0 oy
466 göst.
Diğer kategorisinde (1,680 puan) tarafından
Kızlar olayı olduğu gibi anlatacam belki hata bende belki siz benim görmediyimi görürürsünüz. Şimdi az önce bebeklerim 20 aylik ve 8 aylik. İkside altı kirli küçük olan hem aç hem uyuyuacak önce onun altını değiştirdim, bu arada eşim işe gidince  odamın kapısını  kilitliyorum ben. Altını değiştirdim küçük olanın beşiğine koydum, ağlıyo , diğerininde hem altı temizlenmeli hem ilacını içmiyo zorla veriyorum, sanki etini kesiyolar gibi bağırıyo, ilacı verdim altını açdım o sırada kv. Kapıyı kırıyo bağırıyo sen dövüyosun çocukları bu nebiçim çocuk bakma açsana şu kapıyı deli gibi bağırıyo çocuk bakamiyosun falan zaten 2 cocugunda çığlığı kaırşmış  birbine hem onun stresi hem kayinvakidemin lafları bagırması kapiyi kırarcasına dövmesi hemde çocugun altını açtım bırakmiyorumda kapiyi açmak için en son dayanamadım stresten bağırdım onaki, ne bagırıyon ne kırıyon kapiyi açamiyorum çocugun altını değiştiriyorum ilacını veriyorum diğeride hem uykusuz hem aç, oda bas bas bagiriyor sen oglum evden cikınca deli gibi aglatiyorsun cocukları gelsin söyliycem sen tepemize çıktın falan dövyosun bende bagirdim dövüyorsam şimdi gostercem bakalım neresine vurudm neresinde iz var kzıarklık var defol git be dedim, izin vermiyosun çocuguma  annelik ebeveynlik yapmayi öğrenmeme .  cocugun kakaısda elime falan bulaşmıştı iyice sinirlenmistim çekdi gitti mutfaga söyleniyordu kendi kendine. Resmen ebeveynlik yapmama engel oluyor insan anasının karnından başarılı ebevyn olarakmı  doğuyor ya arkadaslar

20 Cevaplar

+8 oy
(540 puan) tarafından
kapıyı kilitlemekteki amaç ne? eşin gidince kayınvaliden ne yapacak ki sana? bide çocuğu o kadar ağlatmak bana da doğru gelmedi. ikisinin aynı ihtiyacı varsa birini verirsin babannesi ihtiyacını görür geri verir. hani babanne alıp kaçacak değildir herhalde çocuğu. ben olsam ağlamasına dayanamazdım. ki öyle de yapıyorum hani. benim de ikiz. evde 2 yetişkin varsa kim olursa olsun her zaman veririm birini. bebeği ağlatmaktansa babannesinin bakması bence çok daha hayırlı olur.

