+6 oy
444 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Böyle postlar paylaşmayacaktım ama bir arkadaş kaza namazı nasıl kılınır diye sormuştu, müsait olamadığım için cevaplayamamıştım, şimdi kendisini bulamıyorum. Yorumunu silmiş galiba. Görürse yorum yapar.

6 AYDA 15 SENELİK KAZA NAMAZI NASIL KILINIR?

❗️Örneğin; Sabah namazından sonra kaza namazı kılın. Her vakitte 6 tam günlük sabah kaza namazı kılmaya çalışın. 12 rekat eder. Her vakitten sonra sabah şeklinde. (İsteyen her vakitte kendi kazasını da kılabilir, öğlene öğlen, akşama akşam şeklinde.

(Öğlen için 24 rekat. İkindi için 24 rekat. Akşam için 18 rekat. Yatsı için (vitr dahil) 37 rekat.)
Gün sonunda sabahın toplam kaza namazı sayısı 6×5=30 u bulacaktır. 

Sabah için SADECE 12 GÜN kaza namazlarına bu şekilde devam ettiğimizde, 1 yıllık kazası kılınmış olur.

2 ayda; 5 Senelik
4 ayda; 10 Senelik
6 ayda; 15 Senelik

İnsan yeter ki istesin, ölüm var. Bizim de Allaha borcumuz var. "Çok kazam var, uzun zamandır kılmadim, nasıl bitecek?" diye düşünerek ümitsizliğe girmenize gerek yok.

Kaza namazına nasıl niyet edilir?

Herkes kendi bildiği şekilde niyet edebilir, niyet kalple yapılır.
Örn; "Niyet ettim Allahım senin Rızan için kılamadığım üzerime farz olan en son ki Sabah (Öğle, ikindi, akşam, yatsı veya vitr) namazını kılmaya" gibi edilebilir...

Sabah  namazının kazası 2 rekat farzı kılınır.
Öğlen namazının 4 rekat farzı kılınır.
İkindi namazının 4 rekat farzı kılınır.
Akşam namazının 3 rekat farzı kılınır.
Yatsı namazının 4 rekat farzı kılınır.
Vitir namazı 3 rekat kılınır.

Not: Kaç Senelik kazanız varsa ona göre vakitleri ayarlayabilirsiniz.

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Peki sadece namazların farzı kılınsa kabul olur mu?

Başkası için soruyorum hocam

tarafından
Olur. Ancak sünnetin terki mahşerde şefaat hakkını kaybetme tehlikesi doğurur. Özellikle müekked olan sabah ve öğle namazının sünnetlerinin terki asla tavsiye edilmemiştir.

Talha İbnu Ubeydillah (ra) rivayetle; "Hz. Peygamber (sav)'e Necid ahâlisinden bir adam geldi. Saçları karışıktı. Kulağımıza sesinin mırıltısı geliyordu ancak ne dediğini anlayamıyorduk. Hz. Peygamber (sav)'e iyice yaklaşınca gördük ki, İslâm'dan soruyormuş.

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gece ve gündüzde beş vakit namaz" demişti ki adam tekrar sordu: "Bu beş dışında bir borcum var mı?"

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır ancak istersen nâfile kılarsın. Ramazan orucu da var." deyince adam: "Bunun dışında oruç var mı?" diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır! Ancak dilersen nâfile tutarsın." dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona zekâtı hatırlattı. Adam: "Zekât dışında borcum var mı?" dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır, ama nâfile verirsen o başka!" dedi.
Adam geri döndü ve gider ayak: "Bunlara ilâve yapmayacağım gibi noksan da tutmayacağım." dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) da: "Sözünde durursa kurtuluşa ermiştir." buyurdu. Veya "Sözünde durursa cennetliktir." buyurdu.

Ebu Dâvud'da "Kasem olsun kurtuluşa erer, yeter ki sözünde dursun." şeklinde te'kidli olarak gelmiştir. [Buhârî, İman 34; Müslim, İman 8, (11); Nesâî, Sıyâm, 1, (4, 120); Ebu Dâvud, Salât 1, (391); Muvatta, Kasru's-Salât fi's-Sefer 94, (1, 175)]
tarafından
Çok teşekkür ederim hocam
-Reklam-
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Peki kaza namazı kilacagimiz zamn misal ben bugün sabah namazını kılarken sadece sabah namazının farzını kılıp doger kaza namazlarını kilsam olur mu yoksa sunnetlerini de mi kılmak zorundayım bugunun

Soru soran ben değilim
tarafından
Şafilerde öncelik kaza namazınındır, hatta kazalar bitmeden sünneti kılmazlar. Sünnet kılmak yerine bir daha kaza kılarlar.

