0 oy
185 göst.
Diğer kategorisinde (3,437 puan) tarafından
Kızım 2 bucuk yaşında gündüz zaten uyumuyor gece de 12 1 lere kadar durmak istiyor bende tabi uyutmaya çalışıyorum, başlıyor yatakta ağlamaya kalkmak için.

Öyle bir durumda ne yapıyorsunuz ben hem Üzülüyorum ağladığı için hem de uyuması gerektiği için yataktan çıkartmıyorum saat 10 olmuş bu arada 

Öyle durumlarda çok kararsız kalıyorum  doğru olan ne ağlamasına izin verdiğim için bağımızı zedeleyecek gibi hissediyorum 

Siz aynı saatte uyutmaya özen gösterir misiniz yoksa uykusu ne zaman gelirse mi

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Oğlum 3.5 yaşında öğlenleri bazen uyuyor bazende ben uyutuyorm dinlensin diye çünkü erken kalkıyor ama öğlen uykusunda uyumak istemiyorsa çok diretmiyorum. Akşam uykusunu da en geç 22:30 da yapıyoruz bazen geç kalıyoruz ama o zamanda zorlamiyorum bırakıyorum kendi pes edip uyuyor 
(3,437 puan) tarafından
İşte benimki ne yoruluyor ne uykusu geliyor ya küçükten beri böyle bu cocuk
Gündüzleri her gün dışarı çıkartıyorum yorulsun diye hatta dün 3 kez cıktı yok yani
-Reklam-
0 oy
tarafından

Her gün aynı saatte alıştı zaten uyuyor gündüz uykusu yok akşam da yorulup bayılıyor erkenden 

Masal oku ağlayınca kafasını saçlarını okşa sakinleştir canım şuan sendrom zamani Allah kolaylık versin 
(3,437 puan) tarafından
Bizde de gündüz uykusu yok ama cocuk asla yorulup uyumuyor geceleri her gün dışarı cıkıyor yok yani yorulmuyor
0 oy
(4,022 puan) tarafından
Neden durmak istiyor oyun falan mı ister. Ben de önce hep saatli giderdim ama zamanla düzenin değişebileceğini kabullendim zorlamadım. Uyku rutini deneyebilirsin tv kapatma sakin oyunlar oynama kitap okuma duş gibi. Ben yarım saat önce uyuycaz demeye başlardım sonra pencereden dışarı bakardık karanlık herkes uyumuş ay dede uyumuş diye sakinleştirmeye çalışırdım. Bazı zamanlar çok ağlardı atak dönemleri sanırım
(3,437 puan) tarafından
Uyumiycam diyip duruyor kalkıp oynamak istiyor
Bizde tv kapatır cay veya Süt yapar yataga geçeriz masal anlatıyorum masal bitti iyi geceler diyorum kalkmaya calışıyor uyumamız lazım karanlık oldu diyorum yok
(4,022 puan) tarafından
Sürekli mi böyle yoksa bir süredir mi
(3,437 puan) tarafından
Ya aslında bebeklikten beridir uyku sorunumuz var zor uyuyor
Ama bi ara düzelmişti son zamanlarda yine başa döndük
(4,022 puan) tarafından
Kısa bir dönem mi acaba diyecektim de. İstersen bir kaç gün sal sonra bir saat belirle mesela akşam 10 sabah 8 gibi. Net olursan daha iyi olur diye düşünüyorum sen net oldukça o da alışacak zamanla. bence bu zamandan sonra alıştığı gibi gider. Allah kolAylık versin zor olur biliyorum ama kısa bir süreç atlatırsanız ilerde rahat edersin
0 oy
(2,886 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla geç yatıp geç kalkıyor. Sabah erken uyandıracaksınız öyleyse. 1 hafta zorlar ama düzene girer. Sabah geç kalkması iyi derseniz de böyle devam edecek ama büyüme hormonu için erken yatıp erken kalkması daha iyi.
(3,437 puan) tarafından
Yani gec sayılır mesela dun 22:30 uyudu sabah 9:30 kalktı
(2,886 puan) tarafından
07:00-07:30 gibi bi uyandırın bakalım. Öğlen de 2-3 saat falan uyusun. Gündüz uykusundan eeen geç 5'te kalkmış olsun çünkü 5'ten sonra her dakika geceden çalacak. Ben hatta kış gelince ikindi ezanında uyandırıyorum gündüz. Akşam da yatsıda uyur.
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Sabah kalkis saatini takip etmelisin. 2.5 yas civari kızım 12 saat uyku süresi vardı deliksiz,12 saatte uyanıklık.

Ben kızımda uyku uyanıklık süresini tespit ederek ilerledim birde doğdu doğalı uyku rutini ile.26 aylik gündüz uykusunu bırakmıştı kizim.

Mesela 

09:00 kalkis akşam 21 yatis 

20:00 de duş, loş ışık odaya geçiş giiyinme saç kurutma kitap okuma ışıkları kapatıp yatma gibi .