kadının deli gibi davranması evet normal değil ama onu o kıvama getiren de bence sen olmuşsun. çocuğu vermemek için o kadar ağlatmışsın
(1,680 puan) tarafından
Ev bakıyoruz bizde sıkıldık bu durumdan
tarafından
Sana ne senden izin mi alicam
(555 puan) tarafından
Al nolcak kız sjsj
(4,118 puan) tarafından
Çıplak mıydın :) biri artik iki yasina gelmis onun yaninda mi
(4,676 puan) tarafından
Kapıyı kilitlemek sana kalmış bana göre ama çıplak durmak da cok saçma değik mı :Dddd
-Reklam-
+2 oy
(768 puan) tarafından
Kilitli kapının ardında torunlarım eti koparılıyor gibi ağlasa ben de kaynananın tepkisini verirdim sanırım. Çıplaktım demişsin, çocukların altını değiştirmeden önce üstüne 2 parça kıyafet giymek kaç saniyeni alabilir? Madem ikisi aynı anda ağlıyor, biriyle ilgilenirken diğerini babaannesinin verip hem sen strese girmeden işimi hallederdin hem de çocuklar avaz avaz ağlamazdı. 
+1 oy
tarafından
He dövüyorum çocukları gel senide döveyim biraz deseydin aşkım. Rabbim sabır versin sizinle mi yaşıyor kaynanan. 
(1,680 puan) tarafından
Evvettt. Daha ev almadık ev bakiyoruz ya tez zamanda çıkmayı Rabbim nasip etsin en kısa zamanda . Amin.  Ben bu olayı eşime anlatmalımıyım ?
tarafından
Anlat bence kaynanan üstüne ekler. Benim eşim olsa anlatmam ona inanır senin Eşin sana mı ona mı inanır
0 oy
(3,462 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Saygısızlık gördüm kayinvalidende sana karşı ..kayinvaliden sakin bir sekilde cocuklar neden bagiriyor aliyor kizim diye bilirdi ..
(3,462 puan) tarafından
Aaa kayinvalide kaynana hani kapiyi doven var ya o saygisizlik yapmiş diyom..kiz defne bu gün sinirlimisin baya sjsjsj
(1,680 puan) tarafından
İşte sakin bi sekilde yapmadı.
(3,462 puan) tarafından
Malesef canim tatli dil her seyin ilacidir derler ya..
(1,680 puan) tarafından
Ben bu olayı eşime anlatmalımıyım ?. Benim mantıgıma göre eşler birbinin akrabası olsun annesi ailesi olsun  yanlışlaırnı anlatmamalı. Ama kayin vakidem eksin ustune ekleyü ekleye anlatacak.
tarafından
Sinirli değilim de yanlış yazmışsın suç senin. Kaynana suçlu saygısız dememissin ki
0 oy
(10,906 puan) tarafından
Allah sabır versin. zor böyle birlikte yaşamak. benim kızın saçını topluyorum uzaktan duyan çocuğu boğazladığımı zanneder öyle ağlıyor. 
0 oy
(685 puan) tarafından
Yazıyı okumadım başlığa göre cevap vermek istiyorum bu konunun çözümü yok ya karismiycak ya uzak olacaksiniz 
0 oy
(929 puan) tarafından
Kaynana'nın terbiyesizliği ya madem sizle yaşıyor o kadar ay geçmiş cocuklarn huyunu blmyrmu da sana öyle yapıyor eşine anlat bilsin bence saklama sakın belki kendisi senden  önce anlatır yalan yanlış sen kötü olma eşinle en azindan yaa ne insanlar varya tövbe Allah'ım inşallah kurtulursun ondan biran önce annelik böyle böyle öğrenilir dahada kucuklermis yani
(1,680 puan) tarafından
Aynen işte ben aslında eşime anlatmak istemiyorum benim görüşüm şu çekiçdeki eşler birbinjn ailesiyle yaşadğı sorunlarl birbirine anlatmamlı ne kadar olmasada işte birbimizden kırıla biliriz ama anltmam gerekecek
(929 puan) tarafından
İyi  niyetlisin canm ama bunlar haketmiyor gerçekten en azndan bilsin eşin yanında olacak olan kişi o sadece
0 oy
(7,425 puan) tarafından
Canım bence kendine bunu yapma yıpranırsın. Bırak birini kayınvaliden yapsın birini sen yap. İkisi de bebek zaten. Verseydin birini altını değiştirseydi yedirseydi. Diğerini de sen yapsaydın. Kapıyı kilitlemek hoş değil. Kayınvalidenin yaptıgida hiç hoş değil niye çocuğunu dovesin yani bu ne saygısızlık. Eşine anlat durumu. 
(1,680 puan) tarafından
Canım cocukların ijsinide sırayla yapardım iksjnede hazırlarım hep birlikde odadan çıkarız. Busefer karıştılar iksinin ihtiyaci ayni zamana denk gekdi
0 oy
(388 puan) tarafından
Valla suçlusuniz k.bkmayinda sene olmuş 2024 bu devirde kaynanayla yaşamak mı kaldı cumartesi günü akşam 7de gittim bir gece kaldım kendince iyi ama asla dillerini çekecek sabrım yok.

Çocuklara  laf edince bir şeyi ben yaptığım halde beğenmeyp istediği şekilde yaptırmasına da deliriyorm ben yeri geliyor çocuklarımdan bunalıp uyusalarda bir TV çay kahve içeyim diye bekliyorum vallahi dün gece evime geldim Allah'ım sana şükürler olsun diyorum ya akıl işi degl.

Kocamı ise gönderdim oğlum okula gitti kızımi uyutup uzandım salona adet oldum yatırıyorum evdede bir ton iş var yapılacak umrumda mı değil.

Bir sürede aramam sormam gitmem dünya varmış diyorum kaldı kiii kocam işe gidecekte arkasından kapıyı kitliycm rahat edeyim diye eee kitledin ne oldu dilini engelleyebildn mi??? Hayır

Birde iki çocukla bir odaya  sigmissin ya hem size eziyet hem çocuklara k.bakmayin ama eşleriniz gözü kesmiyorsa neden evlenip sizi bu hayata mahkum ediyor 2 çocuk yapmayı biliyorsa bir zahmet fazla çalışıp beni rahat yaşatsın derim azla fedakarlık vefasızlık getirir.  Hem evlenmek istemeyip hemde aynı çatı altına iki yuva oldurmaya hakkı yok gerçi siz bunu kabul edince maalesef şikayet edincede maalesef bizde bunu söylemek zorunda kalıyoruz 
(1,680 puan) tarafından
Haklısın tabi, en basta birlidke yasamyi kabul etmekdi en buyuk hata
(1,680 puan) tarafından
İmde gerşeyin kendinden duzelmesini bekluyordu ama şimdi goruyor oda olmuyo böyle uygun fiyata ev bulamiyoruz ev alacagiz
0 oy
(1,756 puan) tarafından
Olaylar buraya gelene kadar ikiz bebeklerin varmış madem kayınvaliden çok biliyor vereydin birini eline eşin gelince eşine anlat durumu. Susarsan daha çok üzerine gelir. 
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Odanın kapısını niye kitliyorsun ki büyüğü kaynanaya emanet et küçüğün ihtiyaçlarını görene kadar sonra büyüğü al bakımlarını yap. Aranızdaki sorun çocuk bakımı değil genel bı anlaşmazlık var belli ki. Yoksa hani aynı evin içinde iki kadın iki çocuğu idare edemiyorsa sorun çocuk bakımı değildir bence
0 oy
(932 puan) tarafından
Yüzyüze bakıp aynı evde yaşadığın insanla bu kadar ağız dalaşına girmek doğru değil bence .eşin anne babasına guvenmeyip kapıyı kilitletiyorsa bir zahmet daha ayrı eve çıkamadan arka arkaya çocuk yapıp sizi bir odaya tikmayacakti. Neyin rahatligi bu .kayınvalidenin evinin üzerinde 4 kişi kalan sizsiniz ve siz onların kurallarına uyacaksiniz .nasıl kaynana kayinpeder senin evinde kalsa onların sana uymasını istiyorsan şimdide işgalci olan sizsiniz onların hanesinde kusura bakmayın .ben bu olaya kıziyorum.ayri ev acamayacak kimse evlenmesin evlenirse de böyle dertler sıkıntılar bitmez .paranız yoksa sende calissaydin da ayrı eve çıkıp keyfine baktıktan sonra arka arkaya çocuk yaparsın .durumunuz nereden tutsan elde kalıyor kaynanan da saygısız ama sen de onu iyice kıvama getirmişsin .ne olacak çocuğun birini versen eline oda baksa .ebeveynlik öğrenmek tek başına çocukları ağlata aglata bakmak değildir.yeri gelir yardım alırsın .işi cirkeflige vurup olay çıkarmak degil marifet akşam aynı sofraya oturacaksan o kadınla paşa paşa gecineceksin öteki türlüsü gurursuzluk bana göre 
0 oy
(1,914 puan) tarafından
Sabah sadece burnunu temizlemek istedim sanki işkence eder gibi ağlıyor. Bez açtırmıyor. Televizyon diye kumandayı elime veriyor böyle bir ağlama yok ama sanki döver gibi. Normal yani kimse karışamaz belki çocuğunun altını aldırmak istemiyor olabilirsin 13 aylık babasının yanında sadece değiştirdim. Ben izin vermiyorum başka birinin ilgilenmesine. Kapıyı neden kitledin onu pek anlamadım ama vardır bir bildiğin
0 oy
tarafından
Bence kaynananın psikolojik sorunları var. Kafasından uyduruyor hastalık yani iftirayı filan geçmiş. Çocuğa eziyet ettiğini kendine bile inandirmis. Hastalıktır bu. Zaten öyle bı kadına çocuğunu verme. Ağlasin iki dk sonra işlerini halledince susar Kapıyı kilitlemekte haklısın. Aslında bunun biri ikisi yok çocuk ağlamak isterse her şekilde ağlar. Bı tane de olsa sen onun işini halledene kadar aglayacakti zaten :) 

Kendin başa çıkmak istiyorsun belli ki zamanında çok mudahele olmuş belki sınırların aşılmış belki analigina laf edilmiş belki de ebeveyn olmana izin verilmemiş. Ki sen kapıyı kilitleyecek kadar mesafe koymak istiyorsun. Haklısın da bacım. İnşallah eşin destekcin olur seni anlar hak verir
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Tek çocuğa bakmak zorken 2 küçük çocuğa bakmak cidden çok zor. Canım evde babaanne var aranızdaki iliskiyi bilmiyorum ama biraz destek almak sana da bebeklere de iyi gelir. İkisinin de aynı anda ihtiyacı varsa birini keşke ona verseydin. Çocuklara da sana da yazik
0 oy
(1,867 puan) tarafından
Küçüğün altını değiştirdiğinde yatağına yaratacağına kaynana verseydin keşke o ilgilenseydi. Bir de siz en başta kaynanayla yaşamayı kabul ediyorsanız kusura bakmayın ama onun her şeyini çekmeyi de kabul ediyorsunuz demektir. Onun evi onun kuralları sonuçta. Rahatsızsaniz çıkar gidersiniz. Kimse bir başkası için kendini düzenini bozmaz hele ki bir de gelin için. Haklı veya haksız demiyorum bak. Çünkü bu düzen böyle. 
0 oy
(16,488 puan) tarafından
Aynı evde yaşamıyor olmama rağmen kayinvalidemler bize geldiğinde kapıyı kitlemiyorum onlara güvenmiyorum diye düşünüp alınmasınlar diye birlikte yaşarken kitlemek çocukların içerden çığlığı kapının kitli oluşu akıllara benzer şeyler getirir kayınvaliden haksız o ayrı mesele de ben kapı kitleyip değiştirmeye çalışmaktaki amacı merak ettin. Birlikte yaşamak sizi çok zorluyor olmalı ama madem mecburi bir birliktelik var karşılıklı anlayış olması gerekir size de çocuk bakımında yardım etmesi gerekir tam tersi eşinizi size karşı kışkırtma amacı var kadının 
0 oy
(42 puan) tarafından
Bende kayınvalidmle yaşiyorum çok benzer bişey yasadım bn çocuklar a banyo yaptırırken onlar da öyle ağlıyor du oda ordan yok bu çocukları dövüyor bn oğluma anlatıcam yok şöyle konuşuyor bende bi sinir ama her zaman konuşur anlatsam destan olur çocuklar ımada bir defa bakmadı ne ev işi ne yemek hepsini ben yaptım neyse bnde ne söylü ye ceksin bana söyle dedim nasıl bi cesaret geldiyse:)  sen çocuklar ı dövüyor sun dedi bnde vurmadım banyoda ağlıyor dedim kendi side duyuo baanyodayıZ yok efendim başka zaman ağlmıyo dedi bnde hep ağlıyor dedim birden bana üstümde pijama var, eşarp yok haline bak bni vurmaya gelmiş diyor ne işim var senle dedim döndüm odaya gittim tabi bn sinirden ağlıyorum ya siz nerden biliyorsunuz yardım edeceğini belki bu kadında herşeye yetişmeye çalışıyo yardım etmiyo kaynanası böyle bilmiş gibi konuşanlara da, ayrı sinir oluyorum imtihan olmaduğınız bişeye böyle yaklaşmayın bnce
(1,680 puan) tarafından
Aynen canim yaşamayan anlamaz. Ben bu olayları eşime anlatmadım ki, artık şu bakış açsıındayimki eşimozin ailesinden akrabasından ettiyimiz kavgları anlatmamamız gerek eşimkze ama layin validem ekleyerke ustune anlatmış. Ama eşim bana tepki goatermedi az once poat açdım daha etraflı istersen okuyabilirsin
0 oy
(1,042 puan) tarafından
Kaynana çok abartmış ama kapı kitli cocuklar ağlıyor oda panik yapmış farklı aligılamiş ola bilir nie kapalıydı ??ama kaynana falan cocuk bakmak stresli bazen bebekler o an farklı bir huy yapıyor onu sutturim derken arkadaki sesler ya ağlatma falan demesi ben hazne kızı emzirmye odaya geciyom kızı yere oyunca o an ağlar yada diğer memeye geçerken ağlar kayın pederim bağırr o kzii ağlatma o kıza bak ya ben burdayım zaten  diyom geçen kız bı yanda ağlıyor memeyle savaşıyor neyse altni alım dedim o günde ağladi biraz normalde çok ağlamaz kayntam ordan bagiryo kafam alak bulak oldu dedim nie ağltamak istyim nasıl diyim kızı emiyor durmuyo  kızı emmeye götürüm bilir kızı doyuryom ordan bagiryo kızı getir kızı getir daha bilyon odaya neye götürürüm emdirmeye geri getirecem kaynmda bı gün kız agaldi banyoda şansa durmadı çıkncada tam tam nasıl sutrcağım bilyom kaynam bu sefer tepemde bu nie agaldi ne oldu sen yere koyunca kolu ağırdı ya diyom zaten babsinın kucaginda indirdi kız durmadı banyoda susan kız bugün durmadı banyoda bile bı rahat dursanız sustrcam zaten onalr biraz panik yapıyor biz eşimle artı kizn vücut dilini anlıyoruz orya gidince biraz huysuz da o gün hemen sancmismi var bı yerli agryo ne yaptın vs. gibi 