Hanefilerdeyse sünnet de kılınır, kaza da. Sünnet kazadan önce gelir. Kazası olan bir kimse hem kaza hem sünnetleri kılmakta zorlanacaksa önce kazalarını bitirir, sonra sünneti kılar. Ancak bu fetva değildir, kişi yine de mümkün mertebe (hanefiyse) sünnetleri de kılmaya gayret göstermelidir.
0 oy
tarafından
Hocamisiniz bilginiz için çok teşekkür ederim canım ❤️ çocukların cok küçük keşke kilabilsem.vakitlerimin ardından peki hir soru sorsam kadinkarin rgl günlerinde namaz kılınıp.oruc tutulmaz ya oruç borç oluyor ramazanda 

Normal günde değil ama 

Bunu biliyorum peki namaz normal günde regl oldum kaza edecekmiyim kaç gün kilmadim isen 
tarafından
Hayır, ramazan orucu kaza edilir ama namaz kaza edilmez.

"Âdetin devam ettiği sürece namazı bırak, sonra boy abdesti al ve namaz kıl." (Buhâri, Hayz, 19, 24, Vüdû, 63; Müslim, Hayz, 62; Ebû Davûd Tâhâret, 109)

Hz. Âişe (ra) şöyle demiştir: "Biz Rasûlullah (asm) devrinde âdet görüyorduk. Namazı kaza etmekle emrolunmadığımız halde, tutamadığımız orucu kaza etmekle emrolunuyorduk." (Buhârî, Hayz, 20; Ebfı Dâvud Tahâre,104; Tirmizî, Savm, 67; Nesaî, Hayz,17; Siyâm, 64).
tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
0 oy
(268 puan) tarafından
Bilerek ve isteyerek kılınmayan namazın kazaları kılınmaz diye biliyorum 
tarafından
Aksine, bilerek veya bilmeyerek büluğ çağına erdikten bu yana kılınmayan her namaz kazaya kalmıştır, borçtur. Kılınması gerekir.
(1,864 puan) tarafından
Flamingo öyle olsa herkes şu dakika namazı bırakır.
Neden çünkü isteyerek bıraktı kazaya gerek kalmaz diye .

Mantık dışı yani
0 oy
(1,864 puan) tarafından
Canım ben şafi idim hanefi oldum .

Ama kayınpederim diyor ki öyle bir şey olmaz . İyi değil..

İmamı şafi der ki sonra benden memnun değil miydi diye?

Asla öyle düşünmedim.  Namazlarda dualarımız çok farklıydı. Ben küçüklüğümden beri Hanefi mezhebine ait kurslarda camilerde okudum. O sebeple dualarını namazlarını ezberledim..

Şu saatten sonra Şafi mezhebininkilerii ezberleyemem. Kolayıma o gelşyordu geçtim. Zaten yıllardır öyle yapıyordum .bunun günahı var mıdır .

Sorudan farksız yazdım ama burdan görürsün inşalah canım 
tarafından
4 büyük halife gibi, hz Ebu Bekir (ra) nasılsın hz Ömer (ra) dan evlaysa, alimler Hanefi mezhebi de Şafii mezhebine göre öyle evladır buyurmuştur. Ki zaten imamı ebu hanife, imamı şafiinin ictihadda ilimde dedesidir. (İmam şafiinin Üvey babası imamı Muhammed, imamı azamın talebesidir ve ondan çok faydalanmıştır.)

Şafilikten hanefiliğe geçilir ama aksi türlü çok tavsiye edilmemiştir.

