye mesela sen o 10 binlik başka istediğini almayasın. Hadi almayı geçtim insan geçer 2 çeyrek alır kenara koyar. Pasta nedir. Hele hele 10 binlik pasta.
+1 oy
(2,029 puan) tarafından
10 bin pasta parası okuyunca gerisini okumadım şöyle birzey var artık esin evli ona buna 10 bin 20 bin verse siz ilerde çocuk buyunce ne yapar en azından köşede birikimimiz olsun eşinin ailesi esin verdiği için böyle davranıyor eşinle konuş herseylerini zatn yapıyor bir pasta 10 bin verilmez çok istiyorlarsa kendileri alsın versin parasını ama eşim seni dinler mi oda var 
+1 oy
(1,568 puan) tarafından
Valla gitsin kendi alsin 10binlik pasta neymiş yahu ordu mu yiyecek onu nenyani ben kesin lay çıkartırım bu kadar saçma birsey 
0 oy
(6,170 puan) tarafından

yani sizin durum

iyiyse bise olmaz tabi de . sen gayet guzel esini de dahil

edip bolusun demisiin. meger hepsini esine mi yikmislar on binin:) dogru mu anladim. 

(6,170 puan) tarafından
shz gibi dusunuyorm aynen . he bilusulurse bir seferlik hadi bi nebze de sanki kralice elizabeth de degil neticede kaynana:) insan baskasina odetecegi biseyi makul ucrette secer ozellikle istemese bile ayip yani.
esin hepsini odeyecekse de illaki dogerleri de biseyler yapar bence alir eder. durumu yettginca. ev yapimi bisele getirir diger hazirliklari onlar yapar. on binlik pastali kutlamada sus mus olur illaki  organisasyonu onlar yapar. ama esine de bolussunler. yazik gunah
(2,069 puan) tarafından
Aynen öyle pasta yani sonuçta ne farkı olabilir ki. İsraf tamamen. Ayranı yok içmeye tabirinin somutlasmis halı resmen. Durumları yoksa onlar neye güvenip öyle plan yapıyor, nasılsa abimiz hemen atlar dediler herhalde.
(1,547 puan) tarafından
Evet abim zaten bize odetmez dediler diye düşünüyorum daha makul bir şey alsalar yine abisi odetmez ben de bir şey demezdim ama 10 bin ciddi bir para
(1,547 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum zaten abim odetmez diye düşündüler baştan söyleseler eşim de çok pahali derdi sipariş verdikten sonra söylüyorlar ki olmuş bitmiş zaten hayır diyemesin
(2,069 puan) tarafından
Koca kadına öyle büyük doğum günü yapmak da bana biraz abes geldi açıkçası ama hadi orası heves işidir belki diyorum. Emri vaki işi hiç hoş degil
0 oy
(13,310 puan) tarafından
10bine pasta mı? 

tamam doğum günü kutlanır dediğin gibi pasta, cips, içecek vs alınır ama hepsini alsan 10 bin tutmaz. ne bu altın kaplama pasta mı? yani ödeyen biri var diye de bu yapılmaz, eşini enayi yerine koyuyorlar 
(1,547 puan) tarafından
Heh di mi yani. Ben de öyle hissediyorum bir yemeğe gideriz eşim öder bir alışverişe gideriz eşim öder iki kardeşine de annesine de cüzdan cikartirmaz ben de ses çıkarmam ama bu biraz saçma geldi yani bukadari da fazla. Biliyorlar eşim onlara odettirmeyecek takılıyorlar kafalarına gore
(13,310 puan) tarafından
10 bine ben söylenirdim, kim sipariş verdiyse o ödesin. düğün pastası alsan 10 bin tutmaz. onun yerine deseler anneme hediye altın alalım verelim bir yarım altın diye, tamam ama pasta nedir ya.
0 oy
(321 puan) tarafından

10 bin lira pasta ha kıyameti kopartirdim 10 bin lira ne demek bir pasta için inanamıyorum

Ayrıca madem hep beraber kutluyordunuz ortak odeselerdi yani senin durumun iyi diye bütün aileyi beslicek değilsiniz kaldiki bir ihtiyaç bile değil yani.
(1,547 puan) tarafından
Yemin ederim ihtiyac olsa hiç sesimi çıkarmam ki birçok ihtiyaçlarını tadilat tamirat bilmem ne eşim karşılıyor ben de hatta yardım bile ediyorum ama zevk için bu kadar para zoruma gidiyor
(321 puan) tarafından
Anlıyorum eşinle konusmalisin bu durumu ayrıca yardım dediğin de 1 yapılır 2 yapılır sürekli birseylerine yardım ederseniz o yardım olmaktan çıkar bakıcı olursunuz hem karşı taraf alışır buna sürekli ister.
(1,547 puan) tarafından
Alışmışlar zaten bir insan uçak biletini kendi alamaz mi gayet alır ama sen al diye geliyorlar işte eşim de ver kredi kartını demeyecek biliyorlar falan

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,059 göst.
8 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Ocakk (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 566 göst.
0 oy
5 cevap 315 göst.
28 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 379 göst.
3 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu