0 oy
303 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (4,721 puan) tarafından
Yarın pizza yapmak istiyorum bana tamı tamına uyan tarıfınız varsa bir zahmet el atın☺bıde hamuru 10 dk fırına koyup sonra çıkartıp sosu malzemeleri koyup pişiriyolar.. Ben yapmayalı çok oldu unuttm

11 Cevaplar

+1 oy
(1,934 puan) tarafından
Un su tuz maya zeytin yağı  koyuyorum hamuruna yarım saat kadar bekletiyorum o sırada malzemesini doğruyorum. Açıyorum hamuru aynen bi 10 dakika fırında kalıyor ama çatalla çatallıyorum yoksa kabararız öyle sosunu da sürüyorum önce alta kaşar sonra ne varsa üstüne yine kaşar koyuyorum 
(4,721 puan) tarafından
Saol canım
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Yok fırına koymadan yapıyorum ben 

İnce taban 

Tabi hamuru hep kaynana yaptı Ben hiç bilmiyom sjsj
(4,721 puan) tarafından
Hamurda sıkıntı yok ben yaparım zaten ☺saol canım
+1 oy
(1,389 puan) tarafından
Ben hamurunu sütle yoguruyorum cocuklara yumusak olsun diye. Firina da catallayip bes dakika on dakika gibi birsey atiyorum önce. Sonra salcali sos kasar koyuyorum.
(4,721 puan) tarafından
Saoll canım
+1 oy
(2,184 puan) tarafından
Bekle akşam eşim gelsin ondan tarif alicam pizzası mükemmel oluyo 
(4,721 puan) tarafından
Tmm canım bekliyorum
(7,947 puan) tarafından
Bak daha dün yapayım dedim iyi ki yapmamışım. Tarifi bekliyoruz ona göre  :))
(2,184 puan) tarafından
Ahahhaa atmiyom sana sjsjsj

Sarıoglusum özelin kapalı açar mısın
(208 puan) tarafından
Açtım canım hadi at bekliyorum :)
(2,184 puan) tarafından
Attım simdi kapata bilirsin :)
+1 oy
(857 puan) tarafından
Fırından hamur alıp üstüne istediğini köy ince veya kalın açmak sana kalmis :)
(4,721 puan) tarafından
Tşk canım
+1 oy
tarafından
Bayadır bende yapmıyorum yarın öğlene yapacam inşallah ben hiç önceden sürmüyorum hepsini birlikte pişiriyor
(4,721 puan) tarafından
Saol canım
+1 oy
(1,330 puan) tarafından
5 bardak unu kaba alıyorum ortasını çukur yapıp bı paket toz maya yarım yemek kaşığı tuz mayanın aktifleşmesi içinde bı yemek kaşığı seker ekliyorum.4 yeme kaşığı da yağ varsa zeytinyağı tercihen.2 bardak da ılık su yavaş yavaş ekleyip yoğuruyorum.(Unutup sıcak suyla yapmıştım hamur hiç kabarmadı güzel olmadı su mutlaka ılık olsun) Unu az gelirse ekle .Sonra mayalanmaya bırak

Sos içinde göz kararı domates salçası biraz ketçabı suyla açıyorum.Sarımsak rendeleyip kekik ekliyorum biraz da yağ salça tuzsuzsa tuz biraz.

Tepsiyi yağlayıp hamuru tepsiye yayıyorum direkt. bu hamurdab iki tepsi çıkıyor.Normalde çatallayıp fırına atıyolar biraz pişiriyolar.Ben hiç öyle yapmadım.Hamuru yayıp sosunu sürüp domates kırmızı yeşil biber zeytin mısır sucuk serpip fırına atıyorum istediğin malzemeyi koyabilirsin.Çıkmaya yakın kasarını serpiyorum.Yıllardır bu tarifi yapıyorum.
(1,330 puan) tarafından
Rica ederim ♥️
(1,330 puan) tarafından
Bu arada yazmayı unutmuşum suyu direkt unun üzerine değilde o çukur yapıp maya tuz seker konulan yere dökün.Mayayı şekeri falan elinizle eritin sonra unu da yavaş yavaş alıp karıştırıp yoğurun.Diğer türlü pütürlü mayalar oluyo hamurun içinde
(4,721 puan) tarafından
Saol canım hamurun inceliklerini biliyorum sadece sosta bıde önceden hamuru fırına atıp sonra çıkartıp sos malzeme koyanlar oluyo ondan merak ettim direk fırına koysak nasıl olur dıye oda saolasın sen ayrıntı olarak yazmışsın
(3,329 puan) tarafından
Kaydettim ben de :D
(1,330 puan) tarafından
Afiyet olsun :))❤️
+1 oy
(1,453 puan) tarafından
Nefis yemek tariflerinden yapıyorum ben çok güzel oluyor
(4,721 puan) tarafından
Tşk ederim canım
+1 oy
(883 puan) tarafından
Çoğu şeyi yazmışlar zaten, ben altına galeta unu serpiyorum hazır pizza gibi oluyor.  Sosu sürdükten sonra bı 5-10 dakika fırına atabilirsiniz ama atmasanız da olur. Ayrıca ek olarak sosa pizza baharatı eklerseniz o da çok güzel oluyor. Yoksa kekik de olur. Seviyorsanız acı sos da yakışır. 
(4,721 puan) tarafından
Galeta unu tam olarak nasıl koyuyosun canım pizza baharatım yok malesef kekık koyarım
(883 puan) tarafından
Tepsiye yağ yerine galeta unu serpiyorum.  Bayat ekmek de olur galeta şart değil. Çok kalın olmasın ama. Pul biber falan, sevdiğiniz başka baharatlar da olur canım. Afiyet olsun
(4,721 puan) tarafından
Çok saol canım ❤
(883 puan) tarafından
Ne demek ❤️
+1 oy
(3,141 puan) tarafından

Bunu yapıyorum çok beğenerek yiyoruz
(4,721 puan) tarafından
Saol canım baktım bunada ☺
+1 oy
(400 puan) tarafından
Hamuru önceden bende ön pişirme yapıyordum ma hiç gereği yokmuş canım dırek aç catalla sosla üstünü malzemeleri köy at fırına mısss
(4,721 puan) tarafından
Çook saol canım❤
(400 puan) tarafından
Domınos pizzacı da öyle yapmıştı kuzı ondan görünce öyle yaptım oncesımde pısırıyordum ama sanki tandır ekmeğinin üstüne soslayıp yiyormuşum hıbı geliyordu bence pızza ön pişirme olmamalı
(4,721 puan) tarafından
En doğrusu sanırım çünkü bencede gerek yok zaten pişicek  hepsi beraber nefis yemek tariflerinde ön pişirme yapıyo kafam karışmıştı
(400 puan) tarafından
Nefıs yemek tarıflerınkını yapıyordum bende ama yapmamlıymısım
(4,721 puan) tarafından
Saol canım nasip olursa yarın denicem

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 175 göst.
18 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Pasakizz (877 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 278 göst.
0 oy
3 cevap 94 göst.
16 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Hilal.24 (1,171 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 533 göst.
9 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,563 cevap

37,510 kullanıcı

Kategoriler

...