(1,680 puan) tarafından
Canim zaten eşim kendisi hep kitle der vizim odanin kapisini , vizim oda tam dış kapıyla yuz yuze , o yuzden kitlerim. Sabahda cougun birini hazirlayib kayinvalidemin yanina odasına gonderirim o sabahda aynisjn yapacaktım ama busefer kızım çok huysuzlandı oğlumun altını değiştrene kadar geldi bagirdi bende çocugun altını açdım temizliyorum birakamiyorum cocugun sesinden benim sesimi duymadl belkide bende stresle bagirinca saçmaladı
 Ve ben bunu esime anlatmadım ama bu gitmia esime anlatmış herşeyi ustune ekleyerük hemde
(1,042 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Keşke anltsaydiniz oda ekleme yapınca iş ciddiye binmiş;( benimde bu evde yatak odayla dış kapı karşi karşiya ;(;(gercekden bazen cocukalr durmuyo arkadaki sesde farklı gelince insan sinirlene biliyor hani çocuğu zaten susturmaya çalışıyorsun büyüklerde aman ağlatma aman ne oldu insan panik oluyor bende bebeğim 3 günlükken kaynamda 1 gece kaldim ay kızda o gün bı ağladı altni alıyorum ee ilk çocuk bende yeni alışıyorum eşim yorgun uzandı şimdi kaynam tepemde bebek patlıyor zar zor altni alıyorum elim ayağım birbirine girdi o ağladıkça kaynam tepemde elim titredi ameliyat yerim agiryo ver ver ben yapım ya ben zaten yapıyom ay kendiside zaten bilmiyor ama o söyledikçe iyce stres oldum neyse acle bağladım bebek mememde dursun yeterki kadın tepemde gitsin bebebk dursun tekrar düzeltirim die neyse ooyle böyle uydu çocuk bende yorgun öyle uzandım sonra eşim kalkmış bebeğin altni bı daha temizlemiş kirlenmiş malum ay diyor maşllah gördün oğlum ne güzel bağladi bı kadın gibi ee dedim bende öyle yaparım bebek huzuesuz sen tepemde ver ver diyon nasıl güzel düzgün bağlucaktim bide göbek bağı daha düsmemis ancak ay ne sinir oldum eşim sonra diyor sen annemle bebeğe bakamıyorsun tek olunca daha güzel bakıyorsun dedim biliyom ama annen başında şunu yap bunu yap dedikçe panik oluyorm ki kendiside diyor yılardır çocuk bakmamışım torun görmemişim yapmam ee yapamıyonda bırak ben güzel yapım şimdi diyom cidden kaynamla olsaydım bakamazdım çocuğuma bildigmi untrdum bazen gitsek bile eve çocuğa bı düzen yapmışım o 2 günde tersine yapıyor azcık ağlmasa nie ağlıyor ne oldu ağlmasa bu bebek nie ağlamıyor emdikçe başıma geliyor sütüm varmı çocuk şap şup ses çıkarmıyorumu ay ne stres oluyorum inanan çok relaks bakarım çocuğa orda panik oluyom kendisi panik benimde elim ayağım birbirine giryo
0 oy
(2,293 puan) tarafından
Canım kusura bakma ama kapıyı neden kitliyorsun ki. Uykusu olanı ver babaannesine uyutsun, ne var bunda. Kendi annenizde olsa içeride 2 çocuk deli gibi ağlarken ne yapıyorsun diye sorar. Bende 1 buçuk sene yaşadım beraber, kızım vardı. Tek çocuk olduğu için kendim hallediyordum ama duş alacağımda falan babannesi bakıyordu. Ki ben genelde gelinlerin tarafını tutarım ama biraz saçma geldi kusura bakma
(1,680 puan) tarafından
Aynen bende öyıe yaparım canim. Bende zaten birini hazirlayip verirdimki sabahları diğer uykusunu geleni kendim uyutayim o uyutamaz. Ama işte çocuga ilacını verdim bagıryordu uatune altını açəncada rahat durmuyor ve kakası faln elime bulasdı blrakamazdım öyle. Belkide cocugun sesinden duymadi bile beni sadece bagirdigimi duydu ve yanlis anladı

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 170 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,835 puan) tarafından soruldu
0 oy
65 cevap 1,868 göst.
0 oy
9 cevap 182 göst.
15 Mayıs 2021 Aile kategorisinde bebek2020 (611 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 180 göst.
15 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 20202021 (363 puan) tarafından soruldu