0 oy
272 göst.
Aile kategorisinde (627 puan) tarafından
Geçen akşam yemekli misafirliğe gittik oradaki çocuklar ellerine süslü bardaklar vardı onu aldılar su içiyorlar ellerinde oynuyorlar hoşuna gittikleri için kızımda istedi suyu içti geri verdim kızımda elinde tutmak istedi ama izin vermedim (kızım 2 yaşında) hem üstünü ıslatıyor hemde kırar ev sahibine mahcup olurum diye vermedim. Kızım ağladı istedi yinede vermedim. Sonra üzüldüm kızıma öbür çocuklar ellerinde oynadı ben vermedim kızıma diye, ama benim öğrendiğim terbiye bu başkasının evinde eşyalar kurcalanmaz. 

Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum yanlışmı yaptım doğru olan bumu. 

20 Cevaplar

0 oy
(241 puan) tarafından
Evet kırılcak bıseyse bende ızın vermem
-Reklam-
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Bende öyle davranıyorum arkadaşlarım der yabancı değilsiniz ne olacak vs gibi ama diyorum sende yapar somra başkasının evine gider yine yapar alışmasınlar  
0 oy
(4,275 puan) tarafından
Hersey  annede biter cnm  bazı çocuklar evi yerle bir etse bile anneleri sesini  çıkarmaz bende kızım bir yere gidince bırakmam elini  sürsün  olması gerekende odur  cnm
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Kendi evimde kendine zarar vermeyecek şekilde herturlu şeyle oynamasına karşı çıkmıyorum. Bir yere gidince eline alınca hayır dediğimde bırakmasını söylüyorum genelde dinlemiyor ama bende izin vermiyorum ağlarsa da sakinleştiriyorum oyuncaklarını götürürüm gittiğim yere onlarla dikkatini dağıtırım 
0 oy
(11,756 puan) tarafından
Bende vermiyorum. Kirilirsada ev sahibi uzulur bu sefer. Bardak bu alinir diyen olur ama asla oyle alissin istemem. Brn vermem birininde bi yerini karistirtmam cocuguma. Kirlettigi yeri temizlerim asla oyle birakmam annem ve ablam haricinde bi yerde. Keske digerlerinede deseydin guzelce hadi kizlar bakin bunlar kirilabilir oynanmaz baska seyle oynayin hepsi biraksaydi
(11,756 puan) tarafından
Amaan bakmazsa bakmasin valla. Bulunmam ayni ortamda benim çocugum sikinti yasayacaksa. Valla biz geçen gittik okuldan bi arkadasin evine kahveye. Benim kizim uyudu orda digerinin oglu var ev sahibinin degil ama. Çocuk 2 yasinda. Annesi bisey demiyo baktim avizeye vuruyo boyle uzun sapli isikli balonlar var ya onunla. Ev sahibide kiz bisey diyemedi. Ben dedimki ablacim yapma bak kirilir devam etti bak yapma dedim abla kaldircak yoksq balonu anneside bu sefer yapma oglum dedi. Valla kimsenin biseyine zarar gelmesin neden gelsin yazik degilmi kolaymi aliniyo uzulur ev sahibide yani.
(702 puan) tarafından
Buna katılmıyorum, başkasının çocuğunun davranışına müdahale hakkımız yok sonuçta
(11,756 puan) tarafından
Valla ben soyledim kizda benden sonra uyardi çocugunu basta bisey dememisti. Ev sahibi kirilmasin diye insana bisey diyemiyo. Herkes çocuguna sahip cikmali bence. Yani ev sahibinin bisey demesini beklememeli. Buda benim dusuncem
(702 puan) tarafından
Yok bişey dedin diye beklemek değil kastettiğim. Ev sahibini iyi tanıyorsanız rahat biriyse çocuğu da sıkmaya gerek yok. Mesela ben kızımı biraz fazla kısıtlıyor galiba,eşimin dayısının eşi çok rahat bir kadın, onlara gittiğimizde hep bana karışma şu çocuğa der, orada rahat bırakmaya çalışırım
(11,756 puan) tarafından
Kizi tanimiyoruzki ilk defa evine kahve icmeye gittik. Oglumun kresten arkadasinin annesi. 3 anne olarak arkadas olduk iste. Ben oyle diyince oda hafiften gulumsedi kiz yani demediki aman birakin oynasin. Avizeyi indirecekti çocuk yani
0 oy
(999 puan) tarafından
Bence doğru yapmışsınız ben de izin vermem ev sahibi olarak da hoşuma gitmez hayır bırakın diyemiyor insan bazen ailesi müdahale etsin istiyor
0 oy
(1,661 puan) tarafından
Benimki 3 yaşında bence sınırlarını bilmesi daha iyi. Etraftaki bazı çocuklar bilmediği için bizim çocuklar farklı kalıyor ama bu benim hoşuma gidiyor. Geçenlerde mesela çocukların oyununu yıktı. Oynamayı bırakmışlardı zaten ama kızdım hemen düzelttirdim başkasının oyunlarını bozmaması gerektiğini anlattım. Gün içinde de anlatıyorum böyle şeyler. Başka eve gidince de çok şükür ısrar etmez sadece çocuklarla arada oyuncak kavgası yapar o da normaldir diye düşünüyorum 
0 oy
(50,396 puan) tarafından
vermezdim hatta müdahele eder digerlerindekini de alirdim ev sahibi diyememistir.onlarin anaları niye almamis
(627 puan) tarafından
Yeterki ağlamasınlar anaları kesinlikle müdahele etmez. Zaten ben kızıma vermedim hayır olmaz diye analarida bana kızdı heralde öyle yapıyorum diye çocuklarının elinden hemen aldı verin artık diye
0 oy
(3,727 puan) tarafından
Kural ogretirsen baskasina bakmam. Yani baskasinin cocugu yapiyo diye dusunmem. Beni ilgilendirmez baskasi. Mesela benim cocugum saatli ekran izler. Bi yere gidelim eger hakki yoksa vermem. Bazen bana diyolar ver nolcak, hayir kurali bu diyorum. Suan bi yere gidecekse zamanini orda kullanmak ister, kendi yonetir. Yani bence anormal bi durum yaratmamissin.
0 oy
(495 puan) tarafından
Kesinlikle doğru olanı yaptınız.Aksini yapanlara da sinir oluyorum tamam çocuk bilmiyor ama ebeveynin izin vermemesi lazım.Ev sahibi belki ayıp olmasın diye susuyo.Sizin değil diğer annelerin yaptığı yanlış 
0 oy
(210 puan) tarafından
Bende izin vermem 
0 oy
(615 puan) tarafından

