0 oy
174 göst.
Diğer kategorisinde (1,668 puan) tarafından
Kızım 4.5 yaşında. Eşim dogumumda 2 hafta izinli olacak.  1.5 ay sonra da doğumum var. Özel hastanede dogum olacak eşim ve Kızım yanımda kalacak zaten. Kendi annemin elinden bisey gelmiyor. Kayinvalidemin elinden gelir ama resmen kızımı doğurduğum dönemde çok ağır cümleleri oldu. Yanimda 10 gün kaldı ama sürekli.oofff poooff yapti. Şimdi ise aradı geleyim dedi. Bende gerek yok artık tecrübeliyiz dedim. Düşüncem sabit. Haa aramız iyi kayinvalidemle ama ben kimseye minnet etmek istemiyorum.  Biz eşimle üstesinden geliriz diye düşünüyoruz. Sizin düşünceniz nedir?

15 Cevaplar

0 oy
(3,123 puan) tarafından

Valla öyle düşünüyorsanız öyle yapın derim canım, millete ister istemez minnet etmek berbat bir duygu zaten dediğin gibi artık tecrübelisiniz de bencede yapabilirsiniz. Şimdiden hayırlı doğum olsun, sağlıkla alın kucağınıza inşallah 

(1,668 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm. Çok sağol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sende benim gibi sıkıntılar yasamissin kırmışlar seni ve ben şuan ikinci doğumum olsa asla kimseden yardım almam ve bir süre kimseyi de eve hastaneye kabul etmem diyorum. 
(1,668 puan) tarafından
Cnm cidden bazı cümleleri unutamıyorum. Ve burda geldiğinde en ufak bir surat asmasinda ben yine sinir olucam
0 oy
(578 puan) tarafından
Çok mantıklı düşünmüşsün en yakının bile gelse çok bilmişlik yapıyor keşke benim eşimde öyle kalabilseydi sadece o olsun istiyorum 
(1,668 puan) tarafından
Valla en rahatı olacak diye düşünüyorum.  En önemlisi psikolojim daha iyi olacak.  Evde bi halt yapmayıp gezinen ama çok iş yapmış gibi davranan kimse olmayacak
(578 puan) tarafından
Pskiloji rahat oldumu herşey hallolur kuru kalabalığa gerek yok bende ilk dogumumda çok çektirdiler bana bundada Ablam gelicek
0 oy
(697 puan) tarafından
Eşinin elınden temizlik yemek yapmak geliyorsa gayet rahat olursun. Bebeği zaten sen ilgileneceksın
(1,668 puan) tarafından
Inanki temizlik yemek de umurumda değil. Varsın 2 hafta evde yemek olmasın dışarıdan söyleriz. Kahvaltı ederiz. Yeterli yanımda minnet eden insanlar olmasın
0 oy
(557 puan) tarafından
ee sen planı hazırlamışsın. anladığıım kadarıyla olgun bi kadınsın. ikinci çocukmuş zaten başına gelecekleri de biliyorsun. bence doğrusunun bu olduğunu düşünüyorsan öyle yap.
(1,668 puan) tarafından
Aynen cnm. Hele buradaki bazi yorumları okudukça aldığım kararın ne kadar yerinde olduğunu anladım
0 oy
(772 puan) tarafından
İki tarafla da bir problemim olmamasına rağmen ben de istemem ikisini de. Hem daha tecrübelisiniz hem de aile içinde yaşanması gerekiyor sanki ya. Yani birlikte atlatılması sizi daha çok bağlar birbirinize. Bence de en güzeli kimsenin olmaması. Tabi arada bir tas yemek getirirlerse çok hoş olur :) 
(1,668 puan) tarafından
Valla cnm zamanında problemde oldu bizde işte. Haklısın daha tecrubeliyiz.  Yemek olayı da valla umurumda değil. Gerekirse her gün sipariş veririz. Arada da kahvaltı derken gecer gider zaten zor günler
(772 puan) tarafından
O zaman hiç gerek yok canım ya. Bence en temizi valla. Allah yardımcınız olsun çok güzel geçsin inşallah
(1,668 puan) tarafından
Amin cnm. Allah razı olsun
0 oy
(11,102 puan) tarafından
eşin yardımcıysa sana boşver kimse gelmesin. 