Herkes kendi mezhebinin kurallarına uymak zorundadır. Şafi bir kimse hanefi kurallara uyanmaz. Bunu, evde karısı varken nefsini dışarıdaki kadınlarla doyuran adama benzetirler.
(2,193 puan) tarafından
Ben süreleri ezberlemem lazım yeniden eşimde safi o yuzden abdest konusu sıkıntı değil:/
(1,864 puan) tarafından
Yani Hanefi olmam da bir sakınca yok..
Bu şekilde devam edebilirim
Yanlış mıyım ?
tarafından
Hanefiyseniz Hanefi devam edeceksiniz.
(1,864 puan) tarafından
Tamam canım Allah razı olsun sağolasın
0 oy
(2,193 puan) tarafından
Anlamadım yaa şimdi mesela öğlen namazı 10 rekat arkasından 4 rekat kaza kılıyoruz peki nasıl 24 rekat oluyor 
(2,193 puan) tarafından
Ben genelde oglenin arkasına öğlen ikindinin arkasına ikindi kazası yaparım hangisi daha mantıklı ki
tarafından
6 günün kazası toplam 24 eder.
4×6=24 (her vaktin arkasından 6 günlük kaza kılınırsa 12 günde 1 yıl eder)
(218 puan) tarafından
Sizinki daha mantıklı çünkü olmasi gereken öyle. Diğer türlü karışıklık olur
(2,193 puan) tarafından
Anladım hocam teşekkürler:)

Tesekkur ederim humeyra sanada :)
tarafından
Evet bu hesap sabah namazı ilk baz alınarak yapıldı, sonrası parantezle açıklandı. Hesabın sahibini bulamadığım için bu postu açtım, o gördüğünde sorusuna cevap alsın diye.
0 oy
(218 puan) tarafından
Hocam hesaplamada yanlışlık var. Her vakit namazının arkasına 6 kaza kılarsa 1 ayda 30x 6 = 180 günlük kaza kılmış olur. 2 ayda bir senenin kazası biter (180+180=360) düz hesapla. Ama sen şöyle hesapladin sanırım. Her vaktin arkasına sabahın kazasını kiliyorsun. Örneğin sabah arkasına 6 sabah kazası, öğlenin arkasına 6 sabah kazası, ikindinin arkasına 6 sabah kazası... Eğer böyle olursa bir günde 6x5=30 günlük  sabah namazinin kazası olur. Böylece 12x30=360 günlük sabah namazı kazası biter. Ama öğle, ikindi akşam, yatsı kazaları kalır. 
tarafından
Evet ben 2.şekilde hesaplamıştım. Siz kendi kazanıza göre hesabınızı yapabilirsiniz. Bu hesap, bana soran arkadaşa göre yapıldı.
0 oy
(643 puan) tarafından

Merhaba nevsime ağır geliyor namaz ama çok istiyorum kafamı zor kaldiriyorum hareketli bir bebeğim var bide kıldım mi dörtlük dörtlük kılmak istiyorum ama belirli sureleri biliyorum yinede kabul olurmu banada bişey söyleyin lütfen hadis paylaşın :( psikolojik sikintilarimda var 

tarafından
Halinizi teferruatlı bilmiyorum, tam olarak size zor gelen şey nedir? Sorun ibadet edememek mi, vesvese mi, inanç mı? Vs vs. Öncelikle hastalığı teşhis etmek gerekiyor.

Bilmek lazım ki namaz kılmayanın ameli kabul olmaz. “Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hüsrana uğrar (hiçbir ameli kabul edilmez).” (bk. Nesaî, Salat, 9, h.no: 322)

"Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."(Ankebût, 29/45)

"Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.” (Ebu Davud, Edeb, 19, Tirmizi, Zühd, 45)

"Kiminin imanı ancak zenginlikle salah bulur. Eğer o fakir olsaydı, küfre girerdi. Kimi de, ancak fakirlikle salah bulur, [doğru, iyi yolda olur], eğer zengin olsaydı, küfre düşerdi. Kiminin imanı da, ancak sıhhatte olması ile tamam olur. Eğer hastalansa, küfre girerdi. Kiminin imanı hastalıkla olgunlaşır. Eğer sıhhatte olsaydı küfre sürüklenirdi." [Hatib]

Şu bilgilere bakarak anlayabiliriz ki namaz için öncelikle gafletten uzaklaşmak, gafletten uzaklaşmak için de gafil insanlardan kaçınmak gerekir.
Kalpten kalbe yol vardır.
Ayrıca şükürsüzlük de eksiltir.
Namaz kılmanıza engel olan şeyi bulalım ilk önce, etrafınızdaki insanlara bir bakın.