Kadir ezildi bır videosunda diyor ya "Mahmut tutmuş kapıyı kemiriyor, annesı oturduğu yerden mahmuuuuut yapma oğlum dıyor al oğlunu da cehennem ol git" dıyor :D aıle terbiyesi önemli bende senın gıbı davranırım evıme gelene de çocuktur olur modundayım ama aılesının de bır göz kulak olmasını insan beklıyor

0 oy
(593 puan) tarafından
Misal evime misafir geldi çocuk su içerken ya da annesi her kimse yanlışlıkla elinden düştü kırıldı en sevdiğim bardakta olsa bilinçli yapılmadığı için yapacak birşey yok kırıldı canınız sağolsun derim ama anne sırf çocuğu oynasın diye benim en sevdiğim güzel bardakları kırarsa asla gönlüm olmaz anasınada uy*z olurum gitsin kendi versin bakalım çeyizlik bardaklarini diye.

Yani vermeniz yanlış başka çocuklar büyüktür içer gider ama 2 yaşında çocuk anlamaz kırar kendi bardaklarinizi verin oynasın ama kendinize gelince genelde kıymetli olur 
(627 puan) tarafından
Bende o dusuncedeyim elinden yanlışlık düşüp kırsa amenna bilerek yapmadı ama bunlar bilerek elinde tutuyor ağızlarına kulaklarına kapatıyorlar bardakları anaları seslemiyor. Kendi evinde de servis takımlarımi artık oynamalarına izin vermiyorum kaç tanesini kırdılar şimdi alinmazda kaç para oldu diyor. Artık siz düşünün nasıl bir anne oldugunu
0 oy
(127 puan) tarafından
Doğrusunu yaptınız bnde sevmem öyle şeyleri 
0 oy
(9,181 puan) tarafından
Bende asla izin vermem utanıyorum ya kirarsa diye hata çocuklarım oyuncaklar oynasa eve gelmeden önce tüm oyuncakları topluyorum. 
(627 puan) tarafından
Kesinlikle toplayan biri değil anneleri kusura bakmayın evi dağıttık der giderken toplamaz bile
0 oy
(18,123 puan) tarafından
Senin gibi davranirdim. Çocuklarımız asla uzulmeyecek.diye bişey yok. Bu şekilde davrandigimiz zaman sinir bilmeyen egoist insanlar yetistiririz. Vicdan azabına gerek yok yani. 
0 oy
(504 puan) tarafından
Doğru yaptınız bence 
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Kırılıp dökülecek bı şeyse bende vermem 
0 oy
(702 puan) tarafından
Ev sahibinin tavrına göre davranırdım. Diğer çocuklar elinde tuttuğu için çocuğun etkilenmiştir. Benim kız her gün okula giderken elbise giymek istiyor. Bu aralar zaten salya sümük hasta, o gün de sabah hava çok serin izin vermedim, inatlaşma ağladı, ben de kızdım ve yine de giydirmedim. Sonra okula götürdüm bir baktım sınıfındaki diğer kızlar da hep elbiseli. Öyle üzüldüm ki okuldan çıktım ağlaya ağlaya eve geldim, giymek istediği elbiseyi alıp tekrar okula gittim, öğretmenine de durumu anlattım, o elbiseyi yedek kıyafet olarak alıp giydirdiler. Çocuğa sınırlar koymak gerekiyor ama toplumdan da bağımsız değiliz
0 oy
(139 puan) tarafından
Bende izin vermiyorum kırılacak biseyse zaten oğlumda 3 yaşında oyuncaktan başka bisey istemez hatta alıp eve götürmek ister Bi kaç kere verdi ev sahipleri gittiğimiz yerde baktım heryerden istemeye başladı almadım biraz ağladı ama o günden sonra istemedi bida geldiğimizde oynarsın diyorum tamam diyo

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 93 göst.
22 saat önce Diğer kategorisinde Nehirrr (860 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 302 göst.
0 oy
45 cevap 1,306 göst.
0 oy
5 cevap 374 göst.

401,105 soru

12,004,198 cevap