biz aynı şehirdeydik sağolsun annem de kayınvalidem de bakar, ama kocam da kocam yani. istemedim kimseyi. geldiler yemek yaptılar, arada evi temizlediler ama biz kendi kendimize yettik ilk çocuk bir de 
(1,668 puan) tarafından
Yemek de umurumda değil. Zaten kızım bisey yemiyor doğru düzgün. Buzluğa doldurucam.  Ee dışarıdan da sipariş verirsin. Bazı günlerde kahvaltı edersin derken bakmışın  1 ay geçmiş bile
(11,102 puan) tarafından
olur tabi niye olmasın... sezaryenda bile 3 günde şnsan kalkıp işlerini halledecek kıvama geliyor
0 oy
(726 puan) tarafından
Hastanede halledersin ama eve gelince yemek temizlik ve gelen gideni ağırlamak kolay değil. Ne olcak katlanıver ofuna pufuna. Çağır sen kaynananı büyük lafı dinle :) 
tarafından
Yeni doğum yapmışa kim gelip gidecek :)) eşi de yanındaymis demek ki eşine güveniyor. Her gün üç çeşit yemek yapmaz da makarna yapiverir tavuğu atar fırına n'olacak sanki. Kendin çıkmadigin ağaçtan kendin inemezsin. Bazen tek mücadele iyidir laf söz duyacagina surat göreceğine aç kalsın doyurur elbet
(1,668 puan) tarafından
Canım zaten olduğumuz şehirde kimsemiz yok. Gelen giden olmaz zaten. Yemek desen dışarıdan da söylenir.  Buzlukta dolu olcak. Arada kahvaltı da yaparız. Biter gider diye düşünüyorum
(726 puan) tarafından
40 gün kaynanam baktı yedirdi içirdi önüme çayımı koydu sağolsun. Beleşçilik güzel be seviyorum ben :)
tarafından
Öyle kaynanaya can kurban.d bize yaptılar da biz mi istemedik sjsj
0 oy
(2,212 puan) tarafından
Dedigin gibi zaten esin hastanede yaninda olcak bence fazlasina gerek yok.soeun yasicagina tek basiniza kalmaniz daha mantikli ve boyle durumlarda erkekler babalik ve es olayini daha iyi kavriyor.bence dogru olani yapmissn canm.
(1,668 puan) tarafından
Lafına yüzde yüz katılıyorum. Eşim sadece olsa ona naz da yapabiliyor insan. Daha ilgili oluyor. Ama bir büyük olunca zaten annem var deyip kendini geri çekebiliyor
0 oy
(10,512 puan) tarafından
Bende senin yerinde olsam aynisini yaparim 
(1,668 puan) tarafından
Kesin karar verdim cnm aynen
0 oy
(3,581 puan) tarafından
Senin gene 2ci cocuk canim benim ilkbebegimdi..42 günlük su an hic hic zorlanmadim ..yurt disindayim diye ailem burda yok ..sadece kocam onunla baktim 42 günümüz gecti bile
(1,668 puan) tarafından
Cnm dogum şeklin nasıldı?
(3,581 puan) tarafından
Normal dogumdu
(1,668 puan) tarafından
Helal valla cnm. Darısı bana bende çok zorlanacagimi düşünmüyorum. Doğru bir karar aldığıma inaniyorum
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Oğlum 2 yaşına girecek ben de doğum yapacağım 10 güne Allah'ın izniyle. Annem vefat etti. Kaynanam ilk doğumda öyle şeyler yaptı ki eşimle 6 ay karı koca ilişkim olmadı. Beni korumadi annesine cevabını vermedi ve beni uzmelerine izin vermedi diye ondan nefret ettim resmen. Doğumum yaklastikca kaynanamın yaptıkları gözümün önüne geliyor. Kimseyi cagirmiyoruz. Eşim oğlum ve ben gideceğiz hastaneye. 2 gün idare ederiz Allah'ın izniyle 
(1,668 puan) tarafından
Seseryan mi oluşan cnm? Sağlıkla kucağına al inşallah. Bak senin ilk çocuğun daha küçükmüş. Gayette güzel yazmışsın.  İdare ederiz diye. Benim ki gem daha büyük hemde tam gün kreşe gidiyor.  Çocuğun bana bir yükü olmaz zaten. Ee diğeri zaten yenidogan eşimle ikimiz kimseyi çağırmadan ustesinden geliriz insallah
(1,567 puan) tarafından
Evet canım sezaryen olacağım. Sen çok rahat idare edersin senin durumun daha iyiymiş. Kimse gelmesin valla insan lohusayken o lafları hareketleri unutamıyor