Allahü teala boşuna "Ey iman edenler! Allah'dan korkun ve salihlerle beraber olun." (Tevbe, 119) buyurmamıştır.
Sonra da o kimselerin size etkilerine bakın, kalplerinden size neler akıyor? TV, telefon gibi şeyler de buna dahildir. Bir gece 1000 rekat namaz kılmaktansa, Her gece 2 rekat da olsa az ama öz ibadet etmek her zaman daha makbule geçmiştir. Öncelikle namaza başlayın, en acilinden hem de. Siz namaz kılmazsanız, bir bakmışsınız sizin namazınız kılınıyor. Ölüm var ve asla vakitli değil.

İlk sorgu namaz oldığu için Allah bize "seni dünyada huzuruma getirmeyen şey nedir? Hadi gelsin de kurtarsın seni." Dediğinde ne cevap vereceğiz? Kolay olsaydı güzel olmazdı, en güzeli olduğu için de haliyle en zor ibadet namaz. Kader, gayrete aşıktır demişler. Siz halis bir niyetle başlamaya murad edin, bakın bakalım kılmanız için kolaylıklar nasıl önünüze seriliyor.

"İman edenler Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler ise şeytan yolunda savaşırlar. Öyle ise ey müminler haydi, şeytanın taraftarlarıyla muharebe edin. Şeytanın hilesi, cidden zayıftır." (Nisa, 4/76)

Bu ayeti kerime var ya bu ayeti kerime, insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor. Şeytanın kendi adamıyla uğraştığı nerede görülmüş? Ayette diyor ya "iman edenler Allah yolunda savaşırlar." Bu Cihad olarak da algılanabilir ama esas büyük Cihad, şeytan ve nefisle olan savaştır.

"ŞEYTANIN HİLESİ, CİDDEN ZAYIFTIR." Üfüfüf, şimdi biz şeytanın kalbimize yaptığı zayıf fısıltılardan daha mı zayıfız yani? Bizim imanımızın kalorisi mi düşük? Gramajı mı eksik? HAYIR. Bilakis efendimizin (sav) bir hadisinde "Vesvese imanın kuvvetindendir" diye geçer. Çünkü boş eve hırsız girmez derler.

Allahü Ekber dediğimiz, namaza başladığımız yerde o şeytanı kovamadığımız an yazıklar olsun bize. Çok güçlü bir savunmamız varken zayıf bir saldırıya kurban gitmemeliyiz.
 Hayır, vesvese insanın iradesini etkilemez. Ben gelir gider size çay çay derim, 2 dk sonra canınız çekti sanar gider çay koyarsınız. Vesvese de budur.
İrade sizindir ama ben aklınıza hatırlatma amaçlı söyleye söyleye komut vermiş gibi oldum. Ancak İRADE SİZİN. Dilerseniz tak diye kesersiniz, yapmıyorum dersiniz. Şeytan da öyle bakakalır.