Huysuzluk yapıp fazla yorumduysa uyku direnme vs olmuyor mu oluyor ama rutini bozmadan uyku kalitesinin etkilemek için tepkisiz bekleyerek uyaniksada yatakta sevgili dolu dokunuşlar ile mayistirarak yatma denemesi yapardim ben.Uykusuzluk uykusuzluğu getirdiği gibi huysuzlukta zirve davranışlar öfke patlamaların neden okurdu benim kızımda.. Sizede rutin ,not alarak uyanık kalma süresi takibi ve sakin bir kararlılık tavsiye ederim

Mesela benimki şimdi 3.5 yaş uyku süresi 10.5 saat kalkma saatine gire yaklaşım sergiliyorum.cunku öncesinde catlasamda patlasamda sabır da etsem uyumuyor hala ise yarıyor takip.
(4,224 puan) tarafından
Cevapları şimdi gördüğüm için yazmak istedim.Cocugu çok fazla yormamalisin cok yorgun yetiskin bile uykuya dalmakta zorlanir ,uykusu vardir ama yatakta doner doner durur dalamaz
,1 hafta ideal sekilde gündüz 1 kere belirli bir süre cikar bir de böyle dene gündüz bol temasli iletisimli geçsin.Mesela bulasik yıkarken bir leğene su koy oda 2 tane plastik kap yıkasın yerde orta ser sen evi süpürurken ver 2 yane ıslak mendil toz alsın.Inan acayip fark eder.Deneyebilirsin hiç bir zararı olmaz.Aksamlarida uyku öncesi sakinlik bu su demek uyku saati yaklaştıkça daha saki  iletişim daha yavaş oyunlar gibi düşünebilirsiniz  mesela resim yapabilir aksamlari yemekten sonran,hamur oyununu akşam yemekten sonra oynayabilir. Gündüz aktif ve akista .Akşam yavaş ve akista geçirsin.. Size daha çok faydası olur.
0 oy
(12,949 puan) tarafından

Benim kucuk 20 aylik mesela. Dun artik uykudan ben bayildim o uyumuyo. Dedimki ben yatmaya gidiyorum basladi aglamaya. Kapattim isiklari abiside uyuyo bu arada. Gittim girdim yataga. Geldi cikti yataga. Dedim benim çok uykum var annecim uyuyorum. Yattim zaten kafami yastiga koydugum gibi uyumusum uyandim oda uyuyo yanimda :)

Sabah kacta kalkiyo bu arada seninki
0 oy
(5,533 puan) tarafından
Ben yatak odasina gidiyorum tıpıs tıpis geliyor pesimden uyumak istemezse baba diye agliyor zaten ama uykusu varsa yanima kıvriliyor 
0 oy
tarafından
9 diyince yatakta olur uyuturum hep öyle gitti. Şimdi de alıştı direk mem (meme) huhu (uyku) diyor 13 aylık saatler değişmez. Sabah 7 de kalkar 11 de uyur 12 buçukta kalkar. Akşam uykusu yapmayız akşam 8 buçuk 9 arası uyur 
0 oy
(252 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında sabah 7 8 gibi kalkmadigi surece oglen uyutmuyorum akşamda en geç 22.30 da yatiriyorum 11 e kadar uyumuş oluyo çişi yoksa ve hasta değilse sabaha kadar uyuyo ilk zamanlar ağladı 1 saat yattı öylece ama şimdi uyku saati diyince ağlamadan yatiyo biraz konusuyo gün içinde ne yaptığını anlatiyo sonra dönüp uyuyo
(252 puan) tarafından
İlk zamanlar ağlar ama sizinde net olmanız önemli mesela 7 de kalktı hala uykusu var diyelim hayır kalkmiyosun biraz daha uyicaz diyorum uyumasa bile kalkmadan yatiyo
0 oy
tarafından
Ben dogdu digali uykuda hassasim kucucuktu uyumazdi ayagimda sallardim birakmak icin kipirdadigim zaman uyanirdi bende kipirdamaz uyanana kadar oyle beklerdim gunde 3 kez uyurdu 3 saat otururdum oyle ayaklarim bacaklarim kopardi gece uyanirdi uykush bolunmesin diye ayagima alir oyle uyurdum ha yaptigim yanlis mi yanlis bu sefer ayak ustunde uyumaya alismisti ama pisman degilim hala su gun oldu uyusun uyumasin aksam 9 da yataktayiz 10 u buluyo uyumasi ama hic onemli degil 
0 oy
(1,085 puan) tarafından
Benim kızım öğlen uyku yapıyo akşamları da bizimle takılır tv izler mısır çay falan yaparız uykusu gelince yatar bi koltuga mayisir iyice sorarım odana gidelim mi diye istemezse orda uyur isterse odasına gideriz. 3 yaşında uykusu gelince çok direnmek o yüzden rahatım 20.45 te moda girer salonda uyucaksa 21.30 u bulur uyuması 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 535 göst.
19 Mart 2024 Diğer kategorisinde MehSinOz (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 380 göst.
0 oy
6 cevap 310 göst.
+1 oy
18 cevap 376 göst.
2 Haziran 2023 Diğer kategorisinde MehSinOz (206 puan) tarafından soruldu

411,946 soru