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Benim başka çocuğum yoktu doğumunda da kimseyi istemedim eşim gündüz yanımdaydı gece eve gitti hemşireler ebeler gayet yeterliydi ziyarete geldiler keşke ona da gelmeselerdi çünkü ben dinlenemedim. Bana olumsuz bir şeyleri olmadı ama çocuğu emzirecegim çıksınlar istiyorum mesela her seferinde hadi çıkın demeye çekiniyor insan falan falan bir daha çocuğum olursa ziyaretçi de istemeyeceğim 
(1,668 puan) tarafından
Burda yazılanları okudukça ne kadar doğru bir karar aldığımı anlamış oldum.yok amann yok. En güzeli eşimle ben kalalım. Minnet istemiyorum. Asıl onlar gelse bana değil kendi boğazlarım ugrasacaklar sonra sanki bana yemek yaptılarsa yorulmuş gibi gösterecekler. Odaya tıkılıp çocuğu sürekli orda emziricem
(1,016 puan) tarafından
En iyisini yaparsın hatta 1 ay kimseyi görmek istemiyorum bile diyebilirsin
0 oy
(94 puan) tarafından
Canım benim doğumum başlamadan önce Sancılarım vardı eşim de bana sormadan annesini aramış annesi Eve gelince Yok yok bunlar dedi bu yalan söylüyor dedi İlgi çekmek için dedi sancım var diyor ama öyle bir şey yok falan yaptı hastaneye gitmeme izin vermedi kapının arkasına geçti Neyse arabamız yoktu eşime dedim ki kuzeninin arabasını al onunla birlikte Benim acil Hastaneye gitmem gerekiyor izin vermedi Kıyameti kopardı oturdu ağladı minibüsle ben o sancıyla minibüsle 30 dakikalık yol gittim doktora gittim Doktor dedi ki işte muayene bile etmeden doğum sancısı değil dedi eve gönderdi ben gidip bak Ben size demedim dedi ama benim suyum geldi bence benim suyumun gelmesindeki neden de otobüste çok fazla sallanmamdı acile gittim Devlet hastanesine orada doğumun başladı doğumhaneye girdi Ben çatı muayenesine çıkardılar beni Kaynanamın odadan çıkmasını istedim Hani burada durmasın utanıyorum dedim çıkıp hastaneden Ağlamış Vay efendim gelin beni kovdu falan demiş hastaneden çıkmış kayınpederime söylemiş eşim Ben de küstü ben 3 gün boyunca Suni sancı almaya başladım 3 gün boyunca bile yoktu eşimi aradım su dedim eşim onu bile getirmedi bana hakkım her an haram zehir zıkkım olsun Ondan sonra çocuğumu doğurdum eve geldim şimdi yine çocuk  istiyorum ama Asla kaynanamı istemiyorum asla tek başına daha rahat olur insan
(1,668 puan) tarafından
Yalnız sen çok kötü şeyler yaşamışsın cnm ya. Valla çok üzüldüm.  Bırak o kaynanayi tekrar çağırmayı, bu olaylardan sonra evine bile almayıp ömür boyu görüşmesen haklısın. Bosver kimse gelmesin. Hele burda yazılanları okudukça fikrim daha da netleşti. Kimseye gerek yok. Yukarıda Allah yanında Esin olduğu sürece kimseye ihtuyac yok aslında.
0 oy
(14,637 puan) tarafından
Valla birşey diyim mi ileride benim sayemde baktı büyüttü demesinler diye iki çocuğumu da desteksiz büyüttüm hala da devam benim kızım da 4.5 yaşında oğlum 2 aylık çok zor zamanlarımda oldu yalan yok olmaya devam da ediyor ama ben bunu kendi içimde halledebilirim başkasının lafını çekmemek daha iyi 
(1,668 puan) tarafından
Aynen öyle yüzde yüz katılıyorum. Yanıma gelecek 10 gün bi ton surat yapacak. Yapacağı da Bi kap yemek. Çocuğa zaten bakmaz. Kızımda geldiler de ne oldu. Bana götüne güvenen cocuk yapsın dedi
(14,637 puan) tarafından
Aman inan tek ol ağla sızla o psikolojiyle çok ağladım çünkü yetişemedim bıraktım neler neler oldu ama iki gün sonra bu da benim yardımımla oldu diyebilecek bir yüz yok karşımda çok şükür

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 705 göst.
31 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 90 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,668 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 244 göst.
2 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Krtogl (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 431 göst.