Hazreti Ömer'i (ra) sokağın ucunda gördüğü için kaçan bir şeytandan bahsediyoruz. Tamam biz bir Ömer değiliz (ra) ama şeytan aynı korkak şeytan. Banyo yapılan yere afedersin işemek vesvese ve unutkanlık yapar. Bu tür durumlara da dikkat etmek lazım.
(643 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inançsız olduğumu düşünmüyorum çünkü Allah sürekli dilim de ve aklımda kızım sana emanet seninde bana emanetin onu koru yedimlerimize şükür etmek her şeyde Allah'ı hatırlıyorum ama abdest almak namaz kılmak bana ağır geliyor bilmiyorum yada sürdürmeye eğim devamını getiremicem diye korkuyorum
tarafından
Gafletten kaçınmak gerekiyor işte. Gaflet nedir araştırın.
(643 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah razı olsun
0 oy
(693 puan) tarafından
Selamün aleyküm hocam. Bende sbaah namazı kilmiyorum hep usengeclik yapıyorum çocuğum gece pek uyumaz bazen uyuduğu zaman da direkt bende uyuyorum aklıma geliyor namaz kilayim diyorum sonra yatıyorum. Nasıl bundan kurtulurum sabah namazı kılmak istiyorum. Bide kazalarim var bunları da kilmiyorum sadece farzları kılıyorum. Rabb'im çok merhametlidir elbette ki elhamdülillah. Ve sürekli diyorum kilmasam da kazalarim Rabb'im belkide beni affeder öyle düşünüyorum. 
tarafından
İçinizden gelmesi gerekiyor. Burada okuduğum bir söz, siz namaz kılmazsanız bir bakmışsınız sizin namazınızı kılarlar. Bir üstteki posta yanıt verdim, orayı okuyabilirsiniz. İnsan, isterse her şeyi yapar.
(693 puan) tarafından
Allah razı olsun.
Peki bişey daha sormak istiyorum ben kendimi bildim bileli içimde bana karşı düşman varmis gibi hissediyorum yani herşeyin kötüsünü söylüyor özellikle dinle ilgili. Çok korkuyorum ağlıyorum niye böyle oluyorum djye. Tam aciklayamiyorum o kadar korkuyorum günah olmasından. Sanki biri var içimde ve beni kötü şeye cekiyor. Haşa haşa sanki dinden vuruyor hemen tövbe tövbe diyorum Allah'ım ben demiyorum benim içimi bilirsin diyorum acaba bu günah mı ben mi yapıyorum bunu yoksa vesvese midir kimseye diyemiyorum korkuyorum .
tarafından
Kişinin aklından geçirdiği kötülüğe günah yoktur, aksine yapmadığı için sevap vardır. Buna şeytanın vesvesesi ve nefis denir. Herkeste böyledir, kiminde daha yoğundur. İnsan kalbini vesveseden temizlemek istiyorsa bolca zikretmeli. Çünkü: "Kalpler ancak Allahı zikretmekle mutmain olur." (Ra'd, 28)
0 oy
(1,983 puan) tarafından
Benim eşim bir namazı kaçırdığı zaman onun kazasını kılmıyor, kaza namazı denen şey öyle değil diyor. Ben kilamadiysam da onu kaza ediyorum gün içinde..bana yaptığın yanlış diyor ama ben de yanlış veya doğru yapayım en azından eksik olmasın diyorum. Bu konunun doğrusu nedir acaba? 
tarafından
Kaza namazı denilen şey kişinin büluğ çağından itibaren bilerek veya bilmeyerek kaçırdığı namazları kılmasıdır. Ramazan orucunda kadın adet olduğu süreyi ramazandan sonra nasıl kaza ediyorsa bu da böyledir.
Eşiniz için kaza namazı neymiş merak ettim acaba başıma bir şey gelmesin diye kılınan 2 rekat namazı mı kastediyor kaza derken?
(1,983 puan) tarafından
Keyfe göre bilerek kılmayip sonra toplu kılmak diye bir şey yok diyor. Kaçırdığı namazlar bitti gitti sonra yapılacak şey yok ona göre. Mesela yurtdışına bir gün namaz kılacak yer bulamayıp akşamına toplu kaza etmiştim gün içindekileri, öyle şey mi olur toplu hepsi bir arada çıksın diyor. Keyiften değil tabii ki arada kilamadigimi ben akşamına kesin kaza ederim ama eşim bunun olmayacağını söylüyor.
tarafından
Kocan hangi mezhebin imamıymış fetva veriyor? Kanıt sunsun, desin ki şurada şöyle geçiyor. Müctehid mi kendisi? Kaza namazı nedir kimseden öğrenmeden mi böyle konuşuyor yoksa yine bilmeyen birinin sözüyle mi hareket ediyor?
(1,983 puan) tarafından
Eşim ve ailesi her konuda çok bilmiş insanlar maalesef. Sürekli de bana sen yanlış biliyorsun der. Annem hoca benim, çocukluğumdan beri bildiğim uyguladığım şey ama öyle emin konuşuyor ki insanı kendinden şüphe ettiriyor.
tarafından
Kanıtla de. Sunsun, sunamazsa sussun. Senden kanıt isterse de senin kanıttan bol bir şeyin yok.
İnsanlar din hususunda yanlışlarını ispatlayamadıkları zaman takır takır yüzüne sayın bunları ki hadlerini bilsinler. Bana delil gösteremediğin bilgiyle gelme de. Cahil görünüyorsun de. Azıcık araştırmak ister belki, araştırdıkça da öğrenir hakikati.
0 oy
(1,970 puan) tarafından
Ben kaza namazını bir yıl boyunca her gün kılarsan bir yılın kazasini bitirilmiş oluyor diye biliyordum 2 ay da kılıp 5 yıllık kazanın bittigini bilmiyordum yanlış biliyormuşum
tarafından
Her namazın sonrasında 1 kaza kılınırsa 1 senede 1 senelik kaza biter. Hesabı böyle yapabilirsiniz. Ancak her namazın sonrasında 6 tane sabah kazası kılsanız 12 günde 1 sene biter. Sonra kaç senelik kazanız varsa 12 12 12 diye hesap edersiniz, bitince öğlene, ikindiye vs geçersiniz.
(3,191 puan) tarafından
Yanlış değil tabi ama öyle her gün daha az kılıp bir yıla yayılmış oluyor. İki şekilde de kılınabilir. Bu hızlı olduğu için daha çok teşvik edebilir tabi iyi niyetlenmek lazım kolay değil
(1,970 puan) tarafından
Şimdi daha iyi anladım teşekkür ederim Allah razı olsun ❣️
0 oy
(1,970 puan) tarafından
İkinci sorum da Eşimin dayısı var bizim dini nikahimkz hanfi mezhebine göre kiyildi vede bende Hanifi mezhebine göre gidiyordum şafiye göre değil hanifiye tam geçtim eşimin dayısı bir ara nikah mezhep konusu olunca bizim ümmet şafiden geliyor hanfi mezhebine göre nikah kiyilmaz günahtır sende safiye geç öyle birşey yok Hanifi diye acaba günah mı nikah tekrar mi kıymak gerek mi
tarafından
Nikah konusunda bu kadar teferruatlı bir bilgim yok malesef, fetva hattına sorabilirsiniz.
0212 588 15 88
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Ben çok vesveseye kapılıyorum lavaboda idrar sıçradı mı acaba diye düşünüyorum, namazda bazen kaçıncı rekatta olduğumu unutup baştan başlıyorum abdestte de oluyo bazeb bunlar beni çok zorluyor nasıl kurtulcm özellikle stresli dönemlerimde çok daha artıyo vesvese.
tarafından
"İman edenler Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler ise şeytan yolunda savaşırlar. Öyle ise ey müminler haydi, şeytanın taraftarlarıyla muharebe edin. Şeytanın hilesi, cidden zayıftır." (Nisa, 4/76)

Bu ayeti kerime var ya bu ayeti kerime, insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor. Şeytanın kendi adamıyla uğraştığı nerede görülmüş? Ayette diyor ya "iman edenler Allah yolunda savaşırlar." Bu Cihad olarak da algılanabilir ama esas büyük Cihad, şeytan ve nefisle olan savaştır.

"ŞEYTANIN HİLESİ, CİDDEN ZAYIFTIR." Üfüfüf, şimdi biz şeytanın kalbimize yaptığı zayıf fısıltılardan daha mı zayıfız yani? Bizim imanımızın kalorisi mi düşük? Gramajı mı eksik? HAYIR. Bilakis efendimizin (sav) bir hadisinde "Vesvese imanın kuvvetindendir" diye geçer. Çünkü boş eve hırsız girmez derler.

Allahü Ekber dediğimiz, namaza başladığımız yerde o şeytanı kovamadığımız an yazıklar olsun bize. Çok güçlü bir savunmamız varken zayıf bir saldırıya kurban gitmemeliyiz.
 Hayır, vesvese insanın iradesini etkilemez. Ben gelir gider size çay çay derim, 2 dk sonra canınız çekti sanar gider çay koyarsınız. Vesvese de budur.
İrade sizindir ama ben aklınıza hatırlatma amaçlı söyleye söyleye komut vermiş gibi oldum. Ancak İRADE SİZİN. Dilerseniz tak diye kesersiniz, yapmıyorum dersiniz. Şeytan da öyle bakakalır.

Hazreti Ömer'i (ra) sokağın ucunda gördüğü için kaçan bir şeytandan bahsediyoruz. Tamam biz bir Ömer değiliz (ra) ama şeytan aynı korkak şeytan. Banyo yapılan yere afedersin işemek vesvese ve unutkanlık yapar. Bu tür durumlara da dikkat etmek lazım.
(1,330 puan) tarafından
Okurken ürperdim, gözlerim doldu teşekkür ederim ♥️ Hamile olduğumdan beri sıcak suyun da etkisiyle duşta bazen idrarımı tutmakta zorlanıyorum normalde dikkat ederim.Normalde gaitaya bile bakmam unutkanlık olmaması için yine de şeytan uğraşıyo evet

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 183 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Havva1616 (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 137 göst.
8 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Sena Ensar (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 184 göst.
14 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,340 puan) tarafından soruldu
+3 oy
5 cevap 293 göst.